X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Dziewczyny musi być dobrze :) ja też miewam teraz chwile strachu i płaczu, to chyba normalne dla tych ostatnich tygodni, usiadłam sobie na fotelu do karmienia, patrze na pokoik Poli i nie moge się doczekać kiedy przytulę ten mój Skarb najdroższy :)

I właśnie o tym powinnyśmy myśleć :)

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika - to znaczy, że miałam cytomegalię i co teraz??

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/595d86c0a210edcd.html

595d86c0a210edcdmed.jpg

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Martynika - to znaczy, że miałam cytomegalię i co teraz??

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/595d86c0a210edcd.html

595d86c0a210edcdmed.jpg

To znaczy, że już przechodziłaś, masz przeciwciała i nie chorujesz na nią (nie ma świeżego zakażenia) :) To bardzo dobry wynik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 19:58

Limerikowo lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale skąd wiadomo czy przeszłam ją rok temu czy może na początku ciąży?
    Kurcze ja na początku ciąży byłam non stop przeziębiona :(

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:

Masz dużo przeciwciał. Ja również miałam bardzo dużo i lekarka mi powiedziała, że w dzieciństwie musiałam ostro przechodzić.

alexast lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Kropka_10 Nowa

Wysłany: 13 maja 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jeśli pozwolicie dołączę do grona czerwcóweczek :) Jestem już na zwolnieniu i od nadmiaru myśli o wszystkim zbliżającym się dostaję kręćka - pewnie rozumiecie ;) Dlatego pomyślałam, że rozmowa na forum z innymi przyszłymi mamusiami doda mi sił :)

Nie jestem w stanie przeczytać 971 stron dlatego nie miejcie mi za złe jeśli zapytam o coś o czym już rozmawiałyście :)

A chciałabym zapytać o wózek. Macie już wybrane? Bo mi wpadł w oko Riko Nano ale martwi mnie, że w spacerówce oparcie ma 41 cm podczas gdy w bebetto czy baby design mają powyżej 50 cm...

Acha termin porodu mam na 28 czerwca, a synuś waży w tej chwili 2200g :)
    Nie wiem jak wstawić taki suwaczek w podpisie.

weronikabp, Tusia84, alexast, balonik, AISAK, vikus001, Martynika, Agusia2312, czekajajaca, Limerikowo, evas, NataliaK, Galanea, nutka, Modelka, Paulina1986 lubią tę wiadomość

Kacperek - 24tc (*) - 16.04.2013r.
    Nikoś - w oczekiwaniu na nasz czerwcowy Cud...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    żeby to wiedzieć robi się awidność, kolejne badanie szczegółowe, ja tak miałam, awidność wyszła bardzo wysoka co oznacza ze chorowalam w dzieciństwie. Lekarz po tym wyniku nie kazał Ci zrobić awidności?
    Galanea ja mam mnóstwo przeciwciał, a jednak awidnośc lekarz od razu zlecił, dla pewności :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 20:10

Galanea lubi tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha. No to mnie uspokoiłaś.
    Przez moment wyć mi się chciało. Jutro odbieram wyniki na HIV. Byłam spokojna, bo oddawałam krew i tam badali, ale ostatni raz oddawałam w 2012. Potem nie mogłam bo brałam hormony. Mam nadzieję, że od tego momentu nic się nie zmieniło. Ja łapie wszystko. Już mnie to dobija.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    żeby to wiedzieć robi się awidność, kolejne badanie szczegółowe, ja tak miałam, awidność wyszła bardzo wysoka co oznacza ze chorowalam w dzieciństwie. Lekarz po tym wyniku nie kazał Ci zrobić awidności?
    Galanea ja mam mnóstwo przeciwciał, a jednak awidnośc lekarz od razu zlecił, dla pewności :)

Kochana ja teraz dostałam wyniki z dzisiejszych badań. Dlatego pytam. Jutro odbiorę jeszcze Hiv i grupę krwi bo tego nie wysyłają na maila.

Zastanawiam się czy iść jutro do ginki prywatnie i się zapytać o tą cytomegalię i GBS.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Kochana ja teraz dostałam wyniki z dzisiejszych badań. Dlatego pytam. Jutro odbiorę jeszcze Hiv i grupę krwi bo tego nie wysyłają na maila.

Zastanawiam się czy iść jutro do ginki prywatnie i się zapytać o tą cytomegalię i GBS.
    ja bym szła i robiła co można, nigdy za dużo pewności kochana :) ale do góry głowa i nie denerwuj się, to tylko szkodzi dzidzi :)

NataliaK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka witaj, skąd jesteś? i gdzie rodzisz? :)
    co do wózka nie pomogę, mam inny model. :)

• alexast Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kropka, ja mam riko nano i nawet nie zwróciłam na to uwagi

Weronika - sprawdzałam i mogę w lab. zrobić prywatnie awidność, ale u nas czeka się na wynik od 7 do 14 dni. Ty też tak długo czekałaś?

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie - maksymalnie 2,3 dni w enelu

• alexast Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dupa. A ile ty miałaś tych przeciwciał?

Galanea a TY?

I tak muszę iść po wyniki, to zapytam ile trzeba czekać. Jak faktycznie tak długo to pójdę do ginki i niech ona zdecyduje co dalej robić.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    No to dupa. A ile ty miałaś tych przeciwciał?

Galanea a TY?

I tak muszę iść po wyniki, to zapytam ile trzeba czekać. Jak faktycznie tak długo to pójdę do ginki i niech ona zdecyduje co dalej robić.
    mam napisane ze więcej niż 500.000
    i słusznie, lekarz wie najlepiej kochana :)my mozemy sie tylko dzielic doświadczeniem.

NataliaK lubi tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko 114. Można z tego wywnioskować, że choroba była niedawno, dzisiaj same złe wieści.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Ja mam tylko 114. Można z tego wywnioskować, że choroba była niedawno, dzisiaj same złe wieści.
    kochana nic sama nie wnioskuj :) niech lekarz wnioskuje jutro :) weź kąpiel, zrelaksuj się i przestań o tym mysleć do wizyty :) ja tez wybieram sie na relax do wanny, bo brzuszko twarde.

Mucha, Martynika, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, sama nie wyciągaj żadnych wniosków, to się mija z celem.Jedynie badanie awidności jest w stanie określić, kiedy doszło do zakażenia.Trzeba je zrobić na 100%, a do tego czasu po prostu nie ma sensu tego analizować :).Na awidność nie trzeba czekać aż tyle ze względów technicznych, ja miałam w szpitalu zakaźnym na drugi dzień, wiec może masz gdzieś jakieś inne laboratorium, które zrobi Ci to badanie szybciej?

Limerikowo lubi tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę mamy tylko 3 laboratoria. I tylko jedno ma swoją stronę internetową. No nic. Będę miała jutro dużo biegania.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim zachowaj spokój i nie podejmuj się żadnych interpretacji na własną rękę, a zwłaszcza w oparciu o internetowe mądrości.To, że Weronika ma IgG pow.500 000, a Ty 114 o niczym jeszcze nie świadczy, bo Weronika mogła to przechodzić w wieku pięciu lat i stąd takie duże wartości.Absolutnie nie ma co porównywać.Zrób sobie tę awidność i już będzie wiadomo co dalej z tym robić.
    Kropeczko, dodam Cię do naszej listy jutro, bo mąż okupuje komputer :).

‹‹ 969 970 971 972 973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ