X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • eta Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie pozytywne informacje tak dobrze nastrajają!!! :D aż człowiek już chce rodzić :D

MonikaS, azi, Nalka, vikus001, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika-powodzenia :) trzymam kciuki za artura
    U ciebie pewnie pójdzie sprawniej skoro czop odszedł :) więc pewnie za kilka godzin juz będzie po wszystkim :)

Dziewczyny nie pogniewam sie jakbyscie wysłały do mnie sloneczko skoro macie juz go dość :) bo u mnie od dwóch dni pada i jest dość zimno :(

relgio4pk3pt9z4w.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus- całą noc czekałam na tę wiadomość.:) Jeszcze wieczorem powiedziałam mężowi z zazdrością, że jedna z babeczek z forum pojechała rodzić.:P
    Gratuluję z całego serducha!

Martynika- powodzenia i zazdroszczę Ci już teraz.:P

Kambel- Ty masz swoje Słoneczko przy sobie, nie potrzeba ci tego na niebie;)

vikus001, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • evas Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel słoneczka możesz od nas trochę zabrać i nawet odrobinę deszczu przyjmiemy w zamian z radością :)

Próbowałam rano wcisnąć się w jakąś letnią sukienkę, ale nic z tego. Pozostały mi jeansy :( chyba na jakieś zakupy się wybiorę, bo w te upały to ja nie wytrzymuję w długich spodniach. A myślałam, że uda mi się juz nic ciążowego nie kupować.

Wybieram się dziś na wyniki. Ale autobus mam dopiero za godzinę, a tak strasznie głodna jestem.

Martynika trzymam kciuki, oby szybko poszło

9bsp388.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Evas ja tak samo w nic się nie mieszczę przez brzucholek :) i nawet jak już w coś wejdę i patrzę na te blade nogi to nie wiem czy powinnam pokazywać je światu :P

evas lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh jak fajnie się rano wstaje i czyta na forum następne dobre wieści:)

Vikus gratulacje dla Was, odwaliłyście Zuzia kawal dobrej roboty;D

Martynika czyżby coś się zaczynało dziać???:)

vikus001 lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • evas Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    haha Evas ja tak samo w nic się nie mieszczę przez brzucholek :) i nawet jak już w coś wejdę i patrzę na te blade nogi to nie wiem czy powinnam pokazywać je światu :P
    Ja w sumie w jedną sukienkę weszłam, ale jest na cieniutkich ramiączkach, a moje ramiona są tak blade, że zrezygnowałam z jej założenia.

Tusia84 lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrze na ta listę i te nasze dziewczynki coś szybciej przychodzą na świat:D

evas lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    Martynika-powodzenia :) trzymam kciuki za artura
    U ciebie pewnie pójdzie sprawniej skoro czop odszedł :) więc pewnie za kilka godzin juz będzie po wszystkim :)

Dziewczyny nie pogniewam sie jakbyscie wysłały do mnie sloneczko skoro macie juz go dość :) bo u mnie od dwóch dni pada i jest dość zimno :(

Kambel, dostaniesz od nas duuużo sloneczka w zamian za swieżą fotke córeńki:-) masz jakies nowe?

weronikabp, ivv lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikuś, gratuluję z całego serca!
    Martynika, trzymam kciuki.
    evas, mam prośbę o zmianę daty porodu - 5 czerwca mam cesarkę.

Drogie moje koleżanki. Otóż zrobiłam rzecz okropną, najgłupszą jak się da. Mianowicie, wczoraj w przypływie głupoty zaczęłam dusić podskórnego pryszczola, który oczywiście nie chciał wyjść. W rezultacie, obudziłam się dzisiaj z wielką, czerwoną gulą na czole i małą ranką do tego. Czy któraś się orientuje, co mogę zrobić z tym, poza zakupem chusty na twarz i przejściem na islam/wyprowadzką do Arabii? Help! Help!

vikus001, nutka, weronikabp, ivv, Limerikowo, maggda, Galanea lubią tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki może i przychodzą szybciej za to Franek naszej Pauli nie ma chyba ochoty jeszcze się pokazać po drugiej stronie brzuszka. ;D

Weronika jak po obchodzie i konsultacji z lekarzem? Przetrzymają Polunię jeszcze w brzuszku?

Aaaa, evas, Bakierka coś pisała, że chyba Marcel synuś będzie miał na imię.

Oj madamama skąd ją znam ten ból. To mój objaw nerwicy natręctw, wyciskanie czego się da. Nawet męża atakuje ale broni się jak może. :D Najlepiej maść cynkową albo taką wysuszająca za 3zł. nie pamiętam nazwy, ale śmierdzi okrutnie. No i malutki plasterek. Nic więcej nie zrobisz. Ewentualnie podróż do Indii taka naturalna tikka.:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 09:03

madamama, Limerikowo lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jeszcze nie wzięli, czekają na miejsce.Ale wiecie co? przyszła do mnie doradczyni laktacyjna pogadać, czy mam jakieś pytania, wątpliwości, obawy, no i zapytałam, kiedy po porodzie pojawi mi się mleko, bo nic nie mam do tej pory i trochę się martwię, czy ta produkcja tak nagle ruszy.No i zapytała, czy może obejrzeć moje piersi.Wiec jej pokazałam.Zaczęła mi je gmerać, uciskać i wyleciało mi mleko! Aż mam poplamiony stanik :).Stwierdziła, że piersi są super gotowe i mogłabym niejedno dziecko obdarować mlekiem :).Super, że przyszła, mam teraz takie pozytywne nastawienie do karmienia, nie boję się, że zabraknie mi pokarmu :).Nawet nie wiedziałam, że mam pełne piersi, jeszcze wczoraj patrzyłam, czy coś tam jest, ale chyba po prostu nie umiałam tego robić.

madamama, Duchess, kambel, Tusia84, evas, eta, Evelineq, ivv, Nalka, MagdaO, Mucha, alexast, Limerikowo, maggda, Galanea, sunset, monalisa lubią tę wiadomość

• madamama Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś sobie chyba każę krępować łapy, żeby się nie doprowadzać do takiego stanu. Ale masz rację, to na tle nerwowym jest. Mam pastę cynkową, nie wiedziałam, czy w ciąży można, więc babcinym sposobem posmarowałam miodem, bo taki naturalny antyseptyk, ale oczywiście w tej temperaturze mi spływa ;)
    Spróbuję cynku, ale mam to zakleić plastrem też? Po to, żeby nie grzebać, czy to jakoś pomaga w leczeniu? :)

sjr9qqa.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) Martynika, powodzenia dzisiaj!

Martynika lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess- postaram sie na dniach coś wrzucić . Teraz Kaja leży w swoim prywatnym solarium więc nie mam jak jej robić zdjęć niestety.

W ogóle moje cycki juz po 4 dniach chyba zaczynają strajkowac . Niby mała ciągnie a one sie robią jak kamloty. Doswiadczone mamusie czy macie na to jakieś rady ?

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, a przybliz co to te kamloty prosze?

Martynika lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madamama, datę zmienię jak już będzie po wszystkim. Ustaliłyśmy, że zostawiamy przewidywaną datę porodu, żeby zobaczyć kto urodził wcześnie, a kto po terminie.

Maggda, bo dziewczynki są szybsze, a chłopcy w ten upał strasznie leniwi się zrobili :) No ale miejmy nadzieję, że dziś dołączy do nich Artur :D

Weronika odezwij się ;)

madamama, Martynika, maggda lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie mysle, ze za przykladem Vikus, wszystkie babki z donoszona ciaza dzis biora sie za koszenie trawy :)

evas, ivv lubią tę wiadomość

• kambel Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są strasznie twarde i po malu zaczynają boleć przy dotyku więc pewnie zator sie robi dlatego też porownalam to z kamieniem :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na wiadomości od Weroniki :)

Musze wyjść z domu ale będę zerkała na tel. co tam u Was się dzieje :)

Duchess lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
‹‹ 1062 1063 1064 1065 1066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ