X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Nie widzę przeciwwskazań, żeby mąż był. Kładą Cię, przywiązują pasami dwa detektory do brzuszka i sobie leżysz :P Jak czujesz ruchy dziecka, to wciskasz guziczek :P I tak sobie maszyna rysuje wykres. Monitorek pokazuje Ci tętno dziecka i czynność skurczową macicy.
    Kurcze, u nas sie nie wciska żadnego guziczka, ruchy sie same zapisują, to chyba rozne maszyny do ktg maja nasze szpitale :-)
    Ja bardzo lubię ktg, bo przez 20 min do 30 mogę glosno słuchać serduszka Poluni :-)

monalisa lubi tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Paula wydaje mi się, że może. Mój był w każdym razie. Ktg trwa standardowo 10min. Lepiej położyć się na boku, bo może się zrobić słabo jak się leży na wznak. Mi się zrobiło i położna mi powiedziała, że tak się dzieje, bo dzidzia naciska. Żadnego guziczka nie naciskałam. Ruchy same się zapisywały. :)

Natalia cudny pokoik. :)

Tusia jakie sprawnie?! Moja torba dwa tygodnie leży otwarta na środku pokoju i co chwilę coś do niej dorzucam. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 22:18

NataliaK, Tusia84 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) To we wtorek sama się dowiem.. Tylko jak myślicie, najlepiej w jakich godzinach iść? Bo lekarz w sumie nic mi nie powiedział, tylko że w dniu w którym miałam wyznaczony termin...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • madamama Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proponuję popołudnie, bo wtedy najmniejsze oblężenie - ale weź też pod uwagę Paula aktywność synka.

weronikabp, Paula222 lubią tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Dzięki dziewczyny :) To we wtorek sama się dowiem.. Tylko jak myślicie, najlepiej w jakich godzinach iść? Bo lekarz w sumie nic mi nie powiedział, tylko że w dniu w którym miałam wyznaczony termin...
    W szpitalu miałam robione o 5 rano, potem w południe, potem wieczorem i ostatnie o 2, czyli 4 razy, najkrócej trwa 20 min u nas.

Paula222, monalisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff,na dzis koniec :-) jesli ruch ma przyspieszyc termin porodu to powinnam niebawem urodzic :D hah, szok,co za nakrecony maj ;-))

Co do ktg,to mam we wtorek,w poniedzialek na dobry poczatek tygodnia-ostatnie usg :-)

Limerykowo,dziwne ze nie zostawili Cie od razu,jak zapis byk faktycznie nie taki.

Dzieki dziewczyny,bardzo duzo serca wsadzilam w jego pokoik. Systematycznie bedego ulepszac,ale wiadomo,musza byc na to fundusze :D ale ciesze sie tym,co mam.

Jutro ciag dalszy walki z mieszkaniem i sprzataniem. Powiem Wam tak na marginesie ze nie wiem po co sa w Ikei kasy pierszenstwa,dzis mi niezle podniesli cisnienie.

A co do torby do szpitala to na zdjeciu pokoju Franka widac miedzy lozkiem a komoda wlasnie moja torbe... ;-)) CZEKA!;)

Aaa i mam juz wyniki dzisiejszych badan,jeszcze gorsze niz ostatnio,dobrze ze to juz ostatnie, bo jak widac chyba juz nic na to nie poradze a tylko sie denerwuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 22:35

weronikabp, Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to torba małej chyba gotowa, jeszcze tylko ciuszki na wyjście :)

A moja można powiedzieć, że "większa" połowa zapakowana więc chyba nie jest tak źle.. ale pewnie będzie stała otwarta i będę dokładała do niej tak jak Nalka ;)

Teraz uciekam do spania bo mała wypycha wszystkie możliwe części swojego małego ciałka.. i liczę na to, że jak się położę to i ona trochę się uspokoi :) tylko czy zgaga pozwoli mi zasnąć :/

weronikabp, evas, Galanea, Nalka, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wiem co czujesz, jaka to radocha widzieć pokoik malucha :-))

Wszystkim udanych jutrzejszych ktg :-)

Dziewczyny no niech do niedzieli ktos urodzi..niech juz sie zacznie.. Proszę :-))
    Tusiu i co jedziesz na te targi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 22:45

NataliaK, Tusia84 lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Weronika, a co Ty chcesz nas majówkami uczynić przecież my czerwcowe mamy miały być :P

Ona mają być w przyszły weekend i jeśli na wtorkowej wizycie szyjka będzie ok to jadę oczywiście :) wózek wybierać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 22:47

NataliaK, weronikabp, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Natalia wiem co czujesz, jaka to radocha widzieć pokoik malucha :-))

Wszystkim udanych jutrzejszych ktg :-)

Dziewczyny no niech do niedzieli ktos urodzi..niech juz sie zacznie.. Proszę :-))

Radosc i ... sama nie wiem co :D strach?jeny to juz zaraz :D
    No niech ktoras juz rodzi,ja nie, ale chetnie przepuszczam ktoras z ciezaroweczek przodem :))))

weronikabp lubi tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ok :) To pójdę popołudniu :)

No właśnie , mogła by któraś urodzić :) Chociaż wiedziałabym jak może się zacząć :D

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas KTG trwało najmniej 20 minut a najdłużej leżałam 2 godziny - juz nie mogłam wyleżeć :-( Chciałabym zauważyć że wskoczy nam 1000 strona :-)

AISAK, evas, Galanea, Martynika lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Radosc i ... sama nie wiem co :D strach?jeny to juz zaraz :D
    No niech ktoras juz rodzi,ja nie, ale chetnie przepuszczam ktoras z ciezaroweczek przodem :))))

ja dzisiaj leżałam i odpoczywałam, a że cały dzień męczyły mnie te bóle jak na okres to przebudziłam się i taki strach mnie przeszedł.. że ja nie chcę.. że się boję i że już nie da się tego zatrzymać.. jak się zacznie to trzeba rodzić i koniec ;)

NataliaK, weronikabp, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula chyba jesteś pierwsza :-)

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Tusia jestem dziwnie spokojna :-) Chyba zacznę panikować na porodówce he he he

Tusia84 lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak to się poukłada.. terminy terminami, a pewnie się wszystko przemiesza.. jedne pójdą wcześniej inne nie będą mogły się doczekać itd. napięcie rośnie..

Natalia Ty się nie migaj.. ja pamiętam jak pisałyśmy, że po 37 tyg robimy wszystko żeby rodzić :D Ty już możesz, ja jeszcze trochę muszę poczekać ;)

Więc NATALIA NATALIA !!!!

weronikabp, Mucha, evas, monalisa lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu są różne aparaty do ktg. Co sama zapisuje ruchy, i taka co trzeba przyciskać. Badanie trwa 30min.

Powiem wam ze rozmawiałam dziś z położna i mówiła ze patologia w szpitalu pelna a polowa jest po terminie i ruszać nic nie chce. Szok.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mąż zapowiedział, że muszę urodzić przed przyszłym weekendem, bo jego przyjaciel ma wieczór kawalerski i chciałby, wiadomo, coś tam sobie wypić, a jak ja będę nadal w dwupaku to na piwko nie ma szans. Mam nadzieję, że Stasiu nie zrobi tatusiowi na złość ;)

Natalia, super pokoik :)

Tusiu, u mnie też nie robią ktg, miałam tylko ze względu na mój pobyt w szpitalu. I u nas trzeba wciskać guziczek, bo sprzęt chyba przedwojenny ;)

Tusia84, NataliaK, weronikabp, evas, monalisa lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    U mnie w szpitalu są różne aparaty do ktg. Co sama zapisuje ruchy, i taka co trzeba przyciskać. Badanie trwa 30min.

Powiem wam ze rozmawiałam dziś z położna i mówiła ze patologia w szpitalu pelna a polowa jest po terminie i ruszać nic nie chce. Szok.
    Czekają na pełnie :-) Porodówka wtedy będzie pełna.
    A wiecie kiedy ma być pełnia ?

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Ciekawe jak to się poukłada.. terminy terminami, a pewnie się wszystko przemiesza.. jedne pójdą wcześniej inne nie będą mogły się doczekać itd. napięcie rośnie..

Natalia Ty się nie migaj.. ja pamiętam jak pisałyśmy, że po 37 tyg robimy wszystko żeby rodzić :D Ty już możesz, ja jeszcze trochę muszę poczekać ;)

Więc NATALIA NATALIA !!!!

Tusia,bo sie pogniewamy :D ja po remoncie musze odsapnac i odpoczac troche :D mozemy sie umowic na doping w polowie kolejnego tygodnia najwczesniej :D:D

Tusia84, weronikabp lubią tę wiadomość

‹‹ 997 998 999 1000 1001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ