X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus, a może to już poród? :D
    Położne radzą w takiej sytuacji wejść do wanny z ciepłą wodą. Jak skurcze się po tym nasilają to znaczy, że czas się szykować.

nick nieaktualny, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak bym wanne miala to juz bym w niej siedziala:( a tak to co? do brodzika nalac wode??? nie wiem:))))

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciepły prysznic. Polewaj brzuszek wodą, ciepła woda przynosi ulgę na skurcze, ale jeśli po tym dalej będą występowały, to znaczy że porodowe.

nick nieaktualny, eta, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witambabeczki.

Evelineq mija w zeszły piatek ważyła w granicach 2700-3000 G.terminek mamy taki sam i córeczki Hanie. Lol:)

U mnie wczoraj wieczorem znowu bol krzyza, silne kłucie podbrzusza. Mala strasznie się wiercila aż łzy leciały i tak do 1. Miałam brać juz drugi prysznic ale m mi rozmasowal plecy i usnelam. Moze się przekrecila, bo takie uciski miałam ze nie byłam w stanie chodzić.

Dziewczynki szpitalne czekamy na dobre info. Tuli tuli.

Lece zrobić napad na karmniki w biedrone i lidlu

evas, Limerikowo, Evelineq, monalisa lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus, ja bym już pewnie skakała z radości, że się poród rozkręca :) Ale weź sobie prysznic ciepły i jeśli nie pomoże, to jak pisze Evas - porodowe :)

A ja dziś weszłam w 37 tydzień, więc za parę dni będę miała ciąże donoszoną :) I już się nie mogę doczekać, będę skakała, chodziła, masowala i co tam jeszcze, żeby urodzić :) Jedynie męża nie będzie już pod koniec przyszłego tygodnia, więc z seksu nici :(

Weronika, odezwij się dziś co u Ciebie? Mam nadzieję, że wszystko okej, ale jesteśmy już na samej końcówce, więc maluchom już nawet poród teraz nie straszny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 08:08

evas, vikus001, nick nieaktualny, eta, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus, a w razie czego, to będziesz miała dostęp do internetu w szpitalu? Żebyśmy się tu zbytnio nie martwiły. Jak nie, to może podaj swój numer, będziemy Cię wtedy sms-ami molestować :D

vikus001 lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nam się nie odzywa, pewnie już tuli maleństwo. Pisała kiedyś, że nie ma w szpitalu internetu.

A reszta dziewczynek?
    Natalia jak tam sytuacja po odejściu czopa?

9bsp388.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula pewnie urodziła - tak myślę.

Cześć tak w ogóle :)
    ja już po śniadanku. Od ostatniej wizyty - czyli od 24 czy 25 kwietnia mam 2kg na plusie. 1k kg to pewnie mały a drugi ja hehehehe bo taka spuchnięta jak słoń ;)

ja też msuzę dziś nalot na karmniki zrobić ale mam te 90 w obwodzie to może nie wykupią zanim doczłapię ;)

jeszcze Misiek śpi to nie mogę nigdzie wyjść :) a zaraz musimy mocz na badania zawieźć... :)

evas lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie tez myslalam co tam z Natalia, czy moze cos nie ruszylo. Dzis zapowiada sie jeszcze cieplejszy dzien, juz zaczynam to odczuwac. Wczoraj jak na mnie mialam wysokie cisnienie- normalnie mam max 100/60 a wczoraj 130/80.

• evas Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem zła na siebie, miałam iść dzisiaj na wyniki i zapomniałam kupić pojemnik na mocz :(

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, ja wczoraj też miałam takie ciśnienie. I coś czuję, że dziś będzie podobnie.
    Upał niesamowity się szykuje, a ja po wczorajszym dniu lenia, choć na chwilę muszę do pracy zajrzeć. A o 14:30 przychodzi do mnie położna.

9bsp388.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio kupilam taki extra pojemnik ze mi sie wszystko wylalo w torebke :-) wiem ze to nie jest zadne nadcisnienie ale na mnie jest wysokie i czuje sie jakbym miala explodowac. W tej ciazy upal zdecydowanie mi nie sluzy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 08:39

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Ja ostatnio kupilam taki extra pojemnik ze mi sie wszystko wylalo w torebke :-) wiem ze to nie jest zadne nadcisnienie ale na mnie jest wysokie i czuje sie jakbym miala explodowac. W tej ciazy upal zdecydowanie mi nie sluzy

No ja właśnie dziś to samo. Dobrze, że w plastikowej torebce miałam... Pielęgniarka mi powiedziała, że źle zamknęłam, ale tego się nie dało dobrze zamknąć...

zem3upjygjyf6uag.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zawsze wkładam pojemnik do woreczka. A jak kupuje w aptece to proszę o taki zakręcany, bo te "zatykane" potrafią się otworzyć.

9bsp388.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musialam posprzatac jeszcze dom bo inaczej bym nie mogla jechac rodzic gdybym zostawila nielad:) co by bylo jak bym miala wrocic z dzieckiem do domu do takiego syfu? nie przezyla bym hehe teraz juz moge z czystym sumieniem rodzic...skurcze tak co 7,9,4,5,3 min wypije kawe i pojde pod prysznic...

ivv, nick nieaktualny, eta, evas, Limerikowo, Nalka, Galanea, Duchess, monalisa lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • ivv Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja przyszłam do komputera jeść śniadanie :P

Nalka lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • MagdaO Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus, jak ty dzisiaj urodzisz Kochana, to ja zaraz koszę trawę :)

ivv, eta, evas, vikus001, Limerikowo, Nalka, Galanea lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Agusia2312 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha super wieści :) tak przesledzilam forum myślami wstecz i chyba tylko u mnie mały jest miednicowo położony z mamus czerwcowych :/ no cóż takie życie.. Damy jakie radę ważne żeby wszystko było ok :)

Vikus trzymam kciuki, jestem ciekawa czy to u ciebie już coś się rozkręca.

Ja jakoś dobrze znoszę upały, ciśnienie w normie wiec tylko się cieszyc:) Jutro z rana jadę na badania :)

evas, vikus001, Mucha lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus kochanie, Zuzia bedzie botanikiem conajmniej jeśli dzis sie rozkręci :-)))
    Pisz smski jakby co ;-)
    Ja tez dam znać po obchodzie co i jak.

vikus001, evas, eta, Tusia84, Nalka, Agusia2312, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus pod prysznicem musisz być 0,5 - 1 h - tak mówiły połozne na szkole rodzenia, taki czas jest potrzebny na "test skurczów". nie zapeszajmy ale chyba będzie sie u Ciebie już działo :D

vikus001, evas, Limerikowo, nick nieaktualny, Galanea lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
‹‹ 1046 1047 1048 1049 1050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ