X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel gratulacje!
    Czekamy na zdjęcie i opis porodu :-)

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    No wlasnie kto? Juz Evas? ;-)

Chyba jeszcze Martynika, a moze juz zdała :)

bontbhr.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli jutro wrócę ze szpitala do domu, to natychmiast uaktualnię listę, a jeśli mnie już położą, to zdaję:). Tymczasem kładę się spać, a Kambel z całego serca gratuluję i zazdroszczę! :)

evas lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel gratuluję ! Czekam na fotke i opis porodu jak znajdziesz chwilkę :-)
    U mnie po wizycie ok :-) szyjka trzyma na razie się nie skróciła, wody płodowe WZROSŁY z 9 na 12 ! Lekarz powiedział że nie mam co się martwić wodami. Gratulował kolejnego tyg :-) Co do skurczy to powiedział że teraz już tak mogę mieć i je czuć. Kazał pomału zmiejszać dawkę luteiny i szykować się do porodu :-) Powiedział że jak wytrzymam jeszcze 2 tyg to już będzie gitez. Oczywiście na tym lipnym USG nie zważył mi małego i nie sprawdził przepływów, ale umówiłam się z nim prywatnie na dobre USG na czwartek - wtedy sprawdzimy dokładnie wszystko :-) i mam nadzieję że mały będzie ważył juz 2,5 kg :-)
    Z tyg na tydz jestem spokojniejsza że będzie wszystko dobrze z małym :-)

Galanea, Limerikowo, monalisa, alexast, Tusia84, Agusia2312, czekajajaca, eta lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Ala29 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co kupiłyście do mycia dla dziecka? Czy zamierzacie myć wodą?
    Ja mam wątpliwości emolienty są jednak dla chorej skóry, nie chcę młodego od razu atakować leczniczymi środkami, jeśli będzie miał zdrową skórkę.
    Może można po prostu szarym mydłem i wodą?

• kambel Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    29y73l.jpg
    Mam nadzieję ze weszło :)
    O 1 przebili mi wody i skurcze automatycznie sie nasiliły . Bóle były krzyzowe więc łatwo nie było . Najpierw skorzystalam z gazu który nie pomogl a wręcz strasznie pić sie chciało po nim.później dostałam zastrzyk w udo dzięki któremu zasypialam między bólami . Przez 2 godz miałam tylko 3 cm rozwarcia więc podlaczyki kroplówkę i z 3 zrobiło sie 8 . Najgorzej było jak glowka wychodziła bolało mocno nie miałam juz siły , a na epidural podobno juz za późno. Ale udało sie jak tylko wyszła glowkatak zaraz kKaja w krzyk. A później było juz z górki . W chwili obecnej psychicznie wiem że bolało ale juz nie pamiętam jak mocno
    Nie nacinali mnie , nie popekalam więc nawet nie mam szwów . Chodzę juz bez problemu. Mała jest w inkubatorze bo w ogóle juz nie było przepływu i przez 24 h nie mogę jej karmić.
    Zamykam spać bo oczy same sie zamykają.
    Listę otworzylam więc następna zapraszam na porodowke :)

Evelineq, weronikabp, madamama, MonikaS, Duchess, Limerikowo, NataliaK, Niesforna, monalisa, Paulina1986, Modelka, alexast, Bankierka, Tusia84, AISAK, Mucha, excella, Nalka, evas, Paula222, Agusia2312, czekajajaca, Martynika, Galanea, vikus001, karolina1990, nutka, eta, ivv, monaaa lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel ślicznotka :-) Ucałuj ją :-)

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapomniałam dostałam skierowanie na wszystkie badania potrzebne do porodu :-)

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel - śliczna malutka :-) i mamusia i kaja to mega dzielne babki!! Naprawde jak czytam Twoj opis to myśle sobie, ale dzielna babka! Ja to jednak jestem tchórz, właśnie złapał mni dół, ze nie mam juz sil, ze nie dam rady itd.. Mięczak ze mnie. :-(

monalisa lubi tę wiadomość

• kambel Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika dasz radę . Jest dla kogo dac z siebie wszystko . Ja w tym amoku krzyczalam ze juz nie chce że mam dość , że juz nie mam siły i nie dam rady . Wtedy mój m i moja siostra lapali za ręce i mówili ze dam radę jeszcze troszke i że będzie po wszystkim . I jak juz jest po wszystkim człowiek nawet nie myśli ile sie nameczyl bo uwagi juz na sobie nie skupia. Pamietaj ze właśnie do takich rzeczy zostalysmy stworzone :)

monalisa, Niesforna, Paulina1986, alexast, weronikabp, Tusia84, NataliaK, Limerikowo, AISAK, Mucha, Nalka, Agusia2312, Galanea, eta lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel alea codna , slicznosci. Życzę wam szybkiego powrotudo domu :)

bontbhr.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel gratuluję Ci. Masz piękną kruszynkę. Fajnie że tak szybko udało Ci się dojść do siebie :)

x76lklh.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja jest cudowna, a w dodatku sami wiedzieliśmy z moim M., że jak będzie dziewczynka, to się będzie Kaja nazywać :) Więc jeszcze imię się nam podoba bardzo :) GRATULACJE :)

A ja pomyślałam sobie, że do torby do szpitala muszę spakować jeszcze jedną rzecz - ubranie dla siebie na wyjście ze szpitala! Przecież to, w którym dojedziemy do porodu może być, delikatnie mówiąc, nie nadające się do niczego ;)

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    Weronika dasz radę . Jest dla kogo dac z siebie wszystko . Ja w tym amoku krzyczalam ze juz nie chce że mam dość , że juz nie mam siły i nie dam rady . Wtedy mój m i moja siostra lapali za ręce i mówili ze dam radę jeszcze troszke i że będzie po wszystkim . I jak juz jest po wszystkim człowiek nawet nie myśli ile sie nameczyl bo uwagi juz na sobie nie skupia. Pamietaj ze właśnie do takich rzeczy zostalysmy stworzone :)
    Serduszko nie chce mi sie tu wkleić ale przesyłam Ci je kochana ;-))) dziekuje za te słowa.

kambel lubi tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel córeczka jest śliczna :) GRATULUJĘ raz jeszcze

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, laski, właśnie się zaczęłam stresować... Jutro mam wizytę kwalifikacyjną w Domu Narodzin i jakoś w panikę właśnie wpadłam, że mnie nie zakwalifikują... Już bym wolała, żeby ta wizyta była dzisiaj! Jak ja wytrzymam do jutra do 11?

zem3upjygjyf6uag.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana dasz radę. Dlaczego mieli by cię nie zakwalifikować. Musisz być dobrej myśli. My tu będziemy trzymać kciuki i się uda :)

Modelka lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Kurcze, laski, właśnie się zaczęłam stresować... Jutro mam wizytę kwalifikacyjną w Domu Narodzin i jakoś w panikę właśnie wpadłam, że mnie nie zakwalifikują... Już bym wolała, żeby ta wizyta była dzisiaj! Jak ja wytrzymam do jutra do 11?
    Jeśli tak jak pisałaś, ciąża książkowa to nie masz prawa mieć obaw, po prostu muszą Cię przyjąć ;)
    Pisałam Ci wczoraj o niani wifi, pytałaś o nią.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamuski ;-)
    Kambel sliczna coreczka, a Ty jestes mega dzielna. Super :)) i ta waga malej prawie 2 kg to chyba nie jest najgorzej,prawda?:)

Wczoraj z mezulkiem mym mialam dluuuuga rozmowe, wiecie jak on sie strasznie boi?:D troche hyhy smiac mi sie z niego chcialo przyznam szczerze ale dzielnie sie trzymalam :D najbardziej boi sie porodul jak mi mowil ze jak mnie bedzie bolalo to jego tez i mial doslownie swieczki w oczach i jakies szkliste oczka to nieeeeewiedzialam co mam powiedziex :D ja wiem ze jak mi cos jest to on to strasznie przezywa,kochany jest naprawde,zawsze lata przy mnie,nie wiem co to bedzie przy porodzie-serio :D

A no i wczoraj doszlismy zgodnie do takiego zdania ze od dzis, po przyzwolensku ginka zaczynamy akcje wyproszenia Franka z brzucha... dosc tego dobrego maly, mamusia i tatus od dzis beda dzialac :D <3

Modelka,jesli tak jak pisalas wszystko jest ksiazkowo,ja mysle ze na 100% bedziesz tam rodzila i tego ci zyxze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 07:46

Modelka, Limerikowo, weronikabp, Mucha, Nalka, alexast, Agusia2312, Paulina1986, Galanea lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Jeśli tak jak pisałaś, ciąża książkowa to nie masz prawa mieć obaw, po prostu muszą Cię przyjąć ;)
    Pisałam Ci wczoraj o niani wifi, pytałaś o nią.

O, widzisz, przegapiłam wczoraj, bo siedziałam nosem w kompie pracowym, już szukam, dzięki :)

zem3upjygjyf6uag.png
‹‹ 1022 1023 1024 1025 1026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ