X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas - to dobrze, że S się stara :)

Paula bidulku, mocno trzymam kciuki, Franek uparty jak osiołek, już widać, że ma charakter :)) już tak blisko!! jeszcze momencik i utulisz swojego uparciuszka :)

evas, Galanea lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka, moja znajoma miesiąc temu urodziła córeczkę o czasie z wagą 2800, teraz mała waży już 4300 i jest zdrowa. Nie ma czym się martwić, po prostu niektóre dzieciaczki są drobniejsze. Córeczka Kambel też malutka się urodziła i wszystko z nią w porządku.

Paula, Natalia, życzę aby szybko akcja się rozkręciła. Oj uparte te Wasze Franki :D

Monika troszkę zazdroszczę, że już jutro utulisz swojego Piotrusia, też bym już chciała. Powodzenia życzę ;)

Limerikowo, a Ty się zbieraj, już czas by Karolcię powitać na tym świecie :D

Nalka, NataliaK, MonikaS, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja już po usg. Wszystko jest w porządku. Mały oczywiście wychodzi o tydzień większy - waga ok 3250.
    Łożysko II stopień dojrzałości, afi 12, przepływy ok.
    Tylko nadal jest dylemat ze sposobem porodu :-(

Bo jeśli urodziłabym w ciągu 2 tygodni to może być sn, bo mały raczej nie przekroczy wagi 3500. Ale jak przenoszę to może i ważyć nawet ok 4 kg i wtedy już musi być cc. Ehhh, i bądź człowieku mądry.
    Gin mówi że powinnam się umówić na cc, a jak zacznę rodzić przed terminem wyznaczonego cc, to dobrze i wtedy będzie sn.
    I chyba tak będę musiała zrobić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 11:21

weronikabp, Modelka, Evelineq, Tusia84, Agusia2312, Galanea, Nalka, evas, eta, Mucha, monaaa, MonikaS, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Hej,
    Ja już po usg. Wszystko jest w porządku. Mały oczywiście wychodzi o tydzień większy - waga ok 3250.
    Łożysko II stopień dojrzałości, afi 12, przepływy ok.
    Tylko nadal jest dylemat ze sposobem porodu :-(

Bo jeśli urodziłabym w ciągu 2 tygodni to może być sn, bo mały raczej nie przekroczy wagi 3500. Ale jak przenoszę to może i ważyć nawet ok 4 kg i wtedy już musi być cc. Ehhh, i bądź człowieku mądry.
    Gin mówi że powinnam się umówić na cc, a jak zacznę rodzić przed terminem wyznaczonego cc, to dobrze i wtedy będzie sn.
    I chyba tak będę musiała zrobić...
    Chyba też bym tak zrobiła, rzeczywiście duży Twój mały :)

• evas Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna, a jakie jest wskazanie u Ciebie do CC? Tylko waga dziecka?

9bsp388.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    Oj, żeby to było takie proste... :/

Hahaha nie mogę.. przepraszam :)

Tak się czerwcówki miały szybko rozpakowywać.. tyle skracających się szyjek! tyle leżakowania i zmartwień.. a teraz czerwiec za pasem i będzie wielkie wyczekiwanie.. na uparte zasiedziałe w brzuchach maluchy :D

a miało być tak pięknie :D

Nalka, Galanea, evas, NataliaK, weronikabp, eta, MagdaO, Limerikowo lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Nalka, całkowicie rozumiem twoje zdenerwowanie. Z tymi lekarzami to niestety tak jest, że samemu trzeba mieć sporą wiedzę żeby nie zwariować. Co jeden to inna opinia. A skąd niby ma być wiadomo czy dziecko jest silne? Mi lekarka w zasadzie od początku mówiła, że w takich przypadkach raczej cc a u Kambel znowu wywoływali poród sn i nie było problemów. Moja położna tez mówi ze takie dzieci to oni rodzą sn bo same wyskakuja. I bądź tu mądra... Trzymam kciuki za jutrzejsze usg,oby się okazało ze sporo podrosła, bo jak dobije do 2,5 to ci juz cc nie powinno grozić

evas, Nalka, MonikaS, Limerikowo lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Hahaha nie mogę.. przepraszam :)

Tak się czerwcówki miały szybko rozpakowywać.. tyle skracających się szyjek! tyle leżakowania i zmartwień.. a teraz czerwiec za pasem i będzie wielkie wyczekiwanie.. na uparte zasiedziałe w brzuchach maluchy :D

a miało być tak pięknie :D

Tusiu uprzedziłaś mnie swoim postem. Właśnie to samo pisałam :D

Tusia84, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula,stwierdzam z faktem,ze te nasze Franki to pełne zuchy,w brzuchu im dobrze,nie chca wyjsc :D

Tusia,A NIE MOWILAM?;D hahaha pamietam, tyle raaazy pisalam,jak ktoras pisala ze nie dotrwa do terminu na 100% bo szyjka,bo cos tam, bo cos tam, a jak przyszlo co do czego to voil'a a na pisalam ze spokojnie spokojnie,jeszcze sie przenosi:D dzidziakow nie da sie wypedzic :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 11:35

Tusia84, evas, weronikabp, Galanea, balonik, Mucha lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Oj Nalka, całkowicie rozumiem twoje zdenerwowanie. Z tymi lekarzami to niestety tak jest, że samemu trzeba mieć sporą wiedzę żeby nie zwariować. Co jeden to inna opinia. A skąd niby ma być wiadomo czy dziecko jest silne? Mi lekarka w zasadzie od początku mówiła, że w takich przypadkach raczej cc a u Kambel znowu wywoływali poród sn i nie było problemów. Moja położna tez mówi ze takie dzieci to oni rodzą sn bo same wyskakuja. I bądź tu mądra... Trzymam kciuki za jutrzejsze usg,oby się okazało ze sporo podrosła, bo jak dobije do 2,5 to ci juz cc nie powinno grozić

Jeszcze na dokładkę dodał, że dziewczynki są z reguły silne. :D Ja właśnie chcę mieć jak już to wywoływany, a ile kobiet rodzi hipotroficzne dzieci, bo lekarze nie raczyli poinformować o zaistniałym zjawisku i dziecko w 40 tygodniu urodzone sn z wagą 2450g, albo w 42 tygodniu z wagą 2400g. Zresztą mój lekarz tez nie mówi, że to hipotrofia,bo mam przepływy niskooporowe a tak to by były wysoko. No i dyskutuj tu z takim..

sunset, Limerikowo lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Niesforna, a jakie jest wskazanie u Ciebie do CC? Tylko waga dziecka?
    Ze względu na przepukline ledzwiowa neurochirurg stwierdził że lepiej mi nie rodzić dziecka powyżej 3,5 kg sn.

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Chyba też bym tak zrobiła, rzeczywiście duży Twój mały :)
    No spory :-)
    Aczkolwiek jest tylko trochę powyżej 50 centyla z wagą.
    Do tego wydaje mi się ze ten pomiar trochę zawyzony jest bo mały ma długą kość udowa...

weronikabp lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, widzisz u mnie jest dokładnie to samo jak wiesz, wszystkie parametry ok jeden lekarz panikuje, na innym to nie robi wrażenia. Niestety nasze córki są hipotroficzne, bo są poniżej 5 centyla i owszem rodzą się małe dzieci w 40 tygodniu i nic im nie jest. Położna mi opowiadała ze mieli ostatnio w 42 tyg. dziecko 1800 i mówi że to jest dopiero hipotrofia a moja (tak jak i twoja :-)) jeszcze może dobić do 3 kg- oby jej słowa się sprawdziły :-)

evas, Nalka, Galanea, MonikaS, Limerikowo lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przyszły wyniki paciorkowca - nie mam :) :) :)

Galanea, weronikabp, evas, Nalka, Mucha, eta, MonikaS, Limerikowo, Niesforna lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Ja wróciłam od lekarza. KTG bardzo dobre, na wykresie wyszły skurcze. Ginka mówi, że to przepowiadające, ale teraz to może w każdej chwili się zacząć, tym bardziej, że szyjka się znacznie skróciła i jest miękka. Natomiast nie ma żadnego rozwarcia.
    Czekam zatem na kolejne objawy porodowe :) Cieszę się, że jest jakiś postęp. Skurcze czuję kilka razy dziennie, dziś nawet trochę bardziej niż wcześniej.
    Z małą wszystko w porządku, waży już 3200g. Przepływy ok, AFI ok.

Trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalach :)
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach.

weronikabp, Galanea, sunset, balonik, Modelka, Mucha, evas, monaaa, Nalka, eta, Evelineq, MagdaO, Tusia84, Limerikowo, Niesforna, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekajajaca, super wiadomości. A więc pozostało uzbroić się w cierpliwość i wyczekiwać porodu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 12:55

9bsp388.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zaczęliśmy 9 miesiąc! wg belly 2 tyg i ciąża donoszona.
    Torby do szpitala spakowane. Jestem ciekawa jak to będzie u mnie z terminem, póki co nie mam żadnych twardnień itp.
    Jutro wizyta, ciekawe co gin "wymaca" :P

Dziewczyny, czy macie też wilgotne wkładki? tak, że oprócz gęstego śluzu jest ona po prostu mokra?

Dziewczyny rodzące na dniach-powodzenia, wytrwałości i cierpliwości! relaksujcie się i myślcie pozytywnie!

szwagierka mnie ostatnio postraszyła, że jak przyjeżdżasz do szpitala ze skurczami, a jest kolejka oczekujących na ip, to nie masz pierwszeństwa..to jak to tak, mam urodzić na IP i wić się z bólu między innymi kobietami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 13:06

evas, eta, sunset, Galanea, MagdaO, Limerikowo lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa śluz mam czasem bardziej gęsty, czasem bardziej rozciągliwy, ale z tą wodnistością to Ci nie pomogę..

czekająca to świetnie że masz same dobre wiadomości :) teraz tylko namawiać małą żeby chciała wyjść :D

monaaa lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka - super

Czekajajaca - to teraz czekamy na akcję u Ciebie <3

Monaaa - też tak mam z tymi wkładkami przez większość ciąży i wszystko w porządku, jeśli u Ciebie zauważyłaś to dopiero teraz, to może warto sie poobserwować czy to nie wody się sączą

monaaa, Limerikowo lubią tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam jeszcze pytanie, jak któraś z Was zdecydowała się na pobranie krwi pępowinowej, to który bank wybrałyście??

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
‹‹ 1124 1125 1126 1127 1128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ