X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obys miala Modelka tak jak chcesz Synka, nie rozczarowujac to i pepowinka moze dyndac miedzy nozkami a lekarze jak w Totku to i tak maja duzy % trafien 50 na 50
    czekam na scan 14go, moze moze bedzie cos wiadomo,ale nie zakladam, mysle ze po slodkich ciagotkach kolejna babka do matriarchatu ;;==))))))))))))))
    f2w39n73qolnajph.png

weronikabp lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z USG. Ale miałam przygodę jak dla mnie nie przyjemną. Wyobraźcie sobie, że poszłam na USG i okazało się , że położna się pomyliła i źle wpisała mi termin na skierowaniu! Miałam iść na genetyczne 4 listopada a nie grudnia jak to zapisała. Myślałam , że wybuchnę i złością i płaczem! I zapytałam sie innej położnej czy to nie za późno na takie badanie a ona do mnie, że w sumie już za późno ale lepiej zrobić niż nie robić w ogóle . Zapisała mnie na 9 grudnia bo tylko w poniedziałki robią USG. Postanowiliśmy z mężem nie czekać i zaoszczędzić sobie stresu i pojechaliśmy prywatnie, na szczęście się udało dostać . Okazuje się, że wszystko jest w jak najlepszym porządku, dzidzia ładnie rośnie, ma 6,2 cm. Płci nie znam, bo powiedziała mi gin. że za wcześnie. Jestem w 12 tygodniu i 5 dniu ciąży (wg. badania) wg. ostatniej miesiączki wychodzi, że 14 tygodniu. Powiedziała mi również , że w sumie to wcześniej było by naprawdę bardzo mało widać ( ale ja jestem zdania, że zależy to od sprzętu).
    Reasumując jestem bardzo szczęśliwa i naprawdę uspokojona, że wszystko z moim dzieckiem jest ok .. uffff :) Trzymam kciuki za Was, które czekacie na genetyczne.

Mam do Was pytanie, nie rozumiem za bardzo tych tygodni ciąży wg. ovu.
    Na samej górze napisane jest, że jestem w 14 tygodniu, poniżej że w 13 i 1 dzień. Miesiąc 4, trymestr 2. ( dlaczego pokazuje 14 tydzien jak niby jestem w 13...)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2013, 18:11

Limerikowo, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to tak wlasnie ovu friend liczy
    dobrze ze prywatnei mialas badanie i jest ok
    teraz tylko rachunek wyslac do NFZ niech robia zwrot do Twej kieszeni skoro blad personelu
    rozumiem Twoje emocje, my babki w ciazy i tak mamy ciezko a tu jeszcze piprzony stres
    f2w39n73qolnajph.png

Anielka27 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka27 wrote:
    Na samej górze napisane jest, że jestem w 14 tygodniu, poniżej że w 13 i 1 dzień. Miesiąc 4, trymestr 2. ( dlaczego pokazuje 14 tydzien jak niby jestem w 13...)

Bo tak się ogólnie liczy... Pokazuje Ci, że jesteś w 14 tygodniu (że go właśnie rozpoczęłaś). A dokładniej minęło już 13 tyg i 1 dzień :)

U mnie znowu ovu coś poprzestawiało z trymestrami... Do tej pory było, że 6 grudnia rozpoczyna się drugi trymestr (z rozpoczęciem 13tyg). A wczoraj mi się zmieniło, że II trymestr rozpoczyna się 13 grudnia, czyli z rozpoczętym 14 tyg.. :|

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka ja mam mieć 9 grudnia i wtedy wg OM będę miała starszą ciążę o 3 dni od Twojej kiedy miałaś USG. Dziewczyny piszą, że ok. Mój lekarz też.:) No i 4 listopada, to chyba trochę za wcześnie na genetyczne..
    Cieszę się, że wszystko w porządku. :)

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Mnie na każdej wizycie lekarz bada później USG. A teraz mam do Was dziewczyny pytanie Wy nosicie cały czas przy sobie kartę ciąży>? Wszędzie ? Bo ja mam ją w domu i noszę tylko na wizyty.
    ja noszę w torbie, nigdy niewiadomo co sie stanie, tfu tfu :)

Niesforna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chcialam jeszcze dodac ze mialam dzis ważenie i schudlam 1 kg od ostatniej wizyty.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka27 wrote:
    Wróciłam z USG. Ale miałam przygodę jak dla mnie nie przyjemną. Wyobraźcie sobie, że poszłam na USG i okazało się , że położna się pomyliła i źle wpisała mi termin na skierowaniu! Miałam iść na genetyczne 4 listopada a nie grudnia jak to zapisała. Myślałam , że wybuchnę i złością i płaczem! I zapytałam sie innej położnej czy to nie za późno na takie badanie a ona do mnie, że w sumie już za późno ale lepiej zrobić niż nie robić w ogóle . Zapisała mnie na 9 grudnia bo tylko w poniedziałki robią USG. Postanowiliśmy z mężem nie czekać i zaoszczędzić sobie stresu i pojechaliśmy prywatnie, na szczęście się udało dostać . Okazuje się, że wszystko jest w jak najlepszym porządku, dzidzia ładnie rośnie, ma 6,2 cm. Płci nie znam, bo powiedziała mi gin. że za wcześnie. Jestem w 12 tygodniu i 5 dniu ciąży (wg. badania) wg. ostatniej miesiączki wychodzi, że 14 tygodniu. Powiedziała mi również , że w sumie to wcześniej było by naprawdę bardzo mało widać ( ale ja jestem zdania, że zależy to od sprzętu).
    Reasumując jestem bardzo szczęśliwa i naprawdę uspokojona, że wszystko z moim dzieckiem jest ok .. uffff :) Trzymam kciuki za Was, które czekacie na genetyczne.

Też bym się wkurzyła :-)ale bym zagotowała - bardzo się cieszę że wszystko oki :-)

zem3i09keg891u11.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2013, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane:)
    troszkę się nie odzywałam, ale niestety, idealnie na zakończenia pierwszego trymestru zaczeło mi się wymiotowanie:/ w piątek miałąm USG genetyczne i test pappa. i od soboty się zaczęło..:/
    Co do badania wszystko w normie, dzidzia fika i bryka, wcale nie było łatwo z pomiarami:D ma już ponad 6cm.
    Jeśli chodzi o wagę to od miesiąca mi się nie zmieniła, ale coś czuje że brzuszek dopiero się rozkręca:D
    Buziaki:*

weronikabp, czekajajaca, eta, Marcysia86 lubią tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azi super że wszystko oki - pozdrawiam

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    azi wrote:
    Hej kochane:)
    troszkę się nie odzywałam, ale niestety, idealnie na zakończenia pierwszego trymestru zaczeło mi się wymiotowanie:/ w piątek miałąm USG genetyczne i test pappa. i od soboty się zaczęło..:/
    Co do badania wszystko w normie, dzidzia fika i bryka, wcale nie było łatwo z pomiarami:D ma już ponad 6cm.
    Jeśli chodzi o wagę to od miesiąca mi się nie zmieniła, ale coś czuje że brzuszek dopiero się rozkręca:D
    Buziaki:*
    super że wszystko dobrze :) ja już pojutrze... nie mogę się doczekać choć strach jest..

• Kota Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, ja wlasnie wrocilam od lekarza. Zrobil mi USG i maluszek ma 5,1 cm i strasznie bryka, az ciezko go bylo zmierzyc :) serduszko bije 162 na minute. Ma 2 raczki, 2 nozki, 2 polkole mozgowe i kregoslupik ok.

Badanie genetyczne mam w poniedzialek, ale jestem bardzo pozytywnie nastawiona po dzisiejszej wizycie.

weronikabp, eta lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:
    Czesc dziewczyny, ja wlasnie wrocilam od lekarza. Zrobil mi USG i maluszek ma 5,1 cm i strasznie bryka, az ciezko go bylo zmierzyc :) serduszko bije 162 na minute. Ma 2 raczki, 2 nozki, 2 polkole mozgowe i kregoslupik ok.

Badanie genetyczne mam w poniedzialek, ale jestem bardzo pozytywnie nastawiona po dzisiejszej wizycie.
    super kota trzymaj za mnie kciuki w piątek :)

Kota, Anielka27 lubią tę wiadomość

• Kota Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra tylko o ktorej godzinie? Zebym pracowac mogla :)

weronikabp lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16:15 :)) dziękuję :))

• Modelka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Bo tak się ogólnie liczy... Pokazuje Ci, że jesteś w 14 tygodniu (że go właśnie rozpoczęłaś). A dokładniej minęło już 13 tyg i 1 dzień :)

U mnie znowu ovu coś poprzestawiało z trymestrami... Do tej pory było, że 6 grudnia rozpoczyna się drugi trymestr (z rozpoczęciem 13tyg). A wczoraj mi się zmieniło, że II trymestr rozpoczyna się 13 grudnia, czyli z rozpoczętym 14 tyg.. :|

No właśnie... Ja niby miałam II trymestr rozpocząć jutro, a mi się przestawilo, że za tydzień, czyli jak wejdę w 14 tydzień... ???

zem3upjygjyf6uag.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    To tak wczesnie juz wiadomo jaka bedzie płec dziecka???? ja myslalam ze dopiero ok 20 tygodnia wiadomo. ja tez juz chce wiedziec hihi i chcialabym zeby to byl chlopiec, moze w piątek sie dowiem choć to bedzie dopiero 11tydz i 2dn.

Wiadomo - nie wiadomo :) Na razie lekarz powiedział - najprawdopodobniej chłopak. A potwierdzenie jak piszesz - na następnym usg, około 20 tyg.

zem3upjygjyf6uag.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    No właśnie... Ja niby miałam II trymestr rozpocząć jutro, a mi się przestawilo, że za tydzień, czyli jak wejdę w 14 tydzień... ???
    Na to wygląda...
    Sprawdzałam w necie, to różnie piszą... Na niektórych stronach jest że II trymestr zaczyna się od 13tyg, na innych że od 14 tyg.
    Ba nawet znalazłam, że od 15 i mi wyliczyło że II trymestr zacznę dopiero 20 grudnia :|
    Więc ja już nie wiem jak to jest.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    II trymestr zaczyna sie od 14 tygodnia, a ten kalendarz belly coś się wcześniej pomylił (ja też byłam wprowadzona w błąd) ale już sie naprawił i podaje prawidłowo. :)

Niesforna lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:

Super wiadomości :) widze ze jestesmy w tym samym momencie ciąży mam nadzieje ze u mnie tez bedzie oki. Ja ide do gin w pt na 14:00 :)

p19uskjohisr6juh.png
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ