MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
weronikabp wrote:Dziewczyny musi być dobrze
ja też miewam teraz chwile strachu i płaczu, to chyba normalne dla tych ostatnich tygodni, usiadłam sobie na fotelu do karmienia, patrze na pokoik Poli i nie moge się doczekać kiedy przytulę ten mój Skarb najdroższy
I właśnie o tym powinnyśmy myślećweronikabp lubi tę wiadomość
-
alexast wrote:
To znaczy, że już przechodziłaś, masz przeciwciała i nie chorujesz na nią (nie ma świeżego zakażenia)To bardzo dobry wynik.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 19:58
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
alexast wrote:no ale skąd wiadomo czy przeszłam ją rok temu czy może na początku ciąży?
Kurcze ja na początku ciąży byłam non stop przeziębiona
Masz dużo przeciwciał. Ja również miałam bardzo dużo i lekarka mi powiedziała, że w dzieciństwie musiałam ostro przechodzić.alexast lubi tę wiadomość
-
Witam, jeśli pozwolicie dołączę do grona czerwcóweczek
Jestem już na zwolnieniu i od nadmiaru myśli o wszystkim zbliżającym się dostaję kręćka - pewnie rozumiecie
Dlatego pomyślałam, że rozmowa na forum z innymi przyszłymi mamusiami doda mi sił
Nie jestem w stanie przeczytać 971 stron dlatego nie miejcie mi za złe jeśli zapytam o coś o czym już rozmawiałyście
A chciałabym zapytać o wózek. Macie już wybrane? Bo mi wpadł w oko Riko Nano ale martwi mnie, że w spacerówce oparcie ma 41 cm podczas gdy w bebetto czy baby design mają powyżej 50 cm...
Acha termin porodu mam na 28 czerwca, a synuś waży w tej chwili 2200g
Nie wiem jak wstawić taki suwaczek w podpisie.weronikabp, Tusia84, alexast, balonik, AISAK, vikus001, Martynika, Agusia2312, czekajajaca, Limerikowo, evas, NataliaK, Galanea, nutka, Modelka, Paulina1986 lubią tę wiadomość
Kacperek - 24tc (*) - 16.04.2013r.
Nikoś - w oczekiwaniu na nasz czerwcowy Cud... -
nick nieaktualnyalexast wrote:no ale skąd wiadomo czy przeszłam ją rok temu czy może na początku ciąży?
Kurcze ja na początku ciąży byłam non stop przeziębiona
Galanea ja mam mnóstwo przeciwciał, a jednak awidnośc lekarz od razu zlecił, dla pewnościWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 20:10
Galanea lubi tę wiadomość
-
Acha. No to mnie uspokoiłaś.
Przez moment wyć mi się chciało. Jutro odbieram wyniki na HIV. Byłam spokojna, bo oddawałam krew i tam badali, ale ostatni raz oddawałam w 2012. Potem nie mogłam bo brałam hormony. Mam nadzieję, że od tego momentu nic się nie zmieniło. Ja łapie wszystko. Już mnie to dobija. -
weronikabp wrote:żeby to wiedzieć robi się awidność, kolejne badanie szczegółowe, ja tak miałam, awidność wyszła bardzo wysoka co oznacza ze chorowalam w dzieciństwie. Lekarz po tym wyniku nie kazał Ci zrobić awidności?
Galanea ja mam mnóstwo przeciwciał, a jednak awidnośc lekarz od razu zlecił, dla pewności
Kochana ja teraz dostałam wyniki z dzisiejszych badań. Dlatego pytam. Jutro odbiorę jeszcze Hiv i grupę krwi bo tego nie wysyłają na maila.
Zastanawiam się czy iść jutro do ginki prywatnie i się zapytać o tą cytomegalię i GBS. -
nick nieaktualnyalexast wrote:Kochana ja teraz dostałam wyniki z dzisiejszych badań. Dlatego pytam. Jutro odbiorę jeszcze Hiv i grupę krwi bo tego nie wysyłają na maila.
Zastanawiam się czy iść jutro do ginki prywatnie i się zapytać o tą cytomegalię i GBS.ale do góry głowa i nie denerwuj się, to tylko szkodzi dzidzi
NataliaK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyalexast wrote:No to dupa. A ile ty miałaś tych przeciwciał?
Galanea a TY?
I tak muszę iść po wyniki, to zapytam ile trzeba czekać. Jak faktycznie tak długo to pójdę do ginki i niech ona zdecyduje co dalej robić.
i słusznie, lekarz wie najlepiej kochana :)my mozemy sie tylko dzielic doświadczeniem.NataliaK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyalexast wrote:Ja mam tylko 114. Można z tego wywnioskować, że choroba była niedawno, dzisiaj same złe wieści.
niech lekarz wnioskuje jutro
weź kąpiel, zrelaksuj się i przestań o tym mysleć do wizyty
ja tez wybieram sie na relax do wanny, bo brzuszko twarde.
Mucha, Martynika, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Dokładnie, sama nie wyciągaj żadnych wniosków, to się mija z celem.Jedynie badanie awidności jest w stanie określić, kiedy doszło do zakażenia.Trzeba je zrobić na 100%, a do tego czasu po prostu nie ma sensu tego analizować
.Na awidność nie trzeba czekać aż tyle ze względów technicznych, ja miałam w szpitalu zakaźnym na drugi dzień, wiec może masz gdzieś jakieś inne laboratorium, które zrobi Ci to badanie szybciej?
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Przede wszystkim zachowaj spokój i nie podejmuj się żadnych interpretacji na własną rękę, a zwłaszcza w oparciu o internetowe mądrości.To, że Weronika ma IgG pow.500 000, a Ty 114 o niczym jeszcze nie świadczy, bo Weronika mogła to przechodzić w wieku pięciu lat i stąd takie duże wartości.Absolutnie nie ma co porównywać.Zrób sobie tę awidność i już będzie wiadomo co dalej z tym robić.
Kropeczko, dodam Cię do naszej listy jutro, bo mąż okupuje komputer.