MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Anielka27 wrote:Niesforna witamy cię serdecznie! Co za świetne nowiny A jak sie czujesz? objawy miałaś typowo ciążowe czy nie? Jakieś nudności itp? A może już minęły?
Od jakiegoś 6 tyg do teraz miałam straszne mdłości i wymioty. Ale od kilku dni już jest lepiej. rano mnie jeszcze tylko męczy, ale potem już jest dobrze.
Czasem męczę się z bólami głowy, ale to dlatgo że nie chce=ę brać żadnych tabletek. No i piersi.. raz bolą strasznie, a czasem przez 2 dni jest spokój -
kambel wrote:Mam do was pytanko -dziś zauważyłam że mam taki twardy brzuch nie tak jak kamień Ale tak dziwnie sztywny. I nie wiem czy powinnam się tym martwić czy tez to rzecz normalna
Też mam ostatnio to samo i pytałam w piątek na wizycie gina. To przez skurcze. Jeżeli jest to chwilowe i po jakimś czasie mija to jest ok. Gorzej jak cały dzień by się utrzymywało, wtedy jest powód do niepokoju. Mi zalecił brać wtedy Buscopan (ewentualnie Nospę) i poleżeć. Jak narazie działa
Może to też być przez wzdęcia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2013, 23:43
weronikabp lubi tę wiadomość
-
Stres przed usg tez miałam straszny... Tej nocy to prawie nie spałam z tego wszystkiego.
Ale na szczęście już jest po i jestem spokojna
A usg genetyczne można robić od 11 tyg 1 dzień do 13 tyg 6 dni.
Czasem lekarze wolą później, bo zwykle z OM ciąża jest starsza niż z usg, więc jak się zrobi za wcześnie to może jeszcze być problem z oceną wszystkich parametrów.
U mnie o dziwo z usg ciąża starsza o dwa- trzy dniweronikabp lubi tę wiadomość
-
No to ja spieszę z nowinami:
1. W pracy powiedziałam. Szef zareagował... poprawnie, czyli pogratulował itp., ale znam go zbyt długo Pozytywnie zdziwił się jedynie kiedy powiedziałam, że zamierzam iść na pół roku macierzyńskiego, bo drugie pół roku bierze mąż.
2. Z wynikami usg poszłam do swojego ginekologa i... znów mam mieszane uczucia. Parę tygodni temu robiłam badania krwi i napisał w komentarzu, że wszystko okej, a teraz mi powiedział, że mam "chore TSH" - jakoś nie widzę tego, bo mam delikatnie obniżone (0.139 przy normie od 0,27), a czytałam, że jest to dość częste w ciąży. W każdym razie wysłał do internisty a potem endokrynologa.
Założył mi wreszcie kartę ciąży i zrugał, że nie mam przy sobie wszystkich wyników wydrukowanych, a podobno powinnam je nosić przy sobie stale w torebce.
No i powiedziałam, że mam teraz dużo śluzu na majtkach, ale stwierdził (bez badania), że to normalne i tyle... Grzybka raczej nie mam, ale myślałam, że chociaż sprawdzi.
Aaa - i przesunął mi termin na 19 czerwca, chociaż z USG wychodzi, że dzidzia większa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2013, 06:12
-
nick nieaktualnyModelka wrote:No to ja spieszę z nowinami:
1. W pracy powiedziałam. Szef zareagował... poprawnie, czyli pogratulował itp., ale znam go zbyt długo Pozytywnie zdziwił się jedynie kiedy powiedziałam, że zamierzam iść na pół roku macierzyńskiego, bo drugie pół roku bierze mąż.
2. Z wynikami usg poszłam do swojego ginekologa i... znów mam mieszane uczucia. Parę tygodni temu robiłam badania krwi i napisał w komentarzu, że wszystko okej, a teraz mi powiedział, że mam "chore TSH" - jakoś nie widzę tego, bo mam delikatnie obniżone (0.139 przy normie od 0,27), a czytałam, że jest to dość częste w ciąży. W każdym razie wysłał do internisty a potem endokrynologa.
Założył mi wreszcie kartę ciąży i zrugał, że nie mam przy sobie wszystkich wyników wydrukowanych, a podobno powinnam je nosić przy sobie stale w torebce.
No i powiedziałam, że mam teraz dużo śluzu na majtkach, ale stwierdził (bez badania), że to normalne i tyle... Grzybka raczej nie mam, ale myślałam, że chociaż sprawdzi.
Aaa - i przesunął mi termin na 19 czerwca, chociaż z USG wychodzi, że dzidzia większaLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Witam Was dziewczyny!
Czy mogę się do Was dołączyć? Mam termin na 23 czerwca, ciekawe czy uda się nam zrobić prezent na Dzień Ojca
Weronika witaj ponownie
A teraz zabieram się za czytanie co u Was od początkuWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2013, 08:30
weronikabp, eta, Limerikowo, onka79 lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:modelka kochana, co do badań to miał racje na wizyty trzbea nosić wszystkie wyniki, ja mam teczkę "ciąża" i zawsze noszę ale w innych kwestiach nie zgodzę się z nim, mój lekarz zwraca uwagę na najmniejsza nieprawidłowość w wynikach i szuka przyczyny, a śluz choć powinien zbadać, wziąć na posiew tak uważam, mój lekarz zbadał choć niei było żadnych objawów i wyszła niegroźna bakteria... więc moze upomnij się o ten posiew )
Wiesz, na wizyty nie noszę, bo wszystkie wyniki badań są w systemie. A on mi nie kazał nosić na wizyty, tylko zawsze przy sobie...
I nie, od początku ciazy jeszcze mnie nie zbadał tak normalnie... -
Niesforna wrote:Mój lekarz to na każdej wizycie bada mnie ginekologicznie, no takie ma zasady... I jak coś mu się wydaje nie tak, to od razu zleca dodatkowe badania.
Was nie badają na każdej wizycie?
Jak wyżej - ani razu mnie jeszcze nie badał... -
Modelka wrote:No to ja spieszę z nowinami:
To dobrze, że chociaż poprawnie zareagował
Ja jak powiedziałam, to tylko się na mnie patrzył z oczami wielkimi jak złotówki i nawet nie pogratulował. Dopieropo godzinie zzadzwonił z przeprosinami i gratulacjami, bo z wrażenia o tym zapomniał... -
Modelka - to dobrze, że szef nie dostał z nerwów buraka i jak na razie się nim nie okazał. Rzeczywiście, kartę założył Ci bardzo późno, jak tak chce wyniki to wystarczy karta ciąży, w niej masz przecież wszystko zapisane. Śluzem bym się nie przejmowała, jeśli czujesz się "tam" dobrze i zapach nie wskazuje na infekcję. Też mam go ostatnio więcej, ale faktycznie mnie mój lekarz bada za każdym razem. Też bym chciała mieć przesunięty termin, obojętnie w którą stronę, bo ten piątek trzynastego tak mi dziwnie brzmi.;P
Modelka lubi tę wiadomość
-
Modelka wrote:Jak wyżej - ani razu mnie jeszcze nie badał...
Nawet cytologii nie miałaś robionej? Przecież powinien sprawdzać, czy nic tam się nie dzieje... Chociażby czy szyjka cały czas zamknięta, czy się nie otwiera, nie skraca, czy nie pojawiła się jakas nadzerka czy coś... -
topa42 wrote:Modelka strasznie późno założył Ci kartę ciąży
Mi też założył dopiero przy okazji usg genetycznego.Może to taka "szkoła".Ginekologicznie badał mnie głównie na początku,w tym cytologia,ostatnio już nie,ale pyta,czy wszystko w porządku,czy nie ma upławów,itp. -
Witajcie
Mnie lekarz badał jak do tej pory jutro mam znowu wizytę to zobaczę czy będzie mnie badał ponownie...
Czuję się fatalnie rozkłada mnie jakieś przeziębienie mam już katar i czuję, że to nie taki zwykły tylko zatokowy.. w nocy miałam masakrę spalam praktycznie na siedząco..
Ja ogólnie w tej ciąży źle sypiam.. tzn budzę się często przy każdej zmianie pozycji i sen jakiś taki płytki... -
Modelka super, ze maz bierze pol roku tacierzynskiego. U nas niestety to rozwiazanie nie wchodzi w gre bo maz jest reporterem i pracuje na umowe o dzielo
Ja nosze przy sobie karte ciazy, tam sa wszystkie wyniki wpisane. Nie bede przeciez latac z wielka teczka w torebce codziennie . Moj ginekolog tez mnie nie badal na wizytach, dopiero jak mu powiedzialam, ze chyba mi sie jakas infekcja rozwija to zajrzal i zapisal leki.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Niesforna wrote:Wydaje mi się to conajmniej dziwne...
Nawet cytologii nie miałaś robionej? Przecież powinien sprawdzać, czy nic tam się nie dzieje... Chociażby czy szyjka cały czas zamknięta, czy się nie otwiera, nie skraca, czy nie pojawiła się jakas nadzerka czy coś...
Cytologię miałam robiona jakis miesiąc przed ciążą. O szyjce nic mi lekarz nie mówił, ale może to też widać na usg??? To poniedziałkowe miałam już robione przez brzuch. -
nick nieaktualny
-
Hej ja rowniez mam wiecej sluzu ostatnio ale to podobno normalne jesli zapach nie przeraza. Sunset witaj w gronie przyszlych mamusiek weronikabp nie jestes anonimowa dla wiekszosci z nas wypowiedzi na forum to nowosc ale dzieki temu wiemy ze nie jestesmy same w oczekiwaniu buziaczki i milego dnia
Modelka lubi tę wiadomość
-
Witam nowe dziewczyny i pamiętajcie wszystkie jesteśmy tu nowe. Znamy się 3 miesiące albo 3 dni, a nie umiałabym rozstać się z Wami.
Dla mnie ta noc też była ciężka budziłam się chyba ze 100 razy i tak na prawdę mało co spałam. A to siku, a to brzuch mnie bolał, potem robiłam się głodna i tak w kółko.
1. Paula222 – 20, 22 maja 2014 r.
natalkaa86 – 1 czerwca 2014 r.
Bankierka – 2 czerwca 2014 r.
leniuta29 – 2 czerwca 2014 r.
Martynika – 4 czerwca 2014 r.
czekajajaca – 5 czerwca 2014 r. – dziewczynka
fler – 5 czerwca 2014 r.
MonikaS – 5 czerwca 2014 r.
seksualnaa – 6 czerwca 2014 r.
jarzębinka – 9 czerwca 2014 r.
karolina1990 – 10 czerwca 2014 r.
Marcysia86 – 11 czerwca 2014 r.