X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zbieram. Zrobię sobie kanapkę by zaraz po pobraniu krwi coś zjeść. Boje się zasłabnąć w ten upał.

9bsp388.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Mnie o 2.33 obudził silny skurcz po którym straszne gazy mnie dopadly. Dzis o 11 wizyta w kontrolna w szpitalu wiec się dowiem co i jaki szykuje :) Bosze jak mi palce dretwieja od rak no okropnie.
    Ale się podzialo i w ciagu paru dni mamy 3 szczęśliwe rodziny :)
    Kurcze ale mnie ciśnie to juz 3 dzien się oczyszczam

Ja mam właśnie to samo... cała noc tragiczna, najpierw kilka bolesnych skurczy, później nieprzyjemne spinania brzucha już do rana, jak wstawałam do WC, to uczucie dziwnego pieczenia i rozpierania w szyjce + ból w pachwinach... rano jak wszystko minęło i chciałam jeszcze trochę pospać, to już nie było jak :P i nie mogę się dobudzić, a z tymi gazami i oczyszczaniem to właśnie od 2 dni mam takie wrażenie że się nasiliło, no zobaczymy co z tego będzie :D

eta, Limerikowo, sunset, monalisa lubią tę wiadomość

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel wiem ze w ktorejs dobie po porodzie moze wystapic tzw nawał ale nie wiem czy tio akurat to :)

Dzien dobry tak w ogole :* ja wyjatkowo dobrze spalam to chyba pod wplywem wrazen forumowych :D smigam dzis do konca pokupowac rzeczy bo lista jeszcze niedomknięta :D
    Martynika zaciskam kciuki :*
    Buziaki dla Kazdej z osobna :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 09:29

Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madamama wrote:
    Kiedyś sobie chyba każę krępować łapy, żeby się nie doprowadzać do takiego stanu. Ale masz rację, to na tle nerwowym jest. Mam pastę cynkową, nie wiedziałam, czy w ciąży można, więc babcinym sposobem posmarowałam miodem, bo taki naturalny antyseptyk, ale oczywiście w tej temperaturze mi spływa ;)
    Spróbuję cynku, ale mam to zakleić plastrem też? Po to, żeby nie grzebać, czy to jakoś pomaga w leczeniu? :)

Ja robię w ten sposób: jak wychodzę to wysuszam spirytusem (ale ustrojstwo wtedy jest czerwone bardziej niż zawsze) i wtedy naklejam taki malutki brązowo przezroczysty plasterek, ale nie z watką tylko strona z klejem ->wysusza i wolę żeby było widać mały kwadracik plasterka niż czerwoną bombę. Jeśli jestem w domu, to maść cynkową albo tą śmierdzącą, bo jest bardzo dobra. No i oczywiście również obowiązkowo na noc. Poprawa znaczna. Teraz np. chodzę sobie z czerwoną brodą, bo coś zauważyłam, co się prycholem nie okazało. :D Wszystko muszę drapać i zdrapać. Mój dziadek też tak ma.:D

Kurde jaki ciekawy ciążowy temat. :D

madamama, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Mówili dziś w radio, że u nas najcieplej w całym kraju, ale dzień zakończy się burzami, więc będzie dobrze :) Z tej okazji baba w sklepie o mało nie połamała obcasów, żeby zdążyć przede mną do kasy... A ja tak sobie spokojnie podeszłam za nią i pod nosem powiedziałam miłym tonem "życzę tego samego :) " - ale się spojrzała :D

Vikus gratulacje!!! :) Czekamy z niecierpliwością na zdjęcia :)

Martynika trzymam kciuki, będzie dobrze :)

Monika - jak portki puściły, ale dały radę dwie ciąże to znak, że czas rodzić ;)

Kambel poczytaj sobie na necie o nawale i zastoju pokarmu, miałam to z Weroniką - masowałam piersi z całej siły od zewnątrz ku sutkowi tak, żeby je rozgrzać i wtedy mleko lepiej płynęło. Wszędzie piszą i mówią, żeby nie masować za mocno, ale kuzynka miała takie problemy i przychodziła do niej masażystka i jej masowała bardzo mocno - pomaga :) Ewentualnie ciepłe okłady na lepsze wypływanie mleka + zimne okłady na zatrzymanie produkcji. Kiedyś słyszałam o czymś takim:

http://allegro.pl/lagodzacy-zelowy-kompres-na-piersi-nuk-cool-warm-i4183235953.html
    http://allegro.pl/kompres-zelowy-na-piersi-w-czasie-laktacji-i4241699791.html
    http://allegro.pl/lasinoh-kompres-zelowy-na-piersi-2-szt-i4243927016.html

nie wiem, które jest dobre, ale przy pierwszym problemie kupuję, bo z Weroniką na ciepło przykładałam termofor, a na zimno piwo z lodówki :D

a tak w ogóle to mój mąż się z nas śmieje i mówi, że mamy tu porody online :)

Nalka, eta, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    Są strasznie twarde i po malu zaczynają boleć przy dotyku więc pewnie zator sie robi dlatego też porownalam to z kamieniem :)

wejsc pod cieply prysznic z cycochami i niech mleczko ktore jest w nadmiarze samo scieknie...

f2wli09kll2jbdtn.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak leżalam w szpitalu to jak ktoras z dziewczyn miala nawał pokarmu, to przykładały liście kapusty. Mi pomagał ciepły prysznic.

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czuję się zazdrosna ! Vikus gratuluję z całego serca, pewnie jesteś teraz mega szczęśliwa :) :*

Ja dziś mam ktg, ciekawe co wyniknie...

No rodzą się dziewczynki, może Franek zechce być pierwszym chłopcem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 10:06

eta, evas lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus gratuluje z calego serduszka i ciesze sie bardzo Twoim szczesciem!!!

Martynika kciuki i moje i Mai zacisniete mocno za Arturka :)

Ja jeszcze leze w lozeczku...wczoraj zrobilam sobie krzywde, bo bedac na dzialce chowalam sie w cien, ale nie zauwazylam ze nogi mam w sloncu i tak sie spalilam, ze w nocy nie moglam wstac do lazienki :( gapa ze mnie straszna!!!!!!! Zla jestem na siebie!

Martynika lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella - kapusta to było stałe "wyposażenie" lodówki przy Weronice :) Naprawdę działa :)

excella lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Mam nadzieję ze faktycznie to ten nawal nie chce rezygnować z karmienia piersią a jednak takie cycuchy to utrudniają .

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel dasz radę - tylko musisz być uparta :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Excella - kapusta to było stałe "wyposażenie" lodówki przy Weronice :) Naprawdę działa :)

To jak bede.miala taki problem, to zobcze czy i mi pomoże. Ja to od razu pod prysznic lecialam ;) w szpitalu raz miałam nawał, w szoku byłam jak moje cycki zrobiły sie kwadratowe i nie mogłam przez nie spac.

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika mnie dzis tez od 5 rano glowa boli, od momentu kursu nocnego do przybytku, a wczor to chyba Evas dopadl bol glowy, pe3wnie cis sie zmienia, moze na deszcz w Poz lub front w okolicach jakis zimniejszy, oby!
    w nocy juz nie chcialo mi sie brac tabsa ale nad ranem to juz mus, bol wyraznie odczuwlany, pulsujacy i denerwujacy
    a od 1trym mialam spokoj, az niewyobrazalne jak na moja glowe :--))

a maz dzis gadsal w nocy jak nigdy 3x (raczej na upal), dzis mu tylko opowiedzialam ze pies ("trzeba mu dac patyka by ciagnal i bedzie fajnie", ze symulacje, ze Dietrich (kol z pracy) to sie smial i twierdzil, ze ja jeszcze lepiej gadalam i dluzej po pracy bizi w hotelu ;--)) polecenia przez sen wydawalam co kto ma zrobic ha ha ha

Margotka87, MonikaS lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus - gratuluje serdecznie i przesyłam buziaki dla córeńki :*

Martynika - trzymam kciuki i życzę powodzenia

co do mnie to klapa - mały od wczoraj popołudniu się prawie nie rusza. Serducho bije, bo sprawdzam spanikowana, ale ruchów jako tako brak. Nie bardzo wiem co z tym fantem zrobić. Zaczynam się bardzo denerwować. Jak się dalej nie będzie ruszał to pójdę chyba popołudniu do ginki. Niech sprawdzi czy z małym wszystko dobrze.

Limerikowo lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast, mi w szpitalu jak bylam na.ktg lekarz powiedziala, ze jak nie.bede czula ruchow to natychmiast do szpitala mam wracac. Oni sprawdza czy wszystko ok.
    Jak masz możliwsc to jedz na IP.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę już pod oksy, miałam nawet jeden skurczyk :P.Ale nie sądzę, żeby to już kroplówka działała ;).

W każdym razie myślę pozytywnie i nastawiam się na poród dzisiaj!

A mąż właśnie kuriera pożegnał, z którym spisywał nowy protokół, w którym to mąż kazał mu napisać, że telewizor był uszkodzony przed odbiorem, co widać na materiale z kamery.
    Kurier chciał zobaczyć to nagranie, wiec mąż mu pokazał.Podobno go zatkało.Buhahaha :D
    I napisał tak, nie miał innego wyjścia :D.

alexast, Niesforna, ivv, Tusia84, maggda, Limerikowo, Evelineq, Mucha, Galanea, monalisa, eta, MagdaO, Paulina1986, evas lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak pojadę na IP i opierdol dostanę, że przyjechałam, jak wszystko jest ok. U nas to tacy terroryści są, że aż strach tam iść. Krzyczą, są niemili. Feee nienawidzę tego szpitala. Jeszcze nigdy mnie tam dobrze nie potraktowali.
    Nie nie ja zjem śniadanko i zobaczymy czy się mały obudzi.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast ja bym zprowadzila porzadek jak sie grezecznie nie da to trzeba niestety innych argumentow uzyc! mamy do tego prawo! jesli oni krzycza to i ja bym pokrzyczala:) dobrze ze u mnie w szpitalu nie ma takich akcji :)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika powodzenia! Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło szybko i sprawnie i Artur już niedługo był po tej stronie brzuszka! :)

km5shdgeq6lxrwmj.png
‹‹ 1063 1064 1065 1066 1067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ