X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was jeździła może albo oglądała wózki tej firmy Be Cool Bandit
    014ac7a7db4e3c44med.jpg

Bo zobaczyłam je w jednej z gazet.. którą dostałam i się zastanawiam czy warte oglądania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 22:24

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyglada super Tusiu, ale nic o nim nie słyszałam.
    Ja miałam usg, mała waży 2800, czyli za tydzień miałaby 3 kg, byłoby super. Ale lekarz po prostu mega nieprofesjonalny, pyta mńie czy nie mam mokrej wkładki, ja mówię ze raczej normalnie, a On ze AFI wyszło mu 3 - serce mi zamarło, a On ze musi jeszcże raz zmierzyć bo w złym miejscu sprawdzał, wyszło mu 8, potem na koniec mowi ze jest jeszcze wiecej, ze nie ma sie czym stresowac, oczywiście poszłam prosto do szefowej zmiany, strasza Pani doktor, ona ze beda to AFI kontrolować, żebym sie nie denerwowała, no ale jak tu sie nie denerwować... Dziewczyny ja juz nie mogę, za duzo tego wszystkiego.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• maggda Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika już prawie koniec i za niedługo będziesz już nie pamiętać co się działo w ciąży :)

weronikabp lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika rozumiem Cię.. to już tak jest.. chodzimy tyle czasu w tej ciąży i na samym końcu tak bardzo boimy się żeby było wszystko dobrze z naszymi maleństwami.. ja dzisiaj to samo jak usłyszałam o tym mniejszym brzuszku w porównaniu do główki i kości udowej.. chociaż lekarz powiedział, że to dopuszczalne.. to jednak wcześniej tego nie było.. sprawdził łożysko i przepływy i mówi, że wszystko dobrze.. a jednak człowiek już się martwi.. ja też chcę już tulić moją małą.. całą i zdrową.. a jednak waży dopiero 2500 więc lepiej dla niej jak ze 2 tyg lub dłużej posiedzi jeszcze w brzuszku... już sama nie wiem co myśleć..

weronikabp, Limerikowo, vikus001 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja normalnie mam dość tej pogody :/ burza już była deszcz tez walił a tu nadal gorąco jak w saunie, chyba przeniosę się do łazienki pod zimny prysznic.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Na ogólnej liście Limerikowo na 1 miejscu, Natalia na drugim itd.. Dziewczyny trzymam kciuki żebyście szybciutko puściły liste w ruch :-)))

Nie stresujcie mnie bo nie urodze ;-) prosze :D

Weronika co raz bardziej na powaznie zastanawiam sie nad tym szpitalem, czy cos im padlo na glowe?!?!

Tusia,moja kolezanka kupila ten wozek doslownie zaraz po tym jak ja kupilam swoj maxi cosi... jezdzi sie swietnie,ona juz urodzila wiec tez jej zapytalam o opinie i mowi ze naprawde super.

weronikabp, Tusia84, vikus001 lubią tę wiadomość

• maggda Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ja jak sprawdzałam ostatnio wymiary maleństwa to brzuszek ma na 30 tydz a reszta na 34 ale lekarz nic nie mówił na to wiec się nie zastanawiam nad tym zbyt mocno aby nie wkręcić nic , w końcu ja sama byłam drobniutka

Tusia84 lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, trzymaj się tam proszę :) Urodzisz zdrowiutka Pole i tego się trzymaj :)

A ja odebrałam wyniki i są o niebo lepsze!!! Tylko jakieś nablonki płaskie delikatnie poza normą, a reszta pięknie w normie!!! Albo oni coś pochrzanili z próbka, albo ja ją tak źle pobralam. Ale już jest dobrze :)

MonikaS, NataliaK, Mucha, weronikabp, evas, eta, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka super :)

Weronika trzymaj się dzielnie :) już tak mało brakuje :) a Pola już spora dziewczynka :)
    do mnie jeszcze nie dociera, że niedługo będę tuliła Piotrusia :) jakoś tak zbytnio nad tym nie skupiałam się bo ostatnio taka zmęczona, że nic już się nie chce... teraz po spacerze lepiej się poczułam to i od razu myśli takie bardziej pozytywne zaczęły się pojawiać :) ciekawa jestem jak wygląda? :) już nie mogę się doczekać aż go zobaczę :)

Paula trzymam kciuki - żeby w końcu poród Ci się zaczął :)

weronikabp, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Weronika rozumiem Cię.. to już tak jest.. chodzimy tyle czasu w tej ciąży i na samym końcu tak bardzo boimy się żeby było wszystko dobrze z naszymi maleństwami.. ja dzisiaj to samo jak usłyszałam o tym mniejszym brzuszku w porównaniu do główki i kości udowej.. chociaż lekarz powiedział, że to dopuszczalne.. to jednak wcześniej tego nie było.. sprawdził łożysko i przepływy i mówi, że wszystko dobrze.. a jednak człowiek już się martwi.. ja też chcę już tulić moją małą.. całą i zdrową.. a jednak waży dopiero 2500 więc lepiej dla niej jak ze 2 tyg lub dłużej posiedzi jeszcze w brzuszku... już sama nie wiem co myśleć..
    Tusiu dobrze żebyśmy doszły do donoszonej ciazy ja mam tydzień ty dwa, to na pewno, dzis widziałam takie maluszki 2500 i Boże jak sie obchodzić z takim maluszkiem :-) mam gęboką nadzieje ze urodzę za tydzień, ze Pola wytrzyma ten tydzień w brzusiu, no ale cóż zobaczymy, Pani doktor powiedziała ze wg niej prof tak zdecyduje w pon ze za tydzień porod, no ale zobaczymy w pon rano. Mam coraz wiecej bóli miesiaczkowych.

Tusia84, Limerikowo, vikus001 lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Nie stresujcie mnie bo nie urodze ;-) prosze :D

Weronika co raz bardziej na powaznie zastanawiam sie nad tym szpitalem, czy cos im padlo na glowe?!?!

Tusia,moja kolezanka kupila ten wozek doslownie zaraz po tym jak ja kupilam swoj maxi cosi... jezdzi sie swietnie,ona juz urodzila wiec tez jej zapytalam o opinie i mowi ze naprawde super.

To super Natalia dzięki za opinię :) podjadę go zobaczyć w takim razie skoro warto :) bo podoba mi się :)

NataliaK lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Tusiu dobrze żebyśmy doszły do donoszonej ciazy ja mam tydzień ty dwa, to na pewno, dzis widziałam takie maluszki 2500 i Boże jak sie obchodzić z takim maluszkiem :-) mam gęboką nadzieje ze urodzę za tydzień, ze Pola wytrzyma ten tydzień w brzusiu, no ale cóż zobaczymy, Pani doktor powiedziała ze wg niej prof tak zdecyduje w pon ze za tydzień porod, no ale zobaczymy w pon rano. Mam coraz wiecej bóli miesiaczkowych.

Dokładnie zgadzam się z Tobą.. lepiej żeby trochę podrosły jeszcze i urodziły się po skończonym 37tyg.

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    To super Natalia dzięki za opinię :) podjadę go zobaczyć w takim razie skoro warto :) bo podoba mi się :)

No wyglad jest dodatkowo no ... zajebiaaaszczy <3 strasznie wizualnie mi sie podoba. Superancki ;-))

Tusia84 lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Tusia ja jak sprawdzałam ostatnio wymiary maleństwa to brzuszek ma na 30 tydz a reszta na 34 ale lekarz nic nie mówił na to wiec się nie zastanawiam nad tym zbyt mocno aby nie wkręcić nic , w końcu ja sama byłam drobniutka

No to u mnie różnica mniejsza bo niecałe 2 tyg. ale też się nie będę nakręcała.. niech mój lekarz później to skontroluje i tyle.. :)

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj Franek mniej wiecej od 30 tc idzie mniejszy o okolo 9 dni z pomiarow usg. Ostatnio nawet 10 dni mniejszy. Teoretycznie, tak naprawde bo ja tym pomiarom usg obecnie juz nie wierze na tym etapie ciazy. Wczesniej daty sie pokrywaly,tym bardziej ze wiem kiedy doszlo do stworzenia Franka,wiec tym bardziej moglabym sie martwic ze maly,ale sadze ze tak do 3300-3400 dobije ;-) poza tym od 2,5 kg dzidziak juz ma wage w normie,nie ma co kobitki sie martwic ;-))

evas, weronikabp, Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość

• maggda Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie córeczka kocha nonono aż mi żebra rozwali zaraz :) wg od 3 dni taka nadmiar ruchliwa jest

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • evas Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz w domku i udało mi się Was nadrobić :D Spędziliśmy bardzo miłe popołudnie. Córeczka znajomych jest przesłodka, ja już chcę tulić mojego Bartoszka.

Za chwilkę przesiądę się na komputer i wkleję listę.

NataliaK, weronikabp, Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Martynika Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, chciałabym Wam juz opisać mój poród, ale na komórce się tak niewygodnie pisze.Zostawię to na powrót do domu.Dziś się dowiedziałam, że na wyniki cmv najprawdopodobniej będziemy mogli czekać w domu, wiec być może już w poniedziałek wyjdziemy :).Nie nastawiam się, ale byłoby miło, bo jednak w domu najlepiej i jakoś tak w ogóle nie mam obaw, że będziemy z nim tylko we dwoje, itd., potrzebuję takiej intymności.
    Artur chętniej śpi na cycu, niż je, ale zjadł dużo tuż po narodzinach, przystawił się sam, kiedy położyli go na moją klatkę i wtedy podobno może mieć mniejszą aktywność nawet do doby.Ale dziś juz dwa razy udało mi się go przystawić, raz na godzinę, raz na 40 minut, wiec wydaje mi się, że to dobry wynik i ładnie przybierze :).
    I w ogóle chciałam powiedzieć, że jestem super dumna z mojego męża.Krocze mnie cholernie boli i nadal robi mi się słabo, gdy wstaję, choć już jest ciut lepiej.Dziś cały dzień sam ogarniał Artura, choć niektóre rzeczy, a właściwie większość, robił pierwszy raz w życiu, to naprawdę super się starał i zaskoczył mnie, że tak się do tego garnął, cały dzień mi pomagał, również w umyciu się, bo sama nie dałabym rady.

Bea_tina, evas, maggda, Tusia84, Mucha, vikus001, monaaa, eta, nutka, Niesforna, excella, alexast, Agusia2312, Limerikowo, ivv lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika to super że mąż tak pomaga :-) Mam nadzieję że mój też stanie na wysokości zadania

zem3i09keg891u11.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika to dla Twojego męża medal się należy :D

vikus001, Martynika lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
‹‹ 1078 1079 1080 1081 1082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ