MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
No i wystarczyło powiedzieć że zbieram na nową pralkę i starą właśnie dzisiaj trafił szlag , na domiar złego pani z Zusu mi powiedziała przez telefon że kase mają zamiar mi w czerwcu dopiero wypłacić za kwiecień... super ;/
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Galanea please daj potem znac jak to z tym wywolywaniem 2 tyg pon terminie w UK, bo to juz 42tydz skonczony a 43 jakby sie mial zaczac wow
ja juz przewertowalam w ta i wewte ma ksiazke ciazowa irl szukajac terminu jaki na pocz byl ustalony wg pomiarow(29.5-1.06), kurcze boje sie tego wywolywania na pocz czerwca
a moja ginka twierdzi, ze przy nadcis to nie ma innej opcji, rozumiem w sumie
maz sie smieje pyta co dzien czy cos sie rusza i kiedy idziem na schody
to powiedzialam mu, ze na maraton w tym upale to sam sie pisze, siedze pod wentylatorkiem od rana :--)), on zreszta w domowym biurze tez wietrzy sie he heGalanea lubi tę wiadomość
-
Bo w szpitalu oprócz mierzenia tętna co 2 godziny i usg co tydzień nic więcej by mi nie robili, więc mogę sobie to robić sama a na przepływy i tak chodzę co tydzień. Teraz tylko bardziej zwracam uwagę na ruchy. I jeszcze chyba się zorientuję jak u mnie w szpitalu wygląda sprawa z ktg, to też chyba będę sobie chodzić, żeby czuć się jeszcze bezpieczniej.
We wtorek idę na przepływy do kolejnego lekarza (już 3), zobaczymy co mi powie.
Moja ginekolog też powiedziała, że jak przepływy będą ok to nie muszę siedzieć w szpitalu. Nastraszyła mnie tylko ta na tym usg środę, a jak pytałam położną z tamtego szpitala o tą lekarkę, czy ma tendencję do straszenia itd. to mi powiedziała z wyraźną aluzją "ona jest dobra w usg" (wywnioskowałam, że głównie w usg i z resztą u niej słabo). Dodała też, żeby faktycznie iść jeszcze w ten wtorek do innego szpitala, bo ich szpital jest na minusie i szuka pacjentów niewymagających nakładów (czyli np. mój przypadek) i u nich zawsze usłyszę, że mam siedzieć w szpitalu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 12:13
Galanea, Limerikowo, MonikaS lubią tę wiadomość
-
Limerikowo wrote:Galanea please daj potem znac jak to z tym wywolywaniem 2 tyg pon terminie w UK, bo to juz 42tydz skonczony a 43 jakby sie mial zaczac wow
Dam znać jak coś się dowiem, ale to relacje z drugiej ręki, bo to żona szefa. Pewnie połowiczne informacje będą, że urodziła i tyleAle tak, dwa tygodnie po terminie, co chwilę na ktg jeździła i nic. W końcu wyznaczyli datę wywołania i dziś ją wzięli.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Galanea no ja wiem, ze trudne info ludzie zostawiaja dla siebie, wiadomo malo przyjemne i optymistyczne plus ang podejscie ok ok prawie jak irl
a jednak jak mechanicy sie rozgadaja jak moj maz pojedzie na zbieznosc kolek w Irl to mowia otwarcie jak bylo z zonami
jak mozesz to daj znac, a jak nie to tez ok ;--)))
mi ginka mowila ze teraz raczej sie w Pl nie czeka 2 tyg ale do tyg max plus patrzy na profil pacjenta
dziecko to mam spokojne po mezu, ale uparte to po mnie, nie zeszla jeszcze w dolWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 12:23
Galanea lubi tę wiadomość
-
Skurcze co 5-7 minut od godziny, odczuwam w dole brzucha i plecach.Do wytrzymania, tylko chyba już ze mnie cała woda schodzi, jestem mokra jak mysz, nie ma na mnie suchego centymetra
.
Ale się cieszę, że to działa i idzie do przodu.O, znowu skurcz.
excella, ivv, maggda, Mucha, Evelineq, alexast, sunset, Galanea, Paulina1986, karolina1990, Kota, kambel, Limerikowo, Tusia84, evas, nutka, eta, Agusia2312, MagdaO, Niesforna lubią tę wiadomość
-
Upał faktycznie masakra, chociaż trochę wieje - byle do jutra, ponoć ma się nieco ochłodzić.
Pierwszą córkę rodziłam w lutym i muszę przyznać, że zima jest o wiele lepszym czasem na późną ciążę. Przy trzecim chyba znowu będziemy celować z dzieckiem na początek rokuLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Jejku a mnie tak podbrzusze boli
W dodatku jakoś apetytu nie mam co jest u mnie dziwne, a jak chodzę to mało okrakiem bo czuję jakiś ból na dole... Nie chcę się napalać ale chyba zmierza w dobrą stronę...
Martynika trzymam kciuki !Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 13:00
Evelineq, Galanea, alexast, ivv, Limerikowo, evas, czekajajaca, eta lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki
Miło, że o mnie pamiętacie
Ostatnio mało się udzielam, bo cały czas doprowadzamy mieszkanie do stanu używalności po malowaniu.
Ja cały czas jeszcze w dwupaku i mam nadzieję jeszcze 2-3 tygodnie w nim pozostać
Serdecznie gratuluję nowo rozpakowanym mamusiom i trzymam kciuki za te walczące w szpitalachGalanea, Paula222, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość