X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słyszałam, że lekarze operują skończonymi tygodniami. Jak byłam w szpitalu, to było to samo. I ciążę donoszoną liczą od skończonego 37.

monalisa lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, bo liczą się tygodnie zakończone. Czyli jestem w 37 tygodniu ciąży, ale skończone mam 36 więc w 36 zakończonym by się moja córeczka urodziła. Co się nie stanie, bo jutro mam 37 pełnych. :D

Vikus, Weronika trzymam za Was kciuki. :)

Przejadłam się truskawkami i chce mi się wymiotować, eh to łakomstwo. :(

Galanea, vikus001, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelineq wrote:
    Coś mnie brzuch rozbolał dość silnie , głównie po lewej stronie ale promieniuje też i różnie, nasila się jak się ruszam i chodzę, jak siedzę to przechodzi, co to może być? ;/

hmm wiesz co ja też ostatnio tak miałam bolało mnie po lewej stronie i nie mogłam chodzić aż ciągnęłam nogę ból promieniował w dole brzucha jak na miesiączkę ale po odpoczynku przeszło.. nie wiem co to było

ggfxf7q.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    hmm wiesz co ja też ostatnio tak miałam bolało mnie po lewej stronie i nie mogłam chodzić aż ciągnęłam nogę ból promieniował w dole brzucha jak na miesiączkę ale po odpoczynku przeszło.. nie wiem co to było

Możliwe, że dziecko już nisko uciska. Przynajmniej u mnie jest taka diagnoza, bo mnie boli tylko przy ruchu.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika na prawdę nie widać Twoich kilogramów :) super wyglądacie :)

Weronika trzymaj sie tam! :)

weronikabp lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy.... Ciekawe ile na izbie przyjec bede siedziala w tej calej papierologii....

Galanea, alexast, weronikabp, Nalka, evas, Agusia2312, NataliaK, Limerikowo, Tusia84, eta, ivv, monalisa, maggda lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:

No właśnie chwilę poleżałam i też jakby lepiej, ehhh te ciążowe dolegliwości, a człowiek się martwi :( Jeszcze moja teściowa zadzwoniła i mnie opierdzieliła że cokolwiek robię w domu a nie leże plackiem... ja piernicze oszaleć idzie, ciąża donoszona, rodzić już chce a ta mi cuduje z leżeniem, jak można w taki ukrop sie jeszcze położyć i leżeć ... pfffffffff

Agusia2312, Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo ze operuje sie skonczonymi tyg dlatego napisałam ze zaczynam 37, co oznacza skończony 36. Niech sie dzieje wola nieba. Musi byc dobrze.
    Vikus. - cały czas myśle teraz o Tobie i Zuzi. Walczcie dzielnie dziewczyny :-)

evas, vikus001, Duchess, Tusia84, monalisa lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Wiadomo ze operuje sie skonczonymi tyg dlatego napisałam ze zaczynam 37, co oznacza skończony 36. Niech sie dzieje wola nieba. Musi byc dobrze.

I na pewno będzie dobrze! Lekarze wiedzą co robią :) Buziaki dla Was i informuj na bieżąco w miarę możliwości, jaka będzie decyzja.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, czekamy na dalsze wiesci od lekarzy. Pozdrawiam cieplutko!

Vikus, powodzenia i dobrego porodu z calego serduszka zycze:-*

f2wli09kll2jbdtn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:

Jesli sa jakies zaburzenia ze strony neurologicznej u matki to wybaczcie, ale zadne nadcisnienia,niedocisnienia,gestozy,nie sa gorsze od tego. To sprawa mozgu i nie ma wazniejszych przeslanek, poza tym 36 tydzien to dziecko w pelni uksztaltowane,a juz rozpoczety 37 tydzien to juz w ogole :)

Vikus kciuki :))))

weronikabp, Duchess, evas, Tusia84, monalisa lubią tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps staniki z biedronki super i nawet poprawili mi samopoczucie bo maja zanizona numeracje i ichyba pierwszy raz w zyciu kupilam C a nie B ;-);-);-);-)
    tylko na noce przesypiane w staniku i wkladkach laktacyjnych to jednak warto miec jeden bez fiszbin.

alexast, Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję, że ja nie będę musiała czekać do terminu porodu, bo chyba zwariuje. do 22 czerwca został jeszcze miesiąc.

Duchess lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika nie widać tych kg taki zgrabniutki brzuszek masz:) mój taki nie jest obiecuje ze w weekend porobie foty i wstawie:) to same ocenicie, ciekawe ile mam teraz na plusie aż szok :D hehe

Vikus trzymam kciuku za was:)
    Weronika jak tylko będziesz coś wiedzieć to napisz:)

Była dziś u mnie położna i stwierdziła ze te mogę rozstępy nie są duże :D no nie a dla mnie są mega :P heh będę myśleć tak jak ona :)

weronikabp, evas lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    mam nadzieję, że ja nie będę musiała czekać do terminu porodu, bo chyba zwariuje. do 22 czerwca został jeszcze miesiąc.
    Alexast, ja tez jeszcze gruby miesiac mam przed soba...a biorac pod uwage fakt, ze pierwsze dziecko urodzilam 2 tyg po terminie to juz w ogole;-) wszystkie porody z naszej listy bede kibicowac a moj wydarzy sie pewnie w lipcu;-)

f2wli09kll2jbdtn.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    ps staniki z biedronki super i nawet poprawili mi samopoczucie bo maja zanizona numeracje i ichyba pierwszy raz w zyciu kupilam C a nie B ;-);-);-);-)
    tylko na noce przesypiane w staniku i wkladkach laktacyjnych to jednak warto miec jeden bez fiszbin.

pozaniżane? ja miałam wrażenie, że pozawyżane :)

chciałam wam Fotkę wrzucić, ale nie - jednak nie wyglądam dziś odpowiednio hihi jutro będę na wizytę się wybierać to zrobię zdjęcie i Wam pokażę jaki ja mam brzuchol - ogromny :D ale to druga ciąża to pewnie temu :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    pozaniżane? ja miałam wrażenie, że pozawyżane :)

chciałam wam Fotkę wrzucić, ale nie - jednak nie wyglądam dziś odpowiednio hihi jutro będę na wizytę się wybierać to zrobię zdjęcie i Wam pokażę jaki ja mam brzuchol - ogromny :D ale to druga ciąża to pewnie temu :)
    chyba zle sie wyrazilam?:-)

f2wli09kll2jbdtn.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus trzymam mocno kciuki :)
    Paula nie martw się u Ciebie też w końcu ruszy :)
    Weronika - trzymaj się tam - dawaj znać co lekarz postanowił :)
    Martynika wyglądasz super :) mój brzuch większy pomimo mniejszej zawartości - chyba mniejszej - jutro się dowiem ;)
    No dziewczynki - zaczyna się na dobre :D jeszcze troszeczkę i wszystkie będziemy latały z wózkami :D

weronikabp, Paula222, Limerikowo, evas, Agusia2312, ivv lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    chyba zle sie wyrazilam?:-)
    tzn wg mnie są większe niż numeracja na to wskazuje :) ale mogę się mylić bo ja zawsze miałam problem z rozmiarem żeby dopasować :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess - to będziemy razem kibicować do końca czerwca :)
    w tym i w następnym tyg nie mogę rodzić bo robimy urodziny męża na 2 raty, ale od 2 czerwca może mały wychodzić. Jestem ciekawa co mi powiedzą w następnym tygodniu jak będę dzwoniła do szpitala.

Duchess lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
‹‹ 1056 1057 1058 1059 1060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ