X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Nie martwiłabym się jakbym już miała 37 albo chociaż skończony 36tc. A tak to same wiecie, jakie to stresujące. Niby tak blisko, a jeszcze niewystarczająco.

Paula, ale trzyma się ten Twój Franek ;)

Położna mi dzisiaj powiedziała, że nie dziwi jej to, że wczoraj mnie lekarka nie badała, bo na koniec lekarze coraz rzadziej badają i coraz mniej powinni ingerować i gmerać w środku.
    Galanea moja dziś to samo powiedziała, że dziś ostatni raz zaglądała do środka, bo teraz za duża groźba infekcji, poza tym jak ma puścić szyja to puści i żadne badanie nie jest juz teraz potrzebne :)
    Dziewczyny czuję, że powoli akcje sie rozkręcają, ciekawe czy 1 poród będzie zaskoczeniem, czy będziemy lecieć po kolei :))
    Nakupiłam znowu soków wyciskanych, głównie z burakiem, bo widzę że to działa, skoro morfologia taka dobra wyszła. :)
    Jestem mega śpiąca, chyba będzie drzemka.
    Ktoś ma nr do Magdy O? odzywała się?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 14:34

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• maggda Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no lekarz tez mówił mi o magnezie także tez kupie i będę łykać
    ale mówił ze te moje spinanie to ułożenie dziecka jak wypycha coś bo u mnie leży w poprzek maluszek

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i byłam dziś w realu, pampersy giga-paki itp w promocji, kupiłam kilka naprawdę fajnych bodziaków i rampresów po 4,99 - jakaś totalna wyprzedaż była. ;)

Galanea, Limerikowo, NataliaK, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też czasami mam problem z odróżnieniem kiedy dziecko coś wypina a kiedy brzuch dęba staje :) ale w sumie to nie rozmyślam zbytnio. Nie boli, wody nie lecą a jeszcze mam tu małego diabełka do opanowania w domu więc zbytnio nie zwracam uwagi :) tylko myślę co by wytrzymać do następnej wizyty a będzie w następnym tyg w piątek. Jakoś czułabym się troszkę pewniej po tej wizycie :) tzn wolałabym się nastawić czy duże dziecko czy małe... mniej więcej hihi i oczywiście jak tam mój szew po cc

NataliaK, Galanea lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, ja nie czaje juz ze co lekarz to co innego :D moj teraz z kolei bada co wizyte zeby widziec jakie sa postepy,wczesniej badal co 2 wizyte. Polozna mowila ze zaraz moga rowniez sie rozpoczac masaze szyjki. Hmmmmmmmm :D

Swoja droga,dzis u fryzjera myslalam ze wyjde, kazde szarpniecie wlosa bolalo jakby mnie ze skory obdzierali, nie wspomne o regulacji brwi, az mi lzy lecialy, chyba jestem jakas niespokojna przed ta jutrzejsza wedrowka :/ swoja droga trzymajcie za mnie kciuki jutro mocno,bardzo mocno ;-)

Fajnie, ze juz cos zaczyna sie dziac, powiem Wam ze bedzie mi brakowalo mi tego forum, jednak milej zleciala ta ciaza,bynajmniej jak dla mnie ;-)

Limerikowo, Galanea, Paulina1986, alexast, evas lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis tez jest promocja pamperow w tesco z 94zl na 74 jesli ok patrzalam
    nio noc odespalam chyba , godzinka drzemki b dobra na cere ;--))
    z mych wyliczen swistaka wynika,ze srednio 8-11 ruchow na 30min, zatem raczej nie jest zle

MonikaS lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, te moje schody faktycznie również mogą mieć wpływ na twardnienia. Wczoraj dwa razy wychodziłam z domu, więc siłą rzeczy 4x obracałam schody. Ogólnie był biegany dzień: Lekarz, parę spraw do załatwienia na mieście, zakupy, spacer. Przesadziłam pewnie.

Też coś czuję, że lada moment zaczną się porody. Moje emocje już sięgają zenitu czytając niektóre Wasze posty :P

A moja Zośka chyba ostro ćwiczy płuca, 2x dziennie czkawka po co najmniej 20 min ;)

Limerikowo, weronikabp, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi również miło było tak razem tą ciążę przechodzić :) dobrze, że się nawzajem potrafimy zrozumieć :) czasami i nasi mężowie tego nie potrafią ;) dobre wsparcie ;) poza tym to my dziewczyny jakoś inaczej to wszystko przeżywamy niż faceci i fajnie wymieniać te przeżycia :)

mój Piotruś miewa czkawkę późnym wieczorem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 14:45

Limerikowo, Galanea, weronikabp, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Hm, ja nie czaje juz ze co lekarz to co innego :D moj teraz z kolei bada co wizyte zeby widziec jakie sa postepy,wczesniej badal co 2 wizyte. Polozna mowila ze zaraz moga rowniez sie rozpoczac masaze szyjki. Hmmmmmmmm :D

Swoja droga,dzis u fryzjera myslalam ze wyjde, kazde szarpniecie wlosa bolalo jakby mnie ze skory obdzierali, nie wspomne o regulacji brwi, az mi lzy lecialy, chyba jestem jakas niespokojna przed ta jutrzejsza wedrowka :/ swoja droga trzymajcie za mnie kciuki jutro mocno,bardzo mocno ;-)

Fajnie, ze juz cos zaczyna sie dziac, powiem Wam ze bedzie mi brakowalo mi tego forum, jednak milej zleciala ta ciaza,bynajmniej jak dla mnie ;-)
    Moja badała zawsze skrupulatnie szyjkę, a ponieważ mam czystą, żadnej infekcji to chce ją uchronić, a każda ingerencja jest okazją do przedostania się jakiegoś syfu, słyszałam to już od wielu ginekologów, że tak się postępuje w ostatnich tygodniach ciąży. Ale wiadomo, co lekarz to inne podejście, to już dobrze wiemy z naszych rozmów :)

A Ty lepiej pokazuj nową fryz :)

Galanea, NataliaK lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, a czemu ma Ci brakować później forum? Gdzieś się wybierasz? :P Myślałam, że zostajemy tu wszystkie :P

weronikabp, NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uwazam, ze dobrze tak razem...pogadac, podpytac. Ja tylko sie denerwuje razem z Wami jak cos sie dzieje nie tak :( z tego wzgledu chcialabym zebysmy wsztstkie juz tulily malenstwa cale i zdrowe!!!

Galanea, weronikabp, NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej Dziewczyny!
    trochę znowu mnie nie było..ale niby remont się skończył..a teraz trzeba się jakimś cudem przetransportować z rzeczami do naszego mieszkania..a i oczywiście jeszcze czekam na szafe...Martynka mam też problem bo od wtorku przyjeżdzają i codziennie fronty nie mogą dojechać.......też użyłam już brzucha jako argumentu.zobaczymy czy z tego powodu przyjada w piątek.
    Wujek się zlitował i nie zostawił mnie na patologii, bo stwierdził że poza lekko podwyższonym ciśnieniem cała reszta jest super. I co najlepsze yo moja szyjka z 2,6/2,8 wydłużyła się do 4,2:D więc się Lena nigdzie nie wybiera:/ a ja już liczyłam na majowy prezent urodzinowy. Wszystko wskazuje że będę rodziła naturalnie, wujek absolutnie mnie nie namawia na cesarke tylko wspiera w moim postanowieniu. Teraz tylko czekam na wynik GBSu. Nawet mam pozwolenie na dłuższe spacery i jazde na rowerku stacjonarnym:D acha bo ja prawie tak samo jak Miriam przytyłam już z 65 do 86 więc zaczyna się robić ciekawie;) chociaż podobno nie widać mojej wagi....tiaaa jasne:D wyglądam jak koczkodan zmiksowany z hipopotamem:D i moja twarz...hmm nie wygląda jak moja:D
    też czekam która z czerwcowych mamuś pierwsza się rozpakuje:)) już emocje sięgają zenitu:)
    buziaki kochane:**

Galanea, MonikaS, weronikabp, Limerikowo, Paulina1986, Martynika, AISAK, evas lubią tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w smyku jak kupuje się dwie paczki pieluch pampersów to ta tańsza ma naliczony dodatkowo rabat 30%, ale czy tak się opłaca to nie wiwem bo ostatnio dużo promocji na pieluchy się posypało po sklepach :)
    ja mam 2 paczki jedna jedynek druga dwójek i na razie mi wystarczy :) Michaśkowi tylko muszę kupić bo się kończą a ten coś od 2 dni nocnik omija z daleka :/ musimy jeszcze trochę popracować :) ja tak patrzę, że ewidentnie temperatura otoczenia wpływa na jego chęć siusiania do nocnika. Jak zimno to do pieluchy a jak ciepło to do nocnika - czyżby w pupę marzł? ;)

a dłonie znowu jak balony :/ ciężko w pięść aż złożyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 15:11

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Moja badała zawsze skrupulatnie szyjkę, a ponieważ mam czystą, żadnej infekcji to chce ją uchronić, a każda ingerencja jest okazją do przedostania się jakiegoś syfu, słyszałam to już od wielu ginekologów, że tak się postępuje w ostatnich tygodniach ciąży. Ale wiadomo, co lekarz to inne podejście, to już dobrze wiemy z naszych rozmów :)

A Ty lepiej pokazuj nową fryz :)

No ja tez mam wszystko spoko, przez cala ciaze nie mialam zadnej infekcji,zadnego grzybka,nic. Ale lekarz bada co wizyte, hmmmm az podpytalam z ciekawosci dwie kolezanki ktore rodzily niedawno i tez od momentu donoszenia lekarze badali czesciej a same badania byly dosc bolesne. Nie wiem,nie wnikam,nie oceniam ani nie komentuje, ginek nie chce mi zrobic krzywdy to wiem napewno :D swoja droga niektorzy maja praktyki takie aby nie badac ginekologicznie w calej ciazy,w innych krajach to popularne,w Wawie tez znam takie przypadki, wiec jak widac,co lekarz to nauka inna chyba :D chociaz podreczniki te same :P

A co fryza to nic specjalnego, grzywka doszla, ciemniejszy kolor i nieco krotsze. Twarz mam dzis niewyjsciową odrobine wiec sie wstydze haha:D

Galanea no napewno znikne w calosci albo w jakiejs czesci :D, bedzie lato,wyjazdy, teraz duzo czasu mam wolnego to i zagladam, za chwile bedzie go mniej i mniej,inne priorytety,inne zadania do wykonania ;-) i ze wzgledu na dziecko i ze wzgledu na to,ze dojdzie obowiazkow tak wiec sila rzeczy, jesli bede zagladac to pewnie rzadko i sporadycznie,nie to co do tej pory ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 15:27

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć nic nie pisałam od rana bo robiłam pranie, sprzątalismy w szafkach z mężem, pożniej była kuzynka w odwiedzimach na kawusi:)

Martynika no zazdroszcze że wiesz kiedy urodzisz maleństwo, będziesz chyba piuerwsza z nas:) o ile Paula nie wyskoczy wczesniej :) hehe

Limerkowo u mnie wczoraj synek taki był mało ruchliwy a dzis za to szaleje, wypycha sie na maxa, nie Lubie takich dni jak wczoraj ale tez sa czesto:)

NataliaK, Limerikowo, Martynika lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jakis dziwny mam dzisiaj brzuszek, napiety ale tylko na dole nie cala macica i taki dyskomfort czuje caly czas :( nospe wzielam, ale hakos srednio pomogla.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i nie udało mi się Michasia uspać... a teraz już zbyt późno bo później wieczorem będzie problem... kazałam wstawać i bawić się hehe
    coś męża nie ma a miał wcześniej dziś wrócić, żeby wypocząć przed jutrzejszymi testami :)
    wiecie co? ale się wkurzyłam bo zadzwoniła do mnie laska z playa bo mi się umowa kończy z propozycją przedłużenia. Ja mówię, że muszę się jeszcze zastanowić a ta do mnie z tekstem ale Monika czemu? aż mnie zaskoczyła bo nie dość, że ta rozmowa jakaś taka wydawała się nieproesjonalna z jej strony to jeszcze pozwoliła sobie do mnie na Ty jakbym jej koleżanką była... powiedziałam, że nie i tyle i jak chce to niech w innym terminie spróbuje to może już się namyślę. Wydzwaniają teraz do mnie co godzinę a ja nie odbieram bo nie mam ochoty, ale te dzwonienie mnie wkurza i chyba odbiorę i powiem co o tym myślę... jeszcze człowiek mówi, że musi się zastanowić i tak prostego komunikatu nie zrozumieć, że muszę dalej tłumaczyć czemu?

Mucha poczekaj jeszcze - może nospa nie zaczęła działać...

ja z kolei od tego siedzenia to mam ogromny apetyt - z nudów chyba.
    Mnie tak jakoś od pleców - jakby trochę nad miednicą pobolewa - taki ciągnący ból lekko do podbrzusza przechodzący, taki jakby lekko miesiączkowy. Zastanawiam się czy to nie od tego ciągłego siedzenia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 15:43

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia masz racje w Irl i Uk nie bada sie ginekologicznie cala ciaze, w ogole kobitka gina nie widzi, tylko lekarz rodzinny i polozna "prowadza" ciaze plus 2/3scany od technika
    niektore panie sobie chwala - cyt"brak gmerania" ale nie ja, wole znac dl i twardosc mej szyjki, czy chodzic na spacerki czy oszczedzac sie po prostu
    moja bratowa w Irl zobaczyla gina po 40tyg na badanie, po ktorym na szczescie sie cos ruszylo bo miala za malo wod i b maly brzuszek po pomiarze miarka

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Natalia masz racje w Irl i Uk nie bada sie ginekologicznie cala ciaze, w ogole kobitka gina nie widzi, tylko lekarz rodzinny i polozna "prowadza" ciaze plus 2/3scany od technika
    niektore panie sobie chwala - cyt"brak gmerania" ale nie ja, wole znac dl i twardosc mej szyjki, czy chodzic na spacerki czy oszczedzac sie po prostu
    moja bratowa w Irl zobaczyla gina po 40tyg na badanie, po ktorym na szczescie sie cos ruszylo bo miala za malo wod i b maly brzuszek po pomiarze miarka

Podobni w Norwegii rowniez. I to jest na porzadku dziennym w ogole ;-) a poza tym ilosc badan wykonywanych w ciazy jest mniej wiecej o polowe mniejsza, toxo, cmv, czy usg co wizyte?! :D nigdy w zyciu. Tez maja napewno jakies swoje przeslanki, w koncu nic nie dzieje sie bez przyczyny, ale ja juz sama nie wiem czy ta teoria im mniej wiesz tym lepiej spisz w ciazy dziala :p co do spania tak przy temacie zostajac , to ostatnio znow w nocy sie budze i 2-3 godziny bez snu, to pewnie przez te wizyty w lazience, zanim zejde i wejde po schodach, zdaze sie 10 razy rozbudzic i po spaniu ;-) a to skurcz w nodze zlapie,a to siku sie zachce... akurat wszystko wzmozone akurat w nocy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Kurcze jakis dziwny mam dzisiaj brzuszek, napiety ale tylko na dole nie cala macica i taki dyskomfort czuje caly czas :( nospe wzielam, ale hakos srednio pomogla.
    Muszko to obserwuj się i jakby co to jedź i sprawdź.

‹‹ 974 975 976 977 978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ