X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Nie martwiłabym się jakbym już miała 37 albo chociaż skończony 36tc. A tak to same wiecie, jakie to stresujące. Niby tak blisko, a jeszcze niewystarczająco.

Paula, ale trzyma się ten Twój Franek ;)

Położna mi dzisiaj powiedziała, że nie dziwi jej to, że wczoraj mnie lekarka nie badała, bo na koniec lekarze coraz rzadziej badają i coraz mniej powinni ingerować i gmerać w środku.
    Galanea moja dziś to samo powiedziała, że dziś ostatni raz zaglądała do środka, bo teraz za duża groźba infekcji, poza tym jak ma puścić szyja to puści i żadne badanie nie jest juz teraz potrzebne :)
    Dziewczyny czuję, że powoli akcje sie rozkręcają, ciekawe czy 1 poród będzie zaskoczeniem, czy będziemy lecieć po kolei :))
    Nakupiłam znowu soków wyciskanych, głównie z burakiem, bo widzę że to działa, skoro morfologia taka dobra wyszła. :)
    Jestem mega śpiąca, chyba będzie drzemka.
    Ktoś ma nr do Magdy O? odzywała się?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 14:34

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• maggda Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no lekarz tez mówił mi o magnezie także tez kupie i będę łykać
    ale mówił ze te moje spinanie to ułożenie dziecka jak wypycha coś bo u mnie leży w poprzek maluszek

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i byłam dziś w realu, pampersy giga-paki itp w promocji, kupiłam kilka naprawdę fajnych bodziaków i rampresów po 4,99 - jakaś totalna wyprzedaż była. ;)

Galanea, Limerikowo, NataliaK, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też czasami mam problem z odróżnieniem kiedy dziecko coś wypina a kiedy brzuch dęba staje :) ale w sumie to nie rozmyślam zbytnio. Nie boli, wody nie lecą a jeszcze mam tu małego diabełka do opanowania w domu więc zbytnio nie zwracam uwagi :) tylko myślę co by wytrzymać do następnej wizyty a będzie w następnym tyg w piątek. Jakoś czułabym się troszkę pewniej po tej wizycie :) tzn wolałabym się nastawić czy duże dziecko czy małe... mniej więcej hihi i oczywiście jak tam mój szew po cc

NataliaK, Galanea lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, ja nie czaje juz ze co lekarz to co innego :D moj teraz z kolei bada co wizyte zeby widziec jakie sa postepy,wczesniej badal co 2 wizyte. Polozna mowila ze zaraz moga rowniez sie rozpoczac masaze szyjki. Hmmmmmmmm :D

Swoja droga,dzis u fryzjera myslalam ze wyjde, kazde szarpniecie wlosa bolalo jakby mnie ze skory obdzierali, nie wspomne o regulacji brwi, az mi lzy lecialy, chyba jestem jakas niespokojna przed ta jutrzejsza wedrowka :/ swoja droga trzymajcie za mnie kciuki jutro mocno,bardzo mocno ;-)

Fajnie, ze juz cos zaczyna sie dziac, powiem Wam ze bedzie mi brakowalo mi tego forum, jednak milej zleciala ta ciaza,bynajmniej jak dla mnie ;-)

Limerikowo, Galanea, Paulina1986, alexast, evas lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis tez jest promocja pamperow w tesco z 94zl na 74 jesli ok patrzalam
    nio noc odespalam chyba , godzinka drzemki b dobra na cere ;--))
    z mych wyliczen swistaka wynika,ze srednio 8-11 ruchow na 30min, zatem raczej nie jest zle

MonikaS lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, te moje schody faktycznie również mogą mieć wpływ na twardnienia. Wczoraj dwa razy wychodziłam z domu, więc siłą rzeczy 4x obracałam schody. Ogólnie był biegany dzień: Lekarz, parę spraw do załatwienia na mieście, zakupy, spacer. Przesadziłam pewnie.

Też coś czuję, że lada moment zaczną się porody. Moje emocje już sięgają zenitu czytając niektóre Wasze posty :P

A moja Zośka chyba ostro ćwiczy płuca, 2x dziennie czkawka po co najmniej 20 min ;)

Limerikowo, weronikabp, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi również miło było tak razem tą ciążę przechodzić :) dobrze, że się nawzajem potrafimy zrozumieć :) czasami i nasi mężowie tego nie potrafią ;) dobre wsparcie ;) poza tym to my dziewczyny jakoś inaczej to wszystko przeżywamy niż faceci i fajnie wymieniać te przeżycia :)

mój Piotruś miewa czkawkę późnym wieczorem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 14:45

Limerikowo, Galanea, weronikabp, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Hm, ja nie czaje juz ze co lekarz to co innego :D moj teraz z kolei bada co wizyte zeby widziec jakie sa postepy,wczesniej badal co 2 wizyte. Polozna mowila ze zaraz moga rowniez sie rozpoczac masaze szyjki. Hmmmmmmmm :D

Swoja droga,dzis u fryzjera myslalam ze wyjde, kazde szarpniecie wlosa bolalo jakby mnie ze skory obdzierali, nie wspomne o regulacji brwi, az mi lzy lecialy, chyba jestem jakas niespokojna przed ta jutrzejsza wedrowka :/ swoja droga trzymajcie za mnie kciuki jutro mocno,bardzo mocno ;-)

Fajnie, ze juz cos zaczyna sie dziac, powiem Wam ze bedzie mi brakowalo mi tego forum, jednak milej zleciala ta ciaza,bynajmniej jak dla mnie ;-)
    Moja badała zawsze skrupulatnie szyjkę, a ponieważ mam czystą, żadnej infekcji to chce ją uchronić, a każda ingerencja jest okazją do przedostania się jakiegoś syfu, słyszałam to już od wielu ginekologów, że tak się postępuje w ostatnich tygodniach ciąży. Ale wiadomo, co lekarz to inne podejście, to już dobrze wiemy z naszych rozmów :)

A Ty lepiej pokazuj nową fryz :)

Galanea, NataliaK lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, a czemu ma Ci brakować później forum? Gdzieś się wybierasz? :P Myślałam, że zostajemy tu wszystkie :P

weronikabp, NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uwazam, ze dobrze tak razem...pogadac, podpytac. Ja tylko sie denerwuje razem z Wami jak cos sie dzieje nie tak :( z tego wzgledu chcialabym zebysmy wsztstkie juz tulily malenstwa cale i zdrowe!!!

Galanea, weronikabp, NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej Dziewczyny!
    trochę znowu mnie nie było..ale niby remont się skończył..a teraz trzeba się jakimś cudem przetransportować z rzeczami do naszego mieszkania..a i oczywiście jeszcze czekam na szafe...Martynka mam też problem bo od wtorku przyjeżdzają i codziennie fronty nie mogą dojechać.......też użyłam już brzucha jako argumentu.zobaczymy czy z tego powodu przyjada w piątek.
    Wujek się zlitował i nie zostawił mnie na patologii, bo stwierdził że poza lekko podwyższonym ciśnieniem cała reszta jest super. I co najlepsze yo moja szyjka z 2,6/2,8 wydłużyła się do 4,2:D więc się Lena nigdzie nie wybiera:/ a ja już liczyłam na majowy prezent urodzinowy. Wszystko wskazuje że będę rodziła naturalnie, wujek absolutnie mnie nie namawia na cesarke tylko wspiera w moim postanowieniu. Teraz tylko czekam na wynik GBSu. Nawet mam pozwolenie na dłuższe spacery i jazde na rowerku stacjonarnym:D acha bo ja prawie tak samo jak Miriam przytyłam już z 65 do 86 więc zaczyna się robić ciekawie;) chociaż podobno nie widać mojej wagi....tiaaa jasne:D wyglądam jak koczkodan zmiksowany z hipopotamem:D i moja twarz...hmm nie wygląda jak moja:D
    też czekam która z czerwcowych mamuś pierwsza się rozpakuje:)) już emocje sięgają zenitu:)
    buziaki kochane:**

Galanea, MonikaS, weronikabp, Limerikowo, Paulina1986, Martynika, AISAK, evas lubią tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w smyku jak kupuje się dwie paczki pieluch pampersów to ta tańsza ma naliczony dodatkowo rabat 30%, ale czy tak się opłaca to nie wiwem bo ostatnio dużo promocji na pieluchy się posypało po sklepach :)
    ja mam 2 paczki jedna jedynek druga dwójek i na razie mi wystarczy :) Michaśkowi tylko muszę kupić bo się kończą a ten coś od 2 dni nocnik omija z daleka :/ musimy jeszcze trochę popracować :) ja tak patrzę, że ewidentnie temperatura otoczenia wpływa na jego chęć siusiania do nocnika. Jak zimno to do pieluchy a jak ciepło to do nocnika - czyżby w pupę marzł? ;)

a dłonie znowu jak balony :/ ciężko w pięść aż złożyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 15:11

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Moja badała zawsze skrupulatnie szyjkę, a ponieważ mam czystą, żadnej infekcji to chce ją uchronić, a każda ingerencja jest okazją do przedostania się jakiegoś syfu, słyszałam to już od wielu ginekologów, że tak się postępuje w ostatnich tygodniach ciąży. Ale wiadomo, co lekarz to inne podejście, to już dobrze wiemy z naszych rozmów :)

A Ty lepiej pokazuj nową fryz :)

No ja tez mam wszystko spoko, przez cala ciaze nie mialam zadnej infekcji,zadnego grzybka,nic. Ale lekarz bada co wizyte, hmmmm az podpytalam z ciekawosci dwie kolezanki ktore rodzily niedawno i tez od momentu donoszenia lekarze badali czesciej a same badania byly dosc bolesne. Nie wiem,nie wnikam,nie oceniam ani nie komentuje, ginek nie chce mi zrobic krzywdy to wiem napewno :D swoja droga niektorzy maja praktyki takie aby nie badac ginekologicznie w calej ciazy,w innych krajach to popularne,w Wawie tez znam takie przypadki, wiec jak widac,co lekarz to nauka inna chyba :D chociaz podreczniki te same :P

A co fryza to nic specjalnego, grzywka doszla, ciemniejszy kolor i nieco krotsze. Twarz mam dzis niewyjsciową odrobine wiec sie wstydze haha:D

Galanea no napewno znikne w calosci albo w jakiejs czesci :D, bedzie lato,wyjazdy, teraz duzo czasu mam wolnego to i zagladam, za chwile bedzie go mniej i mniej,inne priorytety,inne zadania do wykonania ;-) i ze wzgledu na dziecko i ze wzgledu na to,ze dojdzie obowiazkow tak wiec sila rzeczy, jesli bede zagladac to pewnie rzadko i sporadycznie,nie to co do tej pory ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 15:27

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć nic nie pisałam od rana bo robiłam pranie, sprzątalismy w szafkach z mężem, pożniej była kuzynka w odwiedzimach na kawusi:)

Martynika no zazdroszcze że wiesz kiedy urodzisz maleństwo, będziesz chyba piuerwsza z nas:) o ile Paula nie wyskoczy wczesniej :) hehe

Limerkowo u mnie wczoraj synek taki był mało ruchliwy a dzis za to szaleje, wypycha sie na maxa, nie Lubie takich dni jak wczoraj ale tez sa czesto:)

NataliaK, Limerikowo, Martynika lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jakis dziwny mam dzisiaj brzuszek, napiety ale tylko na dole nie cala macica i taki dyskomfort czuje caly czas :( nospe wzielam, ale hakos srednio pomogla.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i nie udało mi się Michasia uspać... a teraz już zbyt późno bo później wieczorem będzie problem... kazałam wstawać i bawić się hehe
    coś męża nie ma a miał wcześniej dziś wrócić, żeby wypocząć przed jutrzejszymi testami :)
    wiecie co? ale się wkurzyłam bo zadzwoniła do mnie laska z playa bo mi się umowa kończy z propozycją przedłużenia. Ja mówię, że muszę się jeszcze zastanowić a ta do mnie z tekstem ale Monika czemu? aż mnie zaskoczyła bo nie dość, że ta rozmowa jakaś taka wydawała się nieproesjonalna z jej strony to jeszcze pozwoliła sobie do mnie na Ty jakbym jej koleżanką była... powiedziałam, że nie i tyle i jak chce to niech w innym terminie spróbuje to może już się namyślę. Wydzwaniają teraz do mnie co godzinę a ja nie odbieram bo nie mam ochoty, ale te dzwonienie mnie wkurza i chyba odbiorę i powiem co o tym myślę... jeszcze człowiek mówi, że musi się zastanowić i tak prostego komunikatu nie zrozumieć, że muszę dalej tłumaczyć czemu?

Mucha poczekaj jeszcze - może nospa nie zaczęła działać...

ja z kolei od tego siedzenia to mam ogromny apetyt - z nudów chyba.
    Mnie tak jakoś od pleców - jakby trochę nad miednicą pobolewa - taki ciągnący ból lekko do podbrzusza przechodzący, taki jakby lekko miesiączkowy. Zastanawiam się czy to nie od tego ciągłego siedzenia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 15:43

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia masz racje w Irl i Uk nie bada sie ginekologicznie cala ciaze, w ogole kobitka gina nie widzi, tylko lekarz rodzinny i polozna "prowadza" ciaze plus 2/3scany od technika
    niektore panie sobie chwala - cyt"brak gmerania" ale nie ja, wole znac dl i twardosc mej szyjki, czy chodzic na spacerki czy oszczedzac sie po prostu
    moja bratowa w Irl zobaczyla gina po 40tyg na badanie, po ktorym na szczescie sie cos ruszylo bo miala za malo wod i b maly brzuszek po pomiarze miarka

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Natalia masz racje w Irl i Uk nie bada sie ginekologicznie cala ciaze, w ogole kobitka gina nie widzi, tylko lekarz rodzinny i polozna "prowadza" ciaze plus 2/3scany od technika
    niektore panie sobie chwala - cyt"brak gmerania" ale nie ja, wole znac dl i twardosc mej szyjki, czy chodzic na spacerki czy oszczedzac sie po prostu
    moja bratowa w Irl zobaczyla gina po 40tyg na badanie, po ktorym na szczescie sie cos ruszylo bo miala za malo wod i b maly brzuszek po pomiarze miarka

Podobni w Norwegii rowniez. I to jest na porzadku dziennym w ogole ;-) a poza tym ilosc badan wykonywanych w ciazy jest mniej wiecej o polowe mniejsza, toxo, cmv, czy usg co wizyte?! :D nigdy w zyciu. Tez maja napewno jakies swoje przeslanki, w koncu nic nie dzieje sie bez przyczyny, ale ja juz sama nie wiem czy ta teoria im mniej wiesz tym lepiej spisz w ciazy dziala :p co do spania tak przy temacie zostajac , to ostatnio znow w nocy sie budze i 2-3 godziny bez snu, to pewnie przez te wizyty w lazience, zanim zejde i wejde po schodach, zdaze sie 10 razy rozbudzic i po spaniu ;-) a to skurcz w nodze zlapie,a to siku sie zachce... akurat wszystko wzmozone akurat w nocy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Kurcze jakis dziwny mam dzisiaj brzuszek, napiety ale tylko na dole nie cala macica i taki dyskomfort czuje caly czas :( nospe wzielam, ale hakos srednio pomogla.
    Muszko to obserwuj się i jakby co to jedź i sprawdź.

‹‹ 974 975 976 977 978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ