X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Vikus :)

Właśnie Weronika, pisz co u Ciebie. Co mówią lekarze?

weronikabp, vikus001 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedź kochana, może znieczulenie ci dadzą, albo chociaż tego gazu się nawdychasz. Będą też dziecko monitorować jak reaguje na skurcze.

Powodzenia i czekamy na dobre wieści. Chyba żadna nie odejdzie teraz od komputera ;)
    Myślimy, wspieramy i trzymamy kciuki ;)

Galanea, NataliaK, eta, vikus001, ivv, monalisa lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus, zaciskam kciuki, dasz radę, dziewczyno :)!

Ja miałam dziś mierzenie i ważenie i tak oto melduję się ze 106cm w pasie i 78,9kg, co daje +18,9kg

A dwa dni przed wywoływaniem (37+5) wyglądamy tak:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 17:42

maggda, Tusia84, Galanea, AISAK, kambel, eta, alexast, Nalka, azi, Niesforna, Mucha, vikus001, evas, Agusia2312, MagdaO, Limerikowo, ivv, monalisa, nutka lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (To zdjęcie ze szpitalnej ucieczki ;P)

eta, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    hehe ja też zazdroszczę chociaż jeszcze nie powinnam ale za 2 tyg to już będę mocnoo zazdrościła bo będę wiedziała, że mogę rodzić spokojnie donoszone dziecko :)
    Najgorsze jest to ze czlowiek i tak niewiele moze zdzialac zeby cokolwiek ZDZIALAC ;-) jak dla mnie to dzidziak sam sobie wybiera czas, a czlowiek glupi mysli ze jak polata jak malpa z jednego pietra (moj dzisiejszy przypadek :D)na drugie w kuckach myjac podloge to cos sie zacznie dziac hehehhe ;-) samej mi sie z siebie chce smiac,ale nic innego mi nie zostalo ;-)

Tusia84, evas lubią tę wiadomość

• Evelineq Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mnie brzuch rozbolał dość silnie , głównie po lewej stronie ale promieniuje też i różnie, nasila się jak się ruszam i chodzę, jak siedzę to przechodzi, co to może być? ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Weronika jak sytuacja u Ciebie ???
    Dzieki ze pytacie kochane. Czekam niestety jeszcze na neurologa, bez jego konsultacji nie podejmą decyzji.

vikus001 lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Najgorsze jest to ze czlowiek i tak niewiele moze zdzialac zeby cokolwiek ZDZIALAC ;-) jak dla mnie to dzidziak sam sobie wybiera czas, a czlowiek glupi mysli ze jak polata jak malpa z jednego pietra (moj dzisiejszy przypadek :D)na drugie w kuckach myjac podloge to cos sie zacznie dziac hehehhe ;-) samej mi sie z siebie chce smiac,ale nic innego mi nie zostalo ;-)

hehe ja właśnie wzięłam kartę ciąży z Hanią i w 36tyg moja szyjka miała 22mm następna wizyta była wyznaczona na 08.05.2008 ale ja już tej wizyty nie doczekałam bo 2 czy 3 dni przed nią trafiłam do szpitala z napinaniem bolesnym, a wiedziałam, ze mam mieć cc więc pojechałam sprawdzić i już mnie zostawili bo rozwarcie było no ok 2 palce.. Teraz moja szyjka miała 18mm i ciekawe ile pochodzę ;)

NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Dzieki ze pytacie kochane. Czekam niestety jeszcze na neurologa, bez jego konsultacji nie podejmą decyzji.
    Kochana ale to przez ten błędnik chcą wywołać tak wcześnie poród???

ggfxf7q.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:

A dlaczego cc jest brane pod uwagę?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Profilowe focisze:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 17:42

Galanea, Evelineq, Tusia84, alexast, Nalka, eta, vikus001, evas, Agusia2312, MagdaO, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, gdzie schowałaś te prawie 19kg? :)
    Ślicznie wyglądasz.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zastanawiam gdzie są te kg Martynika :) i gdzie ten wielki Artur się tam mieści :)

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, o te 19kg pytaj Artura ;).

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Kochana ale to przez ten błędnik chcą wywołać tak wcześnie poród???
    Kochana to nie jest wcześnie, w niedziele zaczynam 37 tc, więc luz. Oczywiście najlepiej gdyby jeszcze tydzień zaczekali. Nie wiem co powie neurolog czy CC czy naturalny, a w międzyczasie mocno skrocila mi sie szyja więc mała i tak sie szykuje.

evas, monalisa lubią tę wiadomość

• kambel Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus- trzymam kciuki za szybki poród :) w końcu Kaja doczeka sie towarzystwa : )
    Martynika- ślicznie wygladasz
    Tak was podczytuje i powiem wam ze takie apetyty mi robicie ze ho ho :) korzystajcie teraz kiedy możecie sobie pozwolić :) ja jeszcze żyje na szpitalnym jedzeniu które jest takie samo dla wszystkich i przebieram bo boję sie ze cos zaszkodzi :)
    I niestety Kaji wyszła zoltaczka więc musieliśmy zostać jeszcze w szpitalu niby do jutra ale któż to wie.
    Powodzenia mamusie :)

alexast, Martynika, Galanea, Nalka, weronikabp, eta, vikus001, evas, Limerikowo, maggda, nutka lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • alexast Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika - mogłabyś poczekać na mnie z porodem co??? No ja nie wiem jak tak możesz się wychylać ;P żartuje, żartuje. Trzymam za was kciuki.

weronikabp, evas lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Tusia84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Kochana to nie jest wcześnie, w niedziele zaczynam 37 tc, więc luz. Oczywiście najlepiej gdyby jeszcze tydzień zaczekali. Nie wiem co powie neurolog czy CC czy naturalny, a w międzyczasie mocno skrocila mi sie szyja więc mała i tak sie szykuje.
    No lekarze wiedzą co robią wiadomo rozpoczęty 37 tydzień to już nie jest wcześnie ale najczęściej jeśli to możliwe starają się przetrzymać do skończonego 37tyg. Widocznie tak będzie najlepiej... oj napięcie rośnie.. już tyle mamusiek przytuli swoje dzieciaczki :)

evas lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, mnie z założenia trzymali do skończonego 38.Ale to na pewno zależy od sytuacji.

• kambel Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lepiej patrzeć na pełne tygodnie . Bo u mnie niby był 37(36+4) i cały czas mówią ze urodziła sie w 36 więc lekarze raczej nie liczą do przodu

Evelineq, Martynika, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
‹‹ 1055 1056 1057 1058 1059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ