MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny, jestem jestem-dzieki za troske
Co to byl za dzien-maaaasakrapobudka ok 4 nad ranem i w droge
wrocilam dosc szybko, ale tak mnie zmobilizowalo to,ze oczywiscie zapomnialam zapakowac torby do szpitala w bagaznik-jak to ja, szkoda ze glowy czasami nie zapominam
Podroz spoko,chociaz lapaly mnie pojedyncze skurcze i to takie gdzie czulam glaz w brzuchu doslownie. Franek sobie wariowal caly dzien,juz nie wiem czy on lubu jezdzic samochodem czy niet
Jak to ja,po powrocie odpoczelam pol godziny i wio do pracy ogarniac mieszkanie, ja,maz i moja ciocia doprowadzilismy je do wzglednego porzadku. Ale tyle ile sie naszorowalam podlogi od farby tylko ja wiemmaz krzyczal na mnie zebym sie polozyla,ale juz stwierdzilam ze skoro po remoncie, wszystko praktycznie gotowe,to moge juz rodzic
i tak o to zmeczona na maxa o 19 juz spalam jak dziecko az do tej pory
a dzis konczymy pokoj Franka i jestem cala szczesliwa, tak nakrecona ze szok, spojrzalam w kalendarz i nie wiem jak zlecialy mi te 2 tyg, po prostu nie wiem
Dziewczyny,przeczytalam po lebkach posty,bo nie mam za bardzo czasu, teraz lece na pobranie krwi a pozniej ciag dalszy walki w domuciesze sie ze wszystkich dobrych wiesci,powodzenia na wizytach itd
MILEGO DNIA
Ps;Weronika ubilabym tych ludzi wczoraj w Mswia, doslownie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 07:05
Modelka, Mucha, Limerikowo, weronikabp, Tusia84, Nalka, evas, Paulina1986, eta, Galanea, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
wstałam dziś wcześniej niż zwykle - nie licząc wczorajszego dnia- bo musiałam zadzwonić do polikliniki na ktg się umówić. Myślałam, że do 10 będę już po a tu na 11 dopiero. Synek śpi - ja już po śniadanku, chyba Piotrusiowi smakowało bo się wierci
- bułka z białym serkiem i miodem
plus pyszna herbatka z sokiem żurawinowym
polecam
Dzisiaj zrobię sobie taki króciutki babski dzień - pójdę na malutkie zakupkidokupię rzeczy jakich mi jeszcze do torby brakuje
rossmanna odwiedzę
widziałam tam wkładki laktacyjne w promocji
Jutro sobota - mąż może będzie miał wolne to przygotujemy kącik dla maluszka - ustawiły łóżeczko, wózekmoże jakoś przyozdobimy, żeby wizualnie było przyjemniej
chodzi mi głównie o ścianę bo piękna to ona nie jest
póki co kącik maluszka będzie obok naszego łóżka bo pokoik póki co należy do mojego starszego synka
nie chcę mu tam rewolucji robić - niech ma czas na przyzwyczajenie
przepraszam za te poranne rozważania, pewnie mało kogo to interesuje. Czasami myślę, że powinnam swój prywatny kalendarz pisać zamiast Wam tu głowę pierdołami zawracać
W każdym razie życzę udanego dnia
Paula Tobie szczególne życzenia - życzę żeby poród się w końcu rozpoczął
i tym, które też chcą już rodzić to życzę, żeby się ruszyłoWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 07:52
Limerikowo, weronikabp, Tusia84, evas, nutka, eta, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Wiem ze pomiary usg sa zroznicowane do 400gr ale nie między 1800,a 2650 g bo to juz przesada. Sami stwierdzilize cos nie tak z tymipomiarami wiem jedno w poniedziałek poproszę raz jeszcze o Dopplera bo nie ufam tym usg. Przywieźli wczoraj dziewczyne w 19 tc nie czuła ruchów i sie okazalo ze dziecku przestałoic serduszko , badali ja przedemna wyszłazaplakana mówiłasama do siebie ze ona czuje ruchy i to pomylka napewno . Wiecieco odeslali ja do domu ze ma czekaćaz porod się zacznie. To jakis horror,masakra.
Zaraz mam ktg, brzuch sie spina w nocyto dosc boleśnie ze powietrzami brakowało z bólu, mała rządzi mam nadzieje ze ktg wyjdzie na tyledobrze ze juz zadnych swinstw mi dawac nie będą.
Milego dnia wam wszystkim życzę jak najmniej stresu i chustawek hormonalnych. BuziakiLimerikowo, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Monalisa trzymam za Was kciuki, żebyście dotrwali do końca i żebyś urodziła żdrowiutką dzidzię
Co do tej dziewczyny w 19 tyg to ja bym na jej miejscu waliła od razu prywatnie gdzieś. Skoro wydaje jej się, że czuje ruchy... chyba, że w takim szoku była...ale i tak bym to sprawdziła u kogoś jeszcze... biedna
monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Hehehehehee, Monika S, bardzo mnie rozbawił Twój post z jednego powodu
Do tej pory jak mówiłam "babski dzień" to miałam na myśli - pójdę do swojego ulubionego sklepu z bielizną i kupię kolejny seksowny komplet, albo sukienkę-tubę. A jakiś czas temu zrobiłam sobie z przyjaciółką babski dzień i... kupowałam pieluchy i wkładki laktacyjne
I widzę, że u Ciebie to samo!
Teraz się z tego śmieję, wczoraj wieczorem bym pewnie płakała. Te wszystkie cudne koronkowe staniki i gatki leżą w szufladzie i... i pewnie sobie poleżą jeszcze, bo staniki jeszcze dłuuuuugo będą za małe, jeśli w ogóle w nie ponownie wejdęLimerikowo, weronikabp, MonikaS, evas, monalisa lubią tę wiadomość
-
monalisa wrote:Tez o tym samym pomyślałam byla jej mama i mówiłado niej ze pojadądo do lekarza sprawdzić ale ona byla w takim szoku. Zanim trafila na oddział to na IP juz ja badali i brak czynności serca płodu stwierdzili.
Wczoraj moja kosmetyczka opowiedziała mi niesamowitą historię, sama nie wiem, czy w nią wierzyć, czy nie - jakaś kobieta urodziła bliźniaki, jedno było martwe. Ale ona się uparła, że chce to martwe dziecko przytulić. I przytulała, mówiła do niego itp i... dziecko żyje. Nie zapamiętałam gdzie to było itp, ale historia taka, że aż mnie ciarki przeszły.weronikabp, Tusia84, Mucha, Nalka, nutka, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry w ten piekny deszczowy poranek...ja ostatnio mam zalamanie nastroju, strasznie sie boje, zeby sie nic nie stalo do porodu i chyba slyszenie i czytanie zlych zakonczen dziala na mnie paralizujaco
juz chcialabym zeby Maja byla ze mna cala i zdrowa!!!
Modelka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, głowy do góry
Jesteśmy już na takim etapie ciąży, że nawet gdybyśmy teraz rodziły, to nasze dzieci nie byłyby już wcześniakami, tylko dziećmi urodzonymi przedwcześnie. Być może obyłoby się nawet bez inkubatorów
Teraz już naprawdę mamy z górki!
weronikabp, Mucha, Limerikowo, evas, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość
-
Modelka wrote:Wczoraj moja kosmetyczka opowiedziała mi niesamowitą historię, sama nie wiem, czy w nią wierzyć, czy nie - jakaś kobieta urodziła bliźniaki, jedno było martwe. Ale ona się uparła, że chce to martwe dziecko przytulić. I przytulała, mówiła do niego itp i... dziecko żyje. Nie zapamiętałam gdzie to było itp, ale historia taka, że aż mnie ciarki przeszły.
Dokładnie Modelka miałam wam wkleić link tutaj o tym cudzie
http://dzieci.pl/kat,1024251,title,Martwy-noworodek-ozyl-w-objeciach-matki,wid,16593634,wiadomosc.html?smgputicaid=612bc0weronikabp, Mucha, Nalka, Galanea, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczynki,
Belly pokazuje mi, że od dziś mam ciążę donoszonąJUPI !
Teraz już chciałabym, aby mała była jak najszybciej z nami na świecie. Też się obawiam, aby do czasu porodu nic się złego nie wydarzyło i aby sam poród przebiegał bez komplikacji. Wciąż te myśli do mnie powracają.
Co do historii z bliźniakami, to też gdzieś ją czytałam w necie. Cud matczynej miłości.
U nas od niedzieli pada deszcz. Mała jest mniej ruchliwa niż zwykle, ale myślę że to przez tę deszczową pogodę.
Dziś czekam za ostatnią paczką z Gemini i można powiedzieć, że wszystko do torby będę miała przygotowane. Wystarczy ją tylko spakować.
Trzymajcie się dziewczyny.
Mucha, weronikabp, Limerikowo, madamama, MonikaS, alexast, Modelka, Tusia84, Nalka, evas, Galanea, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMuszko to dziś ja będę pocieszać, bo mam dobry humor od rana pomimo deszczowej pogody
Do góry główka, to już taaaaak blisko
Majulka będzie zdrowa, śliczna i wrażliwa po Mamusi
Monalisa powodzenia na ktg, dawaj znać.
Dziewczyny, wczoraj sobie uświadomiłam, jak ważne jest to z kim obcujemy w sytuacjach zagrożenia, a co do dopiero jeśli chodzi o poród, nie wyobrażam sobie trafić na te wczorajsze Panie z MSWiA, przychodzisz a Pani na dzień dobry głosem jędzy mówi: a Pani po co tu przyszła, do przychodni Pani idzie na KTG i się zaczęło..powiem Wam tylko, że na koniec przyszedł Profesor, bo chyba z korytarza usłyszał mój płacz, zna mnie bo byłam jego pacjentką w styczniu, zapytał co się dzieje, nie chciało mi się mówić, powiedziałam żeby zapytał położną i studentkę, one czerwone jak buraki, oczywiście od razu zmieniły ton głosu w stosunku do mnie na milutki, więc ja tylko powiedziałam Mu ze to straszne ze zatrudnia tak bezduszne osoby w swoim zespole, bo przecież znam inne fantastyczne położne u Niego, od razu mnie objął ramieniem, uspokajał, przepraszał, obejrzał KTG, chciał wszystko od początku zlecać, ale ja już byłam umówiona na prywatne USG i nie chciała, tam dłużej siedzieć. Przeprosił bardzo, kazał walić prosto do Niego następnym razem, ja na to że już tu nie wrócę a On, że te Panie zapłacą za swoje zachowanie. Także podsumowując życzę nam wszystkim abyśmy podczas porodu i w innych szpitalnych sytuacjach trafiły na ludzi z sercem i powołaniem, to jest mega ważne.
Co do cudu - ja wierzę w nie, mojej znajomej stwierdzono śmiertelną wadę serca u dzidziusia na początku ciąży, kazano usunąć, nie poddała się, kolejne badania potwierdzały wadę, urodziła zdrowe jak ryba dzieciątko, to oczywisty cud.
Czekająca - gratulacje i pakuj ta torbę kochana
Natalia wprawny kierowco, wiedziałam że dasz radę)
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za wsparcie wczoraj.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 08:56
Mucha, czekajajaca, Limerikowo, Tusia84, Modelka, Nalka, vikus001, eta, Galanea, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość
-
Ja pakuję torbę do szpitala i tak stwierdziłam, że chyba zrobię sobie listę, bo właśnie odkrywczo zauważyłam, że szczoteczka do zębów i pasta też będą mi potrzebne! Tak samo jak szczotka do włosów dla mnie, a nie tylko dla Młodego...
weronikabp, Limerikowo, evas, Agusia2312, ivv lubią tę wiadomość
-
Modelka jak chcesz to w moim pamiętniku mam zrobioną listę i modyfikuję ją codziennie, bo jak mi się coś przypomni to dopisuję, możesz sobie zajrzeć, a nuż coś ci się przypomni.
Weronika i bardzo dobrze! Ja nie wiem jak kto jest, że Ci, którzy nie mają doświadczenia, mniej przez to potrafią i jeszcze wiele do osiągnięcia przed nimi są tacy bezczelni! Jakby rozumy pozjadali, myślą, że jak im się studia udało skończyć to mogą innych traktować jak im się podoba. No szok!
Kurde dziewczyny.. wklejacie te linki i od rana mnie tu w ryk wpędzacie. Nie potrafię opanować wzruszenia na ten cud.Tusia84, Modelka, weronikabp lubią tę wiadomość
-
wiecie co ja już wariuję.. znowu mnie naszły myśli, że Milena to nie to imię.. że nawet nie będzie miało moje dziecko patrona świętego.. co dla mnie akurat jest ważne..
mam już taki mętlik w głowie, że szok.. i znowu wymyślam.. między Weroniką, Heleną.. i jeszcze innymi.. ło matko! niech ten czas leci i się rodzi to moje dziecię wtedy już nie będzie odwrotu od imienia..
Pierwszy raz tam mam, że zupełnie nie wiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 09:44
weronikabp, ivv, monalisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny