MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Martynika-powodzenia
trzymam kciuki za artura
U ciebie pewnie pójdzie sprawniej skoro czop odszedłwięc pewnie za kilka godzin juz będzie po wszystkim
Dziewczyny nie pogniewam sie jakbyscie wysłały do mnie sloneczko skoro macie juz go dośćbo u mnie od dwóch dni pada i jest dość zimno
-
Vikus- całą noc czekałam na tę wiadomość.
Jeszcze wieczorem powiedziałam mężowi z zazdrością, że jedna z babeczek z forum pojechała rodzić.
Gratuluję z całego serducha!
Martynika- powodzenia i zazdroszczę Ci już teraz.
Kambel- Ty masz swoje Słoneczko przy sobie, nie potrzeba ci tego na niebie;)vikus001, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Kambel słoneczka możesz od nas trochę zabrać i nawet odrobinę deszczu przyjmiemy w zamian z radością
Próbowałam rano wcisnąć się w jakąś letnią sukienkę, ale nic z tego. Pozostały mi jeansychyba na jakieś zakupy się wybiorę, bo w te upały to ja nie wytrzymuję w długich spodniach. A myślałam, że uda mi się juz nic ciążowego nie kupować.
Wybieram się dziś na wyniki. Ale autobus mam dopiero za godzinę, a tak strasznie głodna jestem.
Martynika trzymam kciuki, oby szybko poszło -
Tusia84 wrote:haha Evas ja tak samo w nic się nie mieszczę przez brzucholek
i nawet jak już w coś wejdę i patrzę na te blade nogi to nie wiem czy powinnam pokazywać je światu
Tusia84 lubi tę wiadomość
-
kambel wrote:Martynika-powodzenia
trzymam kciuki za artura
U ciebie pewnie pójdzie sprawniej skoro czop odszedłwięc pewnie za kilka godzin juz będzie po wszystkim
Dziewczyny nie pogniewam sie jakbyscie wysłały do mnie sloneczko skoro macie juz go dośćbo u mnie od dwóch dni pada i jest dość zimno
Kambel, dostaniesz od nas duuużo sloneczka w zamian za swieżą fotke córeńki:-) masz jakies nowe?weronikabp, ivv lubią tę wiadomość
-
Vikuś, gratuluję z całego serca!
Martynika, trzymam kciuki.
evas, mam prośbę o zmianę daty porodu - 5 czerwca mam cesarkę.
Drogie moje koleżanki. Otóż zrobiłam rzecz okropną, najgłupszą jak się da. Mianowicie, wczoraj w przypływie głupoty zaczęłam dusić podskórnego pryszczola, który oczywiście nie chciał wyjść. W rezultacie, obudziłam się dzisiaj z wielką, czerwoną gulą na czole i małą ranką do tego. Czy któraś się orientuje, co mogę zrobić z tym, poza zakupem chusty na twarz i przejściem na islam/wyprowadzką do Arabii? Help! Help!vikus001, nutka, weronikabp, ivv, Limerikowo, maggda, Galanea lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki może i przychodzą szybciej za to Franek naszej Pauli nie ma chyba ochoty jeszcze się pokazać po drugiej stronie brzuszka.
Weronika jak po obchodzie i konsultacji z lekarzem? Przetrzymają Polunię jeszcze w brzuszku?
Aaaa, evas, Bakierka coś pisała, że chyba Marcel synuś będzie miał na imię.
Oj madamama skąd ją znam ten ból. To mój objaw nerwicy natręctw, wyciskanie czego się da. Nawet męża atakuje ale broni się jak może.Najlepiej maść cynkową albo taką wysuszająca za 3zł. nie pamiętam nazwy, ale śmierdzi okrutnie. No i malutki plasterek. Nic więcej nie zrobisz. Ewentualnie podróż do Indii taka naturalna tikka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 09:03
madamama, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Mnie jeszcze nie wzięli, czekają na miejsce.Ale wiecie co? przyszła do mnie doradczyni laktacyjna pogadać, czy mam jakieś pytania, wątpliwości, obawy, no i zapytałam, kiedy po porodzie pojawi mi się mleko, bo nic nie mam do tej pory i trochę się martwię, czy ta produkcja tak nagle ruszy.No i zapytała, czy może obejrzeć moje piersi.Wiec jej pokazałam.Zaczęła mi je gmerać, uciskać i wyleciało mi mleko! Aż mam poplamiony stanik
.Stwierdziła, że piersi są super gotowe i mogłabym niejedno dziecko obdarować mlekiem
.Super, że przyszła, mam teraz takie pozytywne nastawienie do karmienia, nie boję się, że zabraknie mi pokarmu
.Nawet nie wiedziałam, że mam pełne piersi, jeszcze wczoraj patrzyłam, czy coś tam jest, ale chyba po prostu nie umiałam tego robić.
madamama, Duchess, kambel, Tusia84, evas, eta, Evelineq, ivv, Nalka, MagdaO, Mucha, alexast, Limerikowo, maggda, Galanea, sunset, monalisa lubią tę wiadomość
-
Kiedyś sobie chyba każę krępować łapy, żeby się nie doprowadzać do takiego stanu. Ale masz rację, to na tle nerwowym jest. Mam pastę cynkową, nie wiedziałam, czy w ciąży można, więc babcinym sposobem posmarowałam miodem, bo taki naturalny antyseptyk, ale oczywiście w tej temperaturze mi spływa
Spróbuję cynku, ale mam to zakleić plastrem też? Po to, żeby nie grzebać, czy to jakoś pomaga w leczeniu? -
Duchess- postaram sie na dniach coś wrzucić . Teraz Kaja leży w swoim prywatnym solarium więc nie mam jak jej robić zdjęć niestety.
W ogóle moje cycki juz po 4 dniach chyba zaczynają strajkowac . Niby mała ciągnie a one sie robią jak kamloty. Doswiadczone mamusie czy macie na to jakieś rady ? -
Madamama, datę zmienię jak już będzie po wszystkim. Ustaliłyśmy, że zostawiamy przewidywaną datę porodu, żeby zobaczyć kto urodził wcześnie, a kto po terminie.
Maggda, bo dziewczynki są szybsze, a chłopcy w ten upał strasznie leniwi się zrobiliNo ale miejmy nadzieję, że dziś dołączy do nich Artur
Weronika odezwij się
madamama, Martynika, maggda lubią tę wiadomość