X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obys miala Modelka tak jak chcesz Synka, nie rozczarowujac to i pepowinka moze dyndac miedzy nozkami a lekarze jak w Totku to i tak maja duzy % trafien 50 na 50
    czekam na scan 14go, moze moze bedzie cos wiadomo,ale nie zakladam, mysle ze po slodkich ciagotkach kolejna babka do matriarchatu ;;==))))))))))))))
    f2w39n73qolnajph.png

weronikabp lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z USG. Ale miałam przygodę jak dla mnie nie przyjemną. Wyobraźcie sobie, że poszłam na USG i okazało się , że położna się pomyliła i źle wpisała mi termin na skierowaniu! Miałam iść na genetyczne 4 listopada a nie grudnia jak to zapisała. Myślałam , że wybuchnę i złością i płaczem! I zapytałam sie innej położnej czy to nie za późno na takie badanie a ona do mnie, że w sumie już za późno ale lepiej zrobić niż nie robić w ogóle . Zapisała mnie na 9 grudnia bo tylko w poniedziałki robią USG. Postanowiliśmy z mężem nie czekać i zaoszczędzić sobie stresu i pojechaliśmy prywatnie, na szczęście się udało dostać . Okazuje się, że wszystko jest w jak najlepszym porządku, dzidzia ładnie rośnie, ma 6,2 cm. Płci nie znam, bo powiedziała mi gin. że za wcześnie. Jestem w 12 tygodniu i 5 dniu ciąży (wg. badania) wg. ostatniej miesiączki wychodzi, że 14 tygodniu. Powiedziała mi również , że w sumie to wcześniej było by naprawdę bardzo mało widać ( ale ja jestem zdania, że zależy to od sprzętu).
    Reasumując jestem bardzo szczęśliwa i naprawdę uspokojona, że wszystko z moim dzieckiem jest ok .. uffff :) Trzymam kciuki za Was, które czekacie na genetyczne.

Mam do Was pytanie, nie rozumiem za bardzo tych tygodni ciąży wg. ovu.
    Na samej górze napisane jest, że jestem w 14 tygodniu, poniżej że w 13 i 1 dzień. Miesiąc 4, trymestr 2. ( dlaczego pokazuje 14 tydzien jak niby jestem w 13...)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2013, 18:11

Limerikowo, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to tak wlasnie ovu friend liczy
    dobrze ze prywatnei mialas badanie i jest ok
    teraz tylko rachunek wyslac do NFZ niech robia zwrot do Twej kieszeni skoro blad personelu
    rozumiem Twoje emocje, my babki w ciazy i tak mamy ciezko a tu jeszcze piprzony stres
    f2w39n73qolnajph.png

Anielka27 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka27 wrote:
    Na samej górze napisane jest, że jestem w 14 tygodniu, poniżej że w 13 i 1 dzień. Miesiąc 4, trymestr 2. ( dlaczego pokazuje 14 tydzien jak niby jestem w 13...)

Bo tak się ogólnie liczy... Pokazuje Ci, że jesteś w 14 tygodniu (że go właśnie rozpoczęłaś). A dokładniej minęło już 13 tyg i 1 dzień :)

U mnie znowu ovu coś poprzestawiało z trymestrami... Do tej pory było, że 6 grudnia rozpoczyna się drugi trymestr (z rozpoczęciem 13tyg). A wczoraj mi się zmieniło, że II trymestr rozpoczyna się 13 grudnia, czyli z rozpoczętym 14 tyg.. :|

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka ja mam mieć 9 grudnia i wtedy wg OM będę miała starszą ciążę o 3 dni od Twojej kiedy miałaś USG. Dziewczyny piszą, że ok. Mój lekarz też.:) No i 4 listopada, to chyba trochę za wcześnie na genetyczne..
    Cieszę się, że wszystko w porządku. :)

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Mnie na każdej wizycie lekarz bada później USG. A teraz mam do Was dziewczyny pytanie Wy nosicie cały czas przy sobie kartę ciąży>? Wszędzie ? Bo ja mam ją w domu i noszę tylko na wizyty.
    ja noszę w torbie, nigdy niewiadomo co sie stanie, tfu tfu :)

Niesforna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chcialam jeszcze dodac ze mialam dzis ważenie i schudlam 1 kg od ostatniej wizyty.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka27 wrote:
    Wróciłam z USG. Ale miałam przygodę jak dla mnie nie przyjemną. Wyobraźcie sobie, że poszłam na USG i okazało się , że położna się pomyliła i źle wpisała mi termin na skierowaniu! Miałam iść na genetyczne 4 listopada a nie grudnia jak to zapisała. Myślałam , że wybuchnę i złością i płaczem! I zapytałam sie innej położnej czy to nie za późno na takie badanie a ona do mnie, że w sumie już za późno ale lepiej zrobić niż nie robić w ogóle . Zapisała mnie na 9 grudnia bo tylko w poniedziałki robią USG. Postanowiliśmy z mężem nie czekać i zaoszczędzić sobie stresu i pojechaliśmy prywatnie, na szczęście się udało dostać . Okazuje się, że wszystko jest w jak najlepszym porządku, dzidzia ładnie rośnie, ma 6,2 cm. Płci nie znam, bo powiedziała mi gin. że za wcześnie. Jestem w 12 tygodniu i 5 dniu ciąży (wg. badania) wg. ostatniej miesiączki wychodzi, że 14 tygodniu. Powiedziała mi również , że w sumie to wcześniej było by naprawdę bardzo mało widać ( ale ja jestem zdania, że zależy to od sprzętu).
    Reasumując jestem bardzo szczęśliwa i naprawdę uspokojona, że wszystko z moim dzieckiem jest ok .. uffff :) Trzymam kciuki za Was, które czekacie na genetyczne.

Też bym się wkurzyła :-)ale bym zagotowała - bardzo się cieszę że wszystko oki :-)

zem3i09keg891u11.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2013, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane:)
    troszkę się nie odzywałam, ale niestety, idealnie na zakończenia pierwszego trymestru zaczeło mi się wymiotowanie:/ w piątek miałąm USG genetyczne i test pappa. i od soboty się zaczęło..:/
    Co do badania wszystko w normie, dzidzia fika i bryka, wcale nie było łatwo z pomiarami:D ma już ponad 6cm.
    Jeśli chodzi o wagę to od miesiąca mi się nie zmieniła, ale coś czuje że brzuszek dopiero się rozkręca:D
    Buziaki:*

weronikabp, czekajajaca, eta, Marcysia86 lubią tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azi super że wszystko oki - pozdrawiam

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    azi wrote:
    Hej kochane:)
    troszkę się nie odzywałam, ale niestety, idealnie na zakończenia pierwszego trymestru zaczeło mi się wymiotowanie:/ w piątek miałąm USG genetyczne i test pappa. i od soboty się zaczęło..:/
    Co do badania wszystko w normie, dzidzia fika i bryka, wcale nie było łatwo z pomiarami:D ma już ponad 6cm.
    Jeśli chodzi o wagę to od miesiąca mi się nie zmieniła, ale coś czuje że brzuszek dopiero się rozkręca:D
    Buziaki:*
    super że wszystko dobrze :) ja już pojutrze... nie mogę się doczekać choć strach jest..

• Kota Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, ja wlasnie wrocilam od lekarza. Zrobil mi USG i maluszek ma 5,1 cm i strasznie bryka, az ciezko go bylo zmierzyc :) serduszko bije 162 na minute. Ma 2 raczki, 2 nozki, 2 polkole mozgowe i kregoslupik ok.

Badanie genetyczne mam w poniedzialek, ale jestem bardzo pozytywnie nastawiona po dzisiejszej wizycie.

weronikabp, eta lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:
    Czesc dziewczyny, ja wlasnie wrocilam od lekarza. Zrobil mi USG i maluszek ma 5,1 cm i strasznie bryka, az ciezko go bylo zmierzyc :) serduszko bije 162 na minute. Ma 2 raczki, 2 nozki, 2 polkole mozgowe i kregoslupik ok.

Badanie genetyczne mam w poniedzialek, ale jestem bardzo pozytywnie nastawiona po dzisiejszej wizycie.
    super kota trzymaj za mnie kciuki w piątek :)

Kota, Anielka27 lubią tę wiadomość

• Kota Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra tylko o ktorej godzinie? Zebym pracowac mogla :)

weronikabp lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16:15 :)) dziękuję :))

• Modelka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Bo tak się ogólnie liczy... Pokazuje Ci, że jesteś w 14 tygodniu (że go właśnie rozpoczęłaś). A dokładniej minęło już 13 tyg i 1 dzień :)

U mnie znowu ovu coś poprzestawiało z trymestrami... Do tej pory było, że 6 grudnia rozpoczyna się drugi trymestr (z rozpoczęciem 13tyg). A wczoraj mi się zmieniło, że II trymestr rozpoczyna się 13 grudnia, czyli z rozpoczętym 14 tyg.. :|

No właśnie... Ja niby miałam II trymestr rozpocząć jutro, a mi się przestawilo, że za tydzień, czyli jak wejdę w 14 tydzień... ???

zem3upjygjyf6uag.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    To tak wczesnie juz wiadomo jaka bedzie płec dziecka???? ja myslalam ze dopiero ok 20 tygodnia wiadomo. ja tez juz chce wiedziec hihi i chcialabym zeby to byl chlopiec, moze w piątek sie dowiem choć to bedzie dopiero 11tydz i 2dn.

Wiadomo - nie wiadomo :) Na razie lekarz powiedział - najprawdopodobniej chłopak. A potwierdzenie jak piszesz - na następnym usg, około 20 tyg.

zem3upjygjyf6uag.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    No właśnie... Ja niby miałam II trymestr rozpocząć jutro, a mi się przestawilo, że za tydzień, czyli jak wejdę w 14 tydzień... ???
    Na to wygląda...
    Sprawdzałam w necie, to różnie piszą... Na niektórych stronach jest że II trymestr zaczyna się od 13tyg, na innych że od 14 tyg.
    Ba nawet znalazłam, że od 15 i mi wyliczyło że II trymestr zacznę dopiero 20 grudnia :|
    Więc ja już nie wiem jak to jest.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    II trymestr zaczyna sie od 14 tygodnia, a ten kalendarz belly coś się wcześniej pomylił (ja też byłam wprowadzona w błąd) ale już sie naprawił i podaje prawidłowo. :)

Niesforna lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:

Super wiadomości :) widze ze jestesmy w tym samym momencie ciąży mam nadzieje ze u mnie tez bedzie oki. Ja ide do gin w pt na 14:00 :)

p19uskjohisr6juh.png
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ