X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika to inny posiew na karowej. Posiew z szyjki to taki ogolny posiew chca, a na gbs ma byc z macicy wlasnie nie z kanalu (zreszta podobno na gbs i tak Ci beda jeszcze na miejscu robili). Tam na stronie nie jest nic napisane o gbs konkretnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 17:57

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Ja też uważam, że każdy daje tyle, na ile go stać. Ja rok temu miałam komunię chrześniaka, a jestem chrzestną, więc niestety wydatek był, no ale na miarę możliwości.

Wiecie co, jestem bardzo mile zaskoczona. Byłam w sklepie, tam kolejka, jakby rzucili kiełbasę w PRLu, we wszystkich kasach full ludzi. Poszłam do kasy z pierwszeństwem, a przede mną same młode "łosie" ze zgrzewkami piw. Jedni mnie puścili, ale reszta udawała, że nie widzi. Na szczęście kasjerka zawołała mnie na początek i uwinęliśmy się szybciutko. Tak to chyba czekało mnie z pół h stania. Ale powiem szczerze, że pierwszy raz miałam taką sytuację, że ktoś zawołał i ustąpił pierwszeństwa. A dodam, że brzuch mam już taki, że zdarza mi się niechcący zwalać nim towar z półek :P

Kortowiada sie zaczyna?;)

Galanea lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też brzuchem zrzucam hehehehe :) i czuję się wtedy jak słoń w składzie porcelany :)

Galanea, weronikabp, alexast lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Kortowiada sie zaczyna?;)

O kurcze, tak dawno temu studiowałam, że zapomniałam już o Kortowiadzie :D Faktycznie! Ostatnio byłam chyba 2 lata temu :)

NataliaK lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyniko, proszę dopisz mnie do listy. 30 lat, Warszawa, 9 czerwca, synek Ignacy. :)Dziękuję!

NataliaK, AISAK, weronikabp, Galanea, Agusia2312, Duchess, evas, Paulina1986 lubią tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    O kurcze, tak dawno temu studiowałam, że zapomniałam już o Kortowiadzie :D Faktycznie! Ostatnio byłam chyba 2 lata temu :)
    Ja o Kortowiadzie nigdy nie zapomne,cudowne czasy,zawsze padalo i zawsze musialam spasc z gorki kortowskiej w stanie wskazujacym...;) ale wiesz,jak napisalas o tych kolejkach i tych ziomkach z piwkami to wiedzialam od razu ze kortowiada sie zaczyna... :D

Galanea, evas lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Martynika to inny posiew na karowej. Posiew z szyjki to taki ogolny posiew chca, a na gbs ma byc z macicy wlasnie nie z kanalu (zreszta podobno na gbs i tak Ci beda jeszcze na miejscu robili). Tam na stronie nie jest nic napisane o gbs konkretnie.

Więc tak, dzwoniłam, powiedziałam, że w opisie badania mam tylko z pochwy i czy to będzie jakiś problem, bo nie chcę dostawać "na zaś" antybiotyku, a mam jeszcze czas, żeby zrobić dodatkowe badanie. Powiedzieli, że ten może być, najważniejsze, że bakterii nie wyhodowano i nie muszę molestować lekarza o posiew z kanału szyjki.

Mucha, alexast lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciagle dokładam cos do torby, tez tak macie? ;-) boje sie ze za mało ubranek wezmę :-) no i nie wiem co na wyjście ze szpitala ? :-)
    Madamana witaj u nas :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 18:06

Mucha, madamama, NataliaK lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, chyba sobie na tej liście powinnam zmienić termin na 26 maja, ale ciężko mi się z tym oswoić :).

alexast lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Ciagle dokładam cos do torby, tez tak macie? ;-) boje sie ze za mało ubranek wezmę :-) no i nie wiem co na wyjście ze szpitala ? :-)

Nic jeszcze nie dokładam, bo czekam, aż koszule do porodu przyjdą, wtedy wypiorę wszystko jeszcze raz i dopiero spakuję torbę, do weekendu powinnam się wyrobić ;).

Na wyjście ze szpitala ciężko przewidzieć co wsadzić, ja wrzucę ciepłego pajaca, gdyby było chłodno (pod to bodziak, na wierzch kocyk) i śpiochy z kaftanikiem, jakby było bardzo ciepło. Chyba tyle opcji starczy ;).

weronikabp, Galanea, monaaa lubią tę wiadomość

• madamama Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za przywitanie weronikabp :) Ja właśnie dorzuciłam jeszcze jeden ręcznik do torby szpitalnej i jeszcze jedną koszulę. Za moment będę musiała nabyć jakąś wielką walizkę, bo torba odmówi posłuszeństwa. Postanowiłam natomiast, że ubranka dla syna na wyjście naszykuję w domu i przywiezie je do szpitala tatuś - niech się czuje odpowiedzialny.

Martyniko, będziesz rodzić na Karowej? Bardzo dobrze wspominam ten szpital - leżałam tam na podtrzymaniu i położne tam są naprawdę udane. Trzymam kciuki za szybką i przyjemną akcję. A przy okazji - dzięki Tobie regularnie sprawdzam swoje ciśnienie.

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Ja o Kortowiadzie nigdy nie zapomne,cudowne czasy,zawsze padalo i zawsze musialam spasc z gorki kortowskiej w stanie wskazujacym...;) ale wiesz,jak napisalas o tych kolejkach i tych ziomkach z piwkami to wiedzialam od razu ze kortowiada sie zaczyna... :D

Oj ja też mam wiele fajnych wspomnień. "O Olsztynie każdy słyszy, o Olsztynie każdy gada, wszyscy wiedzą co się dzieje, KORTOWIADA! KORTOWIADA! :D "

Ja chyba dzisiaj zacznę pakować torbę. Kupiłam sobie w aptece podkłady poporodowe na łóżko, Tantum Rosa i gaziki niejałowe dla dzidziusia.

weronikabp, NataliaK, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w tamtym roku na kortowiadzie :D Ale wtedy zdrowo było :D Tylko mąż dostał w łeb otwartą puszką piwa, kogoś poniosło :D

Galanea a w jakim markecie takie miłe kasjerki??? Bo jakoś mnie nikt nie widzi :P

weronikabp, NataliaK, Martynika, Galanea lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Madamana witaj u nas :-)
    Ja juz mam plan ze w weekend przepakuje torbe :D bo zmienila mi sie wizja, wiec trzeba to uporzadowac :) a na wyjscie mam taki komplet spodenki i ciepka bluza,pod spod bodziaki, jak bedzie zimno to bedzie w sam raz. CHYBA.

Galanea no taaaak to teraz caly wieczor bede nucila to :D

weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madamama wrote:
    Dziękuję za przywitanie weronikabp :) Ja właśnie dorzuciłam jeszcze jeden ręcznik do torby szpitalnej i jeszcze jedną koszulę. Za moment będę musiała nabyć jakąś wielką walizkę, bo torba odmówi posłuszeństwa. Postanowiłam natomiast, że ubranka dla syna na wyjście naszykuję w domu i przywiezie je do szpitala tatuś - niech się czuje odpowiedzialny.

Martyniko, będziesz rodzić na Karowej? Bardzo dobrze wspominam ten szpital - leżałam tam na podtrzymaniu i położne tam są naprawdę udane. Trzymam kciuki za szybką i przyjemną akcję. A przy okazji - dzięki Tobie regularnie sprawdzam swoje ciśnienie.
    A gdzie będziesz rodzić, na Karowej własnie?

madamama lubi tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia propo torby, mój mąż ostatnio stwierdził że musimy ją wypakować i spakować bo zapomniał co gdzie jest :D

weronikabp, NataliaK, monaaa lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do torby to cieszę się ze jakiś czas temu kupiłam bardzo pakowną torbę na kółkach, taką bardziej sportową, każda strona tej torby to jakby oddzielna część, zamykana, więc jedna strona jest moja, druga Poli :) obydwie już prawie pełne, fajne jest to że przy otwieraniu i zamykaniu nic nie zmienia swojego miejsca w torbie, w sam raz na tę okazję, K też wie gdzei co leży, żeby mógł pomagać podczas porodu. :)

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madamama, napisz na kiedy masz termin, parę słów o sobie, jeśli chcesz (wiek, miasto) i imię maluszka, to dopiszę wszystko do naszej czerwcówkowej listy :).

Tak, będę rodzić na Karowej. W pierwotnych planach miałam Żelazną, ale dostałam wskazanie na Karową ze względu na przebytą w ciąży cytomegalię. Miło mi czytać takie opinie o tym szpitalu :). Byłam tam na IP i już od trzech tygodni chodzę na ktg, też mam pozytywne odczucia :).

• topa42 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka tadam !!!!! Całość wyprawki kupiona!!!! Teraz zostało jeszcze parę rzeczy poprać, poprasowac i gotowe ! Nawet wanienkę już mamy :-) Teraz jestem spokojniejsza :-)
    Byliśmy dziś na końcowych zakupach i powiem Wam, że dużo nie chodziłam ale jak już z samochodu wysiadłam to ciężko było mi iść małego czułam jakbym miała między nogami, w pochwie czułam szpilki i rozpieranie eh nie przyjemne uczucie :-(
    Jutro pakuję torbę do szpitala mam już wszystko !

AISAK, Paula222, Martynika, weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika- jak strasznie wygląda Twój suwaczek- w dobrym słowa znaczeniu:)

Martynika lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 976 977 978 979 980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ