X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • madamama Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie wróciłam ze szpitala, gdzie zapisano mnie na planową cesarkę - 5 czerwca będą kroić jednak :( Okazało się na usg, że Ignaś ma brzuszek większy niż główkę i cięcie to najlepsze wyjście. Strasznie żałuję, miało być inaczej. No i boję się cesarki :(

Limerikowo lubi tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madamama przykro mi, ja też chcę uniknąć cesarki... Ale cóż, czego nie robi się dla naszych pociech... Nie wiedziałam że takie coś może być powodem do cesarki...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus powodzenia ;-))

Madamama kurde nie wiedzialam ze to powod do cc, moj Franek tez ma wiekszy brzuch od glowy, ale hmmm... lekarz nie powiedzial ze mam jakiekolwiek przeciwskazania do porodu sn z tego tytulu...

vikus001, weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madamama - ja też boje się cesarki, ale damy radę :) ty bynajmniej już wiesz kiedy, a ja żyje w nieświadomości :) tak czy siak, będzie dobrze, ważne, żeby maluchy się zdrowe urodziły :)

Ja też wróciłam z biedrony. Kupiłam trójki, bo dwójki już wcześniej kupiłam. Kupiłam też biustonosz niestety za mały :( chodzę teraz w nim po domu, żeby się trochę rozciągnął. Może to coś da. Kupiłam też 2 sukienki ciążowe, na te upały w sam raz, a nawet po porodzie będą ok. nie będę chodziła w spodniach, żeby nie uciskać blizny, a że w domu sauna to akurat tak będą :) kurcze tylko ten stanik mnie martwi. Mam nadzieję, że się rozejdzie, bo gatunkowo jest nawet fajny.

Nalka, am, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madamama - szkoda, że tak wyszło, ale dzidziak najważniejszy. Zresztą niektóre kobitki szybko wracają do siebie po cesarce i rzadko się słyszy o jakichś komplikacjach. No i wiesz dokładnie kiedy będziesz miała maleństwo przy sobie.

Też byłam w biedronce ale jakoś nic mnie tam nie ruszyło. Może te chusteczki ale to wyślę Bartosza, bo ciężkie, a on silny chłop to poniesie. Pieluch nie kupuje, bo na razie mam pampersy. Będę dokupować sukcesywnie, bo nie wiem jak malutka będzie reagować.

madamama lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różnica między brzuszkiem a głową synka wynosi 4,5 cm i grozi dystocją barkową podczas porodu sn - innymi słowy główka przejdzie, a reszta utknie. Nawet nie wiem, jak się przygotować, nic nie czytałam na ten temat.

sjr9qqa.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast to biegnij do biedronki i wymień na większy - myślę, że spokojnie pozwolą :-)
    Madamama ale Ci zazdroszczę ;-) że wiesz kiedy maleństwo będzie u twojego boku.
    Ja moczę nogi w chłodnej wodzie bo mega bolą i są spuchnięte a tu jeszcze muszę wybrać się na usg i posiew :-(

zem3i09keg891u11.png
  • am Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wróciłam z biedrony. Kupiłam trójki, bo dwójki już wcześniej kupiłam. Kupiłam też biustonosz niestety za mały :( chodzę teraz w nim po domu, żeby się trochę rozciągnął. Może to coś da. Kupiłam też 2 sukienki ciążowe, na te upały w sam raz, a nawet po porodzie będą ok. nie będę chodziła w spodniach, żeby nie uciskać blizny, a że w domu sauna to akurat tak będą :) kurcze tylko ten stanik mnie martwi. Mam nadzieję, że się rozejdzie, bo gatunkowo jest nawet fajny.[/QUOTE]

alexast Spróbuj wymienić ten stanik, ja kupiłam już wczoraj i żyć mi nie dawało że wzięłam za mały, dziś na szczęście udało się wymienić bez problemu na większy :) sukienki niebieskie z kokardą - przesłodkie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 13:57

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach ale nakręcacie na te zakupy w biedronce :-) Ja pojadę ale ok 16 :-( mam nadzieje że coś dla mnie zostanie :-)
    Dziś rano jak byłam na badaniach to kupiłam sobie ciążową spódnice dżinsową :-) Od razu lepszy humorek :-)

Galanea lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madamama wrote:
    Dziewczyny, właśnie wróciłam ze szpitala, gdzie zapisano mnie na planową cesarkę - 5 czerwca będą kroić jednak :( Okazało się na usg, że Ignaś ma brzuszek większy niż główkę i cięcie to najlepsze wyjście. Strasznie żałuję, miało być inaczej. No i boję się cesarki :(

Nie martw się, pomyśl o zaletach cc, jest ich sporo. No i wiesz, kiedy zostaniesz Mamusią, będzie dobrze :)

Ja też nie wiedziałam, że większy brzuszek jest wskazaniem do cc. U mnie minimalnie główka jest większa, ale to różnica około 2cm w tej chwili, no i wiadomo, pomiar pomiarowi nierówny. Wczoraj lekarce coś się usg popsuło i dwa razy mierzyła brzuch. Raz wyszedł 30cm, a raz 30,8cm. Prawie centymetr różnicy.

madamama, Tusia84 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madamama wrote:
    Różnica między brzuszkiem a głową synka wynosi 4,5 cm i grozi dystocją barkową podczas porodu sn - innymi słowy główka przejdzie, a reszta utknie. Nawet nie wiem, jak się przygotować, nic nie czytałam na ten temat.
    Zapytaj położną ona najlepiej Ci wszystko wyjaśni. Nie czytaj nic w "internetach", bo Ci głowa spuchnie tylko. Ewentualnie same dobre przeżycia. :)

20120810580117.png

26ympwo.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no z tą wymianą będzie problem, bo tam nie było większego rozmiaru, tylko o 2 lub 3 większe. Ale nie ma źle. Miseczka jest ok tylko obwód trochę ciasny. Ale myślę, że się rozciągnie, poza tym liczę po cichu, że po porodzie jak już brzuch zejdzie, opuchlizna i takie tam to będzie ok. Większe biustonosze do karmienia też mam, takie aż luźniejsze w obwodzie. Może ten trochę mniejszy się zużyje. A jak nie to dam koleżance, która będzie rodziła w październiku :)

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak brzuszek jest większy od główki o 4 cm lub więcej to rzeczywiście robią cesarkę.
    madamama - nie martw się, są też plusy cesarki, powiedz sobie że tak miało być, że to najlepsze dla dziecka, zaakceptuj sytuację. nawet jak się idzie rodzić naturalnie to przecież różnie bywa. najważniejsze żeby dzidziuś zdrowo przyszedł na ten świat a w jaki sposób to sprawa drugorzędna.

Evelineq, NataliaK, Galanea, madamama lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam z góry, że zmieniam temat i zadaję głupie pytanie....
    jak wyglądają wasze sutki? w sensie popękały? zrobiły wam się białe kropki w sutkach?

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Największy, zbity, glutowaty smark, jaki byłaś kiedykolwiek w stanie wysmarkać :).
    cóż za szczegółowy opis :)

Martynika lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Dziewczyny przepraszam z góry, że zmieniam temat i zadaję głupie pytanie....
    jak wyglądają wasze sutki? w sensie popękały? zrobiły wam się białe kropki w sutkach?

Moje bez zmian, może odrobinę większe i ciemniejsze. Czasem obserwuję na nich zaschnięte kropelki siary, ale to rzadko.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo opisz te zaschnięte kropelki siary. Jaki mają kolor??? Jak wyglądają?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 14:31

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:

Ja podobnie nie zaobserwowałam wielkich zmian w moich sutkach, otoczka jest większa i ciemniejsza, a sama brodawka czasami delikatnie pęknie , ale nie wymaga to dodatkowej pielęgnacji , wystarczy natłuścić i jest ok, a siara pojawia się w maleńkich ilościach , takie żółtawe kropelki zaschnięte, na pewno łatwo poznasz ze to właśnie ona :D

Galanea lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:

Takie maleńkie, lekko żółtawe, twarde zaschnięte kropelki ;)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    U mnie są lekko żółtawe. Biust ogólnie zrobił mi się flakowaty :-(

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 1051 1052 1053 1054 1055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ