X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • eta Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Dziewczyny przepraszam z góry, że zmieniam temat i zadaję głupie pytanie....
    jak wyglądają wasze sutki? w sensie popękały? zrobiły wam się białe kropki w sutkach?

otoczki mam większe i dużo ciemniejsze niż przed ciążą i znajduję kropelki zaschniętej siary - takie zółtawe zaschnięte "paprochy" (nie wiem jak to opisać) ;) chodzi o to że są malutkie kawałki tej siary, nic mi się nie leje ani takie tam.
    parę razy widziałam że brodawki mi trochę jakby popękały, to posmarowałam bepantenem i zaraz pomogło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 14:41

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można kupić w pasmanterii taką "dostawkę" do zapięcia w staniku, która wydłuża jego obwód :).Trzeba ją doszyć i jest ok.
    Mi mąż kupił 80 b, ale już na oko mi się wydaje, że miseczka może być za duża, zaraz przymierze.Może będzie pasować na nawał pokarmu, jeśli takowy będę miała.
    A chciałam jeszcze top ciążowy za 15 zł, bo nadałby się też po ciąży, ale był w dwóch Biedronkach i nie było wcale :(.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 14:44

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast ja mam białe kropki i takie hmmm pomarszczone te sutki - takie dziwne :)
    ja wróciłam z synkiem z parku, wyniki moczu ok :) żadnego białka więc się cieszę :)
    pozbierałam pranie a teraz koce piorę, muszę teraz poprasować ale nie wiem czy dzisiaj dam radę bo jakoś dziś gorzej się czuję

byłam w biedronce i kupiłam stanik - idealny. Dobrze, że zajrzałam w pudełko bo bym za duży kupiła bo jakieś te staniki większe niż z rozmiaru wynika - tak mi się wydaje, wg moich wymiarów powinna być miseczka D a jak zajrzałam w pudełko to się przeraziłam wielkością i wzięłam C :) kupiłam jeszcze chusteczki z pudełkiem i te patyczki do uszu z wacikami dla niemowląt :) oprócz tego kosmetyczkę bo ja mam ale do szpitala za duża :)
    no i tym samym spakowałam torbę do porodu :) tzn jeszcze ubrania jakieś muszę spakować
    kupiłabym sobie tą sukienkę bo Faktycznie ładna, ale za bardzo kasy nie mam żeby tak beztrosko wydawać a i tak wydałam więcej niż chciałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 14:45

Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mnie uspokoiłyście, bo już się zestresowałam, że mam coś z sutkami nie tak huuuu

Martynika - dobry pomysł z tą "dostawką" jutro pójdę kupić, dzisiaj już pasuje, bo nogi mam jak balony a jeszcze obiad muszę zrobić.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    całkiem Fajne te staniki no nie? wygodne

ja to się wkurzyłam aż się popłakałam
    bo nie zapłaciłam rachunku za teleFon no i dzwoniła kobieta zapytać kiedy zapłacę. Mówię jej, że najpóźniej 27 bo wtedy zus mi kasę przyśle. ona na to, że odnotuje w systemie bo już mi na 22 zaplanowali blokadę połączeń. i mieli mi nie blokować, miała zaznaczyć, że 27 pieniądze będą na ich koncie. i co? zablokowali. tak się wkurzyłam, że aż się popłakałam. to po co te ustalenia telefoniczne? już nawet do nich skargę wysmarowałam przez internet, że skoro oni tak traktują wieloletnią klientkę to ja się muszę głęboko zastanowić czy przeddłużyć z nimi umowę bo za miesiąc mi wygasa.... grrrrrrrrr i teraz jak zacznę rodzić to nawet nie będę miała jak do kogokolwiek zadzwonić... oczywiście o tym też napisałam, że jestem w zaawansowanej ciąży i właściwie w każdej chwili mogę zacząć rodzić...

Modelka, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sutki to jakaś masakra. Ciemne i duże. Piersi jakoś mocno nie urosły, (Bogu dzięki!)a kropelki siary obecne.

Fajnie macie, że możecie nosić te staniki. Ja jeśli już to muszę kupować z alles mama, a one są dość drogie. Mam co prawda jeden ale to za mało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 14:54

20120810580117.png

26ympwo.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam nie mam żadnej siary... tylko cycki kłują od czasu do czasu. a ciemne to naprawdę i wielkie te obwódki
    NAlka a czemu tylko z alles mama?
    a już wiem - rozmiar?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 14:56

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w biedronce były rozmiary tych staników F ;-) Bo ja to normalnie ostatnio przez neta kupiłam E i jest dobry, a chciałabym większy bo jak dojdzie pokarm to będzie ciasny he he he ;-)

zem3i09keg891u11.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Dziewczyny a w biedronce były rozmiary tych staników F ;-) Bo ja to normalnie ostatnio przez neta kupiłam E i jest dobry, a chciałabym większy bo jak dojdzie pokarm to będzie ciasny he he he ;-)
    z tego co w gazetce wyczytałam to tylko do d rozmiary mają i w sumie jak byłam w biedronce to i tylko d największe były

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo jako jedyni mają rozmiar 65 - dla mnie i tak trochę za luźny ale o wiele lepszy niż te 70. Nie ma na rynku mniejszych obwodów ciążowych staników. Już pomijając fakt, że babeczka, która mierzyła mi obwód i miseczkę stwierdziła, że nawet 60 jest trochę za luźna, ale 55 nie szyją. A czym mniejszy obwód tym większa miska.

Próbowałam podszywać takie miękkie staniki ciążowe (bo mam dwa) z rozmiaru 75C ale efekt jest taki, że jak już doszłam do ładu z obwodem, to piersi mi wychodzą, robi się za mała miseczka.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Sutki to jakaś masakra. Ciemne i duże. Piersi jakoś mocno nie urosły, (Bogu dzięki!)a kropelki siary obecne.

Fajnie macie, że możecie nosić te staniki. Ja jeśli już to muszę kupować z alles mama, a one są dość drogie. Mam co prawda jeden ale to za mało.
    Śliczne są te staniki ja zamierzam kupić sobie taki jeden jak gdzieś pojedziemy ale boję się teraz kupic bo jak będę mieć pokarm to cycki mi jeszcze urosną :-) i może być mały :-(

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    z tego co w gazetce wyczytałam to tylko do d rozmiary mają i w sumie jak byłam w biedronce to i tylko d największe były
    Oj to chyba się nie załapię z rozmiarem :-( ale pojadę i zobaczę jakie one są :-)

zem3i09keg891u11.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały dzień śpiąca;( Idę sie położyć... Ach te upały;/

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • maggda Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się wkurzyłam noooo aż mi się płakać chce, bo zaczęłam prac pościel do łóżeczka dla Julci w końcu radosna wyciągam pranie a ono mokre jak nie wiem co :/ włączyłam jeszcze raz aby pralka odwirowała i znowu klops menda nie dobra nie wiruje i system jej chyba szwankuje bo czasu nie odlicza :( jeszcze będę musiała pralkę szybko naprawiać no .....

Sorki ze tak marudzę ale komuś muszę ;D

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    ale się wkurzyłam noooo aż mi się płakać chce, bo zaczęłam prac pościel do łóżeczka dla Julci w końcu radosna wyciągam pranie a ono mokre jak nie wiem co :/ włączyłam jeszcze raz aby pralka odwirowała i znowu klops menda nie dobra nie wiruje i system jej chyba szwankuje bo czasu nie odlicza :( jeszcze będę musiała pralkę szybko naprawiać no .....

Sorki ze tak marudzę ale komuś muszę ;D
    Tak zawsze jest że takie rzeczy psują się w najmniej odpowiednim momencie :-( Trzymam kciuki żeby nie drogo udało Ci się ją naprawić :-)

Limerikowo lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam 80 D i u mnie były większe. Widziałam E i F ale nie pamiętam ile w obwodzie były

a nie pomyliłam się są tylko do:

90 D - obwód pod biustem 88-92 obwód klatki piersiowej 108-110

vikus jak tam sytuacja??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 15:43

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już nie wiem jak sobie dzisiaj dogodzić, bo dziwnie się czuję :(
    Chyba sobie kawę zrobię....

Maggda, to może być programator... u mnie właśnie też czasami świruje, a już był raz naprawiany i właśnie podobne objawy... albo coś programy szwankowały ... np pranie krótkie 1,5 h trwało ponad 3 h :D bo sobie prała jak chciała, a na wyświetlaczu czas stał w miejscu... i ostatnio jak chciałam tylko wywirować pranie to właśnie mi wyskakiwał jakiś śmieszny błąd, a pranie mokrusieńkie, jeszcze sie muszę z nią pomęczyć trochę i zbieram na nową, bo niestety jest juz po gwarancji i jak ma sie tak dziać co jakiś czas a ostatnia naprawa nie była dawno;/ to szkoda pieniędzy i ciuchów, bo fix wie co sobie pralka ubzdura :P

• Nalka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast zrób bez "*" wtedy wyjdzie Ci pogrubienie. :)

widząc wasze zdjęcia to wątpię, żeby któraś z was naprawdę miała obwód 90. :)

Vikus no weź się odezwij.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 15:30

20120810580117.png

26ympwo.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro będę wzywać fachowca do tej małpy. Wkurzam się bo wcześniejsza pralkę tez tak powaliło w styki ale to była wina młodszego brata męża bo sobie włączał pralkę na 2 godz a wrzucał 5koszulek i jak z ta tez tak robił to rozniosę smarkacza

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • maggda Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach te dziewczyny zamiast szybko nam tu pisać ze rodzą to trzymają nas w niepewności i się nie odzywają :D

evas lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
‹‹ 1052 1053 1054 1055 1056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ