X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Kurcze ale zyjemy w tym samym kraju,lekarze ucza sie a tych samych podrecznikach,nie powinno byc tak..to moje zdanie oczywiscie,ale tak samo nak z cmv,gbs!!!,toxo i innymi-co lekarz to inna gadka. Interpretacja usg tez rozna.

Kobitki zapewniam Was z doswiadczenia na wlasniej skorze ze macie naprawde super opieke w PL
    wiadomo zdarzaja sie tez rozne zle przypadki, ale dostep do fachowcow jednak jest prywatnie w Pl ok a na wyspach bida jak przychodzi weekend to nie daj Boze noge zlamac albo nadcisnienia dostac lub inne nagle zachorowanie
    czeka sie na emergnecy wg klasyfikacji np ze zlamaniem i 8h (a sala poczekalni full przypadkow i dzieci)
    scanu nawet w ciazy na bole potrafia nie zrobic i czeka sie 6h jak ma kol i odesla do domu,ze sciema ze nie ma technika albo ma przerwe etc
    duphaston kosztuje 1 opk 100mg 54e (nawet jak sie pracuje i placi podatki placi sie normalna cene, zwrot mozna uzyska 20% z podatkow po przekroczeniu danej kwoty)i nie jest dostepne od reki w aptece ale na 2gi dzien etc przykladow moglabym tu mnozyc i tak mozna nie uwierzyc w takie medyczne Indie na wyspach czasem ;--)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 19:41

NataliaK, Galanea, maggda lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Galanea bedziesz miala jeszcze jakies USG?

Raczej nie, a Ty?

Jak to w ogóle jest, jak kobieta jest przyjmowana do porodu? Robi się usg, żeby sprawdzić czy nie ma przeciwwskazań do porodu sn?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 20:02

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Raczej nie, a Ty?

Jak to w ogóle jest, jak kobieta jest przyjmowana do porodu? Robi się usg, żeby sprawdzić czy nie przeciwwskazań do porodu sn?

Moja położna powiedziała, że sprawdzą w USG czy ułożenie ok. Nie wiem jak jest w innych szpitalach.

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madamama wrote:
    Z takim parciem na jedzenie to pewnie sobie odgryzę rurkę od kroplówki i zacznę wypijać :D Gdzie ten obiecany spadek łaknienia w końcówce ciąży? Przyznać się, która ma mniejszy apetyt? :)
    Ja przez całą ciążę mam słaby apetyt, a teraz to już w ogóle nie mam na nic ochoty. Na szczęście wyniki mam bardzo dobre, hemoglobina 12,4 więc anemii nie mam.

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Raczej nie, a Ty?

Jak to w ogóle jest, jak kobieta jest przyjmowana do porodu? Robi się usg, żeby sprawdzić czy nie ma przeciwwskazań do porodu sn?
    Mi kiedyś nie robili, ale to było dawno temu. Może teraz jest inaczej.

Galanea lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Raczej nie, a Ty?

Ja wlasnie tez juz raczej nie, a myslam, ze moze jakas wskazowke wagowa malej bede miala dzieki Twojemu USG :)

Z tym USG przy przyjeciu do porodu to chyba zalezy od szpitala, wiem ze w niektorych sie nie robi.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba zawsze powinni robić usg, bo jak inaczej się dowiedzą, czy dziecko jest ułożone główką do dołu?

zem3upjygjyf6uag.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Ja wlasnie tez juz raczej nie, a myslam, ze moze jakas wskazowke wagowa malej bede miala dzieki Twojemu USG :)

Z tym USG przy przyjeciu do porodu to chyba zalezy od szpitala, wiem ze w niektorych sie nie robi.

Niestety już nawet ostatnie usg wymusiłam od lekarki, więc kolejnego mi raczej nie zrobi ;)

Mam nadzieję, że robią w szpitalach usg, żeby sprawdzić ułożenie, bo jak nie, to trochę stres :/ Raz, że powinni sprawdzić ułożenie, a dwa - wagę.

Mucha, weronikabp, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    No chyba zawsze powinni robić usg, bo jak inaczej się dowiedzą, czy dziecko jest ułożone główką do dołu?
    Oglądają ostatnie usg na Zelaznej, nie każdemu robią, chyba ze są wskazania. Ja sie upewnilam z położna ze mi zrobią, balabym sie ze zle jest wstawiona itd. Ale tez uważam ze każdemu powinni robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 20:23

Mucha, Modelka, Galanea, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdom naszym najlepsze zyczenia imieninowe :-)

Mucha, Galanea, MagdaO, evas, madamama, maggda lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Oglądają ostatnie usg na Zelaznej, nie każdemu robią, chyba ze są wskazania. Ja sie upewnilam z położna ze mi zrobią, balabym sie ze zle jest wstawiona itd. Ale tez uważam ze każdemu powinni robić.

Tez tak uwazam, ale wiem, ze np. mojej znajomej ostatnio na inflanckiej nie robili.

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie robili usg przy porodzie sn z Kubą, do cc robili bo musieli być pewni wagi dziecka.

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zalezy od szpitala,tu gdzie jestem robia kazdej ciezarnej. A co do pewnosci ulozenia dziecka, to podobno przez skore badaja ulozenie ;-)

Galanea, Tusia84, evas, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Weronika :)

Ja jak pojechałam do porodu z Zuzą to mi nie robili usg, ale ostatnie miałam robione chyb trzy dni wcześniej, więc może dlatego.

Galanea, evas, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • evas Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doświadczona położna potrafi bez usg wyczuć jak dziecko jest ułożone. Moja ostatnio dokładnie określiła gdzie ma nóżki, gdzie pupę, a w którym miejscu znajduje się już główka.
    Po badaniu stwierdziła że mam się spakować, bo mały wstawiony główką w kanał radny i poród może się rozpocząć w każdej chwili.
    To było w zeszły czwartek, a w niedzielę miałam akcję skurczową.

Galanea, Limerikowo, Modelka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie miałam to samo napisać, że samo ułożenie to oni przez badanie brzucha już wiedzą :) nie potrzebują do tego usg

evas, Galanea, Modelka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzięki za odpowiedzi :)
    Ale miednica jest mierzona chyba zawsze, prawda?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Ok, dzięki za odpowiedzi :)
    Ale miednica jest mierzona chyba zawsze, prawda?
    Do pierwszego porodu na pewno. Przy drugim mnie nie mierzyli, a teraz zostałam zmierzona, ale położna mówiła, że to tylko formalność, bo skoro 2 urodziłam, to z 3 nie będzie problemu.

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jakichś trzech godzin mam skurcze, w pierwszym momencie pomyślałam, że coś się zaczyna dziać, ale później zgoniłam to na jakieś akcje w jelitach, bo od trzech dni mnie regularnie przeczyszcza. Myślałam, że jak się wykąpie to przejdzie, ale nie, chyba zacznę mierzyć czas między skurczami, żeby sprawdzić czy są regularne, może faktycznie coś się zaczyna rozkręcać, a może Stach znów zrobi matkę w konia, podroczy się, podroczy i zaśnie sobie w najlepsze...

Tusia84, Galanea, Limerikowo, madamama, weronikabp, maggda, excella, Modelka, Martynika, sunset, Nalka, vikus001, eta, monaaa, Agusia2312, czekajajaca, nutka, evas lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda kciukasy oby to było już to! :)

ggfxf7q.png
‹‹ 1130 1131 1132 1133 1134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ