X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus właśnie dlatego niektórzy lekarze robią usg rzadko - bo wtedy nie sieją paniki u pacjentek :) jeden tydzień to całe nic i na pewno dzidziuś przybrał tylko ta granica błędu... za kolejny tydzień już by wyszło, że przyrost ok :) poza tym zaraz będziesz rodziła a dzidzia wcale nie jest mała :) w sam raz :) będzie łatwiej rodzić ;) nie martw się :)

Weronika trzymaj się - będzie dobrze - musi być :)

Sunset pewnie zajęta przygotowaniami... za Ciebie też trzymam kciuki, żeby było ok :)

Paula pewnie już tuli malucha bo przecież ostatnio cały czas się odzywała a tu raptem cisza...
    Nutka dobrze, że ty się odezwałaś bo też ostatnio mało Cię :) przynajmniej tak mi się wydawało :)

piszcie dziewczyny jeszcze jak tam wizyty (bo dzisiaj parę miało być chyba)... Limerykowo jak tam - czy coś mi się pomyliło? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 21:46

vikus001, sunset, weronikabp, ivv, Limerikowo, Galanea, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co od 3 dni nie miałam zgagi i byłam bardzo tym faktem zdziwiona bo ostatnio to już do tego stopnia mi dokuczała, że płakać mi się wieczorami chciało.. za to zaczęłam bardzo dużo wstawać w nocy do toalety.. aż się śmiałam po 2 ostatnich nocach że chyba wezmę sobie tam poduszkę i będę spałam na wc bo tyle czasu tam spędzam w nocy..

Dziś w opisie na 36 tydz. przeczytałam, że dziecko się obniża co może spowodować jeszcze częstsze wizyty w toalecie za to zgaga może ustąpić bo dziecko będą niżej nie uciska już tak na te górne narządy..

I to by się zgadzało.. :) zobaczymy jak dzisiaj bo tak pojadałam, że aż źle się czułam.. bo nie byłam głodna,a cały czas jadłam :/ czy zgaga mnie ominie czy powróci z wielkim hukiem ;)

Mucha, monalisa, evas, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm mi też zgaga odpuściła :) i też latam do wc jak szalona :) a najgorsze tak wstać jak się chce siusiu bo cały dół aż boli hehe
    kurcze nie zdążyliśmy do lidla na zakupy... ale w sumie to dobrze bo jutro wchodzą te nowe promocje i będą min staniki do karmienia :)
    jutro jadę mocz zdać do badań i przy okazji z Miśkiem do parku bo to obok - niech sobie na placu zabaw pobryka :)

evas lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dobrze, że przypomniałaś o tych stanikach bo też chciałam sobie zobaczyć.. mam dwa ale takie bardziej sportowe.. a jakiś taki też by się przydał :)

ggfxf7q.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, będzie dobrze, musi być!

Dostałam wreszcie wynik posiewu, więc mogę rodzić. I po dzisiejszym dniu, gdy jestem spuchnięta jak balon i nasłuchałam się pytań "czy noszę bliźniaki" to już naprawdę chciałabym rodzić. Jeszcze trochę i nie zmieszczę się w drzwi... :(

weronikabp, Evelineq lubią tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha, w szpitalu zupełnie spoko, na patologii lekarze i położne bez zarzutu, wszyscy są przemili :).Dziś rano na obchodzie pani doktor bardzo dokładnie mi wytłumaczyła co po kolei będziemy robić, w jakim celu, itd., a dziewczynie, która ma cholestazę nawet zrobiła wykład na temat tego, skąd to się bierze, jakie są zagrożenia i jak powinna wyglądać dieta, przyszła ze swoim laptopem specjalnie dla niej :). Pod tym kątem mam lepsze wrażenia, niż z Inflackiej.Jestem pozytywnie nastawiona.Nawet udało mi się dzisiaj wymknąć z mamą na godzinkę do pobliskiego parku i złapać trochę słoneczka :).
    Chciałam Wam pokazać zdjęcie z tego emocjonującego ;) wydarzenia, a zarazem moje ostatnie zdjęcie z brzuszkiem, ale chyba nie umiem dodawać zdjęć wprost z telefonu, choć może jeszcze spróbuję...

Mucha, Tusia84, eta, Limerikowo, monalisa, evas, Nalka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jednak nie umiem, któraś z was zna jakąś stronę, na którą można wgrać zdjęcia z komórki i wrzucić na forum? bo z fotosika potrzebuję jakichś wtyczek.

• Mucha Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika Ty uciekinierko ;) to dobrze ze Ci dobrze traktuja.

Martynika lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • am Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Monika dobrze, że przypomniałaś o tych stanikach bo też chciałam sobie zobaczyć.. mam dwa ale takie bardziej sportowe.. a jakiś taki też by się przydał :)

witam dziewczyny, tak właśnie przeczytałam że piszecie o tych stanikach, dziś w biedronce wykładali towar na jutro i też mają od jutra w ofercie biustonosze do karmienia, bardzo fajne mięciutkie ale z fiszbinami, i dużo innych rzeczy dla kobiet w ciąży i dla dzieci :)

Tusia84, eta, MonikaS, Duchess, ivv, Limerikowo, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am dzięki za info o stanikach bo ja akurat lubię takie z fiszbinami :) będę musiała zajrzeć :) ciekawe po ile? a zaraz spojrzę na ich stronkę :)

am lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • am Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    24,99 zł ja właśnie sobie kupiłam, naprawdę są bardzo wygodne :)

• ivv Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a są rozmiary poniżej 70? :) bo w lidlu widziałam w gazetce, że od 80:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 22:36

Nalka lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA właśnie też chciałam z fiszbinami :)

ggfxf7q.png
  • am Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    a są rozmiary poniżej 70? :) bo w lidlu widziałam w gazetce, że od 80:/
    raczej nie ma, ja kupiłam najmniejszy jaki był czyli 80, ten obwód pod biustem mnie trochę martwił, bo mam 75, okazało się że jednak to 80 jest idealne

• Martynika Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale są z gąbeczką, czy bez?

• ivv Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki, to nawet nie idę, bo szkoda czasu ;)

Nalka lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • am Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Ale są z gąbeczką, czy bez?

bez gąbeczki, bez usztywnień, mają tylko fiszbiny, ale zaskakująco ładnie się układają :) aż byłam zdziwiona bo nie lubię takich "zwykłych" biustonoszy, link do całej gazetki http://www.biedronka.pl/pl/press,id,70,title,Mamy-sposoby-na-dzieciece-przygody

• ivv Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy dziewczyny :)

Może jakiegoś bobaska przywitamy w ciągu najbliższych godzin :)

Evelineq lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie z fiszbinami i typowo do karmienia kupię dopiero po porodzie , bo się boję że jak przyjdzie zmieścić biust z pokarmem + wkładki laktacyjne to może być problem, no i upewnię się że będę mogła karmić, bo chociaż bardzo chce - różnie to bywa w praktyce... Do szpitala zabieram sportowe, bezszwowe , bo nie powinno być tez problemu z karmieniem , są na tyle elastyczne no i jeden mam , taki typowy , kupiłam kiedyś okazyjnie, może akurat będzie pasował, na razie jest OK :D

monalisa, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    dokladnie tydzien i w zeszlym tygodniu wazyla rowniez okolo 2800 2900 ;(
    Spokojnie nie martw się na pewno jest to błąd pomiaru,.
    Dlatego mój lekarz powiedział mi że co tydzień nie poda mi wagi dziecka bo wychodzę głupoty i nie potrzebnie będę się stresować- bardzo mądrze :-)
    Weronika trzymaj się tam w szpitalu na pewno bedzie wszystko ok :-)
    Ja jutro na badania moczu i krwi mam tylko nadzieję że pobiorą mi za pierwszym razem :-) ostatnio kuły 3 razy :-( a wieczorkiem na pobranie GBS, póxniej do chińskiej restauracji na dobrą kolację :-) na na USG :-) ach nie mogę się doczekać kiedy zobaczę naszego synka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 23:02

Evelineq, Limerikowo, evas, vikus001 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 1044 1045 1046 1047 1048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ