MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
topa42 wrote:Wow ciężko Was nadrobić
Ale się tu dzieje
Podekscytowana jestem
Dziewczyny super !!! Trzymam za Was kciuki i życze nie bolesnego porodu.
Moje nowiny przy tych porodach to pikuś
Wróciłam z USG z małym wszystko ok, przepływy ok, wody nadal 9 ale na razie nie ma tragedii. Mały waży 2558 g i jest jak na 25 tydzlekarz mówi że jest ok i nawet jakby teraz się urodził to jest gitez - więc kamień z serca bo jakby zaczęła się akcja to bym płakała a tak to mam podobno jechać z uśmiechem
. Lekarz powiedział tak jeszcze 2 tyg i każę Pani biegac i robić wszystko żeby urodzić
bo jak doczekamy do terminu to małego ciężko będzie wypchnąć
Powiedział że brzuszek małego jest coś duzy ale nie mam się tym martwic. Sama nie wiem ? Nie udało nam się zobaczyć twarzy bo mały bardzooooo nisko aż głowicą po włosach łonowych jeździł, ale udało nam się usteczka zobaczyc
sa śliczne
-
Mnie o 2.33 obudził silny skurcz po którym straszne gazy mnie dopadly. Dzis o 11 wizyta w kontrolna w szpitalu wiec się dowiem co i jaki szykuje
Bosze jak mi palce dretwieja od rak no okropnie.
Ale się podzialo i w ciagu paru dni mamy 3 szczęśliwe rodziny
Kurcze ale mnie ciśnie to juz 3 dzien się oczyszczamLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Kochane raz juz ktorys wam dziekuje:) moje mamuski jestescie:))) mloda zjadla teraz spi na piersi bo tu jej najlepiej bo slyszy serduszko itd... Zdjecie dodam jak tylko opuscimy szpital a zapomnialam napisac ile mierzy a wiec az 51cm:))) ja nawet takich ubranek nie mam... Najwyzej maz cos dokupi:) tak kocham ta moja mala wielka kruszynke ahhh juz zaraz i wy sie dowiecie jakie to uczucie i euforia:)
Martynika, weronikabp, excella, Tusia84, MonikaS, eta, MagdaO, Duchess, monaaa, Nalka, evas, nutka, maggda, madamama, ivv, Evelineq, Mucha, Limerikowo, alexast, Galanea, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyvikus001 wrote:Kochane raz juz ktorys wam dziekuje:) moje mamuski jestescie:))) mloda zjadla teraz spi na piersi bo tu jej najlepiej bo slyszy serduszko itd... Zdjecie dodam jak tylko opuscimy szpital a zapomnialam napisac ile mierzy a wiec az 51cm:))) ja nawet takich ubranek nie mam... Najwyzej maz cos dokupi:) tak kocham ta moja mala wielka kruszynke ahhh juz zaraz i wy sie dowiecie jakie to uczucie i euforia:)
buziaki dla Was wszystkich
vikus001 lubi tę wiadomość
-
Cudownie
.Obym jeszcze dziś przekonała się jak to jest.
Spałam o dziwo super, jestem już spakowana (jeszcze nie głodna) i czekam.
Wszystkie Was proszę o kciuki, modlitwę, dobrą energię i wiarę w to, że Artur przyjdzie na świat bez cmv i w to, że jeszcze w poniedziałek/wtorek wrócimy wszyscy razem do domu.
Tusia84, MonikaS, eta, MagdaO, vikus001, Duchess, monaaa, kambel, Nalka, evas, nutka, madamama, ivv, Margotka87, Mucha, Limerikowo, Galanea, sunset, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Vikus gratuluje! Odpoczywajcie dziewuszki. Martynika trzymam kciuki. Lubie czytać o porodach bo dzięki temu nie boję się. Nigdy w relacjach nie słychać tego bólu. Jakie to jest piękne, że jak już kobieta ma swój mały skarb to zapomina o bólu. To dla mnie niewybrażalne. Wierzę, że u mnie też tak będzie:)
vikus001, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość
-
A tak w ogóle to cześć dziewczyny
kolejny dzień się zaczyna
Przepraszam za osobny post, ale nie chciałam mieszać tematów hihi
Wiecie co? ja to myślałam wczoraj, że i u mnie zaczyna się. Normalnie dopadł mnie ból podbrzusza jak na okres, jak skurcze porodowe. Nie mogłam sobie pozycji do spania znaleźć. I chyba tak pół nocy było bo przez sen czułam. Na szczęście fałszywy alarmna szczęście bo chciałam dziś na wizytę jeszcze dotrwać
zobaczymy jak tam wszystko się szykuje i ile Piotruś waży
ale stracha miałam, że jeszcze w nocy będę gnała do polikliniki
Już jestem po kąpieli - Misiek jeszcze śpi a ja nawet śniadanie opyliłamdziwne śniadanie bo leczo hihi schnę i myślę co założyć na siebie bo znowu upał się szykuje a mi portki trzasły w udach...no ale dzielnie dwie ciąże zniosły
no nic - chyba te czarne rurki....
ehh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 07:21
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Ha, ha, myślałam naiwnie, że wczoraj odpadł mi czop.O nie, to było preludium czopa
.Dziś wylazło ze mnie coś dużo większego, dużo bardziej zbitego i... nie, nigdy w życiu nie miałam aż takiego smarka
.
I samo wcale wyjść do końca nie chciało, nieźle się umordowałam, żeby się go pozbyć.eta, nutka, maggda, Margotka87, ivv, Mucha, Limerikowo, Galanea, sunset, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
vikus001 wrote:Kochane raz juz ktorys wam dziekuje:) moje mamuski jestescie:))) mloda zjadla teraz spi na piersi bo tu jej najlepiej bo slyszy serduszko itd... Zdjecie dodam jak tylko opuscimy szpital a zapomnialam napisac ile mierzy a wiec az 51cm:))) ja nawet takich ubranek nie mam... Najwyzej maz cos dokupi:) tak kocham ta moja mala wielka kruszynke ahhh juz zaraz i wy sie dowiecie jakie to uczucie i euforia:)
vikus001, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Vikus najserdeczniejsze gratulacje!!! Pozdrowienia dla całej Twojej rodziny
zrobiłaś kawał pięknej roboty
dzielna i fantastyczna kobietka z Ciebie!
Matynika - Tobie życzymy powodzenia! na pewno pójdzie sprawnie i co najważniejsze Artur to zdrowy chłopak, więc nie masz powodów do obaw, tylko się cieszyć że ta chwila pierwszego spotkania jest tak blisko!
MonikaS może obetnij te czarne rurki do kolan, szybko podegnij, podszyj ręcznie i masz krótkie spodenki, jeśli Ci nie szkodaLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Gratulacje Vikuś!!!!!
mnie też z wrażenia w nocy dopadły hmm skurczeale tylko dwa w tym jeden bolesny (ale zastanawiam się czy to aby nie było spowodowane zjedzonymi na kolacje truskawkami, czereśniami i ogórami małosolnymi:D )
Martinika kciuki mocno zaciśnięte!!!! wszystko pójdzie gładko i sprawnie!
Wczoraj byliśmy na wizycie szyjka w ciągu 10 dni z 4 cm skróciła się do 2,4 więc może nie będę rodziła w lipcu:D Lekarka mnie troche nastraszyła z ilością wód, bo najpierw wyszło 8, ale w drugim pomiarze znalazła jeszcze jedną kieszonkę i jest 12. reszta ok, mała waży 3200:)
z niecierpliwością czekam na kolejne akcje porodowe:))))
Miłego dnia!eta, weronikabp, Tusia84, evas, ivv, Limerikowo, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Eta hmmm nie szkoda, ale z drugiej strony jak odetnę a ta pogoda się skończy to nie będę miała długich hihihi
poszukam zaraz sukienki, gdzieś miałam taką ciążową
Azi duża dziewczynkaja dzisiaj o 10 mam wizytę to dowiem się ile mój waży
wiecie jaka ze mnie gapa? poszłam zrobić kawkę. Nasypałam do kubka, dosypałam cukru a potem wzięłam zimną wodą z czajnika zalałam :] zapomniałam wodę ugotować hehe
przesłodziłam kawę bleah
głowa mnie po tej nocy tylko boli...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 08:08
eta, evas, ivv, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość
-
Vikus gratulacje dla Was! Dla Ciebie, Tatusia i Zuzanny! Piękna waga! Mam nadzieję, że moja córcia tez dobije do takiej. Jeny jak się wzruszyłam, czułam że urodzisz, wszystko przez te skurcze wspierające. Jestem pewna, że wszystkie je miałyśmy, żeby Ci pomóc. Jeszcze raz ogromne GRATULACJE!
Martynika możesz liczyć na nasze wsparcie. W tym na skurcze wspierające.Powodzenia!
Weszłam w 38 tydzień.MonikaS, eta, weronikabp, evas, Duchess, vikus001, alexast, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość