X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 03:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    Zuzanna urodzila sie o 22.10 z waga 2800 teraz spi najedzona i ja tez sie ide przespac... Buziaki kochane!!!! Dziekuje za wsparcie jestescie wielkie!!!!!
    Gratuluję kochana wypoczywaj i szybko do domu wracajcie

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 03:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Wow ciężko Was nadrobić :-) Ale się tu dzieje :-) Podekscytowana jestem :-)
    Dziewczyny super !!! Trzymam za Was kciuki i życze nie bolesnego porodu.
    Moje nowiny przy tych porodach to pikuś :-)
    Wróciłam z USG z małym wszystko ok, przepływy ok, wody nadal 9 ale na razie nie ma tragedii. Mały waży 2558 g i jest jak na 25 tydz :-) lekarz mówi że jest ok i nawet jakby teraz się urodził to jest gitez - więc kamień z serca bo jakby zaczęła się akcja to bym płakała a tak to mam podobno jechać z uśmiechem :-). Lekarz powiedział tak jeszcze 2 tyg i każę Pani biegac i robić wszystko żeby urodzić :-) bo jak doczekamy do terminu to małego ciężko będzie wypchnąć :-) Powiedział że brzuszek małego jest coś duzy ale nie mam się tym martwic. Sama nie wiem ? Nie udało nam się zobaczyć twarzy bo mały bardzooooo nisko aż głowicą po włosach łonowych jeździł, ale udało nam się usteczka zobaczyc :-) sa śliczne :-)
    Topa kochana maly chyba na 35 tc wymiary ma co ? A nie na 25 ?

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 03:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie o 2.33 obudził silny skurcz po którym straszne gazy mnie dopadly. Dzis o 11 wizyta w kontrolna w szpitalu wiec się dowiem co i jaki szykuje :) Bosze jak mi palce dretwieja od rak no okropnie.
    Ale się podzialo i w ciagu paru dni mamy 3 szczęśliwe rodziny :)
    Kurcze ale mnie ciśnie to juz 3 dzien się oczyszczam

Limerikowo lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane raz juz ktorys wam dziekuje:) moje mamuski jestescie:))) mloda zjadla teraz spi na piersi bo tu jej najlepiej bo slyszy serduszko itd... Zdjecie dodam jak tylko opuscimy szpital a zapomnialam napisac ile mierzy a wiec az 51cm:))) ja nawet takich ubranek nie mam... Najwyzej maz cos dokupi:) tak kocham ta moja mala wielka kruszynke ahhh juz zaraz i wy sie dowiecie jakie to uczucie i euforia:)

Martynika, weronikabp, excella, Tusia84, MonikaS, eta, MagdaO, Duchess, monaaa, Nalka, evas, nutka, maggda, madamama, ivv, Evelineq, Mucha, Limerikowo, alexast, Galanea, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    Kochane raz juz ktorys wam dziekuje:) moje mamuski jestescie:))) mloda zjadla teraz spi na piersi bo tu jej najlepiej bo slyszy serduszko itd... Zdjecie dodam jak tylko opuscimy szpital a zapomnialam napisac ile mierzy a wiec az 51cm:))) ja nawet takich ubranek nie mam... Najwyzej maz cos dokupi:) tak kocham ta moja mala wielka kruszynke ahhh juz zaraz i wy sie dowiecie jakie to uczucie i euforia:)
    Ale sie ciesze ze je normalnie Zuzia, ze nie masz problemów z laktacja. Cudownie, wlasnie zobaczyłam mmsa od Ciebie i sie poryczalam, jest śliczna, cudowna! Jeszcze nie gratulowalam Tatusiowi :-) buziaki dla Was wszystkich

vikus001 lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownie :).Obym jeszcze dziś przekonała się jak to jest.

Spałam o dziwo super, jestem już spakowana (jeszcze nie głodna ;) ) i czekam.

Wszystkie Was proszę o kciuki, modlitwę, dobrą energię i wiarę w to, że Artur przyjdzie na świat bez cmv i w to, że jeszcze w poniedziałek/wtorek wrócimy wszyscy razem do domu :).

Tusia84, MonikaS, eta, MagdaO, vikus001, Duchess, monaaa, kambel, Nalka, evas, nutka, madamama, ivv, Margotka87, Mucha, Limerikowo, Galanea, sunset, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jaaaaaa! gratulacje! :-) a dla Martyniki powodzenia. Chyba nie musze mowic jaka zazdrosc mnie zzera :)

• excella Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikuś Kochana, ogromne gratulacje !! Bardzo sie ciesze że już masz Malutką przy sobie :) super :)

• excella Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, mocne kciuki. Bedzie dobrze. Bede o Was myśleć !

Martynika lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus gratulacje :D malutka ta Twoja kruszynka :) a teraz niech zdrowo sobie rośnie i poznaje nasz świat :) <3

Martynika powodzenia - trzymam kciuki za szybki poród i zdrowego Arturka :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus gratuluje! Odpoczywajcie dziewuszki. Martynika trzymam kciuki. Lubie czytać o porodach bo dzięki temu nie boję się. Nigdy w relacjach nie słychać tego bólu. Jakie to jest piękne, że jak już kobieta ma swój mały skarb to zapomina o bólu. To dla mnie niewybrażalne. Wierzę, że u mnie też tak będzie:)

vikus001, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

x76lklh.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to cześć dziewczyny :) kolejny dzień się zaczyna :)
    Przepraszam za osobny post, ale nie chciałam mieszać tematów hihi

Wiecie co? ja to myślałam wczoraj, że i u mnie zaczyna się. Normalnie dopadł mnie ból podbrzusza jak na okres, jak skurcze porodowe. Nie mogłam sobie pozycji do spania znaleźć. I chyba tak pół nocy było bo przez sen czułam. Na szczęście fałszywy alarm :) na szczęście bo chciałam dziś na wizytę jeszcze dotrwać :) zobaczymy jak tam wszystko się szykuje i ile Piotruś waży :)
    ale stracha miałam, że jeszcze w nocy będę gnała do polikliniki :)
    Już jestem po kąpieli - Misiek jeszcze śpi a ja nawet śniadanie opyliłam :) dziwne śniadanie bo leczo hihi schnę i myślę co założyć na siebie bo znowu upał się szykuje a mi portki trzasły w udach...no ale dzielnie dwie ciąże zniosły :) no nic - chyba te czarne rurki.... :/ ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 07:21

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika powodzenia!
    Kochany malutki skarbie Zuziu, witamy na swiecie:-)

vikus001, weronikabp lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus kochana ogromne gratulacje dla Ciebie <3 bardzo się cieszę czekamy na opis i zdjęcia malutkiej :)

Martynika to co dzisiaj kciukasy za Ciebie :) Powodzenia

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, ha, myślałam naiwnie, że wczoraj odpadł mi czop.O nie, to było preludium czopa :D.Dziś wylazło ze mnie coś dużo większego, dużo bardziej zbitego i... nie, nigdy w życiu nie miałam aż takiego smarka :P.
    I samo wcale wyjść do końca nie chciało, nieźle się umordowałam, żeby się go pozbyć.

eta, nutka, maggda, Margotka87, ivv, Mucha, Limerikowo, Galanea, sunset, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    Cudownie Vikus!!! takie dobre wiesci z rana! Gratuluje,.czekamy na fotke malej kruszynki :-)

vikus001, weronikabp lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus najserdeczniejsze gratulacje!!! Pozdrowienia dla całej Twojej rodziny :) :) zrobiłaś kawał pięknej roboty :) dzielna i fantastyczna kobietka z Ciebie!

Matynika - Tobie życzymy powodzenia! na pewno pójdzie sprawnie i co najważniejsze Artur to zdrowy chłopak, więc nie masz powodów do obaw, tylko się cieszyć że ta chwila pierwszego spotkania jest tak blisko!

MonikaS może obetnij te czarne rurki do kolan, szybko podegnij, podszyj ręcznie i masz krótkie spodenki, jeśli Ci nie szkoda ;D

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Vikuś!!!!!
    mnie też z wrażenia w nocy dopadły hmm skurcze :D ale tylko dwa w tym jeden bolesny (ale zastanawiam się czy to aby nie było spowodowane zjedzonymi na kolacje truskawkami, czereśniami i ogórami małosolnymi:D )
    Martinika kciuki mocno zaciśnięte!!!! wszystko pójdzie gładko i sprawnie!

Wczoraj byliśmy na wizycie szyjka w ciągu 10 dni z 4 cm skróciła się do 2,4 więc może nie będę rodziła w lipcu:D Lekarka mnie troche nastraszyła z ilością wód, bo najpierw wyszło 8, ale w drugim pomiarze znalazła jeszcze jedną kieszonkę i jest 12. reszta ok, mała waży 3200:)
    z niecierpliwością czekam na kolejne akcje porodowe:))))
    Miłego dnia!

eta, weronikabp, Tusia84, evas, ivv, Limerikowo, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta hmmm nie szkoda, ale z drugiej strony jak odetnę a ta pogoda się skończy to nie będę miała długich hihihi :)
    poszukam zaraz sukienki, gdzieś miałam taką ciążową :)
    Azi duża dziewczynka :) ja dzisiaj o 10 mam wizytę to dowiem się ile mój waży :)

wiecie jaka ze mnie gapa? poszłam zrobić kawkę. Nasypałam do kubka, dosypałam cukru a potem wzięłam zimną wodą z czajnika zalałam :] zapomniałam wodę ugotować hehe
    przesłodziłam kawę bleah
    głowa mnie po tej nocy tylko boli...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 08:08

eta, evas, ivv, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus gratulacje dla Was! Dla Ciebie, Tatusia i Zuzanny! Piękna waga! Mam nadzieję, że moja córcia tez dobije do takiej. Jeny jak się wzruszyłam, czułam że urodzisz, wszystko przez te skurcze wspierające. Jestem pewna, że wszystkie je miałyśmy, żeby Ci pomóc. Jeszcze raz ogromne GRATULACJE!

Martynika możesz liczyć na nasze wsparcie. W tym na skurcze wspierające. :) Powodzenia!

Weszłam w 38 tydzień. :D

MonikaS, eta, weronikabp, evas, Duchess, vikus001, alexast, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
‹‹ 1061 1062 1063 1064 1065 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ