MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Weronikabp bedzie dobrze musi byc wspieram myslami nie stresuj sie.
Vikus ja mialam ten sam problem wręczco badanie to waga niższa , a teraz mala ok 2800-2900 g polozyli mnie w szpitalu przebadali porządnie i wypuścili. Ale co ja przezylam to nikt mi tego nie odda i na daremnie. U mnie Hipotrofia podejrzenie, przepływy i Afi byly ponizej normy. Dziewczyny mnie wspierały i dzięki nim nie zwariowalam. A nie czytaj "wujka Google" bo ja to w panike wpadłam jak sie naczytalam ze moze nastąpić śmierć wewnatrzmaciczna bo moje dziecko mialo niby PiMCA 1,39 ponizej normy czyli zle przepływy tetnicy srodkowej mózg u dziecka.
U mnie hipotrofie wykuczyli , a po prostu pomiar pomiarowi nie równy i na kazdym wpisie i kazdym badaniu usg waga córki inna.
Poprzednia dwojka urodzona z wago prawie 4 kg syn 61 cm corka 51 cm , a malutka teraz bedzie poprostu ok 3200-3500 miala tak +- jak do 40 tygodnia donosze
Mi nic nie spuchlo, czop po kawaleczku odpada, boli mnie od czasu do czasu w kregoslupie bardziej po lewej moze dlatego ze mialam z tej strony wycinki szpiku kostnego pobierane, boli mnie codziennue po 6 -8 x w lewej pachwinie i to tak ze mnie zgina. w poniedziałek gin mówił ze więzadła bo mala zeszla na dol , brzusio opada i niecale 2 cm rozwarcia w piatek kolejne badanie na kontrole ide wiec zobaczymy co tam będzie.
A co do pogody to kocham taka pogodę i dziś sie nia rozkoszowalam. Ale sie rozpiaslam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 23:04
weronikabp, Tusia84, Limerikowo, MonikaS, Galanea, evas, vikus001, Nalka, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość
-
ja po wizycie, ktg wyszlo super po akcji z psem wyjcem tak mala pobudzialm lataniem po schodach i spacerem w lasku az ginka in polozna zdziwione wynikiem na plecach :--))
szyjka twarda i zamknieta,skurczy dzis ktg nie zanotowalo, choc za dnia spinalo sie brzucho
termin na 29 maj (czw), a od pon (czerwiec) wywolywanie jak sie nic nie ruszy w zw z nadcis
przybralam 400g od tamtego tyg w tym mala 200, ale nie dziwi nic po czekoladzie i drozdzoweczkach b pyszne w Pl,nada sie na zapas najesc tu hi hi
Mysla jestem przy Wszystkich naszych Czerwcoweczkach w szpitalach i tych co maja nastepne wizytyTusia84, monalisa, MonikaS, Galanea, Evelineq, evas, weronikabp, vikus001, Duchess, ivv, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość
-
maggda jakby była za niska to by lekarz coś powiedział
mi teraz na wieczór brzuch się mocniej spina, ale to tak codzienniezmęczenie robi swoje
a ja pójdę po stanik do biedronkija akurat potrzebuję 90D o ile dobrze wymierzyłam, ale to by się zgadzało z tymi co do tej pory miałam :)tzn miseczka mi poszła w górę bo i cycki większe się zrobiły
mam nadzieję, że taki znajdę i że będzie pasował jak ulał
jeszcze się zastanawiam nad tym czteropakiem chusteczek nawilżanych z pudełkiem gratiszobaczymy jutro w sklepie
pampersy dady też w promocji od jutra jakby któraś jeszcze zechciała kupićja akurat nie przepadam za nimi
któraś z Was miała może do czynienia z chusteczkami nawilżanymi dady? dobre są?monalisa, am lubią tę wiadomość
-
A i zgaga mnie meczyla wczoraj mega az dziwne bo brzuszek mi opadl ze dlon kładę ,a ta zaraza mnie nie opuszcza wiec troszke sodą ja wczoraj potraktowała. Jeszcze od wczorajsię zaczęłam "czyścić" z czym zawsze miałam problemy przed i w trakcie ciąży do tego biorę żelazo wiec może cos sie ruszać zaczyna kto wie???Wlasnie mnie mega skurcz jak na okres puscil i do tego plecy ale mala napiera na pęcherz dobrze ze mam podpaske w razie jak bym popuscila, a nie raz juz mi tak mocno wjechała główką ze popuscilam.
Trzymac mi sie dzielnie dziewczyny i nie poddawac stresowi bo to zły doradca sama sie przekonalam.
Dobranoceta, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Limerikowo wrote:ja po wizycie, ktg wyszlo super po akcji z psem wyjcem tak mala pobudzialm lataniem po schodach i spacerem w lasku az ginka in polozna zdziwione wynikiem na plecach :--))
szyjka twarda i zamknieta,skurczy dzis ktg nie zanotowalo, choc za dnia spinalo sie brzucho
termin na 29 maj (czw), a od pon (czerwiec) wywolywanie jak sie nic nie ruszy w zw z nadcis
przybralam 400g od tamtego tyg w tym mala 200, ale nie dziwi nic po czekoladzie i drozdzoweczkach b pyszne w Pl,nada sie na zapas najesc tu hi hi
Mysla jestem przy Wszystkich naszych Czerwcoweczkach w szpitalach i tych co maja nastepne wizytyLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Paula moze juz tuli swoje malenstwo :;
Nie macie do niej numeru?
Magda pomiar pomiarowi nie rowny my wczoraj bylismy u mojego gina prywatnie i wyszło 2800-2900g , a w poniedziałek 2650 g, a dzien później nawet 1800g bylo wiec na te pomiary poprawkę musimy braćWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 23:37
Evelineq lubi tę wiadomość
-
Maggda, moja mała w 33/34 tyg. też tak ważyła, a w tej chwili wychodzi że 3 kg, więc sporo przybrała w 3 tygodnie, ale nie ma się co ani stresować ani sugerować ta wagą, bo każde dziecko inaczej przybiera , a to tylko orientacyjny pomiar, bo błąd pomiaru może być spory i to w obie strony, dla przykładu moja znajoma urodziła dziecko końcem kwietnia i zapewniali ją że 3600 (41 tydzień) , okazało sie po fakcie że 2900... więc kruszynka biorąc pod uwagę tydzień ciąży, ale niczego to nie zmieniło , pięknie przybiera teraz na wadze i jest urocza, a przede wszystkim zdrowa
Tak samo Twoja niunia, na pewno prawidłowo się rozwija a przybiera w swoim indywidualnym tempie
Ehhh... coś spania nie mam , mała szaleje... coś się święci chyba, może faktycznie Paula nas zaskoczy fotka swojego maleństwaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 23:43
monalisa, Tusia84, evas, Agusia2312, eta, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość
-
Witamy na świecie
1 leniuta29 – 13 maja – Olivka29 maja
2 kambel – 19 maja – Kaja12 czerwca
Oczekujemy z niecierpliwością
1 Paula222 – 23 lata, Olsztyn, 20 maja – Franek
2 Limerikowo – 34 lata, Irlandia, 29 maja - dziewczynka
3 vikus001 – koniec maja/początek czerwca – Zuzia
4 Bankierka – 29 lat, 2 czerwca – chłopiec
5 MagdaO – 29 lat, woj. Pomorskie, 2 czerwca – Staś
6 NataliaK – 25 lat , Warszawa, 2 czerwca – Franek
7 Martynika – 25 lat, Warszawa – 4 czerwca – Artur
8 Judi2014 – 4 czerwca – Mikołaj
9 fler – 28 lat, okolice Krakowa, 5 czerwca – Zuzia
10 MonikaS – 31 lat, 5 czerwca – Piotruś
11 czekajajaca – 31 lat, Kraków, 6 czerwca – Marcelinka
12 madamama – 30 lat, Warszawa, 9 czerwca – Ignacy
13 karolina1990 – 23 lata, pomorze, 10 czerwca – Oliwia
14 Edyta84 – Mazury, 10 czerwca – dziewczynka
15 AISAK – 26 lat, woj. Lubelskie, 11 czerwca – Hania
16 Evelineq – 25 lat, Podkarpacie,11 czerwca – Hania
17 Nalka – 23 lata, Gdańsk, 13 czerwca – Anna
18 Mati1980 – 33 lata, Wrocław, 14 czerwca – Borys
19 azi – 28 lat, Łódź, 14 czerwca – Lenka
20 monalisa – 35 lat, Poznań, 14 czerwca – Lenka
21 Evcia – woj. Śląskie – 15 czerwca – dziewczynka
22 nutka – 23 lata, Dolny Śląsk, 16 czerwca – Gabryś
23 weronikabp – 38 lat, Warszawa, 17 czerwca – Pola
24 Elka:) – 25 lat, Małopolska, 18 czerwca – chłopiec
25 Modelka – 32 lata, 19 czerwca – chłopiec
26 Niesforna – 30 lat, Warszawa, 19 czerwca – Jaś
27 Róża – 27 lat, 19 czerwca – chłopiec
28 Karolajn – 22 czerwca
29 onka79 – 35 lat, Nowy Sącz / obecnie Birmingham, 22 czerwca – Martynka
30 eta – 28 lat, Warszawa, 22 czerwca – Ignacy
31 sunset – Górny Śląsk, 23 czerwca – Joanna
32 Paulina1986 – 28 lat, Wielkopolanka, 23 czerwca – Alicja Maria
33 Galanea - 28 lat, Olsztyn, 23 czerwca – Zosia
34 alexast – 31 lat, woj. Opolskie, 23 czerwca – Aleksander
35 balonik – Olsztyn, 24 czerwca – chłopiec
36 Tusia84 – 30 lat, 25 czerwca – Milena
37 ivv – 34 lata, 25 czerwca – Martynka
38 Agusia2312 – 23 lata, 25 czerwca – chłopiec
39 Margotka87 – 26 lat, 25 czerwca (lub 2.07) – dziewczynka
40 Mucha – 31 lat, Warszawa, 25 czerwca – Maja
41 Martusia – 26 lat, Londyn, 25 czerwca – Maksiu
42 goś83 - 30 lat, Warszawa - 26 czerwca – dziewczynka
43 Kota – 28 lat, Kraków – 26 czerwca – Iga
44 excella – 26 lat, Warszawa, 26 czerwca – chłopiec
45 monaaa - 29 lat, Śląsk, 27 czerwca (lub 3.07) – chłopiec
46 kropka_10 – 28 czerwca – chłopiec
47 topa42 – 30 lat, okolice Krakowa, 29 czerwca – Borys
48 evas – 34 lata, okolice Warszawy, 29 czerwca – Bartosz
49 Emilka WSK – 24 lata, Strzelce Krajeńskie, 29 czerwca (lub 6.07)
50 Duchess – 33 lata, Warszawa, 30 czerwca – Oskar
51 Ala29 – 30 czerwca – Mikołaj
52 maggda – 22 lata, kujawsko-pomorskie – 2 lipca – Julka / Zuzia
WIEK, MIASTO/REGION, DATA PORODU, IMIĘ
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 00:10
Evelineq, Tusia84, weronikabp, Martynika, maggda, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość
-
Trochę statystyki
Mamy
- 26 chłopców i 25 dziewczynek - oby było bez niespodzianek na porodówkach
- 2 Franków,
- 2 Borysków,
- 2 Mikołajków,
- 2 Zuzie,
- 2 Martynki,
- 2 Hanie (obie z terminem na 11.05)
- 2 Lenki (obie z terminem na 14.05)
Evelineq, azi, weronikabp, Tusia84, Nalka, Duchess, MonikaS, ivv, maggda, Agusia2312, eta, Limerikowo, Galanea, monaaa, monalisa lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Weronika, Vikus, Martynika i pozostałe szpitalowiczki trzymam za was kciuki
Mnie dzisiaj obudził budzik męża, ogólnie bym spała dalej gdyby nie mega skurcz brzucha. Był mocny i długim, ale tylko jeden
Poza tym się zorientowałam jaka ze mnie gapa i już nie umiem zasnąć. Byłam pewna, że wizytę w poradni cukrzycowej mam w piątek, ale okazało się, że miałam wczoraj. No co za gada, byłam pewna, że jutro. Muszę tam zadzwonić i umówić się na wizytę.
vikus001, MonikaS, weronikabp, Agusia2312, eta, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość