X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • alexast Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - ja ci bardzo współczuję.

My dzisiaj świętujemy urodzinki męża :)
    Mężuś posprzątał, poodkurzał, założył nowe kontakty (przy okazji go prąd kopnął-myślałam, że zejdzie na zawał- na szczęście mu nic nie jest) biedny narobił się w urodzinki. Oczywiście mu to po kąpieli w łóżeczku wynagrodziłam ;)
    Mały się wypina i wierci. Muszę wysuszyć włoski i doprowadzić się do normalnego stanu i jedziemy na urodzinowego grilla do mojej mamy :)
    Mam nadzieję, że nasze przytulanki nie wpłynął na małego i jeszcze chwilkę w brzuchu pobędzie. Póki co się strasznie rozpycha :)

Limerikowo, Paula222, evas lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Alexast widze ze Maz Twoj pan Blizniak z 1 dekady to tak jak ja, a ciekawe jacy sa ci panowie blizniacy? :--))
    moj tez dzis bezpieczniki wywalil i biegal na sam dol do piwnicy ha ha ha, ale prad go nie kopnal-elektryka prad nie tyka jednak (z zawodu)
    co ci mezczyzni dzis tak zasuwaja?, Tobie chyba tez sznurek potrzebny ;--))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 13:19

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dzisiejszy oglaszam dniem wkur..a. dniem mega kryzysowym. dluzej nie bedę marudzila, trzymajcie sue dzielnie, ja sie juz nie trzymam.

Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Dzien dzisiejszy oglaszam dniem wkur..a. dniem mega kryzysowym. dluzej nie bedę marudzila, trzymajcie sue dzielnie, ja sie juz nie trzymam.

Co się dzieje??? Nie załamuj się kochana, napisz co jest.

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika rzuc sie na czekolade z orzechami na mala poprawe humoru

weronikabp lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika - pisz o co chodzi...

ja też mam wku... rano była fajna pogoda, a teraz pada. Jestem załamana. Mam nadzieję, że to przejdzie. No cóż, będą musieli chłopaki grillować pod wiatą ;(

Faceci bliźniaki mają 2 twarze, z jednej są niesamowicie mili słodcy itd. a druga strona jest przeciwieństwem. Takie dwa ekstrema

Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryzys po prostu tak jak u Natalii i Magdy O dzis, jestem wykończona stresem o małą, o siebie, czy zawroty sie nie rozwiną do takiej skali jak w styczniu.. ech... No ale wiem ze najlepiej gdyby za tydzień sie rodziła, nie wcześniej. Wlasnie oglądałam sale porodowe, i spotkałam koleżankę, ktora urodziła 3 dni temu przez CC, jej córeczka przesliczna, czarnulka, wyobrazilam sobie ze nasza Polunia tez tak bedzie wyglądać..

Limerikowo, Duchess, vikus001 lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeeee nie było tak ciężko - z pianinem znaczy się :) oparłam się plecami i samo pojechało :) łóżeczko już rozstawiłam :)
    właśnie Michałka położyłam spać to mam chwilę dla siebie :)
    jestem trochę zła bo kupiłam kiedyś łóżeczko turystyczne dla Michałka i zostawiłam je u mojej mamy bo jak go pilnowała to miała gdzie go kłaść spać. I już tak te łóżeczko tam zostawiłam. A do mojej mamy non stop przyjeżdża moja siostra ze swoimi synkami. Jeden ma 5 lat drugi 3,5. Jeden wiecznie coś je i ma wiecznie ręce, że tak brzydko powiem - uwalone żarciem. Całe te łóżeczko wyplamił i nie dam rady tego doprać. To pół biedy - całe łóżko wygląda jakby wojnę przeżyło. jest powykrzywiane i porwane bo nikt nie pilnował chłopaków a Ci włazili we dwójkę i skakali i cuda wyprawiali w nim. Dziwię się, że te łóżko jeszcze stoi o własnych siłach... zła jestem bo ja pilnuję, żeby Michaś nie swojego nie ruszał ewentualnie, żeby nic nie popsuł a jej chłopaki robili co chcieli i te łóżko jest po prostu masakrycznie zmaltretowane... a było nowiutkie i eleganckie. Teraz stoi i straszy na widoku a mi żal wydawać kasy na nowe... moja mama proponowała, że mi te łóżeczko odkupi tzn nowe mi kupi a ja nie mam sumienia i zakazałam. Bo czemu moja mama ma płacić za łóżko, które zepsuli chłopaki mojej siostry. Siostra Urodziła rok temu córkę i też z niego korzystała a sobie kupiła nowe do domu... i ona ma nowe eleganckie a ja mam takie jakie mam... grrr
    sorki, że marudzę, ale rozstawiłam te łóżeczko i tak teraz nad nim płaczę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 14:27

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cos z tym podwojnym charakterem musi byc, ale dla zony na pewno ten najslodszy jest :--))
    Alexast a slij mi tu deszcz do Poz, czekamy juz z Vikus i Monalisa od wczoraj, dawaj raz dwa, bo nam upal

vikus001, evas lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Monika jak masz kase to kup sobie nowe, lepsze nawet lozeczko
    a tamto wywal skoro popsuli i nie poczuwaja sie by odkupic, nikt nie bedzie juz korzystal, a i Tobie nie bedzie przykro na jego widok

MonikaS lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak bym zrobiła, ale w planach mam kupić łóżeczko dla Michasia i wtedy te szczebelkowe bym dla małego miała a te schowam i w razie wyjazdu czy coś będę miała... nie ma sensu już kupować nowego - w sensie żal mi kasy wywalać. Ale żal jest bo strasznie to denerwujące, że ktoś nie szanuje nie swojej własności...
    tak jak piszesz byłoby dobrym rozwiązaniem bo by im głupio było zapewne, ale no mówię, nie to że ja jakaś sknera jestem, żal mi kasy bo i tak ostatnio kiepsko stoimy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 14:38

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo - no właśnie nie zawsze jest dla żony słodki... ale stara się

co do burzy i deszczu już przegoniłam :) wysłałam ją do Ciebie ;)

Monia - powoli do przodu :) mnie też szlak trafia, jak ludzie nie szanują rzeczy innych. Dlatego ja nie pożyczam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 14:53

MonikaS, Limerikowo lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdybym wiedziała, że tak będzie to bym w życiu tego łóżka tam nie zostawiła... też i moja w tym wina... a ja wiedziałam, że do mamy i siostra tą małą przywozi i brak też ma małą córkę i też przywozi i pomyślałam, że się przyda - po co ma leżeć złożone. Nie spodziewałam się tylko, że jej chłopcy tak je zmaltretują... miały z nich korzystać te najmłodsze... człowiek zawsze chce dobrze dla wszystkich a potem najgorzej na tym wychodzi...
    mniejsza o większość... człowiek uczy się całe życie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 15:03

Limerikowo, maggda lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast ja też mam męża bliźniaka i tak jak mówisz :D

Monika S wiem co czujesz i współczuje, ja bym raczej wypaliła do siostry, że to trochę nie fair z jej strony, może nie da to zbyt wiele, bo jak sobie wiele nie robiła z tego do tej pory to wątpię żeby wyjęła kasę na łóżeczko, ale może w przyszłości zwróci większa uwagę na to co robią jej dzieci z Twoimi rzeczami

MonikaS, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Kota Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po imprezce. Bylo bardzo sympatycznie, sniadanie w knajpce, ciasto, plotki, prezenty i oczywiscie sporo mam w ciazy lub z dziecmi :)ale co podobalo mi si najbardziej to to, ze temat ciazy i porodu nie zdominowal spotkania.

Evelineq, MonikaS, Limerikowo, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelineq widzisz ja mam taki durny charakter, że nie potrafię walczyć o swoje. Nie mam odwagi jakoś. W końcu to moja siostra. Nie chciałabym żeby w złości łóżeczko mi odkupowała a tak pewnie by było. Nie chcę takich scysji prowokować, powodować... sierota ze mnie co?

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie nianie elektryczne już kupione albo monitory oddechu ? jakie polecacie ? bo jeszcze nie mam nic i się zastanawiam czy kupić :)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Evelineq widzisz ja mam taki durny charakter, że nie potrafię walczyć o swoje. Nie mam odwagi jakoś. W końcu to moja siostra. Nie chciałabym żeby w złości łóżeczko mi odkupowała a tak pewnie by było. Nie chcę takich scysji prowokować, powodować... sierota ze mnie co?

Mi zawsze też ciężko w takich sytuacjach było, zawsze się chętnie oferowałam do pomocy, wsparcia pieniężnego, co moje to wszystkich i powiem szczerze właśnie się jakiś czas temu odrobinę ogarnęłam , skumulowało się wiele ciężkich dla mnie sytuacji i pomocy zero, teraz przycisnęło i mnie z kasą i ja muszę sępić od ludzi którym wcześniej pożyczyłam pieniądze w znacznych kwotach (nikt nie oddał !) i też miałam wyrzuty sumienia przez chwilę, ale w końcu do cholery musimy o swoje walczyć...

MonikaS, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

• Evelineq Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Dziewczyny macie nianie elektryczne już kupione albo monitory oddechu ? jakie polecacie ? bo jeszcze nie mam nic i się zastanawiam czy kupić :)

Aguś ja jeszcze nie kupiłam i chyba nie będę kupowała , na chwile obecną wydaje mi się zbędnym wydatkiem , ale chętnie poczytam co maja inni do powiedzenia na ten temat , i jakie ewentualnie sprzęty polecają :)

Agusia2312 lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę że nie tylko ja mam kiepski dzień... Chyba jakieś przesilenie :/

Evelineq lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
‹‹ 1075 1076 1077 1078 1079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ