X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    ja też biorę się za robotę bo czas ucieka a robota czeka :D

Natalia jak czop odchodzi to na pewno już niedługo!
    ja to jeszcze muszę czekać, bo u mnie jeszcze nie czas. a upały to jednak doskwierają.

Pragnę zimy i mrozu -20 :D współczuje kobietom które rodzą w licpu, sierpniu, wrześniu. Masakra!!!!
    Kolejne dziecko chce nosić i urodzić w zimie, nie ma opcji innej.

CZY JA NAPISALAM KOLEJNE DZIECKO? Przecież do niedawna mówiłam że nigdy więcej nie chce być w ciąży... :D:D

ivv, RewolucjaSięDzieje, Nalka, weronikabp, Mucha, Limerikowo, eta, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka laski :-) Wchodzę na forum i co ja tu czytam !!!! Akcje konkretne :-) Wow zaczyna się :-)
    Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki :-)
    Ja dziś od rana na nogach - byłam pobrać krew i opisze Wam jakie jaja się stały. Dostałam skierowanie gdzie po drugiej stronie były zaznaczone badania. Pani wezwała mnie do pobrania krwi i patrzę a tam tylko jedna fiolka ? Pytam się Pani co tak mało ? A ona do mnie przecież dziś jest tylko mocz i morfologia - a ja co ? Przecież na drugiej stronie są zaznaczone inne badania. Ona zrobiła oczy i mówi przepraszam. Dodam że zdarzyła już wyciągnąć igłę :-( I mówi przepraszam ale muszę Panią jeszcze raz kłuć :-( No nic jakoś wytrzymałam ale byłam w ciężkim szoku że mogła się tak pomylić ! A jak bym się wkurzyła gdyby mi tego nie pobrała i musiałabym robić jeszcze raz !
    A pochwalę się Wam wcześniej łóżeczko było zamówione ale dopiero dziś do mnie dotarło - jupi jak ja się cieszę :-) Dziś USG nie mogę się doczekać :-)

alexast, vikus001, Mucha, Limerikowo, eta, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia jak mnie to wku....ało przed porodem z Weroniką :/ Wszyscy dzwonili i pytali czy już urodziłam, a najgorsza była moja babcia - codziennie rano telefon z pytaniem czy nadal w dwupaku chodzę. Któregoś dnia tak się wkurzyłam, że jej krzyknęłam do słuchawki, że tydzień temu urodziłam, ale nie chciało mi się jej informować, po czym rzuciłam telefonem :D Na szczęście babcia nie z obrażalskich i ma ogromne poczucie humoru :) Tego samego dnia moja mama zabroniła jej do mnie dzwonić (bo mama - ach jak to kochana mama :) - powiedziała, że nie dzwoni do mnie co chwila, żeby mnie nie stresować i będzie się odzywać jak wcześniej) i babcia skończyła z telefonami :)

vikus001, NataliaK, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika zostaje jeszcze przez jakiś czas w swoim łóżeczku, więc Martynce dokupiłam pościel :)

http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-posciel-2-el-sowki-biale-do-lozeczka-60x120cm.html

weronikabp lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Weronika zostaje jeszcze przez jakiś czas w swoim łóżeczku, więc Martynce dokupiłam pościel :)

http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-posciel-2-el-sowki-biale-do-lozeczka-60x120cm.html
    Śliczna :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chcę kupić pieluszki dada w promocji w Biedronce. Jak myślicie, lepiej kupić 2x paczkę 156 dwójek, czy lepiej paczkę 156 dwójek i paczkę 128 trójek? Dodam, że w domu mam pakę 50 szt. dwójek i trzy małe paczki jedynek :P

Mam nadzieję, że się połapiecie o czym mówię :D

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Moze juz jest u mnie w mswia ;-) i rodzi...
    To Ty jesteś w mswia? A nie na żelaznej?
    Co w takim razie z Twoją położną? Będziesz rodziła z taką z dyżuru?

Martynika lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Dziewczyny, chcę kupić pieluszki dada w promocji w Biedronce. Jak myślicie, lepiej kupić 2x paczkę 156 dwójek, czy lepiej paczkę 156 dwójek i paczkę 128 trójek? Dodam, że w domu mam pakę 50 szt. dwójek i trzy małe paczki jedynek :P

Pisz szybciutko jaka jest promocja ? Od kiedy ? Jaki koszt?
    Co do kupna to kupiłabym dwójki i trójki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 11:38

zem3i09keg891u11.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:

Podobno idzie około 10 pieluszek dziennie, więc jak kupisz dwójki, to będziesz miała na jakiś miesiąc z hakiem. A jedynek myślę, że wystarczy Ci na jakieś 2 tygodnie skoro to trzy małe paczki. Więc ja bym kupiła 2 :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Pisz szybciutko jaka jest promocja ? Od kiedy ? Jaki koszt?
    Co do kupna to kupiłabym dwójki i trójki

niecałę 50 zł za każde duże opakowanie w kartonie :P

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Pragnę zimy i mrozu -20 :D współczuje kobietom które rodzą w licpu, sierpniu, wrześniu. Masakra!!!!
    Kolejne dziecko chce nosić i urodzić w zimie, nie ma opcji innej.

CZY JA NAPISALAM KOLEJNE DZIECKO? Przecież do niedawna mówiłam że nigdy więcej nie chce być w ciąży... :D:D

Dokładnie, Młodego rodziłam zimą, a drugie teraz wypada przed zimą, summa summarum fajnie, nie puchnie się tak jak w lecie, jakoś lżej znosi wielki bęben przed sobą, dziecko wentylowane przy - 15 stopniach jakoś się nie kwapi do chorowania;) i można skryć kilosy pod grubymi płaszczami. Same plusy :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    niecałę 50 zł za każde duże opakowanie w kartonie :P
    No to chyba się opłaca :-) Musze jechać do biedronki :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz któraś z dziewczyn wklejała na forum wczoraj:

http://www.biedronka.pl/pl/press,id,70,title,Mamy-sposoby-na-dzieciece-przygody

Dzięki za rady :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, mozesz powiedziec jak wyglada. taki czop w calosci, jakiej jest wielkosci? w poprzedniej ciazy go nie widzialam i tak mnie ciekawi :-)

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Martynika, mozesz powiedziec jak wyglada. taki czop w calosci, jakiej jest wielkosci? w poprzedniej ciazy go nie widzialam i tak mnie ciekawi :-)
    wpisz sobie w grafice w google :)

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero nadgoniłam Wasze posty, kurczę, co za emocje!!! Vikus rodzi?? Martynika niedługo też będzie rodzić, rany rany! Trzymam kciuki Dziewczynki! :)

Weronika, o Tobie też cały czas myślę i czekam na wieści, co tam z tego wyjdzie.

Paula - to samo :) Niech Franio wychodzi :)

Powodzenia wszystkim!!!
    Ja lecę do Biedronki zobaczyć czy coś zostało z pieluch ;)

Aaa i też pragnę mrozu, zimy, burz, chłodu.. Ostatnio byłam załamana, że tak bardzo mi łydki przytyły, dziś się budzę, a łydki normalne, kostki wyraźne... Okazało się, że tak mi nogi puchną :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 12:02

weronikabp, vikus001, Agusia2312 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to w takim razie ja też muszę trochę przewietrzyć ten materac, bo nawet o tym nie pomyślałam.

Tak, talię mam cały czas, z tyłu nie ogarniają, że jestem ciężarna. Ewentualnie po chodzie. Ale moja matka też tali w ciąży nie straciła, mimo, że brzuch miała o wiele większy i mierzy 155cm. :)

Dziewczyny tez macie takie dni, że jesteście dziwnie niespokojne? Widziałam, że chyba niektóre z was o tym pisały. Aż mnie głowa boli. Na przemian chce mi się płakać i śmiać. Chyba się przejdę, bo nie wyrobię. Jakaś nienaturalnie podniecona jestem (pomijając jaranie się porodami oczywiście). Z tego wszystkiego zapisałam się jednak na ostatnie USG sprawdzające przepływy, na 30 maja. Oby było ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 12:04

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    To Ty jesteś w mswia? A nie na żelaznej?
    Co w takim razie z Twoją położną? Będziesz rodziła z taką z dyżuru?
    Niesforna, ja mam odnowiony problem z blednikiem, Zelazna nic nie pomoże bo nie jest to szpital wieloprofilowy, musieli mnie odesłać do kliniki, jeśli tu bedę rodzic to jeśli nie bedzie decyzji o cięciu to wezmę sobie położną tu, znam je tu i wiem kogo wziąć.
    A umowa z Zelazna wtedy automatycznie wygasa.

vikus001, Niesforna lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde upadłam z krzesła na tyłek, aż coś w podbrzuszu mnie zabolało :(

Galanea nie szalej z pieluszkami, nie wiadomo jakiego dzieciaczka urodzisz :) A w biedronce co jakiś czas te promocje mają ;)

Galanea lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide wlasnie pod prysznic bo juz mnie zaczynaja meczyc te bole:(

weronikabp lubi tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
‹‹ 1049 1050 1051 1052 1053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ