MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam Dziewczyny. Ja po wizycie u gin. Mieszane uczucia, bo nie zbadała mnie, tylko słuchała tętna dziecka, mierzyła ciśnienie i dotykała brzucha. Powiedziała, że nie chce grzebać przy szyjce za dużo i za tydzień zbada. Ale stwierdziła, że macica już się napina i jest w stanie gotowości.
Jeśli chodzi o ten ból w pachwinie podczas chodzenia, to mówi, że dziecko jest już nisko i pewnie głową opiera się o miednicę i uciska.
Luteinę mam odstawić w 37tc (po skończonym 36), a GBSa mam za tydzień z pochwy i odbytu. Reszty badań nie muszę powtarzać, tylko morfologia i mocz.
Także niewiele się dzisiaj dowiedziałam
Limerikowo, pytałam lekarkę o moje wysokie tętno (ostatnio miałam 110 w spoczynku), to mówiła, że może to być przez anemię. Ale sama też czytałam, że na koniec ciąży tętno wzrasta i w stanie spoczynku może być nawet do 120.
Jutro przychodzi do mnie położna z planem porodu (w końcu!).weronikabp, vikus001, Limerikowo, Paulina1986, Agusia2312, Tusia84, alexast, evas lubią tę wiadomość
-
Galaena dzieki serdeczne za info o pulsie, wlasnie zaczelam googlowac i to by sie to zgadzalo
no ale wiadomo ja juz na sama koncowke mam obsesje ok wynikow, chcialabym by puls byl 70-80 jak widac nie da juz rady
anemii raczej nie mam, choc spojrze dzis po polud na wyniki, cala ciaze wyniki krwi byly super, i te ost z 1 kwietnia (nie prima aprillis ;--))) ) tez okGalanea, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość
-
Hej;) Dziś mąż mi rano zaniósł próbkę GBS do badania, bo ja się coś słabo czuję ostatnio. Potrafię spać do 11. Wczoraj obudziłam się o 11.30 a o 12.30 mąż miał po mnie do lekarza już być. Na dniach będę robiła wyniki krew i mocz to się dowiem może, co się ze mną dzieje;P Jakieś zmęczenie materiału chyba;)
Wczoraj na wizycie w porządku, więc chociaż tyle;)
Właśnie przed chwilą mały się tak rozpychał, że go głaskałam i prosiłam żeby przestał, duży już jest;)
A wczoraj znalazłam mój zaginiony na Boże Narodzenie aparat i napstrykałam kilka zdjęćZ sesją czekamy na pogodę, także może w przyszłym tygodniu, bo ten zapowiadają deszczowy;(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 12:40
Galanea, Modelka, weronikabp, Limerikowo, NataliaK, AISAK, Paulina1986, Agusia2312, Tusia84, alexast, evas, eta lubią tę wiadomość
-
Galanea- też się zastanawiam. Bo obawiałam się, że ze wzgledu na ciśnienie będę miała cesarkę, bo przy po rodzie i tak na pewno dużo do góry idzie, taki wysiłek i stres. Ale nic mój lekarz nie mówi, wczoraj wspomniał, że donosimy do terminu raczej. Więc chyba cesarki nie planuje mi robić(i hope!)... Co prawda teraz na 3 dopegytach dziennie unormowało się na tyle fajnie, że nawet u niego w gabinecie wczoraj miałam fajne(120/90- to drugie wyzsze, ale ogólnie ok, bo zawsze u niego na wizycie miałam koło 140/90). Ale własnie sama wiem, że jak tylko się zacznie to ciśnienie pójdzie w górę, bo znam siebie i tabletki aż tak chyba nie pomogą...
Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySiema laski
Modelka, rozmawialam z doktorkiem na temat lisci malin,to nie przyspiesza porodu,wzmacnia sciany macicy i powoduje ze macica tym samym jest mocniejsza,nie udowodniono naukow wplywu tego specyfiku na sam porod. Stwierdzil ze tak naprawde procz sexu i wzmozonej aktywnosci fizycznej to nic nie pomozechociaz tez moze byc tak,ze na jedna kobiete nic nie zadziala, nawet to
co do gbsa,mialam i z pochwy i z odbytu, jak bedzie Ci pobieral to Ci wszystko powie nasz doktorek
Osobiscie ja nie pije nic, bo zapomnialam (znowu) no i dodatkowo nie chce niczego przyspieszac,chociaz na poczatku twierdzilam ze bede biegala,skakala,pila wiesiolki i liscie malin, a teraz chce zeby sie samo zaczelo. Tym bardziej ze przy tym remoncie mam tyle aktywnosci fizycznej co nie mialam przez cala ciaze xD w koncu juz teraz moge wszystko
Karolina i Vikus, moj lekarz dotyka glowki Franka od dwoch wizyt, czop sluzowy to fragment elastyczny a nie twardy jak kamien i w niczym nie przeszkadza lekarzowi, czy to badac szyjke czy to ulozenie dziecka.
Topa dawaj focie,kazda z Nas na tym etapie nie jest malutkaja np jestem sloniem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 14:23
weronikabp, Agusia2312, Galanea, Limerikowo, evas, eta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAaa i co do gbsa jeszcze -Alexast, to badanie jest zalecane w ciazy,a nie wymagane, wg procedur NFZ oczywiscie,dlatego nie wszyscy lekarze uwazaja to za konieczne. To czy sie z tym zgadzamy czy nie to inna sprawa,ale generalnie juz nie pierwszy raz widze ze jakis lekarz sie ociaga albo wrecz w ogole nie wykonuje ze wzgledu na te wytyczne.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
A co do GBS to w pochwy i okolic odbytu powinien być pobrany- wczoraj jakąś ulotkę o badaniach czytałam, czekając na wizytę. I tak mój lekarz pobiera. I dał mi i kazał samej zanieść na szpital.
Rozłożyłam wczoraj baldachim. Ale się umęczyłam. Kurcze nie zmieścił się tak jak chciałam od strony okna...;/ tak max 1cm brakuje... A mebli już nie ma jak przesunąć i tak musi być. Ale ładniutko to wygląda.Jeszcze czekam na paczkę z ochraniaczem i falbanką
-
Natalia- a u Ciebie jest jakies rozwarcie? tak jak mowilam- nie upieram sie przy swoim, zreszta odejscie czopa nie jest ani zwiastunem porodu ani niczym niepokojacym, tak naprawde bez znaczenia jest kiedy odejdzie, zwieksza jedynie ryzyko infekcji.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykarolina1990 wrote:Natalia- a u Ciebie jest jakies rozwarcie? tak jak mowilam- nie upieram sie przy swoim, zreszta odejscie czopa nie jest ani zwiastunem porodu ani niczym niepokojacym, tak naprawde bez znaczenia jest kiedy odejdzie, zwieksza jedynie ryzyko infekcji.
szyjka max skrocona, ale rozwarcia brak-przynajmniej do wtorku, wtedy sie dowiem co tam slychac wiecej bo mam wizyte
ostatnio mialam w pt i lekarz badajac mnie stwierdzil ze dotyka glowy Franka i ze jest bardzo nisko. Z reszta widac po brzuchu ze mam go juz prawie na kolanach
Co do czopa,to moze byc zwiastunem ale juz na koncowce ciazy. -
Ja na ostatniej wizycie czyli tydzien temu miałam pobierany wymaz z pochwy na Gbs
Pobierał mi w gabineci. A znowu w moim szpitalu w mojej miejscowosci jest tak że lekarze wysyłaja koniety na 1 dniowe badanie do szpitala i maja pobierany wymaz na NFZ. Mysle że mój lekarz wie co robi, zreszta chyba tez sie szykuje u mnie cesrka.
Wszyscy z rodziny i znajomi do mnie z tekstem ale napewno kopie juz mi po żebrach maleństwo a ja zawsze musze tłumaczyc że mi po żebrach nie kopie bo nóżki ma na doleI tak za kazdym razem ale oni maja pamięc.. wrr
A propo ułożenia pośladkowego, tak mysle sobie że mój synuś nie może sie odwrócić przez tą tasme.. Jest ona położona po lewej stronie macicy a synek cały czas jest po prawej stronie i jak sie wypycha to widze że nigdy po lewej stronie nie. Mi sie wydaje że mu to przeszkadza sie odwrócic, biedactwo mojeWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 15:04
Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualnykarolina1990 wrote:no i mowimy tu o czopie ktory jest krwisty, poki krwi w nim nie ma to tak jakby zadna oznaka. Max skrocona czyli rozumiem ze w czesci pochwowej nie ma jej wcale?
Ile ludzi tyle opinii na temat czopanie wglebiam sie w to, jak mi wypadnie to tez sie nie nakrece ze za 5 minut zaczne rodzic,zalezy to od kobiety.
Nieee, w sensie z mojej ponad 4 cm zrobilo sie niecale 2 cm razem z kanalem, w tym sensie skrocona maxkarolina1990, weronikabp lubią tę wiadomość
-
NataliaK wrote:Ile ludzi tyle opinii na temat czopa
nie wglebiam sie w to, jak mi wypadnie to tez sie nie nakrece ze za 5 minut zaczne rodzic,zalezy to od kobiety.
Nieee, w sensie z mojej ponad 4 cm zrobilo sie niecale 2 cm razem z kanalem, w tym sensie skrocona maxu mnie w ciagu dwoch tyg z i tak krotkiej 2 cm zrobila sie 1 cm. I podejrzewam ze jak odstawilam luteine to poleci jeszcze dalej
NataliaK lubi tę wiadomość