MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula222 wrote:Pewnie tylko położna będzie... Ale pogadam z nią
Oby to było to !
Trzymam kciuki żeby to był czop i akcja się rozwinęła
Weronika co u Ciebie ? Nic się nie odzywasz daj znac co lekarze powiedzieli w szpitalu.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
alexast wrote:sunset - ja mam z angelsounds i jestem mega zadowolona pomimo, że kupiłam używany
http://olx.pl/oferta/detektor-tetna-plodu-angelsounds-CID88-ID5mK87.html#e9bda82938
-
nick nieaktualnyNatalia pisala ze jest dzis mega zajęta ale ze wszystko ok.
U mnie decyzje podejmą w pon, zawroty mam od czasu do czasu, teraz obserwują czy porod sie sam bedzie rozkrecal.
Jeszcze raz dziekuje za troskę, jesteście kochane
Paula oby to było to!Limerikowo, Galanea, NataliaK, Duchess, Tusia84, ivv, Niesforna, madamama lubią tę wiadomość
-
cos z tymi zawrotami na koncowce ciazy musi jednak byc
ja sama nie mam absoltnie sklonnosci do omdlen, ale wczorj w laz po 11 mialam wrazenie, ze zaraz doslownie zemdleje, zaczelam juz odplywac jakby, odeszlam od zlewu na wszelki wypadek i ok, przytomnosc wrocila
nie wiem co to bylo, po 2 butle plus pije przeciez i spacer byl oraz do sklepu wieczorkiem po 8
chyba jakas chwiliowa slabosc organizmumonalisa lubi tę wiadomość
-
Limerikowo wrote:cos z tymi zawrotami na koncowce ciazy musi jednak byc
ja sama nie mam absoltnie sklonnosci do omdlen, ale wczorj w laz po 11 mialam wrazenie, ze zaraz doslownie zemdleje, zaczelam juz odplywac jakby, odeszlam od zlewu na wszelki wypadek i ok, przytomnosc wrocila
nie wiem co to bylo, po 2 butle plus pije przeciez i spacer byl oraz do sklepu wieczorkiem po 8
chyba jakas chwiliowa slabosc organizmu
Ja też tak właśnie czuję się śmiesznie, i zawroty się przytrafiają i uczucie słabości, ale moja znajoma, która niedawno urodziła stwierdziła że przed porodem tak jest:D więc traktuję to jako pozytywny objaw, bo nigdy tez nie miałam problemów i skłonności do omdleń i tego typu dolegliwości ... przez cała ciążę także, dopiero od kilku dni tak się śmiesznie czujeAgusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Nadrobić nie dam rady.
Odebrałam wyniki- gbs ujemny, reszta wszystko w normie.Więc mogę rodzić i dziś. Chociaż nie, dziś nie, bo gotuję chłodnik litewski i zamierzam się go najeść.
Galanea, Evelineq, evas, monalisa, Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Hej MAAMUTKI.
VIKUS gratuluję i przsyłam całuski dla Córy:)
Dziewczynki porodowe 3 mam kciuki:)
ja po ktg... skurcze w liczbie 9, w tym 4 dosc długie... Ordynator akurat się napatoczył i pow, że ładne i nie ma co sie martwic, ale idzie ku dobremu.
Moj gin ze wzgledu na ułożenie posladkowe w poniedziaek chce widziec mnie na wizycie, bo skurcze robią się niebezpieczne. To juz nie tylko b-h.
I pewno zadecyduje czy nie klasc do szpitala na obserwacje- by sie akcja nie rozkrecila, aby przeprowadzic cesarkę. Albo odrazu się karze się umówić na cc. A jak się obrocila prawidlowo to w krótce bedziemy sie cieszyc z córki:)
Aaaa tak wogole to moja księżniczka czekajac w godzinnej kolejsce na ktg szalala bez umiaru, az nie mogli sie nadziwic wszyscy na korytarzu, a jak się polozylam tak ona zasnela- oj malutko tych ruchow bylo, nawet 2 razy położna tarmosila mi brzuch i cisza byla. Ale min ruchów był. A teraz jak wrocilam do domu znowu się kręci jak opętana. Niegrzeczna dziewczyna- po mamusi pewno:)
Nie idzie wytrymać na dworze- 27 stopni w cieniu.
Galanea, Evelineq, evas, NataliaK, Agusia2312, Duchess, monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Pojechałam na badania, a mi tu pani w laboratorium wykrzyczała, że glukozę to się robi do 9-tej. Więc jej tłumaczę, że nic nie jadłam, a ona że i tak źle wyjdzie, bo organizm mimo że nic nie zjadłam zaczął produkować insulinę. Zdenerwowałam się tylko i zapomniałam z tego wszystkiego, że na osobnym skierowaniu miałam jeszcze grupę krwi do zrobienia. No i będę musiała w poniedziałek znowu iść do tej wstrętnej baby. A rano tam zawsze jest tłum ludzi.
I się jeszcze dowiedziałam, że moja pani doktor się pochorowała i jest na zwolnieniu do końca przyszłego tygodnia. A miałam mieć w środę wizytę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 15:37
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Tak więc byłam na ktg, póki co zarejestrowało 3 małe skurcze więc spokojnie, z Frankiem ok serduszko ładnie bije. Położna mówi że skoro krew to szyjka póściła
Jejjj nareszcie ! Uparciucha
Mam się obserwować w domu co do skurczy no i czy nie ma ,,żywych '' krwawień... WIęc czekamy
A krok mnie tak boli że wstać z leżaka nie mogłam po badaniu i położna mi pomagała
evas ja też się spotkałam z taką ,,sympatycznością'' jak byłam ostatnio w szpitalu - szkoda gadać...Galanea, NataliaK, evas, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc kochane,
Na samym poczatku gratuluje Vikus)) super ze w miare szybko poszlo
)) po raz kolejny-zazdraaaaaszczam<3
Dzis dzien na pelnych obrotach,poskakalismy troche z zakupami na 4 pietro,bez windy w te i na zadkurde!a ze mna tak zle ze masakra!co za kondycja!myslalam ze zemre jak wlazlam na to 4 pietro
Bylam dzis w eko sklepie po swoje otreby... ale mnie baba zezloscilarozmawiala ze mna i mowi : chlopak?ja jej na to, ze tak-moj Franek
a ona : o matko! Nie dosc ze chlopak to jeszcze Franek!to Pani sobie jeszcze dlugoooo poczeka na porod:-| no wiecie co
wyszlam stamtad z mina zbitego psa
bo jeszcze gotowa bede imie zmienic... haha
Evas ja mialam tak samo z tsh i ft4, wszedzie pobieralo normalnie a raz po drodze mialam innego medicovera i weszlam z marszu ok 11 na pobranie,na co baba ze za pozno. Zaczelam sie z nia klocic bo wiem-ze godzina akurat w tym przypadku nie ma znaczenia,pobrala mi,ale jakby chciala zyle rozszarpacporuszylam ta sprawe z lekarzem i on stwierdzil ze po prpstu do 10:30 wyjezdzaja probki... a widocznie Pani nie miala juz zadnych i tylko z moja mialaby robote..
) bo znaczenie godzinowe jest tylko w przypadku kortyzolu itp
))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 15:27
weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Dziekuje wam baaaardzo kobitki tez po raz ktorys.... Wlasnie mala przy cycku czekamy na tatusia i umieramy z goraca.... Trzymam kciuki za wszystkie rozkrecajace sie akcje oby poszlo bezbolesnie:))) weronika informuj prosze....
Galanea, Paula222, NataliaK, Evelineq, weronikabp, evas, Agusia2312, Duchess, monalisa, Limerikowo, czekajajaca lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMucha wrote:Evas biedaku sie musisz meczyc z takimi glupimi osobami, ale zrobilas ta glukoze mimo wszystko?
Natalia to co Franki takie uparte niby?
Niby tak,stwierdzila ze chlopaki nie chca wychodzic a Franki to juz w ogolejakas wrozka czy co? a w nosie mam, wyjdzie kiedy bedzie chcial,nic nie poradze na to
))
evas, monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość