X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co Natalia, że niby sama mam zostać na placu boju? Ale z Ciebie kumpela ;) A tak poważnie, życzę Ci aby jutro się już rozkręciło i Franek pojawił się na świecie, to może i Stanisław się zmobilizuje, jak mu powiem, że został sam z terminem na 2.06, może mu się zrobi wstyd i zechce wyjść :)

MonikaS, no tak, to już jutro Wasz wielki dzień :) Powodzenia, a wiesz, o której będziesz miała cc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 10:30

MonikaS, NataliaK, evas, Galanea, Agusia2312, weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o 17:30 a mam się stawić o 16:30 :)

Galanea, weronikabp, Tusia84, Evelineq, nutka lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    No i co Natalia, że niby sama mam zostać na placu boju? Ale z Ciebie kumpela ;) A tak poważnie, życzę Ci aby jutro się już rozkręciło i Franek pojawił się na świecie, to może i Stanisław się zmobilizuje, jak mu powiem, że został sam z terminem na 2.06, może mu się zrobi wstyd i zechce wyjść :)

MonikaS, no tak, to już jutro Wasz wielki dzień :) Powodzenia, a wiesz, o której będziesz miała cc?

:D zobaczymy co bedzie jutro :D nie nastawiam sie na cud :D ale moze,moze... ;-)

weronikabp lubi tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wam też się robi słabo? Tak zupełnie źle mi nie jest, ale dobrze niestety też nie... Ja piję wodę i w ogóle, odpoczywam często, ale słabo mi się ciągle robi. Wczoraj też taki dzień miałam, nawet się zastanawiałam czy mogę wsiąść do samochodu, ale w końcu pojechałam do kosmetyczki (i mam już dziś cudne rzęsy ;) ). Ale dziś widzę to samo jest... Można coś na to poradzić?

zem3upjygjyf6uag.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas mi trąbią, że ciąża młodsza o 2-3 tygodnie. I mi tu wmówić próbuje, że pewnie później zaszłam. No nie zaszłam później bo USG miałam robione i jak byk 10 października był 5 tydzień ciąży! Pytam się co ja robię źle, że brzuch zamiast większy to się mniejszy robi, opadł bezczelnie a szyja zamknięta. Serduszko bije ładnie jak zawsze, ruchy niezłe ale co z tego jak ona taka mała. Pytam się, czy będę mogła rodzić naturalnie, a on mi na to, że to zależy od dziecka czy silne czy nie i przed cesarką mam się nie bronić. Nosz ku**a to jak w końcu jest? To chyba oczywiste, że dziecko najważniejsze ja się pytam o możliwość SN. Dobrze, że jutro mam jeszcze jedno USG i to KTG i przysięgam, że będę tam chodzić co drugi dzień, w dupie mam.

No i ta cytomegalia, może mi któraś pomóc? Bo z tego wszystkiego zapomniałam się zapytać lekarza:
    CMV IGM 0.187 (ujemny)
    CMV IGG < 0.150 U/ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 10:38

Limerikowo lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Czy Wam też się robi słabo? Tak zupełnie źle mi nie jest, ale dobrze niestety też nie... Ja piję wodę i w ogóle, odpoczywam często, ale słabo mi się ciągle robi. Wczoraj też taki dzień miałam, nawet się zastanawiałam czy mogę wsiąść do samochodu, ale w końcu pojechałam do kosmetyczki (i mam już dziś cudne rzęsy ;) ). Ale dziś widzę to samo jest... Można coś na to poradzić?
    Leżeć, leżeć..pić i jeść dużo owoców itd. A jeśli naprawdę będzie bardzo słabo to IP.
    Ja też muszę prawie cały czas leżeć, tylko wtedy jest w miarę ok.

Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka nic nie poradzisz. Widocznie już Twój organizm chciałby odpocząć :) ja też miewam różne dni - takie, że gwiazdki przed oczami migają i takie, że zasuwam w domu jak dzika :)
    Nalka ja myślę, że nie masz się co martwić. Będzie dobrze, tylko musisz dobrze rozkręcić karmienie dla małej jak już się urodzi, żeby szybko sił nabrała i szybko nadrobiła to czego do tej pory nie zdążyła :) Jakby coś bardzo poważnego się działo to myślę, że lekarze tak lekkomyślnie by tego nie lekceważyli :)
    mykam się szykować - wyskoczę do skrzynki zajrzę może tam gazetki i znajdę promocję na pieluchy a jak nie to trudno. Michał ostatnią pieluchę na tyłku ma - lepiej, żeby nie przywalił z grubej rury ;) hihi
    Miłego dnia pa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 10:45

Limerikowo, Nalka, Modelka lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "No i ta cytomegalia, może mi któraś pomóc? Bo z tego wszystkiego zapomniałam się zapytać lekarza:
    CMV IGM 0.187 (ujemny)
    CMV IGG < 0.150 U/ml"

Nalka ,wyglada na to ze nie ma swiezego zakazenia - IGM ujemne, ani przeciwcial ze byl kontakt z wirusem - IGG ujemne

wniosek jestescie wolni od CMV jupi!!!!!!!!!!!!! tylko sie cieszyc ;--)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 10:46

Nalka, MagdaO lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję. :) No to już nie wiem, co może być przyczyną niskiej wagi. Cytomegalia mogła być jedną z przyczyn albo tarczyca. A wszystko w normie. Nie pozostaje mi nic innego jak czekać, jeść, chodzić na KTG i być dobrej myśli.

Limerikowo, evas, eta, sunset lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ;)

Ja mam dziś pierwszy dzień leżenia w domu i już mnie coś trafia. W szpitalu wiadomo, nie ma innych zajęć to i leżenie jakoś wychodzi, a w domu całkiem inaczej. Pranie czeka, podłoga prosi o sprzątnięcie, obiad też sam nie chce się zrobić :/ i jak tu spokojnie w łóżku leżeć :(

Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Bardzo dziękuję. :) No to już nie wiem, co może być przyczyną niskiej wagi. Cytomegalia mogła być jedną z przyczyn albo tarczyca. A wszystko w normie. Nie pozostaje mi nic innego jak czekać, jeść, chodzić na KTG i być dobrej myśli.
    Nalka przyczyn niskiej wagi moze byc sporo
    lepiej teraz na koncowke nie szukac ich nerwowo, bo i po co? dzidzius sie urodzi i nabierze masy, nie bedziesz juz pamietac ze malo w brzuszku wazyl ;--))
    a moze po przodkach/rodzicach jest maly, albo zalowlas mu i sobie jedzonka hi hi, nie bede pisala o mozliwych zaburzonych przeplywach w lozysku, nadcis etc, nie ma sensu juz na sam FINAL

Nalka wg wynikow to nie masz cytolmegalii a mialas leczona tarczyce w ciazy?
    ja mialam niedoczynnosc na tabsach i moja jest mala-duza, mozemy sie podzielic ta waga, ja tam jestem jak najbardziej za :--))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 11:05

Nalka lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas Ty nie kombinuj Kochana i odpoczywaj wg wskazan lekarskich
    ja tez sie rwalam do sprztania czasem w tej ciazy, wiadomo samo sie zrobic nie chce, ale trzeba sparwy priorytetowac by potem wiekszego bigosu nie bylo czasem, albo rybka albo pipka ;--)))

weronikabp, evas lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Evas Ty nie kombinuj Kochana i odpoczywaj wg wskazan lekarskich
    ja tez sie rwalam do sprztania czasem w tej ciazy, wiadomo samo sie zrobic nie chce, ale trzeba sparwy priorytetowac by potem wiekszego bigosu nie bylo czasem, albo rybka albo pipka ;--)))
    Limerikowo padłam, albo rybka albo pipka..........hehehehe :)
    zgadzam się z Tobą, Evas a Twój wziął zwolnienie, żeby się Tobą, dziećmi zająć i domem?

Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam smsa od Pauli.

Pisze, że na razie nic nie ruszyło, wczorajsza kroplówka niewiele dała, ktg wychodzi kiepsko, ale wody ok. Jak dalej ktg będzie źle wychodziło, to dziś cc, jak wyjdzie dobrze, to jutro kolejna kroplówka.

Biedna Paula, wymęczy się tam :(

Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta nasza Paula to jest b dzielna dziewczyna, tyle juz wywolywala sama a dzidzia uparta jak trza i siedzi
    Dzidziu wychodz juz wolamy!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 11:09

Galanea, evas lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj bidna ta nasza Paula! Franek taki uparty! ale już wiadomo że wyjdzie ze szpitala z Frankiem! to jest pocieszające! napisz jej że mocno trzymamy za nich kciuki i niech tylko myśli o swoim Franku! :)

evas, Galanea lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Evelineq Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika S- nie wiem do jakich sieciówek masz dostęp ale znalazlam w necie coś takiego http://promocjedladzieci.pl/category/kate/kate_prze/kate_prze_piel/
    może znajdziesz coś dla siebie :)

Evas - znam to uczucie, leżąc w szpitalu jakoś nawet dzień mi szybciej leciał :D, jak wróciłam do domu to koszmar, ale szybko wróciło do normy :)

Nalka - pozytywne myślenie przede wszystkim, skoro wyniki są ok, to widocznie taka uroda córeczki, na pewno nadrobi na tym świecie już :)

Paula- wspieram z całych sił, już niedługo :) bądź dzielna <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 11:14

evas, Nalka, MonikaS lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To też grzecznie leżę. Ale ja zawsze byłam bardzo aktywna i trudno mi się z tym pogodzić. No cóż może za kilka dni się jakoś przyzwyczaję. W końcu Bartoszek teraz najważniejszy.

Weronika mój S. nie brał zwolnienia, bo i po co? Ja leżę, dzieci w szkole, a on o 16-tej wraca z pracy to się zajmuje domem i zakupami. Dzwoni tylko i sprawdza czy stosuję się do zaleceń i krzyczy jak wspominam o jakimś praniu, czy sprzątaniu. Nawet ostatnio stwierdził, że mnie przywiąże do łóżka jak będę wstawać.

Evelineq, Mucha, Galanea, Nalka lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas ja też miałam leżeć i wiem co to jest :-( Trochę poleżałam jak źle się czułąm. Teraz jestem już aktywna, chodzę, trochę sprzatam itp. ^ czerwca mam ciążę donoszoną więc będzie gitez.

evas lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    AKTUALNA LISTA

I
    Limerikowo 29 maja 2014r CÓRCIA <3
    Katelin 20 maja 2014r SYNUŚ <3
    II
    MagdaO 02 czerwca 2014r SYNUŚ <3
    NataliaK 02 czerwca 2014r SYNUŚ <3
    III
    czekajajaca 05 czerwca 2014r
    MonikaS 05 czerwca 2014r SYNUŚ <3

WOW!!! Do roboty! :P

Oj, żeby to było takie proste... :/

Galanea lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
‹‹ 1123 1124 1125 1126 1127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ