MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam + 10 kg na plusie i waze juz 71 kg, tyje mniej wiecej 0,5 kg na 2 tygodnie czyli praktycznie tyle co mala. Co mnie troche dziwi bo w zyciu nie jadlam takich ilosci czekolady, lodow i innych slodyczy. Chociaz prawda jest, ze jesm tylko 3 glowne posilki i staram sie zeby to byly zdrowe rzeczy jak owsianka czy kasza jaglana na sniadanie, duzo warzyw i bialka. A slodyczami sie dopycham pomiedzy
Vikus tez Ci zazdroszcze, chcialabym juz miec mala w domu a tu jeszcze miesiac czekania! TEraz ten miesiac bedzie sie strasznie dluzyl bo wy zaczniecie sie rozpakowywac a ja jestem praktycznie na koncu listy
Z dobrych wiadomosci to odebralam wyniki morfologi i przez cala ciaze nie mialam tak dobrych wynikow. Hemoglobina pierwszy raz w normie! Albo zelazo forte zadzialalo albo mala teraz pobiera inne skladniki.Galanea, Limerikowo, evas, Ala29, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLaseczki jakie tam kilogramy... przecie to dzidziaki takie wielgachne maja te ukryte nascie kg w nas... do tego woda,powiekszone wnetrznosci,no wiecie co?wyparuje z Nas od razu po...
Powiedziala ta, ktora dzis z grymasem na twarzy probowala wcisnac sukienke na tylek... a chwile pozniej sie rozplakalahahaha
MonikaS, Nalka, Galanea, Duchess, Tusia84, eta, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
może dobrze tak przed latem rodzić - wypocimy co od razu nie zejdzie
ja tylko marzę, żeby mały na cycku się chował
bo z Misiakiem nie dało rady tzn przez miesiąc nie przybrał ani grama i musiałam włączyć sztuczne mleko a jak włączyłam to i zaraz pokarm straciłam... ehhh mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej
evas lubi tę wiadomość
-
Wiecie co dziewczyny, z tym liczeniem tygodni przez lekarzy to jest jakoś dziwnie, bo póki nie miałam ciąży donoszonej to mój gin nie liczył do przodu (czyli 35+2 to dla niego nie był 36 tylko 35 t.c) A teraz już mi liczy do przodu (tzn 37+2 to dla niego poród w 38t.c). Tak samo liczyli mi w Gdańsku gdy urodziłam Zuzę (38+1) a wszędzie mam wpisane właśnie poród w 39 t.c. Więc nie wiem, widocznie "co kraj to obyczaj"
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny robię leczo i już mam język na brodzie tak warzywami pachnie.
Ja ostatnimi dniami mało jem a waga jak szalona codziennie w górę, ale ja myślę, że to woda się zatrzymuje bo puchnę jak nie wiem co.
Jutro wizyta - może dowiem się czegoś więcej - czy już tam coś zwiastuje poród czy nie, jak szew po cesarce....
a wiecie co? wg terminu z om to we wtorek powinnam rodzić ten co będzieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 19:22
alexast, Galanea, Limerikowo, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Evelineq na mnie to maz z kolei krzyczy, ze nie leze. troche ogarnelam chate,bo na te upaly kurzy sie jak trza
dzielnicowy od wyjca dzis sie pojawil po 4, spisal sprawe i ma dzialac
zazyl mnie totalnie mowiac,ze potem jak dziecko sie urodzi to tez sie sasiedzi moga skarzyc?! co za facet (tu ikona z gg z mlotkiem w glowe)
kazdy z nas urosl placzac nie inaczej jako niemowle, a my nie zadna patologia z mezem by baby zostawic na 8/9h placzace non stop, a nad nami jest rodzinka i tez na paluchach nie chodza (gra w pileczke, biegi i inne zabawy i bierzemy poprawke oczywiscie)a pod nami emeryci co przezyli remont futryn i okien i tez nie narzekali, byli uprzedzeni i flaszke z IRL dostali jako mala rekompensate za halas i happy)
a dzis cisza wyjatkowo od wyjca jak makiem od rana,po kartce o planowanej interwencji raczej, ciekawe na jak dlugo? teraz pewnie wyjec wyje na 2ga str klatki ludziom, no ale u nas cichutko :--))))Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 19:31
Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Vikus powodzenia !!! Ale Ci zazdroszczę
Wg robię się zazdrosna, ja też chcę skurcze !!!!!!
Ja utyłam 16 kg, a planowałam 13
Też wybrałam się do biedronki wzięłam pieluszki i chusteczki 4 op z pudełeczkiemGalanea, weronikabp, NataliaK, Evelineq, Duchess, Nalka, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Weronika dzieki za newsy , no teraz to kwestia h raczej
b dzielna ta nasza Vikus-Brawo!!
do rozwarcia 4cm doszla w domku, niesamowite!
bo moja bratowa mowila ze do 4cm b bolalo a potem brala od razu epidural w Irl
Galanea, NataliaK, weronikabp, Duchess, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość
-
jejku ja tam juz dzis nic nie pisze i nic nie czytam, bo jak ogladalam 1 cz Czterdziestolatka o 6.30pm to mnie 3x zlapalo w podbrzuszu i to ladnie, plus teraz cos tam czuje jednak ups
a maz dzis gadal z fryzjerka i twierdzila, ze po badansku wczor-ym to sie moze ruszyc, a ja chce po tych pierunskich upalach dopiero
a jeszcze moja zastepczyni dzwonila z hotelu w Irl i twierdzi, ze robily "wrozke" z dziewczynami,ze dzis urodze to sie smialam jeszcze do poludnia, ze nie ma szans na dzis, ale na jutro w tej sytuacji..kto wieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 19:40
Galanea, evas, Ala29, monalisa lubią tę wiadomość
-
kochane a zastanawialyscie sie w jakim wątku zlądujemy jak juz sie wszystkie rozpakujemy? czy wskoczymy na jakis istniejacy 'po narodzinach' czy zalozymy sobie nowy?:-)np ' czerwcowe dzieciaczki'? mamy teraz czas to sie moze zastanowmy?
Ala29 lubi tę wiadomość