MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
u jednych rozwarcie postępuje powoli przez wiele godzin, a inne mają tak, że jak zacznie boleć to mają już rozwarcie na 5-8 cm więc różnie to bywa...
Ja teraz jestem nastawiona, że skoro od 2 cm rozwarcia z którymi chodziłam ok tyg w pierwszej ciąży i jak mnie złapały skurcze do 10cm minęło 10 godzin w bólach to teraz MAM MIEĆ SZYBKI PORÓD 4-5 godzini tak sobie mówię..
alexast, Limerikowo, Galanea, weronikabp, ivv, monalisa, Mucha lubią tę wiadomość
-
a ja pamietam, nie wiem jakim cudem Dorjane nie bolalo czy co i jak Martynika sie smiala piszac, ze Dorjana na pewno skurczy nie ma i nie rodzi skoro na forum posty z kolorowymi literkami i szlaczkami wstawia spokojnie :--)))
AISAK lubi tę wiadomość
-
Nalka wrote:Ja w chwili obecnej przeżywam skurcze wspomagające Vikus. Jestem tak podekscytowana jakbym to ja rodziła.
Limerikowo Dorjana jak wpadła na porodówkę to miała rozwarcie na 7 cm.
Idę po nospę, bo nie uśmiecha mi się teraz rodzić.Limerikowo, weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość
-
Limerikowo wrote:a ja pamietam, nie wiem jakim cudem Dorjane nie bolalo czy co i jak Martynika sie smiala piszac, ze Dorjana na pewno skurczy nie ma i nie rodzi skoro na forum posty z kolorowymi literkami i szlaczkami wstawia spokojnie :--)))
Moja siostra też tak rodzi.. jak już dostaje bóle to jedzie do szpitala tam się okazuje, że ma rozwarcie na 5-8cm i półtorej do 2 godzin później jest już z maleństwem po wszystkimLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Limerikowo wrote:a ja pamietam, nie wiem jakim cudem Dorjane nie bolalo czy co i jak Martynika sie smiala piszac, ze Dorjana na pewno skurczy nie ma i nie rodzi skoro na forum posty z kolorowymi literkami i szlaczkami wstawia spokojnie :--)))
To Miriam pisała.I z tego się śmiałam, że Miriam była przekonana, że skoro Dorjana ma czas, żeby się bawić w kolory na forum to to NA BANK nie jest poród
.A ta chwilę później urodziła.
Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość
-
Ja na sali porodowej sama z mezem bujam aie na pilce lampka przygaszona ktg podlaczone boli ale bardzo sympatycznie tu
Limerikowo, eta, Ala29, Galanea, NataliaK, Tusia84, Agusia2312, Nalka, monaaa, Martynika, weronikabp, MagdaO, AISAK, ivv, monalisa, MonikaS, maggda, nutka, evas, Niesforna, Mucha, Modelka lubią tę wiadomość
-
widze ze nospa b modna juz na naszym forum, a tez wzielam zapobiegawczo 30min temu, planuje i spacer jeszcze i drobna spozywke dzis
i niech te upaly sie skoncza please, 20stop rozumiem ale 30plus to nie pogoda na porod, tym bardziej 1y
chyba melise takze zaparze ;--)) podwojna
bo Was tu zapisze..Galanea, Ala29, monalisa lubią tę wiadomość
-
Nalka wrote:Ja w chwili obecnej przeżywam skurcze wspomagające Vikus. Jestem tak podekscytowana jakbym to ja rodziła.
Limerikowo Dorjana jak wpadła na porodówkę to miała rozwarcie na 7 cm.ale każdej z nas takiego życzę
Limerikowo, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI ja tez pamietam smialam sie do rozpuku z Miriam jak pisala o Dorjanie ze jak ma sile pisac kolorkami to napewno nie to
a tu masz babo placek -chyba ze 3 h pozniej Tobiasz byl na swieciw
Prawda jest taka ze kazda ma inny prog bolu i to od tego zalezy duuuuzoLimerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość
-
evas wrote:Ja chyba też je mam, tak co 10 minut spina mi się brzuch i czuję lekki ból (jak przed okresem).
Idę po nospę, bo nie uśmiecha mi się teraz rodzić.
ejj no ? Jak tak zaczyna wszystko ruszać to może ktoś mnie zarazi??
vikus ojj bądź dzielna !!!!Ale Ci dobrze
Galanea, monalisa, evas lubią tę wiadomość
-
Vikus dobrze, że masz komfortowe warunki, to bardzo ważne. Teraz trzymamy kciuki za Ciebie, oby poszło szybko
Paula, zapraszam do siebie na 4-te piętro. Pochodzisz parę razy i Franek sam wyskoczy
Mnie dzisiaj Zośka tak okłada, że mam wrażenie, że mi brzuch rozerwie od środka, cały mi faluje. Już K. zaczął ją uspakajać i śpiewać i w tym momencie dostał mocne kopyA dodam, że ona już rzadko kopie bo nie ma miejsca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 20:16
Paula222, weronikabp, Tusia84, evas, Mucha, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczynki!
Ja dziś wreszcie wyszłam ze szpitala. Myślałam że zamieszkać tam już na stałe. Mam rozwarcie 1,5 cm, szyjkę skrócona i miękką- czekam:-)
Oczywiście nie nadrobie zaległości ale widzę ze Kamil urodziła? Wow! Pierwszy bobas na forum?Tusia84, eta, monalisa, MonikaS, Limerikowo, Duchess, Galanea, evas, Mucha, Agusia2312 lubią tę wiadomość