MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
No i co Natalia, że niby sama mam zostać na placu boju? Ale z Ciebie kumpela
A tak poważnie, życzę Ci aby jutro się już rozkręciło i Franek pojawił się na świecie, to może i Stanisław się zmobilizuje, jak mu powiem, że został sam z terminem na 2.06, może mu się zrobi wstyd i zechce wyjść
MonikaS, no tak, to już jutro Wasz wielki dzieńPowodzenia, a wiesz, o której będziesz miała cc?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 10:30
MonikaS, NataliaK, evas, Galanea, Agusia2312, weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagdaO wrote:No i co Natalia, że niby sama mam zostać na placu boju? Ale z Ciebie kumpela
A tak poważnie, życzę Ci aby jutro się już rozkręciło i Franek pojawił się na świecie, to może i Stanisław się zmobilizuje, jak mu powiem, że został sam z terminem na 2.06, może mu się zrobi wstyd i zechce wyjść
MonikaS, no tak, to już jutro Wasz wielki dzieńPowodzenia, a wiesz, o której będziesz miała cc?
zobaczymy co bedzie jutro
nie nastawiam sie na cud
ale moze,moze...
weronikabp lubi tę wiadomość
-
Czy Wam też się robi słabo? Tak zupełnie źle mi nie jest, ale dobrze niestety też nie... Ja piję wodę i w ogóle, odpoczywam często, ale słabo mi się ciągle robi. Wczoraj też taki dzień miałam, nawet się zastanawiałam czy mogę wsiąść do samochodu, ale w końcu pojechałam do kosmetyczki (i mam już dziś cudne rzęsy
). Ale dziś widzę to samo jest... Można coś na to poradzić?
-
Cały czas mi trąbią, że ciąża młodsza o 2-3 tygodnie. I mi tu wmówić próbuje, że pewnie później zaszłam. No nie zaszłam później bo USG miałam robione i jak byk 10 października był 5 tydzień ciąży! Pytam się co ja robię źle, że brzuch zamiast większy to się mniejszy robi, opadł bezczelnie a szyja zamknięta. Serduszko bije ładnie jak zawsze, ruchy niezłe ale co z tego jak ona taka mała. Pytam się, czy będę mogła rodzić naturalnie, a on mi na to, że to zależy od dziecka czy silne czy nie i przed cesarką mam się nie bronić. Nosz ku**a to jak w końcu jest? To chyba oczywiste, że dziecko najważniejsze ja się pytam o możliwość SN. Dobrze, że jutro mam jeszcze jedno USG i to KTG i przysięgam, że będę tam chodzić co drugi dzień, w dupie mam.
No i ta cytomegalia, może mi któraś pomóc? Bo z tego wszystkiego zapomniałam się zapytać lekarza:
CMV IGM 0.187 (ujemny)
CMV IGG < 0.150 U/mlWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 10:38
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyModelka wrote:Czy Wam też się robi słabo? Tak zupełnie źle mi nie jest, ale dobrze niestety też nie... Ja piję wodę i w ogóle, odpoczywam często, ale słabo mi się ciągle robi. Wczoraj też taki dzień miałam, nawet się zastanawiałam czy mogę wsiąść do samochodu, ale w końcu pojechałam do kosmetyczki (i mam już dziś cudne rzęsy
). Ale dziś widzę to samo jest... Można coś na to poradzić?
Ja też muszę prawie cały czas leżeć, tylko wtedy jest w miarę ok.Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Modelka nic nie poradzisz. Widocznie już Twój organizm chciałby odpocząć
ja też miewam różne dni - takie, że gwiazdki przed oczami migają i takie, że zasuwam w domu jak dzika
Nalka ja myślę, że nie masz się co martwić. Będzie dobrze, tylko musisz dobrze rozkręcić karmienie dla małej jak już się urodzi, żeby szybko sił nabrała i szybko nadrobiła to czego do tej pory nie zdążyłaJakby coś bardzo poważnego się działo to myślę, że lekarze tak lekkomyślnie by tego nie lekceważyli
mykam się szykować - wyskoczę do skrzynki zajrzę może tam gazetki i znajdę promocję na pieluchy a jak nie to trudno. Michał ostatnią pieluchę na tyłku ma - lepiej, żeby nie przywalił z grubej ruryhihi
Miłego dnia paWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 10:45
Limerikowo, Nalka, Modelka lubią tę wiadomość
-
"No i ta cytomegalia, może mi któraś pomóc? Bo z tego wszystkiego zapomniałam się zapytać lekarza:
CMV IGM 0.187 (ujemny)
CMV IGG < 0.150 U/ml"
Nalka ,wyglada na to ze nie ma swiezego zakazenia - IGM ujemne, ani przeciwcial ze byl kontakt z wirusem - IGG ujemne
wniosek jestescie wolni od CMV jupi!!!!!!!!!!!!! tylko sie cieszyc ;--)))Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 10:46
Nalka, MagdaO lubią tę wiadomość
-
Bardzo dziękuję.
No to już nie wiem, co może być przyczyną niskiej wagi. Cytomegalia mogła być jedną z przyczyn albo tarczyca. A wszystko w normie. Nie pozostaje mi nic innego jak czekać, jeść, chodzić na KTG i być dobrej myśli.
Limerikowo, evas, eta, sunset lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki
Ja mam dziś pierwszy dzień leżenia w domu i już mnie coś trafia. W szpitalu wiadomo, nie ma innych zajęć to i leżenie jakoś wychodzi, a w domu całkiem inaczej. Pranie czeka, podłoga prosi o sprzątnięcie, obiad też sam nie chce się zrobići jak tu spokojnie w łóżku leżeć
Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Nalka wrote:Bardzo dziękuję.
No to już nie wiem, co może być przyczyną niskiej wagi. Cytomegalia mogła być jedną z przyczyn albo tarczyca. A wszystko w normie. Nie pozostaje mi nic innego jak czekać, jeść, chodzić na KTG i być dobrej myśli.
lepiej teraz na koncowke nie szukac ich nerwowo, bo i po co? dzidzius sie urodzi i nabierze masy, nie bedziesz juz pamietac ze malo w brzuszku wazyl ;--))
a moze po przodkach/rodzicach jest maly, albo zalowlas mu i sobie jedzonka hi hi, nie bede pisala o mozliwych zaburzonych przeplywach w lozysku, nadcis etc, nie ma sensu juz na sam FINAL
Nalka wg wynikow to nie masz cytolmegalii a mialas leczona tarczyce w ciazy?
ja mialam niedoczynnosc na tabsach i moja jest mala-duza, mozemy sie podzielic ta waga, ja tam jestem jak najbardziej za :--))Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 11:05
Nalka lubi tę wiadomość
-
Evas Ty nie kombinuj Kochana i odpoczywaj wg wskazan lekarskich
ja tez sie rwalam do sprztania czasem w tej ciazy, wiadomo samo sie zrobic nie chce, ale trzeba sparwy priorytetowac by potem wiekszego bigosu nie bylo czasem, albo rybka albo pipka ;--)))weronikabp, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLimerikowo wrote:Evas Ty nie kombinuj Kochana i odpoczywaj wg wskazan lekarskich
ja tez sie rwalam do sprztania czasem w tej ciazy, wiadomo samo sie zrobic nie chce, ale trzeba sparwy priorytetowac by potem wiekszego bigosu nie bylo czasem, albo rybka albo pipka ;--)))
zgadzam się z Tobą, Evas a Twój wziął zwolnienie, żeby się Tobą, dziećmi zająć i domem?Limerikowo, evas lubią tę wiadomość
-
Mam smsa od Pauli.
Pisze, że na razie nic nie ruszyło, wczorajsza kroplówka niewiele dała, ktg wychodzi kiepsko, ale wody ok. Jak dalej ktg będzie źle wychodziło, to dziś cc, jak wyjdzie dobrze, to jutro kolejna kroplówka.
Biedna Paula, wymęczy się tamLimerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Monika S- nie wiem do jakich sieciówek masz dostęp ale znalazlam w necie coś takiego http://promocjedladzieci.pl/category/kate/kate_prze/kate_prze_piel/
może znajdziesz coś dla siebie
Evas - znam to uczucie, leżąc w szpitalu jakoś nawet dzień mi szybciej leciał, jak wróciłam do domu to koszmar, ale szybko wróciło do normy
Nalka - pozytywne myślenie przede wszystkim, skoro wyniki są ok, to widocznie taka uroda córeczki, na pewno nadrobi na tym świecie już
Paula- wspieram z całych sił, już niedługobądź dzielna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 11:14
evas, Nalka, MonikaS lubią tę wiadomość
-
To też grzecznie leżę. Ale ja zawsze byłam bardzo aktywna i trudno mi się z tym pogodzić. No cóż może za kilka dni się jakoś przyzwyczaję. W końcu Bartoszek teraz najważniejszy.
Weronika mój S. nie brał zwolnienia, bo i po co? Ja leżę, dzieci w szkole, a on o 16-tej wraca z pracy to się zajmuje domem i zakupami. Dzwoni tylko i sprawdza czy stosuję się do zaleceń i krzyczy jak wspominam o jakimś praniu, czy sprzątaniu. Nawet ostatnio stwierdził, że mnie przywiąże do łóżka jak będę wstawać.Evelineq, Mucha, Galanea, Nalka lubią tę wiadomość
-
Galanea wrote:AKTUALNA LISTA
I
Limerikowo 29 maja 2014r CÓRCIA
Katelin 20 maja 2014r SYNUŚ
II
MagdaO 02 czerwca 2014r SYNUŚ
NataliaK 02 czerwca 2014r SYNUŚ
III
czekajajaca 05 czerwca 2014r
MonikaS 05 czerwca 2014r SYNUŚ
WOW!!! Do roboty!