X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wróciła pewnie bardzo zmęczona. Widać tylko że zajrzała, bo jakieś polubienie widziałam. Jak się porządnie wyśpi, to na pewno do nas zawita :D

Modelka, NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, jestem jestem-dzieki za troske ;-)
    Co to byl za dzien-maaaasakra :-) pobudka ok 4 nad ranem i w droge ;-) wrocilam dosc szybko, ale tak mnie zmobilizowalo to,ze oczywiscie zapomnialam zapakowac torby do szpitala w bagaznik-jak to ja, szkoda ze glowy czasami nie zapominam ;-)
    Podroz spoko,chociaz lapaly mnie pojedyncze skurcze i to takie gdzie czulam glaz w brzuchu doslownie. Franek sobie wariowal caly dzien,juz nie wiem czy on lubu jezdzic samochodem czy niet ;-)
    Jak to ja,po powrocie odpoczelam pol godziny i wio do pracy ogarniac mieszkanie, ja,maz i moja ciocia doprowadzilismy je do wzglednego porzadku. Ale tyle ile sie naszorowalam podlogi od farby tylko ja wiem :D maz krzyczal na mnie zebym sie polozyla,ale juz stwierdzilam ze skoro po remoncie, wszystko praktycznie gotowe,to moge juz rodzic :D i tak o to zmeczona na maxa o 19 juz spalam jak dziecko az do tej pory ;-) a dzis konczymy pokoj Franka i jestem cala szczesliwa, tak nakrecona ze szok, spojrzalam w kalendarz i nie wiem jak zlecialy mi te 2 tyg, po prostu nie wiem :D
    Dziewczyny,przeczytalam po lebkach posty,bo nie mam za bardzo czasu, teraz lece na pobranie krwi a pozniej ciag dalszy walki w domu :D ciesze sie ze wszystkich dobrych wiesci,powodzenia na wizytach itd ;-) MILEGO DNIA

Ps;Weronika ubilabym tych ludzi wczoraj w Mswia, doslownie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 07:05

Modelka, Mucha, Limerikowo, weronikabp, Tusia84, Nalka, evas, Paulina1986, eta, Galanea, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    wstałam dziś wcześniej niż zwykle - nie licząc wczorajszego dnia :) - bo musiałam zadzwonić do polikliniki na ktg się umówić. Myślałam, że do 10 będę już po a tu na 11 dopiero. Synek śpi - ja już po śniadanku, chyba Piotrusiowi smakowało bo się wierci :) - bułka z białym serkiem i miodem :) plus pyszna herbatka z sokiem żurawinowym :) polecam :)
    Dzisiaj zrobię sobie taki króciutki babski dzień - pójdę na malutkie zakupki :) dokupię rzeczy jakich mi jeszcze do torby brakuje :) rossmanna odwiedzę :) widziałam tam wkładki laktacyjne w promocji :)
    Jutro sobota - mąż może będzie miał wolne to przygotujemy kącik dla maluszka - ustawiły łóżeczko, wózek :) może jakoś przyozdobimy, żeby wizualnie było przyjemniej :) chodzi mi głównie o ścianę bo piękna to ona nie jest :/ póki co kącik maluszka będzie obok naszego łóżka bo pokoik póki co należy do mojego starszego synka :) nie chcę mu tam rewolucji robić - niech ma czas na przyzwyczajenie :)
    przepraszam za te poranne rozważania, pewnie mało kogo to interesuje. Czasami myślę, że powinnam swój prywatny kalendarz pisać zamiast Wam tu głowę pierdołami zawracać :)
    W każdym razie życzę udanego dnia :)
    Paula Tobie szczególne życzenia - życzę żeby poród się w końcu rozpoczął ;)
    i tym, które też chcą już rodzić to życzę, żeby się ruszyło ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 07:52

Limerikowo, weronikabp, Tusia84, evas, nutka, eta, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Wiem ze pomiary usg sa zroznicowane do 400gr ale nie między 1800,a 2650 g bo to juz przesada. Sami stwierdzilize cos nie tak z tymipomiarami wiem jedno w poniedziałek poproszę raz jeszcze o Dopplera bo nie ufam tym usg. Przywieźli wczoraj dziewczyne w 19 tc nie czuła ruchów i sie okazalo ze dziecku przestałoic serduszko , badali ja przedemna wyszłazaplakana mówiłasama do siebie ze ona czuje ruchy i to pomylka napewno . Wiecieco odeslali ja do domu ze ma czekaćaz porod się zacznie. To jakis horror,masakra.
    Zaraz mam ktg, brzuch sie spina w nocyto dosc boleśnie ze powietrzami brakowało z bólu, mała rządzi mam nadzieje ze ktg wyjdzie na tyledobrze ze juz zadnych swinstw mi dawac nie będą.
    Milego dnia wam wszystkim życzę jak najmniej stresu i chustawek hormonalnych. Buziaki

Limerikowo, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa trzymam za Was kciuki, żebyście dotrwali do końca i żebyś urodziła żdrowiutką dzidzię :)

Co do tej dziewczyny w 19 tyg to ja bym na jej miejscu waliła od razu prywatnie gdzieś. Skoro wydaje jej się, że czuje ruchy... chyba, że w takim szoku była... :( ale i tak bym to sprawdziła u kogoś jeszcze... biedna :(

monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez o tym samym pomyślałam byla jej mama i mówiłado niej ze pojadądo do lekarza sprawdzić ale ona byla w takim szoku. Zanim trafila na oddział to na IP juz ja badali i brak czynności serca płodu stwierdzili.

bontbhr.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehehehee, Monika S, bardzo mnie rozbawił Twój post z jednego powodu :) Do tej pory jak mówiłam "babski dzień" to miałam na myśli - pójdę do swojego ulubionego sklepu z bielizną i kupię kolejny seksowny komplet, albo sukienkę-tubę. A jakiś czas temu zrobiłam sobie z przyjaciółką babski dzień i... kupowałam pieluchy i wkładki laktacyjne ;) I widzę, że u Ciebie to samo!

Teraz się z tego śmieję, wczoraj wieczorem bym pewnie płakała. Te wszystkie cudne koronkowe staniki i gatki leżą w szufladzie i... i pewnie sobie poleżą jeszcze, bo staniki jeszcze dłuuuuugo będą za małe, jeśli w ogóle w nie ponownie wejdę ;)

Limerikowo, weronikabp, MonikaS, evas, monalisa lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Tez o tym samym pomyślałam byla jej mama i mówiłado niej ze pojadądo do lekarza sprawdzić ale ona byla w takim szoku. Zanim trafila na oddział to na IP juz ja badali i brak czynności serca płodu stwierdzili.

Wczoraj moja kosmetyczka opowiedziała mi niesamowitą historię, sama nie wiem, czy w nią wierzyć, czy nie - jakaś kobieta urodziła bliźniaki, jedno było martwe. Ale ona się uparła, że chce to martwe dziecko przytulić. I przytulała, mówiła do niego itp i... dziecko żyje. Nie zapamiętałam gdzie to było itp, ale historia taka, że aż mnie ciarki przeszły.

weronikabp, Tusia84, Mucha, Nalka, nutka, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry w ten piekny deszczowy poranek...ja ostatnio mam zalamanie nastroju, strasznie sie boje, zeby sie nic nie stalo do porodu i chyba slyszenie i czytanie zlych zakonczen dziala na mnie paralizujaco :( juz chcialabym zeby Maja byla ze mna cala i zdrowa!!!

Modelka lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, głowy do góry :) Jesteśmy już na takim etapie ciąży, że nawet gdybyśmy teraz rodziły, to nasze dzieci nie byłyby już wcześniakami, tylko dziećmi urodzonymi przedwcześnie. Być może obyłoby się nawet bez inkubatorów :) Teraz już naprawdę mamy z górki!

weronikabp, Mucha, Limerikowo, evas, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Wczoraj moja kosmetyczka opowiedziała mi niesamowitą historię, sama nie wiem, czy w nią wierzyć, czy nie - jakaś kobieta urodziła bliźniaki, jedno było martwe. Ale ona się uparła, że chce to martwe dziecko przytulić. I przytulała, mówiła do niego itp i... dziecko żyje. Nie zapamiętałam gdzie to było itp, ale historia taka, że aż mnie ciarki przeszły.

Dokładnie Modelka miałam wam wkleić link tutaj o tym cudzie
    http://dzieci.pl/kat,1024251,title,Martwy-noworodek-ozyl-w-objeciach-matki,wid,16593634,wiadomosc.html?smgputicaid=612bc0

weronikabp, Mucha, Nalka, Galanea, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,

Belly pokazuje mi, że od dziś mam ciążę donoszoną :) JUPI !

Teraz już chciałabym, aby mała była jak najszybciej z nami na świecie. Też się obawiam, aby do czasu porodu nic się złego nie wydarzyło i aby sam poród przebiegał bez komplikacji. Wciąż te myśli do mnie powracają.

Co do historii z bliźniakami, to też gdzieś ją czytałam w necie. Cud matczynej miłości.

U nas od niedzieli pada deszcz. Mała jest mniej ruchliwa niż zwykle, ale myślę że to przez tę deszczową pogodę.

Dziś czekam za ostatnią paczką z Gemini i można powiedzieć, że wszystko do torby będę miała przygotowane. Wystarczy ją tylko spakować.

Trzymajcie się dziewczyny.

Mucha, weronikabp, Limerikowo, madamama, MonikaS, alexast, Modelka, Tusia84, Nalka, evas, Galanea, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko to dziś ja będę pocieszać, bo mam dobry humor od rana pomimo deszczowej pogody :) Do góry główka, to już taaaaak blisko :) Majulka będzie zdrowa, śliczna i wrażliwa po Mamusi :)

Monalisa powodzenia na ktg, dawaj znać.

Dziewczyny, wczoraj sobie uświadomiłam, jak ważne jest to z kim obcujemy w sytuacjach zagrożenia, a co do dopiero jeśli chodzi o poród, nie wyobrażam sobie trafić na te wczorajsze Panie z MSWiA, przychodzisz a Pani na dzień dobry głosem jędzy mówi: a Pani po co tu przyszła, do przychodni Pani idzie na KTG i się zaczęło..powiem Wam tylko, że na koniec przyszedł Profesor, bo chyba z korytarza usłyszał mój płacz, zna mnie bo byłam jego pacjentką w styczniu, zapytał co się dzieje, nie chciało mi się mówić, powiedziałam żeby zapytał położną i studentkę, one czerwone jak buraki, oczywiście od razu zmieniły ton głosu w stosunku do mnie na milutki, więc ja tylko powiedziałam Mu ze to straszne ze zatrudnia tak bezduszne osoby w swoim zespole, bo przecież znam inne fantastyczne położne u Niego, od razu mnie objął ramieniem, uspokajał, przepraszał, obejrzał KTG, chciał wszystko od początku zlecać, ale ja już byłam umówiona na prywatne USG i nie chciała, tam dłużej siedzieć. Przeprosił bardzo, kazał walić prosto do Niego następnym razem, ja na to że już tu nie wrócę a On, że te Panie zapłacą za swoje zachowanie. Także podsumowując życzę nam wszystkim abyśmy podczas porodu i w innych szpitalnych sytuacjach trafiły na ludzi z sercem i powołaniem, to jest mega ważne.

Co do cudu - ja wierzę w nie, mojej znajomej stwierdzono śmiertelną wadę serca u dzidziusia na początku ciąży, kazano usunąć, nie poddała się, kolejne badania potwierdzały wadę, urodziła zdrowe jak ryba dzieciątko, to oczywisty cud. :)

Czekająca - gratulacje i pakuj ta torbę kochana :)
    Natalia wprawny kierowco, wiedziałam że dasz radę :))
    Jeszcze raz dziękuję wszystkim za wsparcie wczoraj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 08:56

Mucha, czekajajaca, Limerikowo, Tusia84, Modelka, Nalka, vikus001, eta, Galanea, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziewczyny dziekuje i mam nadzieje, ze wszystkie nas spotka cud...cud narodzin dzieciatek, ktore teraz nosimy pod serduszkami!!!

Limerikowo, weronikabp, Tusia84, Modelka, evas, czekajajaca, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pakuję torbę do szpitala i tak stwierdziłam, że chyba zrobię sobie listę, bo właśnie odkrywczo zauważyłam, że szczoteczka do zębów i pasta też będą mi potrzebne! Tak samo jak szczotka do włosów dla mnie, a nie tylko dla Młodego...

weronikabp, Limerikowo, evas, Agusia2312, ivv lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka jak chcesz to w moim pamiętniku mam zrobioną listę i modyfikuję ją codziennie, bo jak mi się coś przypomni to dopisuję, możesz sobie zajrzeć, a nuż coś ci się przypomni.:D

Weronika i bardzo dobrze! Ja nie wiem jak kto jest, że Ci, którzy nie mają doświadczenia, mniej przez to potrafią i jeszcze wiele do osiągnięcia przed nimi są tacy bezczelni! Jakby rozumy pozjadali, myślą, że jak im się studia udało skończyć to mogą innych traktować jak im się podoba. No szok!

Kurde dziewczyny.. wklejacie te linki i od rana mnie tu w ryk wpędzacie. Nie potrafię opanować wzruszenia na ten cud.

Tusia84, Modelka, weronikabp lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co ja już wariuję.. znowu mnie naszły myśli, że Milena to nie to imię.. że nawet nie będzie miało moje dziecko patrona świętego.. co dla mnie akurat jest ważne..
    mam już taki mętlik w głowie, że szok.. i znowu wymyślam.. między Weroniką, Heleną.. i jeszcze innymi.. ło matko! niech ten czas leci i się rodzi to moje dziecię wtedy już nie będzie odwrotu od imienia..

Pierwszy raz tam mam, że zupełnie nie wiem :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 09:44

weronikabp, ivv, monalisa lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ale naskrobałyście :-) Ciężko Was nadrobić.
    Co do maty edukacyjnej to już mam dostałam nową od kuzynki bo jak urodziła dziecko to dostała 4 szt :-)

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto i łóżeczko mojej Królewny, pościel DRESKOC - cudowna, polecam tę firmę :)
    ac6f87a28bd68af3med.jpg

Modelka, vikus001, Nalka, Limerikowo, Tusia84, nutka, Mucha, AISAK, czekajajaca, eta, madamama, maggda, Galanea, Duchess, Agusia2312, Karola:), monalisa lubią tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika SLICZNOSCI!!!!!!!

weronikabp lubi tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
‹‹ 989 990 991 992 993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ