X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po festynie :-) to był taki dla dzieci bardzo miło było :-) U mnie słonko zaszło i burza idzie :-0 trochę lepiej się zrobiło
    Ja też mam męża bliźniaka :-)

Evelineq, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO ja też jestem ciekawa czy taka niania jest bardzo pomocna i jak macie juz kupione to z jakiej firmy i jakie ? :) Bede wdzięczna za odpowiedz :)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Dziewczyny macie nianie elektryczne już kupione albo monitory oddechu ? jakie polecacie ? bo jeszcze nie mam nic i się zastanawiam czy kupić :)
    ja mam z angelcare z allegro nowka niania plus monitor oddechu z wskaznikiem temp w pokoju
    dopiero bedziemy probowac jak bedzie Baby w lozku
    z recenzji to jedna z najdrozszych i najlepszych firm, myslimy ze sie sprawdzi
    na poczatku to raczej my za nianie bedziemy robic i biegac patrzec na zmiane na okraglo czy mala oddycha ;--))moja mama tak robila. pamietam ze sprawdzala z mlodszym rodzenstwie jak spia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 15:51

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie kupiłam ani niani ani monitora oddechu.
    Jeśli się na coś zdecyduję, to na nianię tylko. Ale to później jak już mały będzie z nami :)

Znajomi kupili niedawno, ich synek ma 3 miesiące. I mówią, że sprawdza się jak mały śpi u siebie w pokoju w łóżeczku, a oni są w salonie bo mają gości, czy jak mama jest sama i coś robi w kuchni np. Pod tym kątem myślę, że może mi się przydać. Ale jeszcze nie wiem czy Synek polubi swoje łóżeczko... :D
    dlatego wstrzymuję się z zakupem.

Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie kupuję bo mam małe mieszkanie :) a mały i tak będzie całą dobę w pokoju, w którym i ja całą dobę przesiaduję hihi
    miałam iść z Miśkiem na spacer a jego tak ciężko zwabić do ubierania, że nie mam ochoty za nim biegać i namawiać. Powiedziałam, że jak chce na plac zabaw to sam ma przyjść się ubrać a jak nie to nie. :) no i bawi się póki co na środku pokoju samochodami... a ja siedzę i czekam hehe w sumie biedy nie ma bo na podwórku 32 w cieniu - dla mnie lepiej w domu siedzieć... tu przynajmniej opuchlizna jest do zniesienia :)
    a niby takie tam ubieranie - koszulka buty i spodenki hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 16:01

Agusia2312 lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż miał pracować do 14, dzwonię do niego i okazało się, że jeszcze z pracy nie wyjechał...
    siedzę całymi dniami w domu i już mam dosyć... a jeszcze siostra męża dzwoniła pytać czy mąż pojedzie pomóc im fundamenty pod dom kopać w niedzielę...jakieś 40 km od nas... ja mówię do męża, że mogłaby trochę pomyśleć, że przecież jestem prawie rodząca, cały tydzień sama w domu i jedna niedziela wolna to nie - jedź kop doły... a jak my robiliśmy remont kuchni to sami bo oczywiście nie było komu pomóc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 16:14

Limerikowo, Evelineq lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety, Wy macie jakiś dzień wkurzenia, ja zmęczenia. Ledwo siedzę :( No i stresuje się niesamowicie, bo rano zawiozłam te próbkę moczu na powtórne badanie i teraz co chwila wchodzę na stronę medicover, żeby sprawdzić wyniki, ale jeszcze ich nie ma :( A mnie stres zjada...

Limerikowo lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka nie denerwuj się, na pewno wyniki będą ok :)
    W poniedziałek sama będę musiała jechać na badania - z tym, że krwi...
    Jutro jadę na KTG, we wtorek też na KTG. Czas zleci i w piątek cc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 16:20

Modelka, maggda, eta lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu kupiłas wózek? Jaki?
    Agusiu my tez mamy angelcare nianię z kamerką i monitorem oddechu, 3 w jednym.
    Powiem Wam ze zobaczyłam te sale porodową i najchętniej juz bym tam została, ech..
    Modelka daj znac jak wyniki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 16:21

Modelka, NataliaK, Duchess, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja włączyłam polsat cafe i porody oglądam :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też oglądałam i już odliczam dni do przyszłego czwartku - wtedy mam ciążę donoszoną i mogę rodzić :)

Laski, a Wy pijecie herbatkę z liści malin, albo bierzecie wiesiołek? Ja herbatkę dopiero teraz kupiłam i właśnie piję, ale o wiesiołku zapomniałam totalnie...

NataliaK lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze naprawde dzis dzien jakiegos nerwa totalnego nastal,nie dziwie sie,wydaje mi sie ze to ta pogoda tak zadzialala w koncu takie klimaty to sorry ale nie na ciaze. Ja z mezem wybylam przed poludniem do lumpka jakiegos bo oczywiscie poranny ryk zrobil swoje,nie bylam w stanie znalezc zadnego ubrania ktore by na mnie pasowalo, wszystko na brzuchu sie rozlazilo,w koncu nie dziwne, wiekszosc ciazy chodzilam zima jednak. Ale zadowoloma jestem bo udalp mi sie zlapac 3 zaaaajebiaszcze bluzki z metkami i za wszystko zaplacilam 24 zl hłe hłe ;-) a no i rano akcja-nie moge zalozyc butow, maz wtf?! Ciagnie,pomaga,nic. Zaklinowaly sie :D jedne,drugie,trzecie,dziesiate-ja w placz :D hahahaha teraz sie sama z siebie smieje, pojechalismy do sklepu kupic nowe-rozmiar... 43 !!! NORMALNIE YETI!!na koniec kupil mi wielkiego loda swiderka bo juz widzial ze po tym rozmiarze butow mine mialam niezbyt tega ;-) lzy w oczach,czy stopa mi odpuchnie i zmaleje do normalnego rozmiaru,bo jak nie to sie chyba naprawde wsciekne ;-)

I jeszze na zakupach kasjerka do mnie "matko blizniaki bedzie Pani miala?...taki ogromny brzuch w takie lato,niech juz Pani rodzi bo widac ze ledwie Pani stoi" .. dobrze ze mnie o tym poinformowala bo jakby mi nie powiedziala-to serio,nie wiedzialabym... :||

Modelka w akcie desperacji pojechalam wczoraj na Mlociny do eko sklepu i kupilam te pieprzone liscie malin hahahaha i pije... ale to juz naprawde akt totalny desperacji,wiem ze to nie przyspieszy,ale jakos mi na duchu lzej ze juz naprawde robie wszystko, a znajac moje zycie i pecha przenosze Franka ;-) ale w takich dniach jak dzis przynajmniej wiem,ze robie wszystko i nie moge miec pretensji do siebie :D :D

weronikabp, Limerikowo, vikus001, maggda, evas, eta, Niesforna, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do blizniakow to mam przyjaciela praktycznie od urodzenia ktory jest blizniakiem i nie mam lepszego przyjaciela niz on ;-) najlepsze jest to ze jego tata na jego weselu mowil ze on chcial zebym ja wyszla za Marcina hehe a jego mama na moim weselu z kolei mowila ze chciala byc moja tesciowa ;-))) i nawet sie o to modlila, bo my od malego zawsze razem,jak widac przyjazn damsko-meska istnieje,swoja droga to tata malej Hani ktora sie urodzila tydzien temu-skrajny wczesniaczek 800 gram.

Limerikowo, vikus001 lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Tusiu kupiłas wózek? Jaki?
    Agusiu my tez mamy angelcare nianię z kamerką i monitorem oddechu, 3 w jednym.
    Powiem Wam ze zobaczyłam te sale porodową i najchętniej juz bym tam została, ech..
    Modelka daj znac jak wyniki

Jestem załamana.. na tych targach nie było praktycznie firm z wózkami.. jakaś masakra! stokke mieli maleńkie stoisko i maxi-cosi ale głównie z fotelikami i tam nawet wózka by się nie kupiło.. porażka pod tym względem.. nogi mi tylko spuchły.. klima wysiadła w samochodzie więc mokra jak szczur wróciłam.. i rozczarowana.. miałam usg ale zwykłe i jeszcze się okazało, że brzuszek mniejszy do tyg ciąży.. lekarz mówił, że to się mieści w granicy błędu i że będzie drobna.. ważyła ok 2500g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 17:15

ggfxf7q.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika gratulacje! :) Natalia odnosnie ciuchów i nie mieszczenia się w nie-wczoraj już miałam taki kryzys, że nie mam nic na te upały!! zaczęłam desperacko szukać w necie i sama nie wiem!a wczoraj kupiłam jedne szorty w ciemno, zmierzyłam w domu i co MAŁE!!!

A dziwna miałam akcję w leroy merlin- kasjerka młoda laska mówi do mnie-myśli pani, że jak pogłaskam brzuszek, to znajdę w końcu dobrego specjalistę od kręgosłupa? WTF?!

81clk9i.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia współczuję :-( Kochana który ty masz tydz ? Drobna będzie ? mój też waży 2558 g i lekarz powiedział, że jak doczekam do terminu to będzie wielki chłop.
    Natalia ja ciągle słyszę, że mam wielgaśny brzuch i że jestem już na wylocie.
    Co do rozmiaru buta to ja miałam zawsze 37 teraz musiałam kupić 39 :-)

NataliaK, Tusia84 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Martynika gratulacje! :) Natalia odnosnie ciuchów i nie mieszczenia się w nie-wczoraj już miałam taki kryzys, że nie mam nic na te upały!! zaczęłam desperacko szukać w necie i sama nie wiem!a wczoraj kupiłam jedne szorty w ciemno, zmierzyłam w domu i co MAŁE!!!

A dziwna miałam akcję w leroy merlin- kasjerka młoda laska mówi do mnie-myśli pani, że jak pogłaskam brzuszek, to znajdę w końcu dobrego specjalistę od kręgosłupa? WTF?!
    Jakaś nawiedzona ta kasjerka :-) aż się uśmiałam

monaaa, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:

Dlatego ja pojechalam na zwykle szmatki bo nie mam zamiaru wydawac na ostatnie dni pokaznej kwoty :D nie wspomnialam o spodniach,niestety strach sie bac,w zadne mi tylek nie wszedl,no coz nie ma co sie oszukiwac,na boczkach moze i jest ciaza ale na udach i tylku juz niett ;-))) ten tekst to nie wiem czego mial sie tyczyc hahahhaa ale mnie rozbawil :P

Tusiu nie martw sie kochana,ja i tak Cie podziwiam ze mialas sile w ogole jechac i je ogladac!!! Moze masz jakas hurtownie niedaleko? A co do wagi malej to coz,bedzie standardowy dzidziak :) latwiej pojdzie porod :D

Topa no ja mialam 41... i to juz wg mnie duza stopa,ale 43?no tego jeszcze nie bylo ;-))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 17:37

monaaa, Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dziś bardzo martwię - mały bardzo słabo się rusza nawet wogóle :-( zjadłam arbuza i dostał czkawki, poruszał sie trochę i znów cisza :-(

zem3i09keg891u11.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój podobnie, po obiedzie nie ruszał się jakiś czas, zamiast tego dostał czkawkę.

Topa, a tak w ogóle to my mamy podobnie z terminami.

jedna burza przeszła, zrobiło się chłodniej, teraz idzie kolejna.
    Nie znoszę burzy i boję się! kiedyś, dawno, przeżyłam burzę w górach. Za nami szli Słowacy i niestety jednego poraził piorun. wiem, że my mieliśmy wiele szczęścia. a była to wiosna i na dole nic nie zapowiadało takiej pogody...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 17:48

81clk9i.png
‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ