X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • eta Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota - to bo baby shower koniecznie musisz zdać relację jak to wygląda! ciekawa jestem :)

MagdaO lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej... A ja dziś znów doła załapałam :( Ta ciążą trwa zbyt długo, już dawno mogłabym tulić synka ale ten mój organizm jest taki uparty :( Jeszcze tylko 2 dni i we wtorek mnie kładą :(

Myślałam że po tej podbarwionej krwią wydzielinie coś ruszy, ale nici... W nocy tylko spinał mi się brzuch i tyle :( Aj mam dość :/

Martynika gratuluję z całego serducha :*
    Czekamy na foteczkę maleństwa, Vikus tak samo :)

Limerikowo, vikus001 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w drodze na wrocławskie targi :) mam nadzieję że warto :)

Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota udanego baby showera, na pewno party bedzie udane, pojecie, poplotkujcie, posmniejecie sie z wszystkich przesadow na temat ciazy oraz dostaniesz oczywscie FULL prezentow dla dzieciaczka ;--))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i gdzie ta zapowiadana burza w Poz z potencjalnym ochodzeniem? hmmm
    ja dzis od rana maszyna w ruch, siedzi to dziecko tak spokojnie az sie mi wlosy na glowie jeza, no ale tetno jest ok 120-144, zaczela ciut po sniadanku ruszac sie na szczescie, moze tez na upal odpuscila, znaczy pogoda dla suslow
    snilo mi sie dzis b realnie ze poszlam do toalety a tam czop z krwia czerwona i mowilam sama do siebie: no, nareszcie :--))
    znaczy czerwona na radosc powinna byc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 09:59

Agusia2312, vikus001 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, wcale Ci się nie dziwię, że masz dość. Ja już mam dni, że jestem rozczarowana, że jeszcze nie urodziłam. Domyślam się więc, że każdego kolejnego dnia po terminie frustracja rośnie. Oby mój Stasio wyrobił się do 2-go czerwca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 10:02

Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • eta Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u Ciebie coś sie rusza tylko po prostu wolniej niż u innych. każdy organizm ma swoje tempo, nic na to nie poradzimy.
    wiem że łatwo się mówi i na Twoim miejscu też byłabym zniecierpliwiona, wkurzona i nie wiadomo co jeszcze, ale za kilka dni w ten czy inny sposób urodzisz synka i będzie z Wami i nic więcej sie nie liczy. może Twój synek właśnie tyle czasu potrzebuje w brzuszku. natura wie co robi :)

Limerikowo, vikus001 lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta mi ostatnio Pani ginekolog tłumaczyła że synek jest gotowy tylko organizm go nie chce puścić... Więc to chyba nie jest tak że on tego potrzebuje... A ja normalnie mam dość ... Nawet na spacer wyjść się nie chce każdy patrzy z politowaniem :/

Przepraszam ale musiałam gdzieś się wygadać, nie lubię mojego organizmu... W 24 tyg miałam skurcze i skracającą szyjkę a teraz będą mi poród wywoływać :/

Limerikowo lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę szorować podłogi ;)

weronikabp, eta, maggda, vikus001, Galanea lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    My w drodze na wrocławskie targi :) mam nadzieję że warto :)

Tusia daj znać jak było na targach bo ja sie wybieram jutro.

Tusia84 lubi tę wiadomość

relganli3wx3d6wm.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - heh no rozumie Cię.. na pewno jest Ci ciężko i jest to wkurzające, że wtedy szyjka Ci się skracała, a teraz czekasz i nic.. jest to frustrujące.
    ale pomyśl o tym że już na prawdę za niedługo będziesz z wózkiem i synkiem na spacery chodzić.
    i na pewno nikt nie patrzy na Ciebie z politowaniem! wszystkie mamy już duże brzuchy i chodzimy jak kaczki (ja na pewno :D )
    głowa do góry!!!!!! ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 10:20

Paula222, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Piękny dzień :-) Ja dzis z rodzinka jadę na festyn ufff mam nadzieję że wytrzymam w tym upale :-( Wczoraj byłam w biedronce kupiłam ta sukienkę :-) stanika niestety nie nie było mojego rozmiaru :-) ale i załapałam się na chusteczki nawilzające :-) Niestety pampersów 2 juz nie było :-( a nie będę kupować 3 bo nie mam gdzie tego trzymać :-(
    Życzę miłej soboty :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika - gratuluje synka, odważna kobieto :) Czekam z niecierpliwością na zdjęcie, a to jak się czujesz może też po części być spowodowane znieczuleniem ZZO i na pewno samym porodem, mam nadzieję że do tej pory już lepiej sie czujesz :)

Kota - ja właśnie takie przepowiadające mam teraz często w nocy, a nasilają się jak śpie na plecach, bo dzisiaj raczej było na boku i nic, ale jak rano chwilę położyłam się na plecy, żeby rozprostować gnaty, to się zaczęło ...
    Zazdroszczę babyshowera, to musi byc fajna impreza, ja miałam w planie zorganizowac wśród swoich znajomych tez ciężarnych babeczek, bo kilka nas chodziło z brzuszkami, ale jedna juz sie wykruszyła, a ja już nie mam siły ... no szkoda, mam nadzieję że Ty będziesz sie świetnie bawiła :)

Paula - witaj w klubie, Hanka się pchała na ten świat w 33 tyg, a teraz już błagam o poród i nic... Trzymam kciuki za Was i wierze że akcja nabierze tempa teraz już :) Ja mogę się ustawić w kolejce już jako kolejna chętna :D A już bardzo liczę na to że do 1 czerwca urodzę :D

A wiecie że ja patrzyłam na te meteory w nocy i nic nie zauważyłam ...
    2 razy wstawałam do WC w tych godzinach i nic... chyba muszę skontrolowac wzrok :D

Tusia - powodzenia na targach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 10:33

Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla kochana sie nie denerwuj na Twoj organizm
    ja tam chodze i jestem dumna ze tak daleko zaszlam w tej ciazy hi hi i tez sie ludzie lampia choc myslalam ze bebenek bedzie wiekszy hi hi
    a mialam identycznie i skurcze i skracajaca sie szyjke z zaleceniem lezakowania i luteina
    uwazam ze kobiety w ciazy sa wyjatkowe i piekne !!!

vikus001 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ich nie widziałam :-) Nic po niebie nie latało he he he
    No nawet nie straszcie że ja tez tak długo bedę czekać na poród ? Mój pchał się w 30 tyg a teraz co ? Lepiej się czuje i nawet brzuch tak się nie spina he he he - no nic jak coś to wezmę kosiarkę i zacznę kosić trawę :-)

Limerikowo, vikus001, evas lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa , to pocieszające że nie tylko ja mam problem ze wzrokiem hahaha :D
    Wyskacz się dzisiaj i wyszalej na tym festynie z Boryskiem i na pewno długo nie będzie trzeba czekać na zwrot akcji, aczkolwiek jeszcze chwile niech posiedzi pod twoim serduszkiem :D

Jeszcze do mnie nie dotarło, że dzisiaj sobota... ;/ mam totalnego lenia :D a tu z robotą czas start ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 10:47

• AISAK Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wITAM mAMUTKI:)

A ja dalej spuchnięta paluszki u rąk jak chcę zgiąć to bolą niemiłosiernie, stopy - jak chodżę to tak jak na doczepianych niewygodnych poduszkach.... bleh.
    Dziś ostatnie zakupki i przygotowania- m wraca wczesniej z pracy i bedziemy działać. Ma mega stracha , że w poniedizalek lekarz powie ze do szpitala na cc, albo ze w przyszlym tyg urodze. Hania się wypycha tak jakby chciala wyjsc brzuchem, oby to nie był zwiastun cc.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika gratulacje:) Arturek to duzy chłopak <3 :) Odpoczywajcie i szybkiego powrotu do domu:)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez ten upal jestem tak wk+%÷£÷¥"!@₩ ze nie moge sie ogarnac,czuje sie tryliard razy wieksza niz normalnie,matko niech to sie skonczy ;-((

vikus001 lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi się włos na głowie jeży bo ledwo ogarnęłam nieporządek w pokoju a przyszedł Michał i wylał colę na kanapę - pół szklanki a ta kanapa już wygląda jak 7 nieszczęść - plama na plamie

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 1073 1074 1075 1076 1077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ