MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGalanea wrote:Nie widzę przeciwwskazań, żeby mąż był. Kładą Cię, przywiązują pasami dwa detektory do brzuszka i sobie leżysz
Jak czujesz ruchy dziecka, to wciskasz guziczek
I tak sobie maszyna rysuje wykres. Monitorek pokazuje Ci tętno dziecka i czynność skurczową macicy.
Ja bardzo lubię ktg, bo przez 20 min do 30 mogę glosno słuchać serduszka Polunimonalisa lubi tę wiadomość
-
Tak Paula wydaje mi się, że może. Mój był w każdym razie. Ktg trwa standardowo 10min. Lepiej położyć się na boku, bo może się zrobić słabo jak się leży na wznak. Mi się zrobiło i położna mi powiedziała, że tak się dzieje, bo dzidzia naciska. Żadnego guziczka nie naciskałam. Ruchy same się zapisywały.
Natalia cudny pokoik.
Tusia jakie sprawnie?! Moja torba dwa tygodnie leży otwarta na środku pokoju i co chwilę coś do niej dorzucam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 22:18
NataliaK, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula222 wrote:Dzięki dziewczyny
To we wtorek sama się dowiem.. Tylko jak myślicie, najlepiej w jakich godzinach iść? Bo lekarz w sumie nic mi nie powiedział, tylko że w dniu w którym miałam wyznaczony termin...
Paula222, monalisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUfff,na dzis koniec
jesli ruch ma przyspieszyc termin porodu to powinnam niebawem urodzic
hah, szok,co za nakrecony maj
)
Co do ktg,to mam we wtorek,w poniedzialek na dobry poczatek tygodnia-ostatnie usg
Limerykowo,dziwne ze nie zostawili Cie od razu,jak zapis byk faktycznie nie taki.
Dzieki dziewczyny,bardzo duzo serca wsadzilam w jego pokoik. Systematycznie bedego ulepszac,ale wiadomo,musza byc na to funduszeale ciesze sie tym,co mam.
Jutro ciag dalszy walki z mieszkaniem i sprzataniem. Powiem Wam tak na marginesie ze nie wiem po co sa w Ikei kasy pierszenstwa,dzis mi niezle podniesli cisnienie.
A co do torby do szpitala to na zdjeciu pokoju Franka widac miedzy lozkiem a komoda wlasnie moja torbe...) CZEKA!
Aaa i mam juz wyniki dzisiejszych badan,jeszcze gorsze niz ostatnio,dobrze ze to juz ostatnie, bo jak widac chyba juz nic na to nie poradze a tylko sie denerwuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 22:35
weronikabp, Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
No to torba małej chyba gotowa, jeszcze tylko ciuszki na wyjście
A moja można powiedzieć, że "większa" połowa zapakowana więc chyba nie jest tak źle.. ale pewnie będzie stała otwarta i będę dokładała do niej tak jak Nalka
Teraz uciekam do spania bo mała wypycha wszystkie możliwe części swojego małego ciałka.. i liczę na to, że jak się położę to i ona trochę się uspokoitylko czy zgaga pozwoli mi zasnąć
weronikabp, evas, Galanea, Nalka, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalia wiem co czujesz, jaka to radocha widzieć pokoik malucha
)
Wszystkim udanych jutrzejszych ktg
Dziewczyny no niech do niedzieli ktos urodzi..niech juz sie zacznie.. Proszę)
Tusiu i co jedziesz na te targi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 22:45
NataliaK, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
Hahaha Weronika, a co Ty chcesz nas majówkami uczynić przecież my czerwcowe mamy miały być
Ona mają być w przyszły weekend i jeśli na wtorkowej wizycie szyjka będzie ok to jadę oczywiściewózek wybierać!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 22:47
NataliaK, weronikabp, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyweronikabp wrote:Natalia wiem co czujesz, jaka to radocha widzieć pokoik malucha
)
Wszystkim udanych jutrzejszych ktg
Dziewczyny no niech do niedzieli ktos urodzi..niech juz sie zacznie.. Proszę)
Radosc i ... sama nie wiem costrach?jeny to juz zaraz
No niech ktoras juz rodzi,ja nie, ale chetnie przepuszczam ktoras z ciezaroweczek przodem)))
weronikabp lubi tę wiadomość
-
NataliaK wrote:Radosc i ... sama nie wiem co
strach?jeny to juz zaraz
No niech ktoras juz rodzi,ja nie, ale chetnie przepuszczam ktoras z ciezaroweczek przodem)))
ja dzisiaj leżałam i odpoczywałam, a że cały dzień męczyły mnie te bóle jak na okres to przebudziłam się i taki strach mnie przeszedł.. że ja nie chcę.. że się boję i że już nie da się tego zatrzymać.. jak się zacznie to trzeba rodzić i koniecNataliaK, weronikabp, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość
-
Ciekawe jak to się poukłada.. terminy terminami, a pewnie się wszystko przemiesza.. jedne pójdą wcześniej inne nie będą mogły się doczekać itd. napięcie rośnie..
Natalia Ty się nie migaj.. ja pamiętam jak pisałyśmy, że po 37 tyg robimy wszystko żeby rodzićTy już możesz, ja jeszcze trochę muszę poczekać
Więc NATALIA NATALIA !!!!weronikabp, Mucha, evas, monalisa lubią tę wiadomość
-
U mnie w szpitalu są różne aparaty do ktg. Co sama zapisuje ruchy, i taka co trzeba przyciskać. Badanie trwa 30min.
Powiem wam ze rozmawiałam dziś z położna i mówiła ze patologia w szpitalu pelna a polowa jest po terminie i ruszać nic nie chce. Szok.
-
Mi mąż zapowiedział, że muszę urodzić przed przyszłym weekendem, bo jego przyjaciel ma wieczór kawalerski i chciałby, wiadomo, coś tam sobie wypić, a jak ja będę nadal w dwupaku to na piwko nie ma szans. Mam nadzieję, że Stasiu nie zrobi tatusiowi na złość
Natalia, super pokoik
Tusiu, u mnie też nie robią ktg, miałam tylko ze względu na mój pobyt w szpitalu. I u nas trzeba wciskać guziczek, bo sprzęt chyba przedwojennyTusia84, NataliaK, weronikabp, evas, monalisa lubią tę wiadomość
-
AISAK wrote:U mnie w szpitalu są różne aparaty do ktg. Co sama zapisuje ruchy, i taka co trzeba przyciskać. Badanie trwa 30min.
Powiem wam ze rozmawiałam dziś z położna i mówiła ze patologia w szpitalu pelna a polowa jest po terminie i ruszać nic nie chce. Szok.Porodówka wtedy będzie pełna.
A wiecie kiedy ma być pełnia ? -
nick nieaktualnyTusia84 wrote:Ciekawe jak to się poukłada.. terminy terminami, a pewnie się wszystko przemiesza.. jedne pójdą wcześniej inne nie będą mogły się doczekać itd. napięcie rośnie..
Natalia Ty się nie migaj.. ja pamiętam jak pisałyśmy, że po 37 tyg robimy wszystko żeby rodzićTy już możesz, ja jeszcze trochę muszę poczekać
Więc NATALIA NATALIA !!!!
Tusia,bo sie pogniewamyja po remoncie musze odsapnac i odpoczac troche
mozemy sie umowic na doping w polowie kolejnego tygodnia najwczesniej
:D
Tusia84, weronikabp lubią tę wiadomość