X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    ja arbuza wczoraj jadłam a dzisiaj nareszcie truskawki dorwałam.
    U nas są po 7 zł za kg, pewnie bliżej zachodu Polski są tańsze bo już od jakiegoś czasu je tam macie ;)
    chyba zaraz pójdę zrobię ze śmietaną ;D mniammmm
    tyle pisałyście mi tu o tych truskawkach a u nas dopiero teraz zaczęły się pojawiać...

U mnie po 9,90zł i to dopiero ostatnio wcześniej były po 11zł, a dzisiaj wyczaiłam miejsce po 9zł :)

ggfxf7q.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea dzieki serdeczne za newsa z UK :--)), to w sumie ok sie uwineli dosc szybko, big boy 4kg no no, wiadomo bez naciecia bida
    moja bratowa 3125g rodzila i tez nie obylo nie bez naciecia pupy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 22:13

Galanea lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie rano 8,5 zł

Dobrej nocy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 22:14

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Przy naszym wstawaniu do toalety na pewno meteory zobaczymy :)
    o ile będziemy o nich pamiętać ;)

co do ceny truskawek - dziwne, że u Was drożej - w końcu u nas dopiero się pokazały :) a może to ja taka zorientowana, ale nie pytałam mamę czy już truskawki widziała to do niedawna mówiła, że nie bardzo :) mniejsza o większość :) W sumie to u Was wszystko drożej - tzn czym dalej na zachód :)
    ja może będę miała w głowie, żeby spojrzeć na te meteory :) zobaczymy :)

dobra dziewczynki - mykam lulu :) śpijcie smacznie, w naszym wypadku lepszy dobry sen niż miliardy meteorów ;) papa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 22:19

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Dziewczyny, jakby któraś z Was nie mogła dzisiaj w nocy bliżej poranka spać to proszę bardzo :D
    ec46caaf61acb39emed.jpg

Podobno między 2 a 4 w nocy. Nastawiłam budzik na 3 :D

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze myślałam, że Martynika coś napisze jeszcze.. jak akcja.. czy już po.. ale chyba się nie doczekam..

Weronika, a jak u Ciebie?? coś się rozkręciło ze skurczami??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 22:31

ggfxf7q.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Kurcze myślałam, że Martynika coś napisze jeszcze.. jak akcja.. czy już po.. ale chyba się nie doczekam..

Weronika, a jak u Ciebie?? coś się rozkręciło ze skurczami??
    Myślę, że skoro się nie odzywa to może juz finał blisko, albo tuli Arturka do piersi :D

Tusia84 lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się, czy ktoś pod koniec czerwca będzie tu jeszcze zaglądał z Was ;) jak będziecie zajęte maleństwami. no-mam nadzieję ;) było by miło, jakby nam na końcu listy ktoś też kibicował ;)
    No właśnie-trzymam mocno kciuki dziewczyny w szpitalach!

nie za długo nacieszyłam się tym, że nie puchnę. od wczoraj nie mam kostek :/

dziś zaliczyłam mega kryzys. psychiczny i fizyczny. dzień ogólnie źle zaplanowany, z niczym się nie wyrabialiśmy, jeszcze teściowa niezmotoryzowana kazała się gdzieś wozić :/

a mnie dopadł taki smutek, że nie za bardzo ogarniam, że nie mam siły. tak się nałaziłam dziś. ledwo wchodząc do domu po schodach popłakałam się.
    za dużo chcę zrobić, a przecież mam prawo być zmęczona i nie dać rady.
    potem dopadły mnie wyrzuty sumienia, że maluszkowi udziela się mój nastrój i zmęczenie :/

jutro wstanę chyba o 7, muszę szybko upiec ciasto. przyjeżdża koleżanka ze studiów, nie widziałyśmy się kilka lat.
    tymczasem uciekam, bo padam.
    dobranoc!

Limerikowo, evas, Galanea, Duchess, monalisa, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zabieram się za pakowanie torby, chyba mam już wszystko kupione. Dziś jeszcze dokupiłam butelkę do karmienia (w razie awarii z laktacją), majtki poporodowe i podkłady.

No i można będzie spokojnie czekać na przyjście Bartoszka :D

Duchess, MonikaS lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas chętnie, ale na razie skurczy brak ;)

Ja pewnie do łazienki koło 2 wstanę to sobie popatrzę na niebo ;)

evas lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • kambel Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszlam zobaczyć czy jakieś wieści od Martyniki ale nic nie ma .
    My juz w domku :) nareszcie

alexast, Galanea, Mucha, Tusia84, evas, MagdaO, maggda, Limerikowo, Duchess, MonikaS, Agusia2312 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jeszcze posiedzę i poczekam, może jednak Martynika się odezwie.

9bsp388.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artur urodził się o 23.17, 56cm, waga 3640g,10 punktów :).Poród dobry.Popękałam dość mocno, nie poszło ekspresowo, ale poród dobry :).

kambel, weronikabp, vikus001, balonik, monalisa, Niesforna, Tusia84, excella, karolina1990, Modelka, Limerikowo, MagdaO, Duchess, AISAK, Mucha, alexast, MonikaS, eta, NataliaK, Kota, Paula222, Karola:), Evelineq, Agusia2312, maggda, sunset, evas, Galanea, ivv, Bea_tina, monaaa, madamama, azi, Nalka, nutka lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 01:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A on... jest piękny :).

balonik, monalisa, Niesforna, Tusia84, eta, NataliaK, Evelineq, Agusia2312, sunset, evas, Galanea, ivv, misia_k1 lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, i miałam łyżeczkowanie, bo łożysko całe nie wyszło, ale mogłam w trakcie trzymać Artura na piersi :). W międzyczasie zasłabłam, bo po porodzie ciśnienie mi mega spadło, ale wróciło do normy.Teraz tylko boję się pokrwawić łóżko i chciałabym już być w domu, ale pocieszam się, że tutaj większość dziewczyn ma podobne obawy i marzenia ;).

Rodziłam z ZZO.Rany, różnica ogromna, jak niebo a ziemia.

Za jakiś czas dokładniej opiszę poród, może jak wrócimy do domu, bo na telefonie nie wygodnie.

monalisa, Tusia84, excella, Limerikowo, Mucha, MonikaS, eta, Evelineq, RewolucjaSięDzieje, Agusia2312, maggda, sunset, evas, Galanea, ivv, Nalka lubią tę wiadomość

• kambel Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika- moje gratulacje dla dzielnej mamy :) i wraz z Kaja witamy pierwszego czerwcowego kolegę :)

Martynika, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arturku rosnij duży i zdrowy :-) witaj!

Martynika lubi tę wiadomość

• balonik Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika grattuluję z całego serducha. Fajnie, że masz już przy sobie swojego małego mężczyznę. Trzymajcie się zdrowo :)

x76lklh.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Artur urodził się o 23.17, 56cm, waga 3640g,10 punktów :).Poród dobry.Popękałam dość mocno, nie poszło ekspresowo, ale poród dobry :).
    Gratuluję duzego i zdrowego Arturka. Wracajcie szybko do domku. Ale sie cieszę wreszcie. Nameczylas się kochana pare godzin.

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec kochane oglaszam CIAZA DONOSZONA :)

weronikabp, Martynika, balonik, kambel, Tusia84, Modelka, Limerikowo, Duchess, alexast, MonikaS, eta, Paula222, Evelineq, Agusia2312, sunset, evas, Galanea, ivv, czekajajaca lubią tę wiadomość

bontbhr.png
‹‹ 1071 1072 1073 1074 1075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ