X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek tez dzis kiepsko,rano musialam porzadnie brzuch wytarmosic zeby ledwie co sie ruszyl. Dopiero dwa kopy po lodach mi sprzedal.

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, tez chce swiderka :-) a z ciekawości jaki rozmiar butów nosisz, ze 43 pasuje teraz ;-)))
    Tusiu no z tą klimą to współczuję, mojego k wczoraj prosilam zeby odgrzybil i oczyścił na przyjście małej.
    I co teraz z tym wózkiem, gdzie kupisz?
    Co do wymiarów to sie nie przejmuj, u mnie na Żelaznej i w MSWiA tego samego dnia miałam inne pomiary, na pewno wszystko jest dobrze.

evas lubi tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejjj jak gorąco! :/
    Co do butów ja miałam 39-40 a teraz tylko w 41 wchodzę :/ Czuję się taka ,,wielkostopa'' tym bardziej że idąc do sklepu butów nie mają w tym rozm jakie mi się podobają...

Topa usiądz spokojnie przez godzinę i licz ruchy

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Natalia, tez chce swiderka :-) a z ciekawości jaki rozmiar butów nosisz, ze 43 pasuje teraz ;-)))
    Tusiu no z tą klimą to współczuję, mojego k wczoraj prosilam zeby odgrzybil i oczyścił na przyjście małej.
    Co do wymiarów to sie nie przejmuj, u mnie na Żelaznej i w MSWiA tego samego dnia miałam inne pomiary, na pewno wszystko jest dobrze.

Moglas pisac to bym Ci przywiozla,bylam niedaleko mswia ;-)) nie wiem w jakim bylby stanie ale by byl! :D
    A co do buciwa to normalnie rozmiar 41 nosze a wlasciwie nosilam. Serio,nie dopuszczam mysli ze rozmiar 43 zostanie ze mna ;-)) ja rozumiem ze Bozia mnie obdarzyla i wzrostem i tylkiem i wszystkim,aleeee no bez przesady :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 17:52

weronikabp, evas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia opuchlizna zejdzie i bedzie git..

Kiedy przyjdzie ta burza, co? Ufffffff

Vikus jak tam dzis sobie radzicie dziewczynki?

NataliaK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Natalia opuchlizna zejdzie i bedzie git..

Kiedy przyjdzie ta burza, co? Ufffffff

Vikus jak tam dzis sobie radzicie dziewczynki?

Patrzac na prognoze pogody to dopiero od srody descyk ! Swietnie! ;-(

Limerikowo lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Jejjj jak gorąco! :/
    Co do butów ja miałam 39-40 a teraz tylko w 41 wchodzę :/ Czuję się taka ,,wielkostopa'' tym bardziej że idąc do sklepu butów nie mają w tym rozm jakie mi się podobają...

Topa usiądz spokojnie przez godzinę i licz ruchy
    dobra zjem teraz coś słodkiego położę się na brzuchu i będę liczyć - ile ich powinno być na godzinę?

zem3i09keg891u11.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też dziś mało się rusza, ale ja to akurat się cieszę, bo ostatnio tak się przepychał, że mało przyjemne już mi to było. Teraz mogę odpocząć :) raz na jakiś czas się ruszy i git :)
    u mnie właśnie deszczyk pokropił i od razu powietrze przyjemniejsze...
    a ogólnie to strasznie ciężki dzień dzisiaj...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 18:15

evas lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa min 4, ale jak będzie coś koło 8 to już jest w miarę ok, bo jak bliżej 4 to trzeba liczyć następną godz, tak mówiła mi Pani ginekolog w szpitalu ostatnio...

Limerikowo lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dzięki jest juz ok 8 a minęło pół godziny

Paula222 lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Ja też myślałam że mały mało się rusza a w ciągu godz naliczyłam 14 ruchów ;)

Jejku ale mnie dziś zgaga dowala, co bym nie zjadła to mi staje w gardle :/

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ogólnej liście Limerikowo na 1 miejscu, Natalia na drugim itd.. Dziewczyny trzymam kciuki żebyście szybciutko puściły liste w ruch :-)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 19:45

Limerikowo, Duchess, NataliaK, evas, eta lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika mam nadzieję że jednak ja będę pierwsza :P

weronikabp lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • ivv Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika gratuluję :)

Muszę się pochwalić co usłyszałam dziś od męża :) "Idź sobie na spacer z Weroniką a ja posprzątam" - i posprzątał tak ładnie, że mi szczęka opadła - starł nawet kurze, odkurzył i umył podłogi :) Siostra to skomentowała "spokojnie, przejdzie mu :D" :)

Limerikowo, weronikabp, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv no co Ty??? Wow że takie słowa w ogóle można usłyszeć ! Pozazdrościć :)

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • ivv Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to pierwszy raz w życiu usłyszałam :)

....i pewnie ostatni :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 20:11

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Tusia współczuję :-( Kochana który ty masz tydz ? Drobna będzie ? mój też waży 2558 g i lekarz powiedział, że jak doczekam do terminu to będzie wielki chłop.
    Natalia ja ciągle słyszę, że mam wielgaśny brzuch i że jestem już na wylocie.
    Co do rozmiaru buta to ja miałam zawsze 37 teraz musiałam kupić 39 :-)

Topa 35 tydz i 3 dni. mówił, że długa a szczupła będzie.. ale to tam na targach.. wiadomo, że inny sprzęt inny lekarz.. we wtorek chyba dla spokoju poproszę mojego żeby sprawdził ten brzuszek..

ggfxf7q.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to super że mąż pomógł :-) A mój często mówił jak wróciłam ze szpitala ty leż ja posprzątam i zrobię obiad :-) Nawet śniadanie do łózka dostawałam :-) Niestety im bliżej porodu to ja więcej się ruszam i skończyło się rumakowanie :-)

ivv lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, gratuluję! :D
    ivv, zazdroszczę :)
    Paula, trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie. Niech już wychodzi!

Jeju, fatalny dzień. Rozpoczęłam seansem płaczu - wylazły mi rozstępy na brzuchu, 12 dni do końca, a to cholerstwo wylazło :( Potem oczywiście kryzys ubraniowy, bo przecież spuchłam niemiłosiernie, jakby mało było tych 18 kg na plusie... W buty się również nie mieszczę więc poszliśmy szukać klapek, nie japonek, bo mam za krótkie palce i niewygodnie. Zlazłam wielkie centrum handlowe i nic! Jeśli są klapki to na koturnie. A ja na płaskim chodzę aktualnie jak kaczka i tracę równowagę. Chyba boso do porodu pójdę.

Ale przynajmniej dorwałam wygodne spodnie i powiem Wam, że w giga kolejce w h&mie, gdzie wszyscy omijali wzrokiem mój wielki brzuch jakaś miła Pani z początku kolejki podeszła do mnie i zaprosiła na sam przód. Myślę, że ją kocham :)
    Naprawdę, to było takie miłe i takie ludzkie. Proszę Pani, gdziekolwiek Pani jest - dziękuję!

ivv, weronikabp, Limerikowo, evas, monaaa, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:

Nie wiem co z tym wózkiem.. płakać mi się chce bo chciałam pomacać pojeździć, a teraz się okazuje, że będę musiała znowu jechać do hurtowni we Wrocławiu albo dalej.. a tak się cieszyłam, że wrócę z wózkiem.. chociaż wybranym.. a tu.. ech..

No wymiarami staram się nie przejmować bo ten lekarz sam powiedział, że jest ok tylko że drobna.. ale pytał jakie rodziłam dzieci i mówię, że 3050g i 3150j więc powiedział, że to właśnie też takie będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 20:23

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
‹‹ 1077 1078 1079 1080 1081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ