MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPowodzenia dziewczyny na wizytach!
Ja dzis ide do fryzjera sciac wlosy,jakies kosmetyczne rzeczy i wracam do domu odpoczywac przed jutrzejsza podroza
Dzis koniec remontu))) huraaaa;-))
evas, alexast, monalisa, Tusia84, vikus001, weronikabp, Limerikowo, czekajajaca, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Hej, dziewczyny, chciałam Wam tylko powiedzieć, że jeżeli nie urodzę do 26, to kładą mnie na wywoływanie, wiec można powiedzieć, że znam mniej więcej datę porodu
.Za tydzień w środę ostatnie ktg i w poniedziałek do szpitala
Jeżeli posiew wyjdzie ujemny, to zakładają mi cewnik, jeżeli dodatni, to oksytocyna.monalisa, evas, Tusia84, Paulina1986, Mucha, nutka, Evelineq, Duchess, czekajajaca, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Alexas super ze wyniki ok , a co do Hiv to ja kiedyś podniosła zwój papieru który leżał pod drzwiami na klatce i chciałam wrzucić jak sie okazało byl tam zestaw narkomana igla ze strzykawką to robilam badania na hiv 3 x ostatnie po roku bosze co ha przeżyłam przez ten rok
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Natalia gratuluję ukończenia remontu, a ty pamiętaj mi tylko żebyś leżała , a nie na szmacie po kolanach jeździła.
Martynika kurcze ale ten czas zlecial matko pamiętam niedawno przecież miałaś 100 dniowke alw ten czas zaiwaniaNataliaK, Martynika lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczeta w wlkp pogoda w kratke jak przez ostatnie 3 dni pada, swieci slonce i tak non stop. Ja rano sie obudzilam poszlam do toalety zalatwic potrzebe umyc zeby i co? dostalam krwotoku z nosa....ale czytalam ze to calkiem normalne takze teraz siedze z papierem w nosie nie moge oddychac heh smiesznie to wyglada:) ide zaraz przepakowac torbe do szpitala bo za ciasno w dotychczasowej mi sie zrobilo i wole miec wiecej miejsca zeby bylo tak przejrzysciej:)
weronikabp, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
trochę mnie nie było, ale widzę, że i tak nikt nie tęskniłGalanea dzięki za pamięć, chyba 2 dni temu o mnie wspomniałaś jak dobrze pamiętam - bo troszeczkę miałam do nadrobienia
jeżeli chodzi o strach przed porodem to jakoś na dniach mi przeszło tzn ja się nie bałam, ale mimo wszystko jakieś takie niepokojące myśli mnie próbowały opanować. Teraz czym bliżej tym bardziej moja psychika zaczyna się do tego przyzwyczajać. Chyba jakieś hormony się wydzielają co powodują, że się nie bojęaż sama sobie dziwię się. podobnie było przy 1szym porodzie
poszłam na wywoływanie i nic a nic kompletnie się nie bałam a czułam się jakby ktoś mi głupiego jasia zapodał hehe w ogóle mi uśmiech z buzi nie schodził i dziwnie nakręcona byłam - no mówię, jak naćpana hehehe teraz zaczynam czuć się podobnie
coraz bardziej za to odczuwam zbliżający się poród, zaczyna się jakieś ćmienie jak na okres, mały pcha głowę tak, że jak chodzę to muszę robić chwilowe przerwy bo najzwyczajniej w świecie potraFi zaboleć. Wczoraj jak kichnęłam na leżąco bo tak mnie szew po cesarce zakłuł, że aż łza poleciała...coraz ciężej i ciężej... no i chyba miewam takie pojedyncze bolesne skurcze ale takie idące z pleców, z krzyża...
pewnie ktg coś już może odnotować, ale dopiero w piątek...
poprałam wszystkie kocyki - pachnie w domu, że hej.
W piątek mam ktg a w następny piątek wizyta ostatnia - o ile dotrzymamale myślę, że dotrzymam jak coś się nie zmieni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 09:49
monalisa, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość
-
Wow dziewczyny się rozkręcają
super !
Ale mam nerwa od samego rana ! Dzwoniłam do szpitala w sprawie moich wymazów które pobierali mi 27 kwietnia na porodówce i wiecie co ? NIE MA ICH ! Dzwoniłam po lekarzach, dyżurce pielęgniarek, sekretariacie - nie ma ! W końcu zadzwoniła tam gdzie dostają te badania okazało się że nie dostały wogóle takie zlecenia do badania - czyli moje pobrane wymazy zaginęły !!!!! Jak się wkurzyłam !!!! Co za burdel mają !!!!! Dzwoniłam jeszcze na porodówkę do oddziałowej, żeby wyjaśnić tą sytuację - oczywiście nie dała rady rozmawiać mam zadzwonić za 2 godziny ! Skandal !Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny
Ciesze sie ze od rana pozytywne informacje
Ja prowadze ciagla walke z jelitami niestety, mam wrazenie ze przez to mi brzuszek twardnieje troszkekurcze mam nadzieje, ze wyniki krwi sie poprawia i bede mogla odstawic to nieszczesne zelastwo.
Tak swoja droga to poprzeczne ustawienie malej tez powoduje ze brzuszysko rozciaga sie na boki nienaturalnie i to tez takie srednio przyjemne uczucie.
Ale fajnie ze juz coraz wiecej z Was ma donoszone ciaze. Martynika a to u Ciebie przez cisnienie? Fajnie ze juz wiesz mniej wiecej kiedy -
Hej Dziewczyny, ja raczej pierwsza nie będę
27 maja prawdopodobnie dostanę pierwszą kroplówkę, boję się ale cóż... 20 maja mam się zgłosić na ktg do szpitala, więc czekamy...
A i zapomniałam dodać , bo prędzej wspominałam że Franek mało przybrał, a teraz jak nadrobił ! Wczoraj ważył 3660 g, przybrał praktycznie 800 g w 2 tyg! Aż boję się co będzie za kolejne 2Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 10:24
monalisa, Evelineq, Limerikowo, weronikabp, Paulina1986, Duchess, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula222 wrote:Hej Dziewczyny, ja raczej pierwsza nie będę
27 maja prawdopodobnie dostanę pierwszą kroplówkę, boję się ale cóż... 20 maja mam się zgłosić na ktg do szpitala, więc czekamy...
A i zapomniałam dodać , bo prędzej wspominałam że Franek mało przybrał, a teraz jak nadrobił ! Wczoraj ważył 3660 g, przybrał praktycznie 800 g w 2 tyg! Aż boję się co będzie za kolejne 2
Zycze Ci powodzenia kochana i mam nadzieje jednak, ze Franek wyjdzie sam i to zaraz,teraz,juz, w koncu te Franki to nie takie chyba uparte chlopaki)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 10:39
Paula222, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Paula222 wrote:Hej Dziewczyny, ja raczej pierwsza nie będę
A i zapomniałam dodać , bo prędzej wspominałam że Franek mało przybrał, a teraz jak nadrobił ! Wczoraj ważył 3660 g, przybrał praktycznie 800 g w 2 tyg! Aż boję się co będzie za kolejne 2gratuluję
życzę, żeby Ci się szybciutko akcja sama rozkręciła
kto wie - może do tego ktg nie dotrzymasz?
-
wczoraj byłam w Auchan i poszłam na stoisko dziecięce tzn te z pudrami, chusteczkami. Skończył się puder dla mojego Miśka i tak stoję i wybieram
wzięłam do ręki puder nivea bo kiedyś bardzo często go kupowałam i byłam zadowolona a był najtańszy z tych co tam na półkach stały. Podchodzi do mnie jakaś dziewczyna i mówi, żebym nie kupowała bo jak przyjdzie do mnie położna to mnie skrzyczy i i tak będzie kazała mąką ziemniaczaną sypać i że ten puder to to samo tyle, że perFumowany. Chusteczek nawilżanych też żebym nie kupowała bo KAŻDA położna mnie skrytykuje jak przyjdzie i żebym dziecku wodą pupę myła. Ja myślałam, że ona tak a propos tego nivea bo wiem, że niektórzy negatywnie o tej Firmie a ona mnie tu zaczęła, żebym niczego nie kupowała bo KAŻDA POŁOŻNA..... ehhhh to ja mówię do niej, że przy pierwszym dziecku stosowałam i przy tym zamierzam i że moja położna nie skrytykowała tylko mówiła, że w razie jakby coś się na skórze zaczęło dziać to żebym lepiej zamiast chusteczek wodą czystą przemywała. Kurcze już nie te czasy, żeby dziecku pupę mąką ziemniaczaną sypać. Oczywiście nie krytykuję tu tych co zamierzają - każdy ma prawo wyboru
jak komuś pasuje to niech i piaskiem zasypuje i nic mi do tego hihi
przesadziłam ale wiecie o co chodzi
strasznie mnie ta dziewczyna zirytowała... no i kupiłam puder nivea hehe
a poza tym uwielbiam zapach tego pudru hihiWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 11:04
-
Mucha, tak, zakańczają ciążę wcześniej ze względu na nadciśnienie.Lekarz stwierdził, że jak ciąża donoszona, to nie ma sensu jej ciągnąć z takimi ciśnieniami, więc, o ile Artur nie zdecyduje wcześniej (a nie wydaje mi się), to rodzę za 12 dni
.
nutka, Mucha, Limerikowo, alexast, eta, Paulina1986, Duchess, Agusia2312, monalisa, evas lubią tę wiadomość
-
Monika- moja położna własnie mi tak mówiła, ale i tak kupiłam puder- tez Nivea. I to dwa przez pomyłkę, bo z apteki internetowej i tak kliknęłam jakoś
Heheh:) Jak mnie nakrzyczy to powiem, że ja chcę i tyle;) Natomiast jeśli chodzi o chusteczki to chciałabym używać tylko w nocy i na wyjścia. Tylko zastanawiam się z czego zrobić sobie takie małe ściereczki do prania, które będę używać do wycierania pupy wodą. Sama nie lubię uczucia po użyciu takich chusteczek nawilżanych, więc chciałabym w ciągu dnia tego uniknąć. Natomiast w nocy nie będę chodzić z miseczką wody na śpiocha:P I na spacery itp też nie będę wody w termosie brać;P
Myślałam o tetrze, ale jak ją potnę to chyba nitki pójdą co? trzebaby obszyć? Macie jakiś pomysł?
Monika- ja mam nawet wosk Yankee Candle o zapachu dziecięcego pudru:P I całe mieszkanie nim pachnie;P hehe;) Nie mogłam sie powstrzymać jak zobaczyłam taki zapach w sklepie;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 11:11
-
Nutka ja właśnie też tak robiłam a propos mycia pupy z Miśkiem. Używałam do tego tych takich wacików prostokątnych takich jak te do demakijażu tylko dla dzieci takie większe prostokątne
a pudru mąką nie zamierzam zastępować bo u mnie spisywał się super
i spisuje do tej pory bo za każdym razem jak Misiek kupę zrobi to mu posypuję i żadnych odparzeń ani nic
a widziałam na allegro te prostokątne takie waciki, które ponoć się nie sypią i tańsze od tych paczkowanych. I więcej w komplecie ich. Zaraz poszukam to wkleję linko jest:
http://allegro.pl/waciki-platki-kosmetyczne-kwadrat-10cm-200szt-bio-i4197187681.html
a jak chce Ci się prać to jeszcze możesz coś takiego
http://allegro.pl/recznik-frotte-do-pielegnacji-dziecka-waciki-25x25-i4213800515.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 11:23
nutka lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczynki.
A ja zakupiłam najprostszy puder ALANTAN/ alantan plus- koszt. ok 5 zł. Nivea nie wiem jak się spisuję. Na razie więcej sztuk nie kupuję - wiadomo będą odwiedziny to na pewno ktoś coś tam przyniesie. Wtedy popróbuję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 11:23
NataliaK lubi tę wiadomość
-
Ja teraz miałam linomag - też dobry, a ten nivea kupiłam za trochę poniżej 5 zł w auchan, coś tam 4 z groszami
bo linomag to dychę kosztował tylko jego jest 120g a nivea 100g i ten linomag jest chyba taki bardziej na odparzenia przeznaczony a ten nivea zwykły
alantan też próbowałam, ale na tą chwilę to nie pamiętam jak się spisywał
dziewczyny, nie wiem czy widziałyście tą stronę - jak nie to zerknijcie może się przydatam są inormacje na temat bieżących promocji z różnych sklepów na artykuły dziecięce... na którymś wątku znalazłam
http://www.promobaby.pl/Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 11:36
Limerikowo, Mucha, Duchess lubią tę wiadomość
-
ojojoj Dziewczyny, wracam z wizyty a tu takie newsy ze ho ho
az musialam moje napiecie z forum z mezem podzielic
jednoznacznie stwierdzil, ze ok ze wszystkie jestesmy tu w rekach fachowcow :--))
ja nie mam zbyt dobrych newsow z wizyty, slabo wyszlo ktg co do ruchow dziecka i czeka mnie dzis na 7a kolejna wycieczka do miasta na ktg
na szczescie jest szybki tramwaj z Piatkowa (dobra komunikacja)
jesli znowu wyjdzie slabo to jutro lezakowanie w szpitalu niestety :--(((
mysle sie najesc czekolady i niech mala ruszy sie ciut bym miala wlasne lozeczko
no ale noc srednio spalam , dopiero po 1ej usnelam jakos, dochodzily jeszcze halasy z kampusu i juwenaliow chyba-glosna muza:"Be my lover" wyraznie slyszlam
plus na ktg przysnelam sobie te 35min
no ale chyba rzeczywsicsie te ruchy kiepskie bo obrocono mnie na boczek na ponmiar potem
mala ma 3200-3400, szyjka tak jak tydz temu zamknieta, dziecko nie zeszlo jeszcze w dol i nie szykuje sie na porod wg ginki i scanu
moj email do newmed odniosl skutek, ma kurier mi wynik przywiezc i super, maz nie bedzie musial gonic, dzis przedstwaqiciel med konaktowal sie ze mna po moich tel rano czy znalezli
z 2ej str to ok dbaja o klienta i 2 tyg przed porodem nei musze gonic za wynikiem ponownie jesli sie im zapodzialMonikaS, weronikabp, Agusia2312, monalisa, monalisa lubią tę wiadomość