X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już raz wklejałam link, ale zrobię to jeszcze raz. Któraś z Was - przepraszam nie pamiętam - dzisiaj mówiła, że znalazła ziajkę od 1 d.ż.. Ten też jest od 1 :) będzie lepszy wybór tzn większy :)
    http://allegro.pl/linomag-sun-krem-przeciwsloneczny-spf30-od-1-dnia-i4211549483.html

AISAK lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja wam powiem że od połowy ciąży walcze z twardnieniami i już nawet na nie uwagi nie zwracam poprostu leżę. Zwracam tylko uwagę na te z bólem u mnie w krzyżu. Ale u mnie cała ciąża dziwna :) mam nadzieję że moja szyjka trzyma.
    Galanea mój mały od kilku dni tak się rozpycha że często wzdycham z bólu i mam nadzieje że to poprostu uroki tego etapu ciąży. W końcu dzieci są coraz większe:)

Galanea, Limerikowo, AISAK, weronikabp lubią tę wiadomość

x76lklh.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea na naszym etapie takie rzeczy dziać się będą coraz częściej. mnie w nocy 2 razy złapał bolesny skurcz w pachwinie, czasem lekko pobolewa mnie podbrzusze, a wczoraj miałam KTG i nic się tam nie dzieje. dzieciaczki są już duże i naciskają na wszystko! jak położna mówi że dno macicy jeszcze wysoko to na pewno pociągniesz jeszcze trochę :)

Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    huuuuuuuurrrrrrrrrra wlasnie dotarl kurier z wynikami i sa ok !! jupi
    oczyw gl interpretacja nalezy do ginki, moja pobiezna mowi ze raczej dobre choc cholesterol ponad 300 ale to norma w ciazy podobno
    a Pl musi sie szykowac na Yvette , znowu powodz kurcze idzie..

eta, Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) Mam nadzieję, że tak będzie, jeszcze chociaż te 2 tygodnie. Nie mam nawet wypełnionego planu porodu ani spakowanej torby ;)

A propos torby, położna mi mówiła, żeby nie brać laktatorów, butelek, kosmetyków dla dziecka (tylko maść na pupę, chusteczki, gaziki rozm. 5x5 i pieluchy). A dla siebie najlepiej do podmywania Tantum Rosa. Ale wiadomo, że co szpital i położna, to inne wymagania. Dzielę się tylko tym co mi powiedziała.

alexast, Paulina1986, eta, weronikabp, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bobo tak szaleje, że mam wrażenie, że zaraz szyjka nie wytrzyma, no tak napierał, że szok. Nóżkami kopie koło żołądka. Fika, że cały brzuch faluje. Obraca się z lewej na prawą. Tak długo się zabawia, aż brzuch twardy. Oj będzie mi tego strasznie brakować.

AISAK, Galanea, eta, NataliaK, weronikabp, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do wszystkich dziewczyn, którym twardnieją brzuchy! Może i Wam mój sposób pomoże. Jest to specjalne oddychanie, którego nauczyła mnie położna. Polega ono na tym, że przeponą bierzemy głęboki wdech (krótki) po czym wolno wypuszczamy powietrze (długo). Ona mówi na ten sposób oddychania "duży brzuch - mały brzuch". Tak na prawdę jest to początek nauki oddechu do porodu, ale przecież oddech ma nam właśnie pomóc przy łagodzeniu skurczów. U mnie ten sposób się sprawdza za każdym twardnieniem brzucha. Robię serię 5-7 takich oddechów i brzusio znowu jest mięciusi :) Może którejś z Was też ten sposób się sprawdzi :)

alexast, AISAK, Mucha, Galanea, eta, weronikabp, Limerikowo, Agusia2312, monaaa, Niesforna lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea dobrze wszystko jest ok, teraz o niepokój nie trudno ale wiadomo wszystkie niepokoje dobrze skonsultować :)

A ja zostałam sama, mąż poszedł na 12 h do pracy. Eh i co tu porobić :) Chyba na zakupy się wybiorę.

Dobrze że po wizytach oki, u mnie wolałabym aby coś powoli szło ku przodowi bez kroplówek z oksy...

Galanea, NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • alexast Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Paula dopiero teraz zauważyłam, że do terminu porodu zostało ci jeszcze tylko 6 dni. Nic tylko pozazdrościć, choć powiem wam, że to brykanie mojego synka tak mi się podoba, że może sobie tam jeszcze posiedzieć ;)

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja od pon na patologii. Mam antybiotyk na podwyzszone crp, zaslablam pare razy,mam zawroty glowy itd. Na ktg wychodzi mnostwo twardnien macicy i troche skurczy. Polozna mowila ze moze rozkreca sie porod:-)

MonikaS, NataliaK, weronikabp, Limerikowo, Paulina1986, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast ale chyba im bliżej tym gorzej, jakoś stresuje mnie to że szyjka nie chce puścić ... :(

Judi a Ty już możesz w sumie rodzić :) Masz ciążę donoszoną :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 14:03

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • alexast Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Judi trzymam za was kciuki.

Paula, teraz to w każdej chwili może się coś zmienić. Trzymam kciuki, żeby szyjka sama puściła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 14:06

Paula222 lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_10 wrote:
    Witam, jeśli pozwolicie dołączę do grona czerwcóweczek :) Jestem już na zwolnieniu i od nadmiaru myśli o wszystkim zbliżającym się dostaję kręćka - pewnie rozumiecie ;) Dlatego pomyślałam, że rozmowa na forum z innymi przyszłymi mamusiami doda mi sił :)

Nie jestem w stanie przeczytać 971 stron dlatego nie miejcie mi za złe jeśli zapytam o coś o czym już rozmawiałyście :)

A chciałabym zapytać o wózek. Macie już wybrane? Bo mi wpadł w oko Riko Nano ale martwi mnie, że w spacerówce oparcie ma 41 cm podczas gdy w bebetto czy baby design mają powyżej 50 cm...

Acha termin porodu mam na 28 czerwca, a synuś waży w tej chwili 2200g :)
    Nie wiem jak wstawić taki suwaczek w podpisie.

Witamy i zapraszamy do dyskusji.
    W kwestii wózka nie pomogę- zakupiliśmy inny model.
    Co do suwaczka- to kliknij na suwaczek którejś z nas- stwórz sobie taki jak ci odpowiada i na koncu skopiuj link na forum tzn. wejdź w ustawienia- społeczność- i wklej w miejscu podpis na forum. I gotowe!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 14:12

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • maggda Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kobitki
    właśnie wróciłam od lekarza i dostałam tab. terdyferon bo mam słaba hemoglobinę 10,60 :/

pewnie przez to jestem taka słaba ostatnio i męczą mnie te spinanie brzuszka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 14:13

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martwiłabym się jakbym już miała 37 albo chociaż skończony 36tc. A tak to same wiecie, jakie to stresujące. Niby tak blisko, a jeszcze niewystarczająco.

Paula, ale trzyma się ten Twój Franek ;)

Położna mi dzisiaj powiedziała, że nie dziwi jej to, że wczoraj mnie lekarka nie badała, bo na koniec lekarze coraz rzadziej badają i coraz mniej powinni ingerować i gmerać w środku.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie próbuję synka uspać - a ten się wygłupia... :/ tak bym miała choć chwilę spokoju... kurcze otarłam pachwinę i strasznie mi z tym źle... ja to mam taką chęć posprzątać, ale ruch sprawia mi tyle nieprzyjemności, cały czas mały uwiera mi tam nisko na tyle, że mam wrażenie, że jak się schylę to wypadnie :) ciężka sprawa, z drugiej strony muszę posprzątać bo mój mały pan bałagan jak wstanie to podwoi ten cały nieporządek... robię i robię w kółko to samo ehhh i przez to nie mogę nic zrobić w kwestii przygotowań do narodzin :) i tak nie mogę bez męża bo muszę odsunąć pianino - ni cholery nie odważyłabym się robić to sama, zdjąć wózek z szafy, nawet sama nie mogę zszyć materacyka do łóżeczka turystycznego bo rozprułam żeby wyprać mu wnętrzności - znaczy się gąbkę co w środku siedzi bo była przesiąknięta smrodami. Zszyć będzie gorzej bo musi ktoś podtrzymywać jak będę na maszynie zszywać... mniejsza o większość. W każdym razie nic sama już nie zdziałam :/ mogę tylko chodzić i zabawki po Michale sprzątać...

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula poskacz na piłce, po schodach góra dół i może szyjka puści, no i sex! prostaglandyny ze spermy dobrze działają na szyjkę przed porodem! :)

Judi coś się dzieje :) pewnie finał u Ciebie się zbliża :)

maggda tardyferon bierz i się niczym nie przejmuj, z tą hemoglobiną to tak w ciąży jest. dziecko i tak wyciągnie z Ciebie wszystko co mu jest potrzebne, a po prostu dla Ciebie zabraknie.

maggda lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wygląda na to że Franek będzie małym uparciuchem, po rodzicach :P A u ciebie... Może te schody tak dają Ci w kość??

Monika masz maszynę do szycia? Kurcze tak czasem zastanawiam się czy sobie nie kupić... Przydaje się?

maggda a magnez bierzesz? Bo spinanie brzuszka często jest przez niedobór...

eta co do seksu... Ojj jest jest, co najmniej co drugi dzień... Schody też są, spacery też, zła jestem bo tyle chodzę ,, szybkim marszem'' i nic nie puszcza :P

Mi się spina brzuch, sam z siebie dziś jeszcze nic nie robiłam, ale z tej złości na szyjkę idę na zakupy może trochę się pomęczę to coś ruszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 14:30

eta lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • maggda Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a któż inny niż my mamusie wszystko oddamy dla naszych maleństw :D

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta ma rację - Maggda mało która z nas żelaza nie łyka/ła, ja też na tardyferonie ciągnę :) i na dopiero teraz wyniki mi w górę poszły :) a już naprawdę kiepskie miałam. Nawet w pierwszej ciąży miałam lepsze wyniki :)
    Galanea Ty też się nie martw - będzie dobrze :)
    tak wszystkie krzyczały swego czasu, że chcą jak najwcześniej urodzić a teraz jak mogą to nie chcą ;)
    a ja tam już bym mogła, tylko nie tak z zaskoczenia. Np pojechać na ktg a tam by powiedzieli, że się rozkręca i że mnie zostawiają hehe a nie, że siedzę w domu a tu nagle wody odeszły, skurcze z kopyta ruszyły i gonić do szpitala z myślą czy zdążę ;)
    mojego męża siostra siedziała sobie tv oglądała i czuła, że ma tam jakieś skurcze, ale myśli sobie a zdążę - dopiero się zaczyna. Wody jej nagle odeszły więc pomyślała, że czas po męża dzwonić. Ten zanim przyjechał to już się na dobre rozkręcało. Jak jechali to tylko krzyczała szybciej bo w aucie urodzę a ten to aż na czerwonym świetle przejeżdżał - oczywiście patrzył a nie na ślepo ;) i tylko co ją przyjęli i po 15 min od przyjęcia tuliła już małego hehe :) ekspress :)

Paula mam maszynę i jestem mega przeszczęśliwa z tego powodu :) przydaje się i to bardzo często wbrew pozorom. I ubranka Michaśkowi naprawiam, to zamek w kurtce lub torebce... naprawdę się przydaje. Mąż był sceptycznie nastawiony jak kupowaliśmy a teraz sam docenia to, że kupiliśmy bo i jemu parę razy ciuchy naprawiałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 14:34

eta, maggda, Galanea, Paulina1986, Paula222 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 973 974 975 976 977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ