MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWyglada super Tusiu, ale nic o nim nie słyszałam.
Ja miałam usg, mała waży 2800, czyli za tydzień miałaby 3 kg, byłoby super. Ale lekarz po prostu mega nieprofesjonalny, pyta mńie czy nie mam mokrej wkładki, ja mówię ze raczej normalnie, a On ze AFI wyszło mu 3 - serce mi zamarło, a On ze musi jeszcże raz zmierzyć bo w złym miejscu sprawdzał, wyszło mu 8, potem na koniec mowi ze jest jeszcze wiecej, ze nie ma sie czym stresowac, oczywiście poszłam prosto do szefowej zmiany, strasza Pani doktor, ona ze beda to AFI kontrolować, żebym sie nie denerwowała, no ale jak tu sie nie denerwować... Dziewczyny ja juz nie mogę, za duzo tego wszystkiego.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Weronika rozumiem Cię.. to już tak jest.. chodzimy tyle czasu w tej ciąży i na samym końcu tak bardzo boimy się żeby było wszystko dobrze z naszymi maleństwami.. ja dzisiaj to samo jak usłyszałam o tym mniejszym brzuszku w porównaniu do główki i kości udowej.. chociaż lekarz powiedział, że to dopuszczalne.. to jednak wcześniej tego nie było.. sprawdził łożysko i przepływy i mówi, że wszystko dobrze.. a jednak człowiek już się martwi.. ja też chcę już tulić moją małą.. całą i zdrową.. a jednak waży dopiero 2500 więc lepiej dla niej jak ze 2 tyg lub dłużej posiedzi jeszcze w brzuszku... już sama nie wiem co myśleć..
weronikabp, Limerikowo, vikus001 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyweronikabp wrote:Na ogólnej liście Limerikowo na 1 miejscu, Natalia na drugim itd.. Dziewczyny trzymam kciuki żebyście szybciutko puściły liste w ruch
))
Nie stresujcie mnie bo nie urodzeprosze
Weronika co raz bardziej na powaznie zastanawiam sie nad tym szpitalem, czy cos im padlo na glowe?!?!
Tusia,moja kolezanka kupila ten wozek doslownie zaraz po tym jak ja kupilam swoj maxi cosi... jezdzi sie swietnie,ona juz urodzila wiec tez jej zapytalam o opinie i mowi ze naprawde super.weronikabp, Tusia84, vikus001 lubią tę wiadomość
-
Tusia ja jak sprawdzałam ostatnio wymiary maleństwa to brzuszek ma na 30 tydz a reszta na 34 ale lekarz nic nie mówił na to wiec się nie zastanawiam nad tym zbyt mocno aby nie wkręcić nic , w końcu ja sama byłam drobniutka
Tusia84 lubi tę wiadomość
-
Weronika, trzymaj się tam proszę
Urodzisz zdrowiutka Pole i tego się trzymaj
A ja odebrałam wyniki i są o niebo lepsze!!! Tylko jakieś nablonki płaskie delikatnie poza normą, a reszta pięknie w normie!!! Albo oni coś pochrzanili z próbka, albo ja ją tak źle pobralam. Ale już jest dobrzeMonikaS, NataliaK, Mucha, weronikabp, evas, eta, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Modelka super
Weronika trzymaj się dzielniejuż tak mało brakuje
a Pola już spora dziewczynka
do mnie jeszcze nie dociera, że niedługo będę tuliła Piotrusiajakoś tak zbytnio nad tym nie skupiałam się bo ostatnio taka zmęczona, że nic już się nie chce... teraz po spacerze lepiej się poczułam to i od razu myśli takie bardziej pozytywne zaczęły się pojawiać
ciekawa jestem jak wygląda?
już nie mogę się doczekać aż go zobaczę
Paula trzymam kciuki - żeby w końcu poród Ci się zacząłweronikabp, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusia84 wrote:Weronika rozumiem Cię.. to już tak jest.. chodzimy tyle czasu w tej ciąży i na samym końcu tak bardzo boimy się żeby było wszystko dobrze z naszymi maleństwami.. ja dzisiaj to samo jak usłyszałam o tym mniejszym brzuszku w porównaniu do główki i kości udowej.. chociaż lekarz powiedział, że to dopuszczalne.. to jednak wcześniej tego nie było.. sprawdził łożysko i przepływy i mówi, że wszystko dobrze.. a jednak człowiek już się martwi.. ja też chcę już tulić moją małą.. całą i zdrową.. a jednak waży dopiero 2500 więc lepiej dla niej jak ze 2 tyg lub dłużej posiedzi jeszcze w brzuszku... już sama nie wiem co myśleć..
mam gęboką nadzieje ze urodzę za tydzień, ze Pola wytrzyma ten tydzień w brzusiu, no ale cóż zobaczymy, Pani doktor powiedziała ze wg niej prof tak zdecyduje w pon ze za tydzień porod, no ale zobaczymy w pon rano. Mam coraz wiecej bóli miesiaczkowych.
Tusia84, Limerikowo, vikus001 lubią tę wiadomość
-
NataliaK wrote:Nie stresujcie mnie bo nie urodze
prosze
Weronika co raz bardziej na powaznie zastanawiam sie nad tym szpitalem, czy cos im padlo na glowe?!?!
Tusia,moja kolezanka kupila ten wozek doslownie zaraz po tym jak ja kupilam swoj maxi cosi... jezdzi sie swietnie,ona juz urodzila wiec tez jej zapytalam o opinie i mowi ze naprawde super.
To super Natalia dzięki za opiniępodjadę go zobaczyć w takim razie skoro warto
bo podoba mi się
NataliaK lubi tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Tusiu dobrze żebyśmy doszły do donoszonej ciazy ja mam tydzień ty dwa, to na pewno, dzis widziałam takie maluszki 2500 i Boże jak sie obchodzić z takim maluszkiem
mam gęboką nadzieje ze urodzę za tydzień, ze Pola wytrzyma ten tydzień w brzusiu, no ale cóż zobaczymy, Pani doktor powiedziała ze wg niej prof tak zdecyduje w pon ze za tydzień porod, no ale zobaczymy w pon rano. Mam coraz wiecej bóli miesiaczkowych.
Dokładnie zgadzam się z Tobą.. lepiej żeby trochę podrosły jeszcze i urodziły się po skończonym 37tyg.weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
maggda wrote:Tusia ja jak sprawdzałam ostatnio wymiary maleństwa to brzuszek ma na 30 tydz a reszta na 34 ale lekarz nic nie mówił na to wiec się nie zastanawiam nad tym zbyt mocno aby nie wkręcić nic , w końcu ja sama byłam drobniutka
No to u mnie różnica mniejsza bo niecałe 2 tyg. ale też się nie będę nakręcała.. niech mój lekarz później to skontroluje i tyle..weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA moj Franek mniej wiecej od 30 tc idzie mniejszy o okolo 9 dni z pomiarow usg. Ostatnio nawet 10 dni mniejszy. Teoretycznie, tak naprawde bo ja tym pomiarom usg obecnie juz nie wierze na tym etapie ciazy. Wczesniej daty sie pokrywaly,tym bardziej ze wiem kiedy doszlo do stworzenia Franka,wiec tym bardziej moglabym sie martwic ze maly,ale sadze ze tak do 3300-3400 dobije
poza tym od 2,5 kg dzidziak juz ma wage w normie,nie ma co kobitki sie martwic
)
evas, weronikabp, Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Jestem juz w domku i udało mi się Was nadrobić
Spędziliśmy bardzo miłe popołudnie. Córeczka znajomych jest przesłodka, ja już chcę tulić mojego Bartoszka.
Za chwilkę przesiądę się na komputer i wkleję listę.NataliaK, weronikabp, Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Oj, chciałabym Wam juz opisać mój poród, ale na komórce się tak niewygodnie pisze.Zostawię to na powrót do domu.Dziś się dowiedziałam, że na wyniki cmv najprawdopodobniej będziemy mogli czekać w domu, wiec być może już w poniedziałek wyjdziemy
.Nie nastawiam się, ale byłoby miło, bo jednak w domu najlepiej i jakoś tak w ogóle nie mam obaw, że będziemy z nim tylko we dwoje, itd., potrzebuję takiej intymności.
Artur chętniej śpi na cycu, niż je, ale zjadł dużo tuż po narodzinach, przystawił się sam, kiedy położyli go na moją klatkę i wtedy podobno może mieć mniejszą aktywność nawet do doby.Ale dziś juz dwa razy udało mi się go przystawić, raz na godzinę, raz na 40 minut, wiec wydaje mi się, że to dobry wynik i ładnie przybierze.
I w ogóle chciałam powiedzieć, że jestem super dumna z mojego męża.Krocze mnie cholernie boli i nadal robi mi się słabo, gdy wstaję, choć już jest ciut lepiej.Dziś cały dzień sam ogarniał Artura, choć niektóre rzeczy, a właściwie większość, robił pierwszy raz w życiu, to naprawdę super się starał i zaskoczył mnie, że tak się do tego garnął, cały dzień mi pomagał, również w umyciu się, bo sama nie dałabym rady.Bea_tina, evas, maggda, Tusia84, Mucha, vikus001, monaaa, eta, nutka, Niesforna, excella, alexast, Agusia2312, Limerikowo, ivv lubią tę wiadomość