X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Kota Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    lepsze od czego?

Od tego termometru microlife.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:
    Od tego termometru microlife.
    aha, kiedy ja szukałam opinii to wszędzie microlife nc 150 miał najlepsze opinie, ale ile osób tyle opinii, pewnie jeden i drugi jest ok, tech med to też dobra firma.

NataliaK lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety jestem :)

Już po wizycie.. moja szyjka w pierwszym pomiarze 15mm, a w drugim jak ją trochę docisnął usg to udało mu się ją wymierzyć na 21mm. ;) chociaż wiem, że jest krótka i słaba.. nie kierował mnie do szpitala bo oni już tam też nic więcej nie zrobią niż to co my robimy czyli "leżenie" luteinka, globulki itd.

Trzeba tylko wierzyć, że wytrzyma mała do początku czerwca to już będzie 37 tydzień :) nie zostało dużo..

Jenak widać że systematycznie się skraca już bo 2 tyg temu miała 25mm tydzień temu naciągane 23mm a dzisiaj między 15/21mm
    chociaż tak jak rozmawialiśmy z lekarzem nawet z rozwarciem można jeszcze trochę pochodzić więc myślę, że do 37 to spokojnie doczekam.
    Wyniki dobre, gbs pobrany.. wody płodowe ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 17:31

Martynika, weronikabp, NataliaK, AISAK, vikus001, Paulina1986, alexast, balonik, Galanea, evas, Agusia2312, monalisa, Limerikowo, Modelka lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Hej kobiety jestem :)

Już po wizycie.. moja szyjka w pierwszym pomiarze 15mm, a w drugim jak ją trochę docisnął usg to udało mu się ją wymierzyć na 21mm. ;) chociaż wiem, że jest krótka i słaba.. nie kierował mnie do szpitala bo oni już tam też nic więcej nie zrobią niż to co my robimy czyli "leżenie" luteinka, globulki itd.

Trzeba tylko wierzyć, że wytrzyma mała do początku czerwca to już będzie 37 tydzień :) nie zostało dużo..

Jenak widać że systematycznie się skraca już bo 2 tyg temu miała 25mm tydzień temu naciągane 23mm a dzisiaj między 15/21mm
    chociaż tak jak rozmawialiśmy z lekarzem nawet z rozwarciem można jeszcze trochę pochodzić więc myślę, że do 37 to spokojnie doczekam.
    Wyniki dobre, gbs pobrany.. wody płodowe ok :)
    lubimy takie wiadomości :)

Tusia84, vikus001, Galanea lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia to super :-) Wytrzymamy do początku czerwca :-)

Tusia84 lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia to dasz rade wytrzymac tylko sie nie przeciazaj :)

Tusia84 lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Bardzo miło mi się czyta jak mówicie że dacie radę z krótką szyjką. Też mam krótką i liczę że wytrzymam do początku czerwca:) chociaż mam skurcze ale przywracacie mi wiarę że dam radę.

vikus001, alexast, Mucha, weronikabp, Galanea, NataliaK, evas, Agusia2312, Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość

x76lklh.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balonik kto jak nie my:) damy rade wszystkie tak donosic ciaze aby nic juz naszym malenstwom nie zagrazalo!!!! bedzie dobrze

balonik, Mucha, weronikabp, alexast, Galanea, evas, Tusia84 lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus na przykład jutro moze rodzic :-)))

NataliaK, vikus001 lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie MagdaO

weronikabp, Martynika lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że damy radę, ja też wierzę, że Zosia grzecznie poczeka :) Przed chwilą nawet ją na krótki spacer wzięłam ;)

weronikabp, NataliaK, Mucha, vikus001, Tusia84 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na chwilkę wpadłam zobaczyć co u Was słychać. Niedługo wychodzimy na ciacho do naszej ulubionej kawiarni, która dziś obchodzi 5 urodziny.
    Mimo, że dziś pracowity dzień miałam to czuje się nawet dobrze.

Miłego wieczoru ;)

weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Ja tylko na chwilkę wpadłam zobaczyć co u Was słychać. Niedługo wychodzimy na ciacho do naszej ulubionej kawiarni, która dziś obchodzi 5 urodziny.
    Mimo, że dziś pracowity dzień miałam to czuje się nawet dobrze.

Miłego wieczoru ;)
    pracowity? widzialam Cie leniuchującą na Okrzei :) no ładnie tą naszą kawiarnię dziś zrobili, ale nam się nie chce ruszać, choć jak wiesz mamy blisko :)

evas lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    pracowity? widzialam Cie leniuchującą na Okrzei :) no ładnie tą naszą kawiarnię dziś zrobili, ale nam się nie chce ruszać, choć jak wiesz mamy blisko :)
    Bardzo pracowity, od 11:00 do 16:30 :P
    I kto to ma dziś lenia? Do kawiarni musisz tylko zejść na dół :P

weronikabp lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sluchajcie a mnie naszyly od wczoraj jakies leki,strach i nie wiem co jeszcze....zaczelam panikowac przed porodem przed tym co bedzie w trakcie, po i czy bede umiala zajac sie corka, czy bede umiala przystawiac czy bedzie mleko czy bedzie jej dobrze czy nie bedzie jej nic dolegac czy bedzie zdrowa no masakra mowie wam...az wczoraj poprosilam meza o rozmowe bo kurde naprawde jestem coraz bardziej zestresowana a wczesniej nie rozmawialam z nim o tym bo dopiero jakos teraz do mnie to wszystko dochodzi i staje sie takie realne...boje sie poprostu....(przepraszam ale musialam sie wygadac)

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    sluchajcie a mnie naszyly od wczoraj jakies leki,strach i nie wiem co jeszcze....zaczelam panikowac przed porodem przed tym co bedzie w trakcie, po i czy bede umiala zajac sie corka, czy bede umiala przystawiac czy bedzie mleko czy bedzie jej dobrze czy nie bedzie jej nic dolegac czy bedzie zdrowa no masakra mowie wam...az wczoraj poprosilam meza o rozmowe bo kurde naprawde jestem coraz bardziej zestresowana a wczesniej nie rozmawialam z nim o tym bo dopiero jakos teraz do mnie to wszystko dochodzi i staje sie takie realne...boje sie poprostu....(przepraszam ale musialam sie wygadac)

Pociesze Cie, ze ja tak mam wlasnie od wczoraj. Co cala ciaze niczego sie nie balam,tak teraz zaczelam dosc mocno. Wczoraj jak zaczelam plakac mezowi to myslalam ze nie skoncze. To chyba przez to ze cala ciaze dla mnie nierealna byla koncowka. Teraz koncowka jest realna bo aktualna, za to co bedzie zaraz juz nie.

• Galanea Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus, ja mam te same obawy, pewnie większość z nas ma, zwłaszcza pierworódek. Też codziennie o tym rozmawiam z partnerem, ale myślę, że wszystkie sobie damy radę, w końcu nie bez przyczyny całą ciążę dbamy i drżymy o nasze maleństwa. A jeśli chodzi o poród, to nie ukrywam, również się boję, ale kobiety rodziły od zawsze, jakoś przez to przechodziły, więc i my damy radę :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie we mnie wczoraj cos peklo i normalnie histeria....no ale coz... mam nadzieje ze bedziemy sie z tego juz niedlugo smialy! oby!

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    no wlasnie we mnie wczoraj cos peklo i normalnie histeria....no ale coz... mam nadzieje ze bedziemy sie z tego juz niedlugo smialy! oby!

Ostatnio rozmawiałam na ten temat z mamą i powiedziała mi, że jak zaczynała rodzić, to już taka adrenalina ją łapała, że zamiast strachu, łez, po prostu wiedziała, że ma misję - urodzić dziecko i tyle. I na tym się skupiała :) Mam nadzieję, że będę miała tak samo, bo póki co łapię co jakiś czas lekką panikę ;)

weronikabp, vikus001, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musi być dobrze :) ja też miewam teraz chwile strachu i płaczu, to chyba normalne dla tych ostatnich tygodni, usiadłam sobie na fotelu do karmienia, patrze na pokoik Poli i nie moge się doczekać kiedy przytulę ten mój Skarb najdroższy :)

Galanea, Tusia84 lubią tę wiadomość

‹‹ 968 969 970 971 972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ