MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Alexast - spokojnie, umówisz się, wrócisz do domu, oswoisz się z tą myślą i będzie już okej, mam nadzieję że bez nerwów
Modelka - to szykuj już nalot na Dom Narodzin!
monalisa dla pewności zrób sobie to badanie moczu, nawet prywatnie kosztuje to mało.
Natalia - to jutro już Franek nie ma wyjścia - a raczej ma tylko jedno wyjściemusi już wyjść na ten świat i sobie żartów z mamy nie robić!!!
Niesforna - powodzenia na USG! jeszcze chwila i już będziesz wiedziała co i jak.
PAULA - co tam u Was???weronikabp, NataliaK, vikus001, evas, Limerikowo, Galanea, Modelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyvikus001 wrote:Natalia niech juz wyciagaja Franka i tyle....nie przejmuj sie, tak jak pisze Weronika z tymi pomiarami to jest roznie no stres! i pomysl o tym ze juz za chwileczke utulisz malucha!
Taaaak... wiem o tym,ale szczerze,cala ciaza bez zastrzezen a teraz nagle cos jest nie tak.
Ja jestem tylko ciekawa jak ten test oksytocynowy dziala,czy to moze skutkowac porodem ? Bo tu sie tyle napatrzylam na oddziale ze juz nie wie co mam myslec...
Dzieki dziewczyny za slowa otuchy
Eta hahahaa no taaaak.. ma tylko jedmo wyjscieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 09:24
weronikabp, vikus001, eta, evas, Limerikowo, Tusia84, Galanea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hejka a jeszcze leżę
zaraz siadam i jem truskawki. Ale mnie zgaga męczyła. Co do samopoczucia to jakoś dziwnie się czuje tak jakby mały miał głowę między moimi nogami
.
alexast trzymam kciuki będzie dobrze
Natalia super jutro Franek bedzie z nami
Paula co u Was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 09:27
-
nick nieaktualny
-
no porobily mi sie strupki lekkie na sutkach ale stosowalam medele i zeszlo po dniu takze polecam bardzo ten krem...mloda dzis w nocy budzila sie tylko dwa razy a w ciagu dnia to co 3-4 godziny je a dlugosc zalezy od glodu:) czasem wisi na jednym 20 min na drugim 15 a czasem najada sie jednym to roznie:)
weronikabp, eta, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość
-
Natalia to znalazłam w necie:
Test oksytocynowy polega na podaniu małej dawki oksytocyny wywołującej skurcze macicy, przy równoczesnym kontrolowaniu stanu dziecka za pomocą KTG. Test OCT pozwala ocenić stan płodu i jego bezpieczeństwo podczas akcji porodowej, reakcję na skurcze i samą oksytocynę. Celem testu oksytocynowego nie jest wywołanie porodu, choć często tak się on kończy.
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/porod/test-oksytocynowy-wskazania-i-przebieg-testu-otc_34188.htmlweronikabp, NataliaK, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny
moje cisnienie jest teraz raczej w normie, nie mam pojecia co to wczoraj byl za skok, ale oczywiscie bede to kontrolowac. Zagladam tu co chwile i widze ze wiesci od Paulii nadal brak, moze w koncu ma takie skurcze ze nie jest w stanie pisac
weronikabp, Limerikowo, eta, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Natalia dokładnie tak jak napisała eta...
Test oksytocynowy jest po to by sprawdzić jak reaguje macica i jak podczas skurczów zachowuje się dziecko.
Może wywołać skurcze silne i poród, ale nie to jest celem.
Jak na próbie wszystko wyjdzie dobrze, to zwykle następnego dnia już podają oksy na wywolanieNataliaK, Limerikowo, eta, Galanea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiesforna wrote:Natalia dokładnie tak jak napisała eta...
Test oksytocynowy jest po to by sprawdzić jak reaguje macica i jak podczas skurczów zachowuje się dziecko.
Może wywołać skurcze silne i poród, ale nie to jest celem.
Jak na próbie wszystko wyjdzie dobrze, to zwykle następnego dnia już podają oksy na wywolanie
Oksy to oksy jak ma zadzialac to niech lepiej zadziala jutro bo sie zdenerwuje) xD
weronikabp, Limerikowo, vikus001, eta, Galanea, evas lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Karolina - nie martw się, myślę, że jakby coś z ciśnieniem było nie tak to nie sporadycznie. Ja też miewam takie skoki od początku ciąży. Zawsze na wizytach u ginki. A niby się nie denerwujęraz jeden tylko miałam normalne
w piątek na wizycie miałam 149/87, później zmierzyłam w domu i było podobnie. Posiedziałam - odpoczęłam i spadło
najważniejsze, że pozostałe wyniki ok, znaczy się białka w moczu nie ma
a jak mierzę ciśnienie w domu to z reguły mam normalne
Jeszcze tylko dzisiaj i jutro pod wieczór ccjuż jutro będę tuliła Piotrusia
weronikabp, Galanea, eta, evas, Modelka, Agusia2312, Mucha, sunset, Paulina1986, maggda, monaaa, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Natalia miałam właśnie napisać.. że co? że chciałaś do domu? kobieto! Ty już Franka wydaj na ten świat i pójdziesz sobie do domku
Moja siostra miała właśnie test oksy i ją wzięłoona miała już 5 cm rozwarcia jak trafiła do szpitala na wywołanie
Evelineq, weronikabp, evas, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Monalisa, ja myślę że kolor moczu zmienił się po Wit C, a pijesz dużo? Bo jak mniej ostatnio piłaś to też może wpłynąć na kolor , jak Cię nic tam nie piecze i nie boli to raczej bym się nie martwiła, wypij z 2 -3 szklanki wody czystej i czekaj na następne siku, powinno przejść
jeśli nie, to możesz zrobić kontrolnie badanie : )
Niesforna trzymam kciuki za USG i pozytywne wieści
Alexast- powodzenia , wszystko będzie dobrze
NataliaK- życzę udanej próby z oxy i szybkiego spotkania z maleństwem … Tak jak mówisz, niech lepiej zadziała jak trzeba
Topa – zazdroszczę truskawek, ja dopiero muszę się po nie wybrać na lokalny bazarek … smacznego
Limerikowo - moja mała własnie też mnie bombarduje, bo czeka na jedzenie, a ja nadrabiam zaległości na forum zamiast zjeśc hehe, nałóg
U mnie wreszcie pogoda fajniejsza, wiaterek powiewa i jest jakby chlodniej ale słonko sie przedziera, więc się trzeba cieszyc chwilą
Czuję się po nocy jakbym miała wór kamieni w brzuchu , ciągnie mnie tam wszystko w dół ,a do tego prawie cały czas twardziuteńki brzuchol... Byle do jutra, zobaczymy co na KTG
Miłego dnia wszystkim
Galanea, weronikabp, Tusia84, evas, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Natalia - ja też właśnie chciałam napisać - gdzie do domu - pora rodzić
hehe kto wie, może jutro obie będziemy tulić maluchy
Monalisa ja jak za mało piję wody w ciągu dnia to od razu mocz ciemny się robi... pij dużo wody bo nawet jeśli to nie to to dobrze przepłukać sobie pęcherz
Ja chciałam na śniadanie truskawki zjeść a zapomniałam, że nie mam już śmietany... muszę z Miśkiem do sklepu się większego jakiegoś wybrać, ale nie wiem jakiego - nie to że po śmietanę, pieluchy się skończyły. Wiecie może gdzie pampersy w promocji?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 10:22
weronikabp, NataliaK, Tusia84, Galanea, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AKTUALNA LISTA
I
Limerikowo 29 maja 2014r CÓRCIA
Katelin 20 maja 2014r SYNUŚ
II
MagdaO 02 czerwca 2014r SYNUŚ
NataliaK 02 czerwca 2014r SYNUŚ
III
czekajajaca 05 czerwca 2014r
MonikaS 05 czerwca 2014r SYNUŚ
WOW!!! Do roboty!Tusia84, evas, Agusia2312, weronikabp, balonik, Evelineq, MagdaO, maggda, Limerikowo lubią tę wiadomość