X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • eta Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast - spokojnie, umówisz się, wrócisz do domu, oswoisz się z tą myślą i będzie już okej, mam nadzieję że bez nerwów :)

Modelka - to szykuj już nalot na Dom Narodzin! :)

monalisa dla pewności zrób sobie to badanie moczu, nawet prywatnie kosztuje to mało.

Natalia - to jutro już Franek nie ma wyjścia - a raczej ma tylko jedno wyjście ;D musi już wyjść na ten świat i sobie żartów z mamy nie robić!!! ;D

Niesforna - powodzenia na USG! jeszcze chwila i już będziesz wiedziała co i jak.

PAULA - co tam u Was???

weronikabp, NataliaK, vikus001, evas, Limerikowo, Galanea, Modelka lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    Natalia niech juz wyciagaja Franka i tyle....nie przejmuj sie, tak jak pisze Weronika z tymi pomiarami to jest roznie no stres! i pomysl o tym ze juz za chwileczke utulisz malucha!

Taaaak... wiem o tym,ale szczerze,cala ciaza bez zastrzezen a teraz nagle cos jest nie tak.

Ja jestem tylko ciekawa jak ten test oksytocynowy dziala,czy to moze skutkowac porodem ? Bo tu sie tyle napatrzylam na oddziale ze juz nie wie co mam myslec... ;-)

Dzieki dziewczyny za slowa otuchy :D

Eta hahahaa no taaaak.. ma tylko jedmo wyjscie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 09:24

weronikabp, vikus001, eta, evas, Limerikowo, Tusia84, Galanea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus a jak u Was kochana? Wrzuć jakaś fotę malutkiej :-)

Eta - podoba mi sie tekst: ma juz tylko jedno wyjście ;-))

Paula bardzo długo milczy.. Daj znac kochana co tam u Was.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 09:25

eta lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka a jeszcze leżę :-) zaraz siadam i jem truskawki. Ale mnie zgaga męczyła. Co do samopoczucia to jakoś dziwnie się czuje tak jakby mały miał głowę między moimi nogami :-(.
    alexast trzymam kciuki będzie dobrze
    Natalia super jutro Franek bedzie z nami
    Paula co u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 09:27

zem3i09keg891u11.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas bardzo dobrze mloda jest przeslodka i najukochansza nocki sa rozne ale coraz lepiej:)

weronikabp, eta, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    A u nas bardzo dobrze mloda jest przeslodka i najukochansza nocki sa rozne ale coraz lepiej:)
    A średnio co ile je? I jak długo? Piersi masz jeszcze w całości? ;-)

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no porobily mi sie strupki lekkie na sutkach ale stosowalam medele i zeszlo po dniu takze polecam bardzo ten krem...mloda dzis w nocy budzila sie tylko dwa razy a w ciagu dnia to co 3-4 godziny je a dlugosc zalezy od glodu:) czasem wisi na jednym 20 min na drugim 15 a czasem najada sie jednym to roznie:)

weronikabp, eta, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia to znalazłam w necie:
    Test oksytocynowy polega na podaniu małej dawki oksytocyny wywołującej skurcze macicy, przy równoczesnym kontrolowaniu stanu dziecka za pomocą KTG. Test OCT pozwala ocenić stan płodu i jego bezpieczeństwo podczas akcji porodowej, reakcję na skurcze i samą oksytocynę. Celem testu oksytocynowego nie jest wywołanie porodu, choć często tak się on kończy.

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/porod/test-oksytocynowy-wskazania-i-przebieg-testu-otc_34188.html

weronikabp, NataliaK, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) moje cisnienie jest teraz raczej w normie, nie mam pojecia co to wczoraj byl za skok, ale oczywiscie bede to kontrolowac. Zagladam tu co chwile i widze ze wiesci od Paulii nadal brak, moze w koncu ma takie skurcze ze nie jest w stanie pisac :)

weronikabp, Limerikowo, eta, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia dokładnie tak jak napisała eta...
    Test oksytocynowy jest po to by sprawdzić jak reaguje macica i jak podczas skurczów zachowuje się dziecko.
    Może wywołać skurcze silne i poród, ale nie to jest celem.
    Jak na próbie wszystko wyjdzie dobrze, to zwykle następnego dnia już podają oksy na wywolanie :-)

NataliaK, Limerikowo, eta, Galanea lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Natalia dokładnie tak jak napisała eta...
    Test oksytocynowy jest po to by sprawdzić jak reaguje macica i jak podczas skurczów zachowuje się dziecko.
    Może wywołać skurcze silne i poród, ale nie to jest celem.
    Jak na próbie wszystko wyjdzie dobrze, to zwykle następnego dnia już podają oksy na wywolanie :-)

Oksy to oksy jak ma zadzialac to niech lepiej zadziala jutro bo sie zdenerwuje ;-)) xD

weronikabp, Limerikowo, vikus001, eta, Galanea, evas lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Karolina - nie martw się, myślę, że jakby coś z ciśnieniem było nie tak to nie sporadycznie. Ja też miewam takie skoki od początku ciąży. Zawsze na wizytach u ginki. A niby się nie denerwuję :) raz jeden tylko miałam normalne :) w piątek na wizycie miałam 149/87, później zmierzyłam w domu i było podobnie. Posiedziałam - odpoczęłam i spadło :) najważniejsze, że pozostałe wyniki ok, znaczy się białka w moczu nie ma :) a jak mierzę ciśnienie w domu to z reguły mam normalne :)

Jeszcze tylko dzisiaj i jutro pod wieczór cc :) już jutro będę tuliła Piotrusia :)

weronikabp, Galanea, eta, evas, Modelka, Agusia2312, Mucha, sunset, Paulina1986, maggda, monaaa, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia miałam właśnie napisać.. że co? że chciałaś do domu? kobieto! Ty już Franka wydaj na ten świat i pójdziesz sobie do domku ;) :D

Moja siostra miała właśnie test oksy i ją wzięło :) ona miała już 5 cm rozwarcia jak trafiła do szpitala na wywołanie :)

Evelineq, weronikabp, evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa, ja myślę że kolor moczu zmienił się po Wit C, a pijesz dużo? Bo jak mniej ostatnio piłaś to też może wpłynąć na kolor , jak Cię nic tam nie piecze i nie boli to raczej bym się nie martwiła, wypij z 2 -3 szklanki wody czystej i czekaj na następne siku, powinno przejść :D jeśli nie, to możesz zrobić kontrolnie badanie : )

Niesforna trzymam kciuki za USG i pozytywne wieści

Alexast- powodzenia , wszystko będzie dobrze :)

NataliaK- życzę udanej próby z oxy i szybkiego spotkania z maleństwem … Tak jak mówisz, niech lepiej zadziała jak trzeba :)

Topa – zazdroszczę truskawek, ja dopiero muszę się po nie wybrać na lokalny bazarek … smacznego :D

Limerikowo - moja mała własnie też mnie bombarduje, bo czeka na jedzenie, a ja nadrabiam zaległości na forum zamiast zjeśc hehe, nałóg :D

U mnie wreszcie pogoda fajniejsza, wiaterek powiewa i jest jakby chlodniej ale słonko sie przedziera, więc się trzeba cieszyc chwilą :D
    Czuję się po nocy jakbym miała wór kamieni w brzuchu , ciągnie mnie tam wszystko w dół ,a do tego prawie cały czas twardziuteńki brzuchol... Byle do jutra, zobaczymy co na KTG :D

Miłego dnia wszystkim :P

Galanea, weronikabp, Tusia84, evas, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia - ja też właśnie chciałam napisać - gdzie do domu - pora rodzić ;D hehe kto wie, może jutro obie będziemy tulić maluchy :)

Monalisa ja jak za mało piję wody w ciągu dnia to od razu mocz ciemny się robi... pij dużo wody bo nawet jeśli to nie to to dobrze przepłukać sobie pęcherz :)

Ja chciałam na śniadanie truskawki zjeść a zapomniałam, że nie mam już śmietany... muszę z Miśkiem do sklepu się większego jakiegoś wybrać, ale nie wiem jakiego - nie to że po śmietanę, pieluchy się skończyły. Wiecie może gdzie pampersy w promocji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 10:22

weronikabp, NataliaK, Tusia84, Galanea, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha sorry czasami zapominam ze do terminu mam kilka dni ;-)

evas lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Limerikowo przywołuję do porządku :) Już czas rodzić kochana

Pora zwolnić podium ;) już się na nim zasiedziałaś :)

Galanea, evas, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS ale super jutro kolejny maluszek pojawi się na świecie <3

Galanea, MonikaS, evas, weronikabp, balonik lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nutka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki;) Powodzenia wszystkim we wszystkim.:P Na wizytach,w szpitalach, w porodach;)
    Ja już nie mogę usiedzieć, tak bardzo niecierpliwa jestem.

Galanea, Tusia84, MonikaS, evas lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Galanea Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AKTUALNA LISTA

I
    Limerikowo 29 maja 2014r CÓRCIA <3
    Katelin 20 maja 2014r SYNUŚ <3
    II
    MagdaO 02 czerwca 2014r SYNUŚ <3
    NataliaK 02 czerwca 2014r SYNUŚ <3
    III
    czekajajaca 05 czerwca 2014r
    MonikaS 05 czerwca 2014r SYNUŚ <3

WOW!!! Do roboty! :P

Tusia84, evas, Agusia2312, weronikabp, balonik, Evelineq, MagdaO, maggda, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 1122 1123 1124 1125 1126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ