MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Vikus właśnie dlatego niektórzy lekarze robią usg rzadko - bo wtedy nie sieją paniki u pacjentek
jeden tydzień to całe nic i na pewno dzidziuś przybrał tylko ta granica błędu... za kolejny tydzień już by wyszło, że przyrost ok
poza tym zaraz będziesz rodziła a dzidzia wcale nie jest mała
w sam raz
będzie łatwiej rodzić
nie martw się
Weronika trzymaj się - będzie dobrze - musi być
Sunset pewnie zajęta przygotowaniami... za Ciebie też trzymam kciuki, żeby było ok
Paula pewnie już tuli malucha bo przecież ostatnio cały czas się odzywała a tu raptem cisza...
Nutka dobrze, że ty się odezwałaś bo też ostatnio mało Cięprzynajmniej tak mi się wydawało
piszcie dziewczyny jeszcze jak tam wizyty (bo dzisiaj parę miało być chyba)... Limerykowo jak tam - czy coś mi się pomyliło?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 21:46
vikus001, sunset, weronikabp, ivv, Limerikowo, Galanea, evas lubią tę wiadomość
-
Wiecie co od 3 dni nie miałam zgagi i byłam bardzo tym faktem zdziwiona bo ostatnio to już do tego stopnia mi dokuczała, że płakać mi się wieczorami chciało.. za to zaczęłam bardzo dużo wstawać w nocy do toalety.. aż się śmiałam po 2 ostatnich nocach że chyba wezmę sobie tam poduszkę i będę spałam na wc bo tyle czasu tam spędzam w nocy..
Dziś w opisie na 36 tydz. przeczytałam, że dziecko się obniża co może spowodować jeszcze częstsze wizyty w toalecie za to zgaga może ustąpić bo dziecko będą niżej nie uciska już tak na te górne narządy..
I to by się zgadzało..zobaczymy jak dzisiaj bo tak pojadałam, że aż źle się czułam.. bo nie byłam głodna,a cały czas jadłam
czy zgaga mnie ominie czy powróci z wielkim hukiem
Mucha, monalisa, evas, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
hmmm mi też zgaga odpuściła
i też latam do wc jak szalona
a najgorsze tak wstać jak się chce siusiu bo cały dół aż boli hehe
kurcze nie zdążyliśmy do lidla na zakupy... ale w sumie to dobrze bo jutro wchodzą te nowe promocje i będą min staniki do karmienia
jutro jadę mocz zdać do badań i przy okazji z Miśkiem do parku bo to obok - niech sobie na placu zabaw pobrykaevas lubi tę wiadomość
-
Weronika, będzie dobrze, musi być!
Dostałam wreszcie wynik posiewu, więc mogę rodzić. I po dzisiejszym dniu, gdy jestem spuchnięta jak balon i nasłuchałam się pytań "czy noszę bliźniaki" to już naprawdę chciałabym rodzić. Jeszcze trochę i nie zmieszczę się w drzwi...weronikabp, Evelineq lubią tę wiadomość
-
Mucha, w szpitalu zupełnie spoko, na patologii lekarze i położne bez zarzutu, wszyscy są przemili
.Dziś rano na obchodzie pani doktor bardzo dokładnie mi wytłumaczyła co po kolei będziemy robić, w jakim celu, itd., a dziewczynie, która ma cholestazę nawet zrobiła wykład na temat tego, skąd to się bierze, jakie są zagrożenia i jak powinna wyglądać dieta, przyszła ze swoim laptopem specjalnie dla niej
. Pod tym kątem mam lepsze wrażenia, niż z Inflackiej.Jestem pozytywnie nastawiona.Nawet udało mi się dzisiaj wymknąć z mamą na godzinkę do pobliskiego parku i złapać trochę słoneczka
.
Chciałam Wam pokazać zdjęcie z tego emocjonującegowydarzenia, a zarazem moje ostatnie zdjęcie z brzuszkiem, ale chyba nie umiem dodawać zdjęć wprost z telefonu, choć może jeszcze spróbuję...
Mucha, Tusia84, eta, Limerikowo, monalisa, evas, Nalka, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Tusia84 wrote:Monika dobrze, że przypomniałaś o tych stanikach bo też chciałam sobie zobaczyć.. mam dwa ale takie bardziej sportowe.. a jakiś taki też by się przydał
witam dziewczyny, tak właśnie przeczytałam że piszecie o tych stanikach, dziś w biedronce wykładali towar na jutro i też mają od jutra w ofercie biustonosze do karmienia, bardzo fajne mięciutkie ale z fiszbinami, i dużo innych rzeczy dla kobiet w ciąży i dla dzieciTusia84, eta, MonikaS, Duchess, ivv, Limerikowo, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Martynika wrote:Ale są z gąbeczką, czy bez?
bez gąbeczki, bez usztywnień, mają tylko fiszbiny, ale zaskakująco ładnie się układająaż byłam zdziwiona bo nie lubię takich "zwykłych" biustonoszy, link do całej gazetki http://www.biedronka.pl/pl/press,id,70,title,Mamy-sposoby-na-dzieciece-przygody
-
Ja takie z fiszbinami i typowo do karmienia kupię dopiero po porodzie , bo się boję że jak przyjdzie zmieścić biust z pokarmem + wkładki laktacyjne to może być problem, no i upewnię się że będę mogła karmić, bo chociaż bardzo chce - różnie to bywa w praktyce... Do szpitala zabieram sportowe, bezszwowe , bo nie powinno być tez problemu z karmieniem , są na tyle elastyczne no i jeden mam , taki typowy , kupiłam kiedyś okazyjnie, może akurat będzie pasował, na razie jest OK
monalisa, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
vikus001 wrote:dokladnie tydzien i w zeszlym tygodniu wazyla rowniez okolo 2800 2900 ;(
Dlatego mój lekarz powiedział mi że co tydzień nie poda mi wagi dziecka bo wychodzę głupoty i nie potrzebnie będę się stresować- bardzo mądrze
Weronika trzymaj się tam w szpitalu na pewno bedzie wszystko ok
Ja jutro na badania moczu i krwi mam tylko nadzieję że pobiorą mi za pierwszym razemostatnio kuły 3 razy
a wieczorkiem na pobranie GBS, póxniej do chińskiej restauracji na dobrą kolację
na na USG
ach nie mogę się doczekać kiedy zobaczę naszego synka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 23:02
Evelineq, Limerikowo, evas, vikus001 lubią tę wiadomość