MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
monaa - absolutnie na IP w gliwicach nawet jest informacja, że pacjentki w porodzie poza kolejnością, także bez obaw. Poza tym położne tam są rewelacyjne nikt Ci nie pozwoli czekać
Też mam mokrą wkładkę, po prostu wydzielina jest bardziej wodnista od jakiegoś czasu - bez obaw.
Nalka - swoją drogą zastanowił mnie wpis Limerykowo odnośnie tarczycy i możliwości, że może ona być przyczyną tej hipotrofii. Nigdy nie miałam problemów, ale badań też nie robiłam, ale teraz na pewno nie zamierzam już ich robić - wystarczająco już mam stresu. Poza tym nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie odkąd okazało się, że mała wolno rośnie nie miałam zleconych żadnych dodatkowych badań, nawet zwykłego crp. Teraz jakoś się zaczęłam nad tym zastanawiać...
Nadal nie umiem się zebrać na spakowanie torby, tzn moja jest częściowo spakowana, ale tylko częściowo. Codziennie o tym myślę, ale zebrać się nie potrafię, a już powinny dawno być spakowane (ponoć nawet 6 tyg. przed terminem)Limerikowo, monaaa lubią tę wiadomość
-
ja tam nie twierdzilam,ze tarczyca - niedoczynnosc moze byc powodem ze dziecko big
raczej najpredzej duze /male po rodzicach, w koncu geny
a napisalam wczesniej,ze ja mialam od poczatku leczona tarczyce po 2 stratach choc wartsoci TSH nie byly duze 2.5-3.47 tak sie wahaly
decyzje o leczeniu i zbijaniu tsh podjela moja ginka i endokrynolog
zreszta jeden widzial wskazanie na ciaze a drugi nie..
a w mej famili mama na nadczynnosc i big wole, twierdzi ze to po Czarnobylu ale nie rusza nic i nie leczy,boi sie, a babcia tez miala wyraznie powiekszona tarczyce i woleWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 13:32
NataliaK, sunset lubią tę wiadomość
-
Sunset jak Ci pomoge sie spakowac, bo chyba po obiedzie bede jeszcze raz siebie przepakowywac ale juz na sicher czyli pewniaka czy mam wszystko ;--))
Wrocilam wlasnie z zakupow drobnej spozywki z Aldika i niespodzianka - czop zaczal powoli odchodzic plus plamienie na brazowo
juz blizej niz dalej do spotkania z Corcia ;--))))
a super ze nie te straszne upaly, mam nadz ze akcja sie rozkreci i nie bedziemy dlugo czekac
a jak szlam do aldika to mala sie ciut ruszala na tym krociutkim spacerku
rozumiem czemu plechy nad pupa mnie wczor wyraznie bolaly i gel byl w uzyciuGalanea, eta, Evelineq, nutka, sunset, evas, Tusia84, NataliaK, monaaa, weronikabp, MonikaS, Paulina1986, Agusia2312, czekajajaca, MagdaO lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLimerikowo wrote:Sunset jak Ci pomoge sie spakowac, bo chyba po obiedzie bede jeszcze raz siebie przepakowywac ale juz na sicher czyli pewniaka czy mam wszystko ;--))
Wrocilam wlasnie z zakupow drobnej spozywki z Aldika i niespodzianka - czop zaczal powoli odchodzic plus plamienie na brazowo
juz blizej niz dalej do spotkania z Corcia ;--))))
a super ze nie te straszne upaly, mam nadz ze akcja sie rozkreci i nie bedziemy dlugo czekac
a jak szlam do aldika to mala sie ciut ruszala na tym krociutkim spacerku
rozumiem czemu plechy nad pupa mnie wczor wyraznie bolaly i gel byl w uzyciu
Limerykowo moze jutro razem bedziemy wydzierac sie na porodowce,ja w Wawie, Ty w Poznaniulicze na to
Limerikowo, weronikabp, evas, Galanea, eta, Tusia84, Modelka lubią tę wiadomość
-
Sunset no dzieki tez licze na raz dwa jak kazda ale to chyba zludne jest jak tonacy sie brzytwy chwyta normalnie
a tam nie szukajcie u siebie teraz male/duze najwaz ze WKROTCE i ZDROWE, imionka wybrane wiec super, tylko oczekiwac bobasow
ale dzis jestem teraz podminowana po tym czopie jak sie wsteonie zaczelo, juz 2 paluchy poparzylam u obu rak, jeden od gara drugi od talerza :--))
Natalia nie wiem jak Ty ale ja wierw marudze, potem klne a na koncu dre sie z nerwow, mam nadz ze nie bedzie takiej akcji jak u Agnieszki Chilinskiej tylko "kurki" lecialy podobno na porodowce, wytczki od uszu kompletami nada bedzie zakupic zatem dla obslugi :--))))))))))))))))))))))))sunset, NataliaK, MonikaS, weronikabp, Galanea, balonik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLimerikowo wrote:Sunset no dzieki tez licze na raz dwa jak kazda ale to chyba zludne jest jak tonacy sie brzytwy chwyta normalnie
a tam nie szukajcie u siebie teraz male/duze najwaz ze WKROTCE i ZDROWE, imionka wybrane wiec super, tylko oczekiwac bobasow
ale dzis jestem teraz podminowana po tym czopie jak sie wsteonie zaczelo, juz 2 paluchy poparzylam u obu rak, jeden od gara drugi od talerza :--))
Natalia nie wiem jak Ty ale ja wierw marudze, potem klne a na koncu dre sie z nerwow, mam nadz ze nie bedzie takiej akcji jak u Agnieszki Chilinskiej tylko "kurki" lecialy podobno na porodowce, wytczki od uszu kompletami nada bedzie zakupic zatem dla obslugi :--))))))))))))))))))))))))
Paluchy do wody zimnej !!
U mnie faza nerwowosci i od razu klne, a na konvu wrzeszcze. Niestety nie mak fazy marudzeniaa "kurek"polecą tryliardy w moim wykonaniu
juz sobie obiecalam ze jak sie zacznie tooooo przeprosze na wstepie polozna co by zla nie byla
juz dzis nawet jedmej mowilam a ona ze spoko,nie jedna kobieta krzyczala ze ją nawet zabije
) podobno juz nic jej nie zdziwi w tym zawodzie
)
MonikaS, evas, Limerikowo, weronikabp, Paulina1986, Galanea lubią tę wiadomość
-
Tusia, Galanea i Evas tak zescie mocno wolaly dzis od rana i czopa wywolaly wiecprosze mi tu teraz ekspresowy porod wywolac :--))) ai jeszcze bezbolesny w miare mozliowsci Waszych
PS ja nie chce na weekend, ale od pon to moze juz byc;--))
DZIEKUJEMY BARDZO W TROJKE JUZ NA ZAŚweronikabp, NataliaK, Galanea, eta, MonikaS, Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Limerkowo- objaw super jak na równy termin porodu
Paula trzymaj się tam- jedno jest pewne najdalej jutro bedziesz tul;ić dzieciołka:)
Jednak te Franki jak ich się nie wypędzi sami nie puszczą mamusi pępowinki:)
Weronika a jak tam twoj M? lepiej mu troszku? Mam nadzieje ze dopingujecie sie wzajemnie co do dolegliwosci.
Evas- odpoczywaj i nie marudz!!!!!!!!!!
Czekająca- czekam na rozwój wydarzeńa z ciekawosci duzo mialas skurczy i z jakim natężeniem?
Monika jutro Piotrus bedzie już patrzył na ciebie słodkimi oczętami. A ciotki będą z radości i malutkiej zazdroscic rozczulać się nad waszym szczęściem:) Pamiętaj, że będziemy NIECIERPLIWIE czekać na info.
Monaaa gratuluję 9 miesiącateraz to czas ci szybciutko zleci.
EvelineQ widzę, że też masz jutro KTG ciekawe co tam u Naszych Hanek słychać.
Powiem Wam dziewczynki jednak da się wyczuć dokładnie jak to jest gdy maleństwo jest główką do dołu. Z każdym dniem wypychanie jest coraz mocniejsze- ona ma juz tak mało miejsca w brzuszku, jak tak patrze to naprade nie wiem gdzie się ona mieści.
AAAAAAA i apropo puchnięć- tak jak mowilam w poniedzialek lekarz mi zlecil, morfologie, mocz, kwas moczowy sprawdzic czy nic zlego sie nie dzieje. Wszystko oki. Z ciekawości chciał sprawdzić wagę- bo nadmierny wzrost kg tez moze budzic niepokoj. I co od poniedziałkowej wizyty do wczorajszej "-1kg". tak wiec wsio oki- taki mamy klimat:)
aaaaa i co do upławów- to od ok 2 tyg mam o wiele wiecej wydzieliny ( mysle ze moze to byc zwiazane z szyjka która sie mniej wiecej w tym czasie skróciła)
ja też chcę truskawkia deszcz leje:(
Bozi napisałam ile spamiętałam, jak kogos pominelam lub cosik to sorki- moze mi sie cos jeszcze przpomni to naskrobię.
Limerikowo, weronikabp, evas, Galanea, MonikaS, balonik, Agusia2312, monaaa lubią tę wiadomość
-
aaaaaaaaaaaaaa i chwalić się która ma ściągę z oddechów w trakcie porodu??????
Wszelkie notatki mile widziane- interesuje każdy temat porodowy, po porodowy, pielęgnacyjny itp. Może ze szkół rodzenia ciekawego cos macie- takie pigułeczki.
Nie dajcie się prosićModelka lubi tę wiadomość
-
sunset wrote:monaa - absolutnie na IP w gliwicach nawet jest informacja, że pacjentki w porodzie poza kolejnością, także bez obaw. Poza tym położne tam są rewelacyjne nikt Ci nie pozwoli czekać
Też mam mokrą wkładkę, po prostu wydzielina jest bardziej wodnista od jakiegoś czasu - bez obaw.
Nalka - swoją drogą zastanowił mnie wpis Limerykowo odnośnie tarczycy i możliwości, że może ona być przyczyną tej hipotrofii. Nigdy nie miałam problemów, ale badań też nie robiłam, ale teraz na pewno nie zamierzam już ich robić - wystarczająco już mam stresu. Poza tym nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie odkąd okazało się, że mała wolno rośnie nie miałam zleconych żadnych dodatkowych badań, nawet zwykłego crp. Teraz jakoś się zaczęłam nad tym zastanawiać...
Nadal nie umiem się zebrać na spakowanie torby, tzn moja jest częściowo spakowana, ale tylko częściowo. Codziennie o tym myślę, ale zebrać się nie potrafię, a już powinny dawno być spakowane (ponoć nawet 6 tyg. przed terminem)
Sunset, nie wiem, jak Ty, ale ja miałam TSH i inne hormony badane na początku ciąży - więc pewnie Ty też -
nick nieaktualny
-
AISAK wrote:aaaaaaaaaaaaaa i chwalić się która ma ściągę z oddechów w trakcie porodu??????
Wszelkie notatki mile widziane- interesuje każdy temat porodowy, po porodowy, pielęgnacyjny itp. Może ze szkół rodzenia ciekawego cos macie- takie pigułeczki.
Nie dajcie się prosić
AISAK, mnie w ogóle tego w szkole rodzenia nie uczyli. Mam taką bardzo starą książkę od mojej Mamy, ale nie mam jak zeskanować.
Więc też się przyłączam do próśbAISAK lubi tę wiadomość
-
Limerikowo wrote:Tusia, Galanea i Evas tak zescie mocno wolaly dzis od rana i czopa wywolaly wiecprosze mi tu teraz ekspresowy porod wywolac :--))) ai jeszcze bezbolesny w miare mozliowsci Waszych
PS ja nie chce na weekend, ale od pon to moze juz byc;--))
DZIEKUJEMY BARDZO W TROJKE JUZ NA ZAŚ
Bardzo proszę, zaraz odtańczę dziki taniec szamański i pójdzie w try miga!weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość