MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, właśnie wróciłam ze szpitala, gdzie zapisano mnie na planową cesarkę - 5 czerwca będą kroić jednak
Okazało się na usg, że Ignaś ma brzuszek większy niż główkę i cięcie to najlepsze wyjście. Strasznie żałuję, miało być inaczej. No i boję się cesarki
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVikus powodzenia
)
Madamama kurde nie wiedzialam ze to powod do cc, moj Franek tez ma wiekszy brzuch od glowy, ale hmmm... lekarz nie powiedzial ze mam jakiekolwiek przeciwskazania do porodu sn z tego tytulu...vikus001, weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
madamama - ja też boje się cesarki, ale damy radę
ty bynajmniej już wiesz kiedy, a ja żyje w nieświadomości
tak czy siak, będzie dobrze, ważne, żeby maluchy się zdrowe urodziły
Ja też wróciłam z biedrony. Kupiłam trójki, bo dwójki już wcześniej kupiłam. Kupiłam też biustonosz niestety za małychodzę teraz w nim po domu, żeby się trochę rozciągnął. Może to coś da. Kupiłam też 2 sukienki ciążowe, na te upały w sam raz, a nawet po porodzie będą ok. nie będę chodziła w spodniach, żeby nie uciskać blizny, a że w domu sauna to akurat tak będą
kurcze tylko ten stanik mnie martwi. Mam nadzieję, że się rozejdzie, bo gatunkowo jest nawet fajny.
Nalka, am, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Madamama - szkoda, że tak wyszło, ale dzidziak najważniejszy. Zresztą niektóre kobitki szybko wracają do siebie po cesarce i rzadko się słyszy o jakichś komplikacjach. No i wiesz dokładnie kiedy będziesz miała maleństwo przy sobie.
Też byłam w biedronce ale jakoś nic mnie tam nie ruszyło. Może te chusteczki ale to wyślę Bartosza, bo ciężkie, a on silny chłop to poniesie. Pieluch nie kupuje, bo na razie mam pampersy. Będę dokupować sukcesywnie, bo nie wiem jak malutka będzie reagować.madamama lubi tę wiadomość
-
Alexast to biegnij do biedronki i wymień na większy - myślę, że spokojnie pozwolą
Madamama ale Ci zazdroszczęże wiesz kiedy maleństwo będzie u twojego boku.
Ja moczę nogi w chłodnej wodzie bo mega bolą i są spuchnięte a tu jeszcze muszę wybrać się na usg i posiewmadamama lubi tę wiadomość
-
Ja też wróciłam z biedrony. Kupiłam trójki, bo dwójki już wcześniej kupiłam. Kupiłam też biustonosz niestety za mały
chodzę teraz w nim po domu, żeby się trochę rozciągnął. Może to coś da. Kupiłam też 2 sukienki ciążowe, na te upały w sam raz, a nawet po porodzie będą ok. nie będę chodziła w spodniach, żeby nie uciskać blizny, a że w domu sauna to akurat tak będą
kurcze tylko ten stanik mnie martwi. Mam nadzieję, że się rozejdzie, bo gatunkowo jest nawet fajny.[/QUOTE]
alexast Spróbuj wymienić ten stanik, ja kupiłam już wczoraj i żyć mi nie dawało że wzięłam za mały, dziś na szczęście udało się wymienić bez problemu na większysukienki niebieskie z kokardą - przesłodkie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 13:57
-
madamama wrote:Dziewczyny, właśnie wróciłam ze szpitala, gdzie zapisano mnie na planową cesarkę - 5 czerwca będą kroić jednak
Okazało się na usg, że Ignaś ma brzuszek większy niż główkę i cięcie to najlepsze wyjście. Strasznie żałuję, miało być inaczej. No i boję się cesarki
Nie martw się, pomyśl o zaletach cc, jest ich sporo. No i wiesz, kiedy zostaniesz Mamusią, będzie dobrze
Ja też nie wiedziałam, że większy brzuszek jest wskazaniem do cc. U mnie minimalnie główka jest większa, ale to różnica około 2cm w tej chwili, no i wiadomo, pomiar pomiarowi nierówny. Wczoraj lekarce coś się usg popsuło i dwa razy mierzyła brzuch. Raz wyszedł 30cm, a raz 30,8cm. Prawie centymetr różnicy.madamama, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
madamama wrote:Różnica między brzuszkiem a głową synka wynosi 4,5 cm i grozi dystocją barkową podczas porodu sn - innymi słowy główka przejdzie, a reszta utknie. Nawet nie wiem, jak się przygotować, nic nie czytałam na ten temat.
madamama lubi tę wiadomość
-
no z tą wymianą będzie problem, bo tam nie było większego rozmiaru, tylko o 2 lub 3 większe. Ale nie ma źle. Miseczka jest ok tylko obwód trochę ciasny. Ale myślę, że się rozciągnie, poza tym liczę po cichu, że po porodzie jak już brzuch zejdzie, opuchlizna i takie tam to będzie ok. Większe biustonosze do karmienia też mam, takie aż luźniejsze w obwodzie. Może ten trochę mniejszy się zużyje. A jak nie to dam koleżance, która będzie rodziła w październiku
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
jak brzuszek jest większy od główki o 4 cm lub więcej to rzeczywiście robią cesarkę.
madamama - nie martw się, są też plusy cesarki, powiedz sobie że tak miało być, że to najlepsze dla dziecka, zaakceptuj sytuację. nawet jak się idzie rodzić naturalnie to przecież różnie bywa. najważniejsze żeby dzidziuś zdrowo przyszedł na ten świat a w jaki sposób to sprawa drugorzędna.Evelineq, NataliaK, Galanea, madamama lubią tę wiadomość
-
alexast wrote:Dziewczyny przepraszam z góry, że zmieniam temat i zadaję głupie pytanie....
jak wyglądają wasze sutki? w sensie popękały? zrobiły wam się białe kropki w sutkach?
Moje bez zmian, może odrobinę większe i ciemniejsze. Czasem obserwuję na nich zaschnięte kropelki siary, ale to rzadko. -
alexast wrote:oooo opisz te zaschnięte kropelki siary. Jaki mają kolor??? Jak wyglądają?
Ja podobnie nie zaobserwowałam wielkich zmian w moich sutkach, otoczka jest większa i ciemniejsza, a sama brodawka czasami delikatnie pęknie , ale nie wymaga to dodatkowej pielęgnacji , wystarczy natłuścić i jest ok, a siara pojawia się w maleńkich ilościach , takie żółtawe kropelki zaschnięte, na pewno łatwo poznasz ze to właśnie onaGalanea lubi tę wiadomość