MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTusia84 wrote:Pola ma mamę z wyczuciem stylu.. pięknie się to wszystko prezentuje w całości
mama mogła stanąć do zdjęcia
) jestem w pizamie, w rozczochranych włosach, masakra
))
-
Zgadzam się, śliczny pokoik, Weronika
Elegancko i przytulnie.
Odnośnie oddychania, to mi położna w ogóle nie chciała mówić o technikach oddychania, bo powiedziała, że podstawa to słuchać położnej podczas porodu i wykonywać jej polecenia.weronikabp, Tusia84, sunset, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny
Ja tez bym już chciała, aby akcja zaczęła się na całego, ale niestety nie można tego przewidzieć. Może to trwać dzień, a może tydzień.
Tak czy siak, cieszę się, że już coś zaczyna się dziaćOby nie było przestoju
AISAK - Co do skurczy to właściwie cały czas były widoczne na KTG - raz mniejsze, raz większe, ale na zapisie KTG przez 20 min zdarzyło się kilka mocniejszych.
Zapis został u lekarza, więc nie sprawdzę teraz dokładnie. W kazdym razie skurcze czułam wyraźnie, to nie tylko bolesci
brzucha jak na miesiączkę, tylko wyraźne spięcia. Myślę, że jeszcze kilka dni poczekam, oby mała chciała szybko się urodzić,
najlepiej przed terminem.
NataliaK, Limerkowo, MagdaO trzymam kciuki za szybkie akcje porodowe - w końcu jesteście pierwsze na liścieGalanea, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość
-
Ja się bardzo cieszę, że u mnie tak to się skończyło... że doczekałam już prawie do 37 tyg. skończonego
bo chcę zostać czerwcową mamą!!! majową już jestem
więc jeszcze 6 dni i możesz wyskakiwać mała jeśli Ci się spieszy.. a najlepiej 11.06 jako prezent rocznicowy
Galanea, Limerikowo, weronikabp, evas, MagdaO, MagdaO lubią tę wiadomość
-
dzisiaj wkroczyłam w 40 tydzień
a wg terminu z om jestem już w 3 dniu 42 tygodnia
chciałam mamę moją wkopać w zrobienie bułeczek na parze z jagodami, ale okazało się, że nie ma jagód a już do sklepu jej gonić nie pozwoliłamsama bym po nie poszła, ale Misiek prawie śpi
trudno, po powrocie do domu już ją poproszę
ona takie pyszne te bułeczki robi
muszę się nauczyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 15:59
sunset, Galanea, Limerikowo, AISAK, Tusia84, Nalka, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość
-
Hej, dziewczyny.U nas ok, naświetlamy się, efekty już widać, więc może uda się wyjść jutro.
Chciałam tylko napisać parę słów do mam, którym najprawdopodobniej urodza się drobne dzieci-Nalka, Sunset, mam obok dziewczynę, która w 40+3 tygodniu urodziła córeczkę 2600.Mała jest absolutnie zdrowa, po prostu drobna.
Limerikowo, Galanea, vikus001, Tusia84, Nalka, Modelka, Agusia2312, evas, MonikaS, sunset lubią tę wiadomość
-
wstepnie zamierzam wspomoc wlasna akcje porodowa jeszcze przed wywolywaniem oxy i wybieram sie za zakupy z mezem do tesco po 5 a potem na spacerek do lasku
chodzenie mysle, ze moze wplynac pozytywnie w mym wypadku tak jak bylo przy krotkim kursie do aldika dzis
boje sie tego wywolywania jak trza, ginka mowila ze niestety z oxy skurcze sa bardziej bolesne niz normalnie, choc wiadomo ze czasem oxy to jedyny sposob po terminieweronikabp lubi tę wiadomość
-
Czekajaca- ja od 36 tc mam skurcze spinające, na ktg (30min) w 36tc bylo 7 skurczy w tym nawet 90%, w 37tc - 9 długich z natężeniem średnio 50-60 % (40min ze względu na decyzje ordynatora , bo dlugie skurcze byly) a puki co to dalej są napięcia, a rozwarcia brak, szyjka co prawda skrócona i akcji nie ma- wiec moja macica szykuję się jak sójka....
jej jeszcze 13 dni do terminu.Limerikowo, Evelineq, Agusia2312, evas, czekajajaca lubią tę wiadomość
-
moja kol w Irl niecale 2500g w 38tyg i tez mala ok zdrowa
ona sama drobnej budowy tak jak partner to wiadomo ze atletki sie nie spodziewali
no ale ze wzgledu na ilosc - 2x scany w panstwowo Irl to nie mieli pojecia o koncowej malej wadze dziecka, plus taki ze szybko poszlo w miare kolo 20hAgusia2312 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
ja jestem w domu. Nie przyjęli mnie w Strzelcach, że względu na cukrzycę. Mają tam patologie noworodka jest na poziomie 1 stopnia referencyjnego. Skierowali mnie do szpitala z wyższym stopniem. Czyli albo Kędzierzyn albo Opole. Zdecydowaliśmy, że wybieramy jednak szpital w Kędzierzynie. Jest pod nosem. A Opole jest 50km od nas. Pojechaliśmy do Koźle i tam powiedzieli, że mam się wstawić na CC tydzień przed terminem porodu. Tyle. Jestem trochę podłamana. Ale to tylko 2 tygodnie więc dam radęmały tak się kręci, że aż boli. Najgorsze jest to, że ciągle napiera na szyjkę. Boli jak cholera.
Evelineq, evas, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Martynika - miód na nasze zmartwione serca..
Weronika cudowny pokoik, nie mogę się napatrzeć i ile musieliście mieć radości tworząc go.
Sunset ja tango bardzo chętnie odtańczę i jeszcze sambę jeśli miałaby pomóc na tycie Anny i Joanny.A co do badań, to mi zlecił lekarz na początku ciąży i potem jak się okazała chuda to tez kazał mi powtórzyć.
weronikabp, evas, sunset lubią tę wiadomość
-
sunset wrote:Modelka - ja nie miałam właśnie żadnych hormonów robionych ani teraz ani w pierwszej ciąży
To popatrz, jakie są różne standardy... Ja miałam robione na samym początku ciąży i jak wyszło ociupinkę za niskie, to jeszcze jakieś inne wskaźniki z krwi i usg tarczycy i powtórka z hormonów...NataliaK, sunset lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOgolnie to hormony tarczycy powinny byc zawsze badane na poczatku ciazy,niedoczynnosc moze prowadzic do poronienia,wad rozwojowych dziecka.. wyliczac dalej nie bede. Ale zastanawia mnie dlaczego tak roznie lekarze podchodza do tego... ;-/
Weronika pokoj oczywiscie sliczny,trzymam kciuki za niedzielna Pole,ale tak malo rodzi przed terminem ze ja juz w nic nie wierze haha
Aisak to ladne te skurczeja takich ni mam
zobaczymy jakie jutro po oxy bede miala
)
weronikabp, evas, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyalexast wrote:Cześć dziewczyny,
ja jestem w domu. Nie przyjęli mnie w Strzelcach, że względu na cukrzycę. Mają tam patologie noworodka jest na poziomie 1 stopnia referencyjnego. Skierowali mnie do szpitala z wyższym stopniem. Czyli albo Kędzierzyn albo Opole. Zdecydowaliśmy, że wybieramy jednak szpital w Kędzierzynie. Jest pod nosem. A Opole jest 50km od nas. Pojechaliśmy do Koźle i tam powiedzieli, że mam się wstawić na CC tydzień przed terminem porodu. Tyle. Jestem trochę podłamana. Ale to tylko 2 tygodnie więc dam radęmały tak się kręci, że aż boli. Najgorsze jest to, że ciągle napiera na szyjkę. Boli jak cholera.
-
Alexsast u mnie szczególnego podejścia nie ma się do cukrzycowych mam. Tylko po porodzie mierzą cukier u mnie i maleństwa. U ciebie w sumie będzie cc wiec moze to inaczej. Grunt zebys opieke miala odpowiednią i czuła się bezpiecznie.
Limerikowo lubi tę wiadomość