X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u jednych rozwarcie postępuje powoli przez wiele godzin, a inne mają tak, że jak zacznie boleć to mają już rozwarcie na 5-8 cm więc różnie to bywa...

Ja teraz jestem nastawiona, że skoro od 2 cm rozwarcia z którymi chodziłam ok tyg w pierwszej ciąży i jak mnie złapały skurcze do 10cm minęło 10 godzin w bólach to teraz MAM MIEĆ SZYBKI PORÓD 4-5 godzin :P i tak sobie mówię.. ;) :D

alexast, Limerikowo, Galanea, weronikabp, ivv, monalisa, Mucha lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja pamietam, nie wiem jakim cudem Dorjane nie bolalo czy co i jak Martynika sie smiala piszac, ze Dorjana na pewno skurczy nie ma i nie rodzi skoro na forum posty z kolorowymi literkami i szlaczkami wstawia spokojnie :--)))

AISAK lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Ja w chwili obecnej przeżywam skurcze wspomagające Vikus. Jestem tak podekscytowana jakbym to ja rodziła. :D

Limerikowo Dorjana jak wpadła na porodówkę to miała rozwarcie na 7 cm. :P
    Ja chyba też je mam, tak co 10 minut spina mi się brzuch i czuję lekki ból (jak przed okresem).
    Idę po nospę, bo nie uśmiecha mi się teraz rodzić.

Limerikowo, weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    a ja pamietam, nie wiem jakim cudem Dorjane nie bolalo czy co i jak Martynika sie smiala piszac, ze Dorjana na pewno skurczy nie ma i nie rodzi skoro na forum posty z kolorowymi literkami i szlaczkami wstawia spokojnie :--)))

Moja siostra też tak rodzi.. jak już dostaje bóle to jedzie do szpitala tam się okazuje, że ma rozwarcie na 5-8cm i półtorej do 2 godzin później jest już z maleństwem po wszystkim :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:

To Miriam pisała :).I z tego się śmiałam, że Miriam była przekonana, że skoro Dorjana ma czas, żeby się bawić w kolory na forum to to NA BANK nie jest poród :P.A ta chwilę później urodziła.

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na sali porodowej sama z mezem bujam aie na pilce lampka przygaszona ktg podlaczone boli ale bardzo sympatycznie tu

Limerikowo, eta, Ala29, Galanea, NataliaK, Tusia84, Agusia2312, Nalka, monaaa, Martynika, weronikabp, MagdaO, AISAK, ivv, monalisa, MonikaS, maggda, nutka, evas, Niesforna, Mucha, Modelka lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze nospa b modna juz na naszym forum, a tez wzielam zapobiegawczo 30min temu, planuje i spacer jeszcze i drobna spozywke dzis
    i niech te upaly sie skoncza please, 20stop rozumiem ale 30plus to nie pogoda na porod, tym bardziej 1y
    chyba melise takze zaparze ;--)) podwojna
    bo Was tu zapisze..

Galanea, Ala29, monalisa lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ala29 Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Ja w chwili obecnej przeżywam skurcze wspomagające Vikus. Jestem tak podekscytowana jakbym to ja rodziła. :D

Limerikowo Dorjana jak wpadła na porodówkę to miała rozwarcie na 7 cm. :P
    Nie ma się co oszukiwać takie porody jak Dorjany zdarzają się jeden na milion albo i na dwa miliony :-) ale każdej z nas takiego życzę :-)

Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja tez pamietam smialam sie do rozpuku z Miriam jak pisala o Dorjanie ze jak ma sile pisac kolorkami to napewno nie to :D a tu masz babo placek -chyba ze 3 h pozniej Tobiasz byl na swieciw :D
    Prawda jest taka ze kazda ma inny prog bolu i to od tego zalezy duuuuzo

Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Ja chyba też je mam, tak co 10 minut spina mi się brzuch i czuję lekki ból (jak przed okresem).
    Idę po nospę, bo nie uśmiecha mi się teraz rodzić.

ejj no ? Jak tak zaczyna wszystko ruszać to może ktoś mnie zarazi?? ;)

vikus ojj bądź dzielna !!!! :) Ale Ci dobrze :)

Galanea, monalisa, evas lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Ala29 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    Ja na sali porodowej sama z mezem bujam aie na pilce lampka przygaszona ktg podlaczone boli ale bardzo sympatycznie tu
    Trzymam kciuki :-)

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus teraz już z górki :) Trzymamy kciuku:)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus dobrze, że masz komfortowe warunki, to bardzo ważne. Teraz trzymamy kciuki za Ciebie, oby poszło szybko :)

Paula, zapraszam do siebie na 4-te piętro. Pochodzisz parę razy i Franek sam wyskoczy ;)

Mnie dzisiaj Zośka tak okłada, że mam wrażenie, że mi brzuch rozerwie od środka, cały mi faluje. Już K. zaczął ją uspakajać i śpiewać i w tym momencie dostał mocne kopy :D A dodam, że ona już rzadko kopie bo nie ma miejsca ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 20:16

Paula222, weronikabp, Tusia84, evas, Mucha, Agusia2312 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie patrzę na pogodę i jeszcze jutro taki piekarnik zapowiadają , a później coś ma drgnąć i popada deszcz, więc jest nadzieja dla nas :D

Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala29 a co to za nastawienie?! ja tam będę miała taki poród jak Dorjana. :P

Próg bólu niby mam wysoki ale nigdy nie rodziłam. Aczkolwiek na bóle tępe kręgosłupa reaguję pozytywnie. :)

NataliaK, evas, Mucha lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobote i w niedziele ma byc masakroza w Wawie :( piekarnik :( a chcialam aktywnie spedzic week gdzies w eterze, a tu nic z tego, bedzie eter z wajtrakiem na maxa ustawionym na kanapie ;-(

Limerikowo, Mucha lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wysłałam Ci zapr bo chciałam napisać wiadomość ;)

Jejj tak Ciepło ostatnio , teraz siedzimy z mężem na tarasie i nadziwić się nie możemy pogodą...

monalisa, Galanea lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus bujaj bujaj i wykluj małą szybciutko ;-))))

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!
    Ja dziś wreszcie wyszłam ze szpitala. Myślałam że zamieszkać tam już na stałe. Mam rozwarcie 1,5 cm, szyjkę skrócona i miękką- czekam:-)
    Oczywiście nie nadrobie zaległości ale widzę ze Kamil urodziła? Wow! Pierwszy bobas na forum?

Tusia84, eta, monalisa, MonikaS, Limerikowo, Duchess, Galanea, evas, Mucha, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel miało byc

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
‹‹ 1058 1059 1060 1061 1062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ