X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus właśnie dlatego niektórzy lekarze robią usg rzadko - bo wtedy nie sieją paniki u pacjentek :) jeden tydzień to całe nic i na pewno dzidziuś przybrał tylko ta granica błędu... za kolejny tydzień już by wyszło, że przyrost ok :) poza tym zaraz będziesz rodziła a dzidzia wcale nie jest mała :) w sam raz :) będzie łatwiej rodzić ;) nie martw się :)

Weronika trzymaj się - będzie dobrze - musi być :)

Sunset pewnie zajęta przygotowaniami... za Ciebie też trzymam kciuki, żeby było ok :)

Paula pewnie już tuli malucha bo przecież ostatnio cały czas się odzywała a tu raptem cisza...
    Nutka dobrze, że ty się odezwałaś bo też ostatnio mało Cię :) przynajmniej tak mi się wydawało :)

piszcie dziewczyny jeszcze jak tam wizyty (bo dzisiaj parę miało być chyba)... Limerykowo jak tam - czy coś mi się pomyliło? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 21:46

vikus001, sunset, nick nieaktualny, ivv, Limerikowo, Galanea, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co od 3 dni nie miałam zgagi i byłam bardzo tym faktem zdziwiona bo ostatnio to już do tego stopnia mi dokuczała, że płakać mi się wieczorami chciało.. za to zaczęłam bardzo dużo wstawać w nocy do toalety.. aż się śmiałam po 2 ostatnich nocach że chyba wezmę sobie tam poduszkę i będę spałam na wc bo tyle czasu tam spędzam w nocy..

Dziś w opisie na 36 tydz. przeczytałam, że dziecko się obniża co może spowodować jeszcze częstsze wizyty w toalecie za to zgaga może ustąpić bo dziecko będą niżej nie uciska już tak na te górne narządy..

I to by się zgadzało.. :) zobaczymy jak dzisiaj bo tak pojadałam, że aż źle się czułam.. bo nie byłam głodna,a cały czas jadłam :/ czy zgaga mnie ominie czy powróci z wielkim hukiem ;)

Mucha, monalisa, evas, nick nieaktualny, Agusia2312 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm mi też zgaga odpuściła :) i też latam do wc jak szalona :) a najgorsze tak wstać jak się chce siusiu bo cały dół aż boli hehe
    kurcze nie zdążyliśmy do lidla na zakupy... ale w sumie to dobrze bo jutro wchodzą te nowe promocje i będą min staniki do karmienia :)
    jutro jadę mocz zdać do badań i przy okazji z Miśkiem do parku bo to obok - niech sobie na placu zabaw pobryka :)

evas lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dobrze, że przypomniałaś o tych stanikach bo też chciałam sobie zobaczyć.. mam dwa ale takie bardziej sportowe.. a jakiś taki też by się przydał :)

ggfxf7q.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, będzie dobrze, musi być!

Dostałam wreszcie wynik posiewu, więc mogę rodzić. I po dzisiejszym dniu, gdy jestem spuchnięta jak balon i nasłuchałam się pytań "czy noszę bliźniaki" to już naprawdę chciałabym rodzić. Jeszcze trochę i nie zmieszczę się w drzwi... :(

nick nieaktualny, Evelineq lubią tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha, w szpitalu zupełnie spoko, na patologii lekarze i położne bez zarzutu, wszyscy są przemili :).Dziś rano na obchodzie pani doktor bardzo dokładnie mi wytłumaczyła co po kolei będziemy robić, w jakim celu, itd., a dziewczynie, która ma cholestazę nawet zrobiła wykład na temat tego, skąd to się bierze, jakie są zagrożenia i jak powinna wyglądać dieta, przyszła ze swoim laptopem specjalnie dla niej :). Pod tym kątem mam lepsze wrażenia, niż z Inflackiej.Jestem pozytywnie nastawiona.Nawet udało mi się dzisiaj wymknąć z mamą na godzinkę do pobliskiego parku i złapać trochę słoneczka :).
    Chciałam Wam pokazać zdjęcie z tego emocjonującego ;) wydarzenia, a zarazem moje ostatnie zdjęcie z brzuszkiem, ale chyba nie umiem dodawać zdjęć wprost z telefonu, choć może jeszcze spróbuję...

Mucha, Tusia84, eta, Limerikowo, monalisa, evas, Nalka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jednak nie umiem, któraś z was zna jakąś stronę, na którą można wgrać zdjęcia z komórki i wrzucić na forum? bo z fotosika potrzebuję jakichś wtyczek.

• Mucha Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika Ty uciekinierko ;) to dobrze ze Ci dobrze traktuja.

Martynika lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • am Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Monika dobrze, że przypomniałaś o tych stanikach bo też chciałam sobie zobaczyć.. mam dwa ale takie bardziej sportowe.. a jakiś taki też by się przydał :)

witam dziewczyny, tak właśnie przeczytałam że piszecie o tych stanikach, dziś w biedronce wykładali towar na jutro i też mają od jutra w ofercie biustonosze do karmienia, bardzo fajne mięciutkie ale z fiszbinami, i dużo innych rzeczy dla kobiet w ciąży i dla dzieci :)

Tusia84, eta, MonikaS, Duchess, ivv, Limerikowo, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am dzięki za info o stanikach bo ja akurat lubię takie z fiszbinami :) będę musiała zajrzeć :) ciekawe po ile? a zaraz spojrzę na ich stronkę :)

am lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • am Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    24,99 zł ja właśnie sobie kupiłam, naprawdę są bardzo wygodne :)

• ivv Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a są rozmiary poniżej 70? :) bo w lidlu widziałam w gazetce, że od 80:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 22:36

Nalka lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA właśnie też chciałam z fiszbinami :)

ggfxf7q.png
  • am Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    a są rozmiary poniżej 70? :) bo w lidlu widziałam w gazetce, że od 80:/
    raczej nie ma, ja kupiłam najmniejszy jaki był czyli 80, ten obwód pod biustem mnie trochę martwił, bo mam 75, okazało się że jednak to 80 jest idealne

• Martynika Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale są z gąbeczką, czy bez?

• ivv Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki, to nawet nie idę, bo szkoda czasu ;)

Nalka lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • am Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Ale są z gąbeczką, czy bez?

bez gąbeczki, bez usztywnień, mają tylko fiszbiny, ale zaskakująco ładnie się układają :) aż byłam zdziwiona bo nie lubię takich "zwykłych" biustonoszy, link do całej gazetki http://www.biedronka.pl/pl/press,id,70,title,Mamy-sposoby-na-dzieciece-przygody

• ivv Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy dziewczyny :)

Może jakiegoś bobaska przywitamy w ciągu najbliższych godzin :)

Evelineq lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie z fiszbinami i typowo do karmienia kupię dopiero po porodzie , bo się boję że jak przyjdzie zmieścić biust z pokarmem + wkładki laktacyjne to może być problem, no i upewnię się że będę mogła karmić, bo chociaż bardzo chce - różnie to bywa w praktyce... Do szpitala zabieram sportowe, bezszwowe , bo nie powinno być tez problemu z karmieniem , są na tyle elastyczne no i jeden mam , taki typowy , kupiłam kiedyś okazyjnie, może akurat będzie pasował, na razie jest OK :D

monalisa, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    dokladnie tydzien i w zeszlym tygodniu wazyla rowniez okolo 2800 2900 ;(
    Spokojnie nie martw się na pewno jest to błąd pomiaru,.
    Dlatego mój lekarz powiedział mi że co tydzień nie poda mi wagi dziecka bo wychodzę głupoty i nie potrzebnie będę się stresować- bardzo mądrze :-)
    Weronika trzymaj się tam w szpitalu na pewno bedzie wszystko ok :-)
    Ja jutro na badania moczu i krwi mam tylko nadzieję że pobiorą mi za pierwszym razem :-) ostatnio kuły 3 razy :-( a wieczorkiem na pobranie GBS, póxniej do chińskiej restauracji na dobrą kolację :-) na na USG :-) ach nie mogę się doczekać kiedy zobaczę naszego synka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 23:02

Evelineq, Limerikowo, evas, vikus001 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 1044 1045 1046 1047 1048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ