X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Hej;) Ale piszecie szybko ostatnio.;) Nie wyrabiam;P
    Byliśmy dziś na sesji;) Jak będa zdjęcia to się pochwalę;)
    Nutka wow to czekamy :-) ja już się doczekać nie mogę.

zem3i09keg891u11.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Paula,Nutka,Fler,Bankierka,MagdaO i pewnie jeszcze kilka lasek ktore sie nie odzywaja... RODZICIE MAMUSKI?!
    Chciałabym.:P
    Sesjowałam się;) A wczoraj byłam rano na pobraniu krwi i cały dzień odsypiałam:P

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż wrócił - pizza zamówiona ;D a po kolacyji na zakupki :)

AZI dziewczyno - gdzie te 23kg na plusie? ja myślałam, że jak 23 kg to tu i ówdzie zaokrąglona jesteś hihi a tu masz jaka laska :) nie to, że coś złego w zaokrągleniu - sama ładnie zaokrąglona ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 18:20

Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azi wogole nie widać twoich kg:) szczuplutko wygladasz:) Też bym tak chciała..

Kurcze rozstępy mi wyszły a nie na brzuchu tylko po bokach mocno , tam nawet się nie smarowałam . w szoku jestem :P zawsze tylko brzuszek smarowalam..

Limerikowo lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azi 23kg???? ja się pytam gdzie?? to Ciebie wcześniej widać nie było przed ciążą ;) ślicznie wyglądasz

ja sobie ucięłam drzemkę i niedawno co wstałam.. pojadłam truskawek z cukrem i śmietaną :P bo przed snem był z bitą śmietaną..

monalisa, evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a że mi do głowy nie przyszło dzisiaj wyskoczyć po truskaweczki :) nie szkodzi - jutro kupię :)
    ja muszę stwierdzić, że dzisiejszy dzień był bardzo pracowity. Zrobiłam mega dużo prania, dom ogarnęłam jako tako a zaraz pójdę się ogarnę i na zakupy wyskoczymy jeszcze :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jeszcze widziałam czereśnie, które uwielbiam ale 25zł za kg chcieli więc wolałam truskawki kupić :)

ale coś mi się nadal chce zjeść nie wiem co.. już myślałam, że może też pizze ale jednak nie.. i nie wiem :D

Wiecie już jest tyle babeczek z donoszoną ciążą tj skończonym 37tyg że możecie zacząć rodzić spokojnie ;) bo później to się tłoczno może zrobić :)

Galanea, excella, MonikaS, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jak Tusia mówi - te z donoszoną ciążą rodzić! bo potem to tłok będzie na porodówkach, a na forum pusto ;)

evas lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Paula to chyba rodzi.. skoro się nic nie odzywa. zawsze się meldowała.
    myślę że za kilka dni nas zaskoczy zdjęciem bobasa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 19:11

Galanea, Evelineq, Duchess, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też cały czas się zastanawiam co u Pauli :) Żałuję, że nie wymieniłam się z nią numerami.

Tusia84, Duchess, Camille87 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mówiła że jak codziennie się nie odezwie to znaczy że rodzi:) więc pewnie tak jest :) trzeba jej wysyłać pozytywne wibracje i czekać na fotkę :D

Galanea, Tusia84, evas lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie by było gdyby rodziła :) niech wreszcie rozpoczną się porody fizjologiczne bo tak Kambel miała wywoływany przez przepływy, Martynika teraz też wywoływany.. czy któraś rozpocznie rodzenie samo z siebie??? ;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś się na truskawki w końcu załapałam. Wzięliśmy cały koszyk, po 14zł za kg, a 2 kilo w koszu... Ale mąż kazał mi się najeść póki mogę:)
    Czereśnie też były, ale u innej pani, nie wiem po ile bo tylko ją minęliśmy.

Tylko widzę już, że te truskawki musimy dziś zjeść, albo chociaż przebrać i wymieszać na noc ze śmietaną, bo kilka popsutych już było...;(

Tusia84 lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sie zglaszam juz po wizycie. Raport na skonczony 35 tydzien: Maja odwrocona glowa w dol, waga 2750, dlugie nogi, wszystko w porzadku :)

Niestety u mnie lekarz na USG dopatrzyl sie zastoju w prawej nerce i mam duzo pic, zrobic posiew zeby zobaczyc czy bakterii nie ma i duzo przebywac w pozycji kolankowo lokciowej.

Galanea, nutka, Tusia84, eta, Evelineq, Agusia2312, Nalka, Duchess, MonikaS, monalisa, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    To ja sie zglaszam juz po wizycie. Raport na skonczony 35 tydzien: Maja odwrocona glowa w dol, waga 2750, dlugie nogi, wszystko w porzadku :)

Niestety u mnie lekarz na USG dopatrzyl sie zastoju w prawej nerce i mam duzo pic, zrobic posiew zeby zobaczyc czy bakterii nie ma i duzo przebywac w pozycji kolankowo lokciowej.

Mucha, super, że z malutką ok. Teraz możemy porównać, nasze niunie tyle samo ważą :D

Współczuję tylko tego zastoju w nerce. Pij dużo. Szkoda, że piwa nie można pić, ładnie by przepłukało nerki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 19:27

Mucha lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka super wiadomości wspaniale, że mała odwrócona :)

Dokładnie tylko te nerki musiały się na koniec przyplątać pij dużo może wszytko przejdzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 19:31

Mucha lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha no to super, a jednak odwróciła się :) czyli wszystko okej, waga też super. teraz upały to na pewno bez problemu wypijesz hektolitry wody :)

Mucha lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala29 wrote:
    jakie to są największe ciuszki? zaintrygowałaś mnie
    ale fajnie mieć szafę dla dziecka, ja muszę w komodach się pomieścić, ale daje rade póki co :-)

Oczywiście te w rozmiarach 50 i 56 ;)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Oczywiście te w rozmiarach 50 i 56 ;)

Czyli chodziło o najmniejsze, a nie największe :P

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Topa haha a co bylo po bolu kregoslupa?;-) uloze sobie chronologicznie bieg wydarzen w razie W bo jeszcze musze na zakupy pojechac z mezem jak wroci ;-) pewnie ze sie boi,tylko nie chce sie przyznac. Karmic tez nie chce, bo jej piersi zrobia sie flakami... no coz,nie wiem,jakbym byla modelka moze tez bym miala takie myslenie jak ona?nie! Takim czlowieczkiem trzeba sie urodzic :D

Spokojnie, moja koleżanka też nie karmiła piersią, bo nie będzie niszczyć piersi, a się okazało, że cycki jej po połogu wsiąkły i "musiała" zrobić sobie na nie operacje :D

Modelka lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
‹‹ 1042 1043 1044 1045 1046 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ