X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beczki. Weszłam sobie na informacje z mojego miasta i zobaczcie co mnie rozbawiło hihihi
    to jest plan warsztatów pt. Tydzień Promocji Karmienia Piersią :D
    W sobotę (31.05) w parku obok Akcentu ZOO: Krąg Opowieści Laktacyjnych, a w niedzielę (1.06) o godz. 12.00 - na placu przed Teatrem Węgierki - odbędzie się flashmob "Karmiące cyce na ulice."

sunset, nutka, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda tylko że w tym czasie będziesz w szpitalu. Wyślij męża i potem zdaj relacje :-)

c55fflw1uez1iz08.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Szkoda tylko że w tym czasie będziesz w szpitalu. Wyślij męża i potem zdaj relacje :-)
    no właśnie, a jeszcze mają być pokazy karmienia hihihi dobre :D szkoda, że nie mogę tego zobaczyć ;) ten flashmob może być niezły ;)
    intrygujący jest ten krąg opowieści laktacyjnych - wyjątkowo przypadł mojemu mężowi do gustu hehe
    mówię dla męża o Twoim pomyśle a ten, że chętnie pójdzie cycki poogląda ;)

no nic, wyłączam kompa bo mąż mnie zgania z kanapy - chce łóżko posłać :)
    śpijcie smacznie i do jutra pa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 22:17

sunset lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem i czytam, ale jakos nie mam weny pisac.

Od dzisiaj nie biore juz luteiny, jeszcze tydzien i zobaczymy co sie bedzie dzialo, ale nie widze niczego co by wskazywalo na nadchodzacy porod...poczekamy, zobaczymy.

Tusia84, weronikabp, Galanea, Limerikowo, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    Dziewczyny mam pytanie z innej beczki.
    Jakie macie fotele- krzesła do karmienia? Jeszcze nic nie mam, a nie wiem na które warto zwrócić uwagę. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
    A ja myślałam, że to chodzi o fotel dla ciebie, zeby wygodnie karmić. Ale dziewczyny poszły tropem fotelika dla dziecka na co jeszcze mamy koło pół roku conajmniej.:P

Fotela dla siebie nie mam,, bo nie mamy miejsca. Dla dziecka mam po brata córkach(jedna z niewielu nieróżowych rzeczy jakie miały:P) taki zwykły, obity ceratką, składany.

Ala29 lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Ja jestem i czytam, ale jakos nie mam weny pisac.

Od dzisiaj nie biore juz luteiny, jeszcze tydzien i zobaczymy co sie bedzie dzialo, ale nie widze niczego co by wskazywalo na nadchodzacy porod...poczekamy, zobaczymy.

W pon. odstawiłam luteinę i po dwóch dniach pojawiły się twardnienia brzucha :)

Paula - jak u Ciebie??

weronikabp, Mucha, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donoszona :) :) :)

Mogę już rodzić, Młody na start proszę :)

No i od miesiąca już nie tyję, a nawet lekko schudłam. Ale pytałam się położnej i to jest zupełnie normalne na tym etapie ciąży :) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 07:02

excella, alexast, monalisa, balonik, weronikabp, Mucha, Niesforna, Galanea, eta, Agusia2312, Tusia84, monaaa lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Donoszona :) :) :)

Mogę już rodzić, Młody na start proszę :)

No i od miesiąca już nie tyję, a nawet lekko schudłam. Ale pytałam się położnej i to jest zupełnie normalne na tym etapie ciąży :) :) :)

Super !
    Ja za tydzień mogę rodzić :) też już bedzie donoszona :)

weronikabp, Agusia2312, Modelka lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już spakowana. Mąż poszedł z psem i zaraz wyruszamy. Bardzo się stresuję
    nie lubię niejasnych sytuacji. No nic wszystkiego dowiemy się na miejscu. Mam nadzieję że żadnych problemów nie będzie. Trzymajcie kciuki. Odezwę się jak będę coś wiedziała.

sunset, monalisa, weronikabp, Galanea, Limerikowo, eta, vikus001, Agusia2312, evas, MonikaS, maggda lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast, nie denerwuj sie. Bedzie dobrze. Pojedziesz, umówią cie na cc, zbadaja i tyle.
    Mnie jedynie dziwi ze tak pozno umawiaja na te cc. Ja już w 30tc wiedzialam kiedy mam być krojona.

monalisa lubi tę wiadomość

• monalisa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny kurde ciezko nadrobić was po jednym dniu.
    Wyniki odebrane GBS ujemny pozostale tez ok :)
    Wczoraj od 20:07 do 23 mialam regularne skurcze od 17 do 7 minut i juz sie cieszylam ze akcja sie rozkręca no ale weszlama do wanny aby zrobić porządek "tam na dole" i co i dupa ;/ skurcze ustapily. Skurcze zaczely się po uwaga czopkach glicerynowych bo mam mega problem z zaparciami az mi lzy z bólu leca jak siedze na "tronie". Najpierw sie czyscilam , a teraz od paru dni musze czopki stosować zeby nie przeć na wc, a jak juz pisałam wcześniej ze co prawda lewatywa sprzyja skurczą to mysle ze czopki tez.

Kurcze mam ciemny mocz musze kupić pojemnik i jutro do szpitala zanieść niech sprawdzą czy znowu jakaś infekcja sie nie szykuje.
    Alexas kochana nie stresuj sie na zapas.
    Weronika ciesze się ze jesteś juz w domu choć teraz bede sie martwić aby się nie nasiliły zawroty.
    Dziewczyny super zdjecia dzieciaczkow mala Weronika rozkoszna.
    Banierka synuś boski male czarne cudo.
    Martynika do domu!!!!!
    Ale nie widze co z Paula chyba ze cos przeoczyłam.
    Modelka gratuluje donoszonej ciazy i obys szybko urodziła ;)

weronikabp, Limerikowo, eta, Agusia2312, evas, Martynika, Modelka lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast kciuki mocne za Ciebie!

Modelka - gratulacje, ja już w niedzielę będę świętować donoszoną :)

Monalisa dzięki za troskę kochana, powodzenia z tym moczem, może kolor się zmienił po jedzeniu?

monalisa, Modelka lubią tę wiadomość

• monalisa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie mysle czy nie po wit.c biore bo m sie przeziebil ,psika , kaszle ,smarka, a po porodzie psiknac czy kaszlnac to bol masakryczny na rane.
    Kurde ale mi sie spać chce chyba sie poloze bo ledwo na oczy widzę hihi ale ze mnie leniuszek ostatnio

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 07:55

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika mamy prawie ten sam termin ty 17 ja 14 . Tez na początku mialam 17 ale lekarz sie pomylił w obliczeniu na pierwszej wizycie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 07:58

weronikabp lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Weronika mamy prawie ten sam termin ty 17 ja 14 . Tez na początku mialam 17 ale lekarz sie pomylił w obliczeniu na pierwszej wizycie :)
    ja mam 17 wg usg a 22 wg OM :) ale wierzę w moją córeczkę, że niebawem zechce się do nas przytulić, prosimy ją o to bardzo :)

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendobry w ten pochmurny dzień :-)
    Ja właśnie zbieram się na usg. Mam nadzieję, że z małym wszystko w porządku. No i się okaże czy mogę rodzić sn, czy czeka mnie cc.
    Ehh stresik...
    Trzymajcie się i miłego dnia wszystkim :-)

weronikabp, Galanea, Limerikowo, eta, Agusia2312, MonikaS lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie :)

Od wczoraj myslalam ze mnie puszcza do domu,cisnienie a nawet niedocisnienie...czekalam na obchod a tu coz. Afi 7,jutro pierwsza proba oskytocynowa...

Limerikowo, vikus001, Agusia2312, MonikaS, Tusia84, Galanea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Czesc mamusie :)

Od wczoraj myslalam ze mnie puszcza do domu,cisnienie a nawet niedocisnienie...czekalam na obchod a tu coz. Afi 7,jutro pierwsza proba oskytocynowa...
    Natalia do góry główka, pisałam już na priv, oni się bardzo często mylą przy pomiarach AFI bo dziecko się rusza i co chwilę ta objętość jest inna w różnych miejscach, u mnie było 12, potem 3 !!! potem 8, a przy wyjściu znowu ponad 12, więc do góry głowa, sama się denerwowałam, ale okazuje się, ze często to błąd pomiaru, trzeba po prostu dużo pić.

Limerikowo, NataliaK, eta, vikus001, Galanea lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja juz dzis wyspana po wczor nerwowce plus walce z cis , mala kreci sie od rana, czeka na sniadanko po euthoryxie
    powodzenia Wszystkim na wizytach:--)) samych najlepszych wiadomosci

Galanea lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia niech juz wyciagaja Franka i tyle....nie przejmuj sie, tak jak pisze Weronika z tymi pomiarami to jest roznie no stres! i pomysl o tym ze juz za chwileczke utulisz malucha!

weronikabp, NataliaK, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
‹‹ 1121 1122 1123 1124 1125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ