X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo super :)

Duchess u mnie padały jeszcze teksty np o to tata pewnie zadowolony a mama zawiedziona bo pewnie córkę chciała :) w sumie troszkę w tym racji, ale bez przesady - nie płaczę po nocach :) co Bóg da :) oby zdrowe :) ja teraz powtarzam, że mam 3 facetów co będą mieli o kogo dbać ;) :D i jestem z tego powodu bardzo dumna :)

Duchess, Limerikowo, Martynika, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Duchess, ja też mam pewne przemyślenia w tej kwestii, ale to były inne sytuacje.Gdy już poznałam płeć dziecka i mówiłam innym, że będzie chłopak, to spotykałam się ogromnie często z komentarzami w stylu "o, syn, tata jest na pewno bardzo dumny!", albo "pierwsze dziecko i chłopak, ale wam się udało", tak jakby z córki tata nie był dumny, a dziewczynka była jakimś niewypałem... przeraziło mnie to jak często ludzie wygadywali takie bzdury i zniesmaczało mnie to strasznie.

Właśnie- właśnie Picolo jej polać- dobrze gada:) W moim przypadku tak było, jak wstępnie miał być chłopiec. A mąz dumnie odpowiadał, żeby sie wstrzymać bo babka jeszcze będzie- ale i tak, tak samo będzie dumny i szczęśliwy:)

Duchess lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze taka rada aby tez sobie przyszykowac ubranie, bo te w ktorym bedziemy jechac do porodu przy "małym wycieku" no raczej się nie nada-a jakos męża nie widzę by ogarnął moje półki i trafil w moj nastrój ubiorowy:)

madamama, Duchess, Modelka, Galanea lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Duchess właśnie to jest bardzo frustrujące bo ja tak nie ubolewam nad tym, że drugi chłopak w drodze a mam wrażenie, że każdy tak bardzo mi tego współczuje. Nikt nie zakłada, że mogę być z tego powodu bardzo szczęśliwa :) bo w sumie tak jest - no pewnie, że mieć parkę jest fajnie ale nikt nie powiedział, że niefajnie jest mieć dwóch synków :) a tu każdy współczuje... tylko ja i mąż się cieszymy? hehe

no wlaśnie, witaj w klubie Monika:) owszem,na początku myśleliśmy, że fajnie by było teraz "dostać" dziewczynkę, ale drugi chłopczyk jest jak najbardziej ok! Cieszę się, że Kubuś będzie miał braciszka do zabaw bo ja już jestem trochę zmęczona strzelaniem z pistoletów i zabawami w ciuchcie i auta:)
    poza tym te kobiety zachowują się tak, jakby nie wiedziały jak się robi dzieci- płeć to zrządzenie losu i tyle, najważniejsze jest zdrowie. Moja teściowa nie powiem..nie lepsza pod tym względem...sama miała dwóch synów i względem moich dzieci ma jakieś niepojęte oczekiwania dziewczynkowe wrrr

MonikaS, weronikabp lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    No to witamy w klubie Żelaźnianych ;) fajnie, że się udało przejść ten kryzys w 28 t, bierzesz położną na Żelaznej, czy idziesz "z buta"? :)

Witam, witam :)
    Mam położną z Żelaznej, podpisaliśmy umowę niedawno. Ja to jestem z tych panikar, bałam się, że mnie odeślą albo że będę w nieskończoność czekać na IP. A przede wszystkim bardzo chcę rodzić do wody, więc znalazłam taką położną, która (jeśli Ignacy pozwoli) poprowadzi mi poród w wannie.
    A jak u Ciebie - na żywioł czy zaplanowane z położną?

weronikabp lubi tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie siostra ma 2 chłopaków i teraz udało się z córą (piszę udało bo oni bardzo mocno chceli córkę), brat 2 córy a ja 2 chłopców :) i jest git :) u męża w rodzinie inaczej, siostra jego ma parkę i brat ma parkę tylko my się wyłamaliśmy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 21:20

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Duchess to są te polskie zachowania których ja nie rozumiem ;-) choć kocham generalnie nasz kraj i jestem patriotką.
    Mam nadzieje ze masz mega dystans do tych "serdecznych" rad wokoło ;-)

Galanea mi tez twardnieje zawsze na wieczór, dopóki nie jest to ciągły twardy brzuch przez długi czas, to nie ma sie co niepokoić. :-) macica sobie ćwiczy.

Duchess dzieki za radę z ubraniami, tak zrobię ;-)

Weronika, ten brak taktu to właśnie głównie u Pań w wieku naszych rodziców..u młodszych raczej nie miałam takich sytuacji,tylko te starsze panie koło 60-tki:) takie zjawisko ciekawe:)
    Co do ubranek to pamiętam jak wszystko przesiąkło mi nieciekawym zapachem szpitala..dlatego nawet wolę ciuszki na wyjście zostawić w domu i mieć przywiezione świeże:) od mojego pierwszego porodu minęły ponad 3 lata a ja ciągle pamiętam pierwszy pachnący prysznic w domu i natychmiastowe wrzucenie wszystkiego do pralki:)

Karola:), weronikabp, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Duchess, ja też mam pewne przemyślenia w tej kwestii, ale to były inne sytuacje.Gdy już poznałam płeć dziecka i mówiłam innym, że będzie chłopak, to spotykałam się ogromnie często z komentarzami w stylu "o, syn, tata jest na pewno bardzo dumny!", albo "pierwsze dziecko i chłopak, ale wam się udało", tak jakby z córki tata nie był dumny, a dziewczynka była jakimś niewypałem... przeraziło mnie to jak często ludzie wygadywali takie bzdury i zniesmaczało mnie to strasznie.

Martynika, ja jestem zdania, że jak ktoś nie wie, co powinien powiedzieć to niech lepiej milczy:) płeć to jest jeszcze mniejszy temat do dyskusji niż wybór imienia. Nic tak nie przybije do ziemi jak Polak Polaka ;) buziaki

weronikabp, Martynika, Galanea lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    dlatego nawet wolę ciuszki na wyjście zostawić w domu i mieć przywiezione świeże:) od mojego pierwszego porodu minęły ponad 3 lata a ja ciągle pamiętam pierwszy pachnący prysznic w domu i natychmiastowe wrzucenie wszystkiego do pralki:)

To ja poproszę o poradę, jakie ubranie naszykować na wyjście, bo mężczyźnie w tym względzie nie ufam :) Chciałabym się czuć dobrze i wszelkie porady typu "weź spódnicę, bo wygodniej ją włożyć" lub odwrotnie będą mile widziane.

sjr9qqa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już jutro będę miała skończony 37 tydzień :D już końcóweczka :)

ja zamierzam na wyjście założyć spodnie ciążowe bo te nie cisną nigdzie... pojadę w jednych a drugie spakuję do torby :) i świeżą bluzkę :) w zasadzie nie mam pomysłu na inny strój, chyba, że sukienkę, ale chyba bym źle się czuła mając na tyłku siatkowe gatki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 21:24

Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moje wiadomosci z wizyty: Mala wazy 3050 jest gotowa do przyjscia na swiat. Gin mowi ze bedzie chuda i dluga:) dostalam pozwolenie na wszystko takze zaczynam powoli dzialac:)

weronikabp, MonikaS, alexast, Mucha, kambel, Limerikowo, Galanea, Duchess, evas, Paulina1986, eta lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madamama wrote:
    Witam, witam :)
    Mam położną z Żelaznej, podpisaliśmy umowę niedawno. Ja to jestem z tych panikar, bałam się, że mnie odeślą albo że będę w nieskończoność czekać na IP. A przede wszystkim bardzo chcę rodzić do wody, więc znalazłam taką położną, która (jeśli Ignacy pozwoli) poprowadzi mi poród w wannie.
    A jak u Ciebie - na żywioł czy zaplanowane z położną?
    Mam rowniez, to moze na Priv sie wymienmy detalami :-) wyslalam Ci zaproszenie ;-)

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus super :D

vikus001 lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    A to moje wiadomosci z wizyty: Mala wazy 3050 jest gotowa do przyjscia na swiat. Gin mowi ze bedzie chuda i dluga:) dostalam pozwolenie na wszystko takze zaczynam powoli dzialac:)
    Cudnie, Zuzinku come on ;-))

vikus001 lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny,
    kończę na dziś :) będziemy z m się relaksować przy filmie :)
    dobrej nocki życzę :)

vikus001, alexast, Galanea, Duchess lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny .
    limerkowo -dobrze ze wszystko ok :)
    ja dziś troszeczkę sprzątałam , wyprałam wózek bo kupiliśmy używany i stwierdziłam że czas najwyższy go przygotować .
    na podwieczorek zrobiłam sałatkę owocową a na kolacyjke właśnie szykuję pizze :) więc troszkę kalorycznie :)
    Dziewczyny czy wy przy chodzeniu czujecie jaky wasze bobasy pchały się do wyjscia ? Dziś jak szłam do sklepu to aż ledwo szłam z tego powodu. i nie wiem czy na tym etapie to normalne czy jeszcze za szybko

Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madamama wrote:
    To ja poproszę o poradę, jakie ubranie naszykować na wyjście, bo mężczyźnie w tym względzie nie ufam :) Chciałabym się czuć dobrze i wszelkie porady typu "weź spódnicę, bo wygodniej ją włożyć" lub odwrotnie będą mile widziane.

Najlepiej chyba spakować ciuszki które były wygodne w 4/5 miesiącu ciąży, spódnica jak najbardziej:) dużo zależy od rodzaju porodu-po cesarce dobrze założyć coś, co nie uciska blizny.
    Dla siebie wezmę po prostu ciążowe ciuszki,tylko te, z wcześniejszych etapów bo wieeeelki worek na brzuch nie będzie już potrzebny:)

weronikabp lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba na wyjście ze szpitala przygotuję sobie dresy+ adidaski jakaś luźniejsza koszulka bo nie wiadomo jak brzuszek będzie wyglądał :) Jejku jak ja doczekać się nie mogę ;)

kambel nic nie mów o kalorycznej kolacji.... Właśnie urządziłam sobie deser - lody z polewą czekoladową...ajj

Monika miłej nocy :)

Galanea, weronikabp, Paulina1986 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady dziewczyny :-) Chyba tak zrobię, że na wyjście przygotuję ciuszki dla małego i dla siebie :-)
    Ja dziś jadłam mega kalorycznie ale stwierdziłam, że teraz muszę sobie dogodzić bo po porodzie już się nie będzie dało więc po zakupach pojechaliśmy do chińskiej restauracji zjedliśmy kurczaka po wietnamsku a na deser 2 banany w cieście :-) Wracając do domu zahaczyłam sklep i kupiłam pyszne lody :-) - ale pychotka do teraz jestem mega najedzona :-)
    Vikus to teraz działąjcie :-) - super że już możesz szaleć :-)
    Co do ubrania na wyjście to chyba wezmę dzinsy te co chodziłam w ciąży i luźniejszą bluzkę - chyba że będzie mega upał to wtedy pomyślę :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie mówcie o kaloriach. Właśnie jadłam tę gigantyczną czekoladę Milkę (oczywiście parę kostek, nie całą :P ) i K mi zrobił zdjęcie z nią. Przerażająco tłusto wyglądam w pozycji siedzącej, jeszcze trzymając taką wielką tablicę czekolady w łapie :D

Co do ubrania na wyjście, to pewnie tradycyjnie - leginsy i jakaś luźna koszulka, a dla dziecka pajac i kocyk.

Paula222, kambel, weronikabp, Modelka lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 979 980 981 982 983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ