X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus ja chętnie ale od jutra, bo jutro mam donoszona ciążę. No i esej muszę napisać. Ale jak w takich warunkach pracować jak tu takie akcje się dzieją?! Nie wzięłam pod uwagę, że będę tak wszystko przeżywać. :D

Vikus jakie niepotrzebne panikowanie skoro masz skurcze i to w miarę regularne. ;> Uważaj, bo skończysz jak Dorjana, która o mało w domu nie urodziła.:)

No i jeszcze Martynika doszła z tą swoją szyjką gotową do porodu! :D Dajcie mi się oswoić dziewczyny. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 10:27

Limerikowo, vikus001, ivv, weronikabp, Martynika, Galanea, evas, Agusia2312, alexast lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko zaczyna się dziać!
    Czyżbyśmy miały niedługo przywitać dwa kolejne maluszki? :-)
    Martynika i Vikus trzymam kciuki żeby wszystko poszło szybko i sprawnie :-)

Myślę że Paula to już urodziła, tylko nie ma czasu i możliwości do nas napisać.

Weronika i inne szpitalne dziewczyny trzymajcie się :-)
    No i Natalia czyżby też już leżała na porodowce że się jeszcze nie odezwała..?

Gorąco tu u nas jak na dworze :-D

Limerikowo, vikus001, weronikabp, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus racja, to samo mowila moja swiadkowa, ze boli i nie boli i nie wiadomo czy to normalne czy nienormalne, bo 1sza ciaza i nic kompletnie nie wiadomo a trudno do lekarza co rusz biegac;--))
    ale czyta sie tez ze kazda ciaza nawet nast kobiety7 jest inna,
    mamy "wesolo" babki jak trza, za to potem mama i mama tylko dziecko wola najwaz osobe
    wczoraj akcja rodzinna na balkonie pod nami:
    "tata dziecka mowi:no idziemy juz, a dziecko: ja nie ide, nie ma mamy, ty idz sam :--))))tata: to potem przyjdzie mama, a dziecko : to ja potem ide"
    to zesmy sie posmieli z mezem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 10:31

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Niestety Dziewczyny jeszcze w dwu paku jestem :(

W szpitalu trzymali mnie pół dnia, ktg wyszło dobrze ale byłam zaniepokojona słabymi ruchami i zaczęło się sprawdzanie... Generalnie wyszło że wszystko ok, Frankowi już jest bardzo ciasno i dla tego lekko się rusza, w razie niepewności mam liczyć ruchy...

Dziś w nocy myślałam że coś się zaczyna, dostałam mega bóli w bokach brzucha + spinanie+ ból w podbrzuszu, nie byłam w stanie się przekręcić na drugi bok ale się rozeszło...

Jutro mam kolejne ktg, jak nic nie ruszy to we wtorek 27 idę do szpitala, może od razu nie podadzą mi kroplówki tylko jak będę z Frankiem w dobrej formie podadzą mi balonik ... więc może tragedii nie będzie ;)

Super wygląda nasza lista z rozpakowanymi już, mam nadzieję że lada moment dołączę ;)

Tusia84, Limerikowo, vikus001, ivv, eta, Evelineq, Galanea, Nalka, Paulina1986, Mucha, Duchess, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • eta Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika to niech akcja będzie szybka! :)

Vikus trochę poczekaj, zobaczymy co się z tego wyklaruje, ale masz bliżej niż dalej :)

vikus001, Martynika lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula no już u Ciebie na prawdę odliczanie dni, musisz być cierpliwa :)
    a powiedz jakie wytyczne dali Ci na liczenie ruchów?

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no, skończyłam szorować materac, przy okazji również dla Martynki... Od tygodnia Weronika nie zrobiła w nocy w pieluchę, więc postanowiłam jej już nie zakładać. I oczywiście dziś się zdarzyło - w dodatku nie w swoim tylko w naszym łóżku :) Co lepiej żadne z nas nie pamięta jak ona się u nas znalazła :D Mąż tylko nagle obudził się mokry :P

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze nic niiewiadomo po konsultacji z neurologiem podejmą decyzje czy juz wyjac Polę czy jeszcze nie.
    Natalia nie odpisala na smsa. Moze juz jest u mnie w mswia ;-) i rodzi...

Paula222, vikus001, eta, ivv, Tusia84, Galanea, monaaa, Duchess, evas lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta mam liczyć 3 razy dziennie ruchów ma być min 4 na godzinę, ale jeśli będzie ich mało (np 7) to lepiej policzyć następną godzinę... Więc tego się trzymam by nie panikować...

Ale te dni mi się dłużą, no i jeszcze wizja tego wywoływania mnie przeraża.. Ale cóż :) Przynajmniej wiem że do końca maja utule Franka <3

ivv to mieliście niespodziankę :D

alexast, eta, ivv, evas lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv a co Ty robisz z tym materacem, że go czyścisz? Bo ja mam nowy i mam go jakoś umyć? Chodzi mi o ten dla Martynki, nie o ten z niespodzianką.:)

To my w 36+5, urósł prawda? Powiedzcie, że tak.

80f79736f2b7cadbmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 10:57

vikus001, alexast, eta, Limerikowo, Martynika, ivv, maggda, Galanea, Paulina1986, Mucha, Duchess, evas, nutka, AISAK, monalisa, Agusia2312, azi lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka zgrabniucha i ty i brzusio! slodko!

Nalka lubi tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerik a to bez recepty mozna kupic i brac? bo jesli tak to pedze! moze pospie po melatoninie? kto wie:)
    Dziewczyny sie rozkrecaja!pozostaje tylko 3mac kciuki zeby szybko poszlo :)
    az mi sie lezka w oku kreci jak sobie przypomne jak u mnie sie wszystko zaczelo a teraz Zuzia ma juz 3lata :D

Limerikowo, vikus001, evas lubią tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej widze Wasze foty i popadam w kompleksy :D śliczne i zgrabne wszytskie jestescie :)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, szybkie pytanie, bo wychodzę do sklepu. Przez ile czasu dziecko będzie używać pieluch dwójek, tych od 3-6kg? Przez dwa miesiące? Chyba nie wyrośnie z nich szybciej?

(Później nadrobię co pisałyście)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak melatonina jest bez recepty w Pl i USA
    w Irl niedostepna
    dziala ok bez skutkow ubocznych, to jest naturalny ludzki hormon snu
    najlepiej brac na noc, a przy jet lagu w dzien tez na drzemke (zmiana stref czasowych)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - nie bój się wywoływania, myśl tylko o cudownej końcówce - Franku :)

dzięki za odp. z tymi ruchami, u mnie jak się rusza to zaraz naliczę ruchy, ale czasem śpi i nie chce się ruszać i to mnie stresuje, bo nie wiem czy na pewno śpi czy co tam się u niego dzieje. więc wtedy chyba lepiej poczekać do tej drugiej godziny a nie od razu panikować. przecież bobas ma większe i mniejsze pory aktywności i spać też musi.

Nalka - brzuch urósł :) widać że tam piękna córeczka siedzi :)

Nalka, Limerikowo lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea ja nie wiem :( to mój pierwszy bobas i nic nie pomogę.

Galanea lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i to podwójna a nawet potrójna bo znów spuchłam jak bańka, od rana skacze jak małpa z jednego piętra na drugie, szoruje okna, myje podłogi na kolanach, schody ''przeleciałam:D'' miliard razy tak mnie wzięło na sprzątanie.

A z nowości to wczoraj dalej schodził czop to późnego wieczora, dziś prócz bólu kręgosłupa i kłucia!!! boże jak mnie to kłucie denerwuje!
    Wczoraj byłam w Pierdonce i wiecie, nawet mają fajne promocje np. na waciki dla dzidziaków :> bodziakiiiii i takie tam. Ciuchy dla ciężarówek typu leginsy i te inne cudaki też są , całkiem spoko jakościowo, ale nic nie brałam bo stwierdziłam że nie ma sensu, mam nadzieję że ja nie słonica 2 lata chodzić nie będę.

Jak mnie denerwują telefony od rana!!!!!!!!!!!!!!! do 8:30 miałam 4 telefony z zapytaniem czy już urodziłam bo się nie odzywam, tak więc rzuciłam telefon w kąt i sprzątam dalej. Dopiero zauważyłam że Weronika pisała :> jestem i żyje laski, jak zacznie się coś dam znać, chyba że mnie tak zegnie że nie będę w stanie o tym myśleć , to sorry, dowiecie się chwilę po fakcie hehehe :D

eta, ivv, weronikabp, Niesforna, Galanea, Mucha, Limerikowo, monaaa, Duchess, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea Weronika nosiła jedynki dwa tygodnie, a potem dwójki chyba 3 kolejne tygodnie, już się gubię trochę :)

Nalka wyglądam przy Tobie jak balon :D Żadnych wcięć, Ty chyba jeszcze nawet talię masz :) Po porodzie będziesz lepiej wyglądała niż ja przed ciążą :P

Materac czyściłam (Lovela płyn do prania + woda), bo dostaliśmy od rodziny, więc był już używany. Weronika miała nowy to go tylko wietrzyliśmy (ponad miesiąc tak śmierdział nowością, ale wtedy nie mieliśmy balkonu, może dlatego tak długo)

Galanea, Nalka lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też biorę się za robotę bo czas ucieka a robota czeka :D

Natalia jak czop odchodzi to na pewno już niedługo!
    ja to jeszcze muszę czekać, bo u mnie jeszcze nie czas. a upały to jednak doskwierają.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
‹‹ 1048 1049 1050 1051 1052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ