MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
już raz wklejałam link, ale zrobię to jeszcze raz. Któraś z Was - przepraszam nie pamiętam - dzisiaj mówiła, że znalazła ziajkę od 1 d.ż.. Ten też jest od 1
będzie lepszy wybór tzn większy
http://allegro.pl/linomag-sun-krem-przeciwsloneczny-spf30-od-1-dnia-i4211549483.html
AISAK lubi tę wiadomość
-
Hej! Ja wam powiem że od połowy ciąży walcze z twardnieniami i już nawet na nie uwagi nie zwracam poprostu leżę. Zwracam tylko uwagę na te z bólem u mnie w krzyżu. Ale u mnie cała ciąża dziwna
mam nadzieję że moja szyjka trzyma.
Galanea mój mały od kilku dni tak się rozpycha że często wzdycham z bólu i mam nadzieje że to poprostu uroki tego etapu ciąży. W końcu dzieci są coraz większe:)Galanea, Limerikowo, AISAK, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Galanea na naszym etapie takie rzeczy dziać się będą coraz częściej. mnie w nocy 2 razy złapał bolesny skurcz w pachwinie, czasem lekko pobolewa mnie podbrzusze, a wczoraj miałam KTG i nic się tam nie dzieje. dzieciaczki są już duże i naciskają na wszystko! jak położna mówi że dno macicy jeszcze wysoko to na pewno pociągniesz jeszcze trochę
Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość
-
huuuuuuuurrrrrrrrrra wlasnie dotarl kurier z wynikami i sa ok !! jupi
oczyw gl interpretacja nalezy do ginki, moja pobiezna mowi ze raczej dobre choc cholesterol ponad 300 ale to norma w ciazy podobno
a Pl musi sie szykowac na Yvette , znowu powodz kurcze idzie..eta, Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Dzięki
Mam nadzieję, że tak będzie, jeszcze chociaż te 2 tygodnie. Nie mam nawet wypełnionego planu porodu ani spakowanej torby
A propos torby, położna mi mówiła, żeby nie brać laktatorów, butelek, kosmetyków dla dziecka (tylko maść na pupę, chusteczki, gaziki rozm. 5x5 i pieluchy). A dla siebie najlepiej do podmywania Tantum Rosa. Ale wiadomo, że co szpital i położna, to inne wymagania. Dzielę się tylko tym co mi powiedziała.alexast, Paulina1986, eta, weronikabp, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Mój bobo tak szaleje, że mam wrażenie, że zaraz szyjka nie wytrzyma, no tak napierał, że szok. Nóżkami kopie koło żołądka. Fika, że cały brzuch faluje. Obraca się z lewej na prawą. Tak długo się zabawia, aż brzuch twardy. Oj będzie mi tego strasznie brakować.
AISAK, Galanea, eta, NataliaK, weronikabp, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Do wszystkich dziewczyn, którym twardnieją brzuchy! Może i Wam mój sposób pomoże. Jest to specjalne oddychanie, którego nauczyła mnie położna. Polega ono na tym, że przeponą bierzemy głęboki wdech (krótki) po czym wolno wypuszczamy powietrze (długo). Ona mówi na ten sposób oddychania "duży brzuch - mały brzuch". Tak na prawdę jest to początek nauki oddechu do porodu, ale przecież oddech ma nam właśnie pomóc przy łagodzeniu skurczów. U mnie ten sposób się sprawdza za każdym twardnieniem brzucha. Robię serię 5-7 takich oddechów i brzusio znowu jest mięciusi
Może którejś z Was też ten sposób się sprawdzi
alexast, AISAK, Mucha, Galanea, eta, weronikabp, Limerikowo, Agusia2312, monaaa, Niesforna lubią tę wiadomość
-
Galanea dobrze wszystko jest ok, teraz o niepokój nie trudno ale wiadomo wszystkie niepokoje dobrze skonsultować
A ja zostałam sama, mąż poszedł na 12 h do pracy. Eh i co tu porobićChyba na zakupy się wybiorę.
Dobrze że po wizytach oki, u mnie wolałabym aby coś powoli szło ku przodowi bez kroplówek z oksy...Galanea, NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja od pon na patologii. Mam antybiotyk na podwyzszone crp, zaslablam pare razy,mam zawroty glowy itd. Na ktg wychodzi mnostwo twardnien macicy i troche skurczy. Polozna mowila ze moze rozkreca sie porod:-)
MonikaS, NataliaK, weronikabp, Limerikowo, Paulina1986, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Kropka_10 wrote:Witam, jeśli pozwolicie dołączę do grona czerwcóweczek
Jestem już na zwolnieniu i od nadmiaru myśli o wszystkim zbliżającym się dostaję kręćka - pewnie rozumiecie
Dlatego pomyślałam, że rozmowa na forum z innymi przyszłymi mamusiami doda mi sił
Nie jestem w stanie przeczytać 971 stron dlatego nie miejcie mi za złe jeśli zapytam o coś o czym już rozmawiałyście
A chciałabym zapytać o wózek. Macie już wybrane? Bo mi wpadł w oko Riko Nano ale martwi mnie, że w spacerówce oparcie ma 41 cm podczas gdy w bebetto czy baby design mają powyżej 50 cm...
Acha termin porodu mam na 28 czerwca, a synuś waży w tej chwili 2200g
Nie wiem jak wstawić taki suwaczek w podpisie.
Witamy i zapraszamy do dyskusji.
W kwestii wózka nie pomogę- zakupiliśmy inny model.
Co do suwaczka- to kliknij na suwaczek którejś z nas- stwórz sobie taki jak ci odpowiada i na koncu skopiuj link na forum tzn. wejdź w ustawienia- społeczność- i wklej w miejscu podpis na forum. I gotowe!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 14:12
-
Nie martwiłabym się jakbym już miała 37 albo chociaż skończony 36tc. A tak to same wiecie, jakie to stresujące. Niby tak blisko, a jeszcze niewystarczająco.
Paula, ale trzyma się ten Twój Franek
Położna mi dzisiaj powiedziała, że nie dziwi jej to, że wczoraj mnie lekarka nie badała, bo na koniec lekarze coraz rzadziej badają i coraz mniej powinni ingerować i gmerać w środku. -
właśnie próbuję synka uspać - a ten się wygłupia...
tak bym miała choć chwilę spokoju... kurcze otarłam pachwinę i strasznie mi z tym źle... ja to mam taką chęć posprzątać, ale ruch sprawia mi tyle nieprzyjemności, cały czas mały uwiera mi tam nisko na tyle, że mam wrażenie, że jak się schylę to wypadnie
ciężka sprawa, z drugiej strony muszę posprzątać bo mój mały pan bałagan jak wstanie to podwoi ten cały nieporządek... robię i robię w kółko to samo ehhh i przez to nie mogę nic zrobić w kwestii przygotowań do narodzin
i tak nie mogę bez męża bo muszę odsunąć pianino - ni cholery nie odważyłabym się robić to sama, zdjąć wózek z szafy, nawet sama nie mogę zszyć materacyka do łóżeczka turystycznego bo rozprułam żeby wyprać mu wnętrzności - znaczy się gąbkę co w środku siedzi bo była przesiąknięta smrodami. Zszyć będzie gorzej bo musi ktoś podtrzymywać jak będę na maszynie zszywać... mniejsza o większość. W każdym razie nic sama już nie zdziałam
mogę tylko chodzić i zabawki po Michale sprzątać...
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Paula poskacz na piłce, po schodach góra dół i może szyjka puści, no i sex! prostaglandyny ze spermy dobrze działają na szyjkę przed porodem!
Judi coś się dziejepewnie finał u Ciebie się zbliża
maggda tardyferon bierz i się niczym nie przejmuj, z tą hemoglobiną to tak w ciąży jest. dziecko i tak wyciągnie z Ciebie wszystko co mu jest potrzebne, a po prostu dla Ciebie zabraknie.maggda lubi tę wiadomość
-
Galanea wygląda na to że Franek będzie małym uparciuchem, po rodzicach
A u ciebie... Może te schody tak dają Ci w kość??
Monika masz maszynę do szycia? Kurcze tak czasem zastanawiam się czy sobie nie kupić... Przydaje się?
maggda a magnez bierzesz? Bo spinanie brzuszka często jest przez niedobór...
eta co do seksu... Ojj jest jest, co najmniej co drugi dzień... Schody też są, spacery też, zła jestem bo tyle chodzę ,, szybkim marszem'' i nic nie puszcza
Mi się spina brzuch, sam z siebie dziś jeszcze nic nie robiłam, ale z tej złości na szyjkę idę na zakupy może trochę się pomęczę to coś ruszyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 14:30
eta lubi tę wiadomość
-
Eta ma rację - Maggda mało która z nas żelaza nie łyka/ła, ja też na tardyferonie ciągnę
i na dopiero teraz wyniki mi w górę poszły
a już naprawdę kiepskie miałam. Nawet w pierwszej ciąży miałam lepsze wyniki
Galanea Ty też się nie martw - będzie dobrze
tak wszystkie krzyczały swego czasu, że chcą jak najwcześniej urodzić a teraz jak mogą to nie chcą
a ja tam już bym mogła, tylko nie tak z zaskoczenia. Np pojechać na ktg a tam by powiedzieli, że się rozkręca i że mnie zostawiają hehe a nie, że siedzę w domu a tu nagle wody odeszły, skurcze z kopyta ruszyły i gonić do szpitala z myślą czy zdążę
mojego męża siostra siedziała sobie tv oglądała i czuła, że ma tam jakieś skurcze, ale myśli sobie a zdążę - dopiero się zaczyna. Wody jej nagle odeszły więc pomyślała, że czas po męża dzwonić. Ten zanim przyjechał to już się na dobre rozkręcało. Jak jechali to tylko krzyczała szybciej bo w aucie urodzę a ten to aż na czerwonym świetle przejeżdżał - oczywiście patrzył a nie na ślepoi tylko co ją przyjęli i po 15 min od przyjęcia tuliła już małego hehe
ekspress
Paula mam maszynę i jestem mega przeszczęśliwa z tego powoduprzydaje się i to bardzo często wbrew pozorom. I ubranka Michaśkowi naprawiam, to zamek w kurtce lub torebce... naprawdę się przydaje. Mąż był sceptycznie nastawiony jak kupowaliśmy a teraz sam docenia to, że kupiliśmy bo i jemu parę razy ciuchy naprawiałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 14:34
eta, maggda, Galanea, Paulina1986, Paula222 lubią tę wiadomość