MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Obys miala Modelka tak jak chcesz Synka, nie rozczarowujac to i pepowinka moze dyndac miedzy nozkami a lekarze jak w Totku to i tak maja duzy % trafien 50 na 50
czekam na scan 14go, moze moze bedzie cos wiadomo,ale nie zakladam, mysle ze po slodkich ciagotkach kolejna babka do matriarchatu ;;=)))))))))))))
weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWróciłam z USG. Ale miałam przygodę jak dla mnie nie przyjemną. Wyobraźcie sobie, że poszłam na USG i okazało się , że położna się pomyliła i źle wpisała mi termin na skierowaniu! Miałam iść na genetyczne 4 listopada a nie grudnia jak to zapisała. Myślałam , że wybuchnę i złością i płaczem! I zapytałam sie innej położnej czy to nie za późno na takie badanie a ona do mnie, że w sumie już za późno ale lepiej zrobić niż nie robić w ogóle . Zapisała mnie na 9 grudnia bo tylko w poniedziałki robią USG. Postanowiliśmy z mężem nie czekać i zaoszczędzić sobie stresu i pojechaliśmy prywatnie, na szczęście się udało dostać . Okazuje się, że wszystko jest w jak najlepszym porządku, dzidzia ładnie rośnie, ma 6,2 cm. Płci nie znam, bo powiedziała mi gin. że za wcześnie. Jestem w 12 tygodniu i 5 dniu ciąży (wg. badania) wg. ostatniej miesiączki wychodzi, że 14 tygodniu. Powiedziała mi również , że w sumie to wcześniej było by naprawdę bardzo mało widać ( ale ja jestem zdania, że zależy to od sprzętu).
Reasumując jestem bardzo szczęśliwa i naprawdę uspokojona, że wszystko z moim dzieckiem jest ok .. uffff Trzymam kciuki za Was, które czekacie na genetyczne.
Mam do Was pytanie, nie rozumiem za bardzo tych tygodni ciąży wg. ovu.
Na samej górze napisane jest, że jestem w 14 tygodniu, poniżej że w 13 i 1 dzień. Miesiąc 4, trymestr 2. ( dlaczego pokazuje 14 tydzien jak niby jestem w 13...)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2013, 18:11
Limerikowo, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Anielka27 wrote:Mam do Was pytanie, nie rozumiem za bardzo tych tygodni ciąży wg. ovu.
Na samej górze napisane jest, że jestem w 14 tygodniu, poniżej że w 13 i 1 dzień. Miesiąc 4, trymestr 2. ( dlaczego pokazuje 14 tydzien jak niby jestem w 13...)
Bo tak się ogólnie liczy... Pokazuje Ci, że jesteś w 14 tygodniu (że go właśnie rozpoczęłaś). A dokładniej minęło już 13 tyg i 1 dzień
U mnie znowu ovu coś poprzestawiało z trymestrami... Do tej pory było, że 6 grudnia rozpoczyna się drugi trymestr (z rozpoczęciem 13tyg). A wczoraj mi się zmieniło, że II trymestr rozpoczyna się 13 grudnia, czyli z rozpoczętym 14 tyg.. -
Anielka ja mam mieć 9 grudnia i wtedy wg OM będę miała starszą ciążę o 3 dni od Twojej kiedy miałaś USG. Dziewczyny piszą, że ok. Mój lekarz też. No i 4 listopada, to chyba trochę za wcześnie na genetyczne..
Cieszę się, że wszystko w porządku.Anielka27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnytopa42 wrote:Mnie na każdej wizycie lekarz bada później USG. A teraz mam do Was dziewczyny pytanie Wy nosicie cały czas przy sobie kartę ciąży>? Wszędzie ? Bo ja mam ją w domu i noszę tylko na wizyty.
Niesforna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anielka27 wrote:Wróciłam z USG. Ale miałam przygodę jak dla mnie nie przyjemną. Wyobraźcie sobie, że poszłam na USG i okazało się , że położna się pomyliła i źle wpisała mi termin na skierowaniu! Miałam iść na genetyczne 4 listopada a nie grudnia jak to zapisała. Myślałam , że wybuchnę i złością i płaczem! I zapytałam sie innej położnej czy to nie za późno na takie badanie a ona do mnie, że w sumie już za późno ale lepiej zrobić niż nie robić w ogóle . Zapisała mnie na 9 grudnia bo tylko w poniedziałki robią USG. Postanowiliśmy z mężem nie czekać i zaoszczędzić sobie stresu i pojechaliśmy prywatnie, na szczęście się udało dostać . Okazuje się, że wszystko jest w jak najlepszym porządku, dzidzia ładnie rośnie, ma 6,2 cm. Płci nie znam, bo powiedziała mi gin. że za wcześnie. Jestem w 12 tygodniu i 5 dniu ciąży (wg. badania) wg. ostatniej miesiączki wychodzi, że 14 tygodniu. Powiedziała mi również , że w sumie to wcześniej było by naprawdę bardzo mało widać ( ale ja jestem zdania, że zależy to od sprzętu).
Reasumując jestem bardzo szczęśliwa i naprawdę uspokojona, że wszystko z moim dzieckiem jest ok .. uffff Trzymam kciuki za Was, które czekacie na genetyczne.
Mam do Was pytanie, nie rozumiem za bardzo tych tygodni ciąży wg. ovu.
Na samej górze napisane jest, że jestem w 14 tygodniu, poniżej że w 13 i 1 dzień. Miesiąc 4, trymestr 2. ( dlaczego pokazuje 14 tydzien jak niby jestem w 13...)Anielka27 lubi tę wiadomość
-
Hej kochane:)
troszkę się nie odzywałam, ale niestety, idealnie na zakończenia pierwszego trymestru zaczeło mi się wymiotowanie:/ w piątek miałąm USG genetyczne i test pappa. i od soboty się zaczęło..
Co do badania wszystko w normie, dzidzia fika i bryka, wcale nie było łatwo z pomiarami:D ma już ponad 6cm.
Jeśli chodzi o wagę to od miesiąca mi się nie zmieniła, ale coś czuje że brzuszek dopiero się rozkręca:D
Buziaki:*weronikabp, czekajajaca, eta, Marcysia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyazi wrote:Hej kochane:)
troszkę się nie odzywałam, ale niestety, idealnie na zakończenia pierwszego trymestru zaczeło mi się wymiotowanie:/ w piątek miałąm USG genetyczne i test pappa. i od soboty się zaczęło..
Co do badania wszystko w normie, dzidzia fika i bryka, wcale nie było łatwo z pomiarami:D ma już ponad 6cm.
Jeśli chodzi o wagę to od miesiąca mi się nie zmieniła, ale coś czuje że brzuszek dopiero się rozkręca:D
Buziaki:* -
Czesc dziewczyny, ja wlasnie wrocilam od lekarza. Zrobil mi USG i maluszek ma 5,1 cm i strasznie bryka, az ciezko go bylo zmierzyc serduszko bije 162 na minute. Ma 2 raczki, 2 nozki, 2 polkole mozgowe i kregoslupik ok.
Badanie genetyczne mam w poniedzialek, ale jestem bardzo pozytywnie nastawiona po dzisiejszej wizycie.weronikabp, eta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKota wrote:Czesc dziewczyny, ja wlasnie wrocilam od lekarza. Zrobil mi USG i maluszek ma 5,1 cm i strasznie bryka, az ciezko go bylo zmierzyc serduszko bije 162 na minute. Ma 2 raczki, 2 nozki, 2 polkole mozgowe i kregoslupik ok.
Badanie genetyczne mam w poniedzialek, ale jestem bardzo pozytywnie nastawiona po dzisiejszej wizycie.Kota, Anielka27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Niesforna wrote:Bo tak się ogólnie liczy... Pokazuje Ci, że jesteś w 14 tygodniu (że go właśnie rozpoczęłaś). A dokładniej minęło już 13 tyg i 1 dzień
U mnie znowu ovu coś poprzestawiało z trymestrami... Do tej pory było, że 6 grudnia rozpoczyna się drugi trymestr (z rozpoczęciem 13tyg). A wczoraj mi się zmieniło, że II trymestr rozpoczyna się 13 grudnia, czyli z rozpoczętym 14 tyg..
No właśnie... Ja niby miałam II trymestr rozpocząć jutro, a mi się przestawilo, że za tydzień, czyli jak wejdę w 14 tydzień... ??? -
Welonisia wrote:To tak wczesnie juz wiadomo jaka bedzie płec dziecka???? ja myslalam ze dopiero ok 20 tygodnia wiadomo. ja tez juz chce wiedziec hihi i chcialabym zeby to byl chlopiec, moze w piątek sie dowiem choć to bedzie dopiero 11tydz i 2dn.
Wiadomo - nie wiadomo Na razie lekarz powiedział - najprawdopodobniej chłopak. A potwierdzenie jak piszesz - na następnym usg, około 20 tyg. -
Modelka wrote:No właśnie... Ja niby miałam II trymestr rozpocząć jutro, a mi się przestawilo, że za tydzień, czyli jak wejdę w 14 tydzień... ???
Sprawdzałam w necie, to różnie piszą... Na niektórych stronach jest że II trymestr zaczyna się od 13tyg, na innych że od 14 tyg.
Ba nawet znalazłam, że od 15 i mi wyliczyło że II trymestr zacznę dopiero 20 grudnia
Więc ja już nie wiem jak to jest. -
Kota wrote:Czesc dziewczyny, ja wlasnie wrocilam od lekarza. Zrobil mi USG i maluszek ma 5,1 cm i strasznie bryka, az ciezko go bylo zmierzyc serduszko bije 162 na minute. Ma 2 raczki, 2 nozki, 2 polkole mozgowe i kregoslupik ok.
Badanie genetyczne mam w poniedzialek, ale jestem bardzo pozytywnie nastawiona po dzisiejszej wizycie.
Super wiadomości widze ze jestesmy w tym samym momencie ciąży mam nadzieje ze u mnie tez bedzie oki. Ja ide do gin w pt na 14:00