MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Vikus ja chętnie ale od jutra, bo jutro mam donoszona ciążę. No i esej muszę napisać. Ale jak w takich warunkach pracować jak tu takie akcje się dzieją?! Nie wzięłam pod uwagę, że będę tak wszystko przeżywać.
Vikus jakie niepotrzebne panikowanie skoro masz skurcze i to w miarę regularne. ;> Uważaj, bo skończysz jak Dorjana, która o mało w domu nie urodziła.
No i jeszcze Martynika doszła z tą swoją szyjką gotową do porodu!Dajcie mi się oswoić dziewczyny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 10:27
Limerikowo, vikus001, ivv, weronikabp, Martynika, Galanea, evas, Agusia2312, alexast lubią tę wiadomość
-
Matko zaczyna się dziać!
Czyżbyśmy miały niedługo przywitać dwa kolejne maluszki?
Martynika i Vikus trzymam kciuki żeby wszystko poszło szybko i sprawnie
Myślę że Paula to już urodziła, tylko nie ma czasu i możliwości do nas napisać.
Weronika i inne szpitalne dziewczyny trzymajcie się
No i Natalia czyżby też już leżała na porodowce że się jeszcze nie odezwała..?
Gorąco tu u nas jak na dworzeLimerikowo, vikus001, weronikabp, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Vikus racja, to samo mowila moja swiadkowa, ze boli i nie boli i nie wiadomo czy to normalne czy nienormalne, bo 1sza ciaza i nic kompletnie nie wiadomo a trudno do lekarza co rusz biegac;--))
ale czyta sie tez ze kazda ciaza nawet nast kobiety7 jest inna,
mamy "wesolo" babki jak trza, za to potem mama i mama tylko dziecko wola najwaz osobe
wczoraj akcja rodzinna na balkonie pod nami:
"tata dziecka mowi:no idziemy juz, a dziecko: ja nie ide, nie ma mamy, ty idz sam :--))))tata: to potem przyjdzie mama, a dziecko : to ja potem ide"
to zesmy sie posmieli z mezemWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 10:31
-
Hej
Niestety Dziewczyny jeszcze w dwu paku jestem
W szpitalu trzymali mnie pół dnia, ktg wyszło dobrze ale byłam zaniepokojona słabymi ruchami i zaczęło się sprawdzanie... Generalnie wyszło że wszystko ok, Frankowi już jest bardzo ciasno i dla tego lekko się rusza, w razie niepewności mam liczyć ruchy...
Dziś w nocy myślałam że coś się zaczyna, dostałam mega bóli w bokach brzucha + spinanie+ ból w podbrzuszu, nie byłam w stanie się przekręcić na drugi bok ale się rozeszło...
Jutro mam kolejne ktg, jak nic nie ruszy to we wtorek 27 idę do szpitala, może od razu nie podadzą mi kroplówki tylko jak będę z Frankiem w dobrej formie podadzą mi balonik ... więc może tragedii nie będzie
Super wygląda nasza lista z rozpakowanymi już, mam nadzieję że lada moment dołączęTusia84, Limerikowo, vikus001, ivv, eta, Evelineq, Galanea, Nalka, Paulina1986, Mucha, Duchess, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
no, skończyłam szorować materac, przy okazji również dla Martynki... Od tygodnia Weronika nie zrobiła w nocy w pieluchę, więc postanowiłam jej już nie zakładać. I oczywiście dziś się zdarzyło - w dodatku nie w swoim tylko w naszym łóżku
Co lepiej żadne z nas nie pamięta jak ona się u nas znalazła
Mąż tylko nagle obudził się mokry
-
nick nieaktualnyU mnie jeszcze nic niiewiadomo po konsultacji z neurologiem podejmą decyzje czy juz wyjac Polę czy jeszcze nie.
Natalia nie odpisala na smsa. Moze juz jest u mnie w mswiai rodzi...
Paula222, vikus001, eta, ivv, Tusia84, Galanea, monaaa, Duchess, evas lubią tę wiadomość
-
eta mam liczyć 3 razy dziennie ruchów ma być min 4 na godzinę, ale jeśli będzie ich mało (np 7) to lepiej policzyć następną godzinę... Więc tego się trzymam by nie panikować...
Ale te dni mi się dłużą, no i jeszcze wizja tego wywoływania mnie przeraża.. Ale cóżPrzynajmniej wiem że do końca maja utule Franka
ivv to mieliście niespodziankęalexast, eta, ivv, evas lubią tę wiadomość
-
Ivv a co Ty robisz z tym materacem, że go czyścisz? Bo ja mam nowy i mam go jakoś umyć? Chodzi mi o ten dla Martynki, nie o ten z niespodzianką.
To my w 36+5, urósł prawda? Powiedzcie, że tak.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 10:57
vikus001, alexast, eta, Limerikowo, Martynika, ivv, maggda, Galanea, Paulina1986, Mucha, Duchess, evas, nutka, AISAK, monalisa, Agusia2312, azi lubią tę wiadomość
-
Limerik a to bez recepty mozna kupic i brac? bo jesli tak to pedze! moze pospie po melatoninie? kto wie:)
Dziewczyny sie rozkrecaja!pozostaje tylko 3mac kciuki zeby szybko poszlo
az mi sie lezka w oku kreci jak sobie przypomne jak u mnie sie wszystko zaczelo a teraz Zuzia ma juz 3lata
Limerikowo, vikus001, evas lubią tę wiadomość
-
Paula - nie bój się wywoływania, myśl tylko o cudownej końcówce - Franku
dzięki za odp. z tymi ruchami, u mnie jak się rusza to zaraz naliczę ruchy, ale czasem śpi i nie chce się ruszać i to mnie stresuje, bo nie wiem czy na pewno śpi czy co tam się u niego dzieje. więc wtedy chyba lepiej poczekać do tej drugiej godziny a nie od razu panikować. przecież bobas ma większe i mniejsze pory aktywności i spać też musi.
Nalka - brzuch urósłwidać że tam piękna córeczka siedzi
Nalka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJestem i to podwójna a nawet potrójna bo znów spuchłam jak bańka, od rana skacze jak małpa z jednego piętra na drugie, szoruje okna, myje podłogi na kolanach, schody ''przeleciałam:D'' miliard razy tak mnie wzięło na sprzątanie.
A z nowości to wczoraj dalej schodził czop to późnego wieczora, dziś prócz bólu kręgosłupa i kłucia!!! boże jak mnie to kłucie denerwuje!
Wczoraj byłam w Pierdonce i wiecie, nawet mają fajne promocje np. na waciki dla dzidziaków :> bodziakiiiii i takie tam. Ciuchy dla ciężarówek typu leginsy i te inne cudaki też są , całkiem spoko jakościowo, ale nic nie brałam bo stwierdziłam że nie ma sensu, mam nadzieję że ja nie słonica 2 lata chodzić nie będę.
Jak mnie denerwują telefony od rana!!!!!!!!!!!!!!! do 8:30 miałam 4 telefony z zapytaniem czy już urodziłam bo się nie odzywam, tak więc rzuciłam telefon w kąt i sprzątam dalej. Dopiero zauważyłam że Weronika pisała :> jestem i żyje laski, jak zacznie się coś dam znać, chyba że mnie tak zegnie że nie będę w stanie o tym myśleć , to sorry, dowiecie się chwilę po fakcie heheheeta, ivv, weronikabp, Niesforna, Galanea, Mucha, Limerikowo, monaaa, Duchess, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość
-
Galanea Weronika nosiła jedynki dwa tygodnie, a potem dwójki chyba 3 kolejne tygodnie, już się gubię trochę
Nalka wyglądam przy Tobie jak balonŻadnych wcięć, Ty chyba jeszcze nawet talię masz
Po porodzie będziesz lepiej wyglądała niż ja przed ciążą
Materac czyściłam (Lovela płyn do prania + woda), bo dostaliśmy od rodziny, więc był już używany. Weronika miała nowy to go tylko wietrzyliśmy (ponad miesiąc tak śmierdział nowością, ale wtedy nie mieliśmy balkonu, może dlatego tak długo)
Galanea, Nalka lubią tę wiadomość