X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Ok, dzięki za odpowiedzi :)
    Ale miednica jest mierzona chyba zawsze, prawda?

Ja nie miałam mierzonej, ale może na oko wygląda solidnie :P

weronikabp lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, oby Stasiek nie robił sobie jaj i oby to było to! :) Widzicie, szamańskie tańce działają ;)

eta, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Magda kciukasy oby to było już to! :)

Nie chce się na kręcać, bo już miałam ze dwie takie akcje i guzik... poczekamy - zobaczymy

Galanea, tańcuj, tańcuj KOchana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 21:22

Tusia84, Galanea, weronikabp, eta, evas lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - trzymam kciuki.oby synek się nie droczył.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - Stas moze czekał na Twoje imieniny :-)

Martynika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny slyszalyscie o tym ze dziecko przygotowując sie do porodu mniej sie rusza i ze to jest normalne ? Około 2, 3 dni. Tak mi powiedział profesor w szpitalu.

Limerikowo, monaaa lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki same czesteeee twardnienie brzucha na tym etapie nie powinno budzić niepokoju prawda? Bo mi się spina co chwila i trzyma ponad 1 min... Dzieciaczek nie rusza się wtedy, nie boli tylko wielki kamień utrudnia poruszanie i oddech.

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Dziewczyny slyszalyscie o tym ze dziecko przygotowując sie do porodu mniej sie rusza i ze to jest normalne ? Około 2, 3 dni. Tak mi powiedział profesor w szpitalu.
    chyba u mnie jest zupelnie odwrotnie
    mala bije i wali w pachwinach jak trza jak sie poloze
    wlasnie tanczy zumbe chyba po spacerku i kolacji
    a na spacerku juz niezle mnie klulo w kanale, czulam takie napieranie jakby juz glowa byla prawie miedzy nogami i dziwnie sie szlo w sumie

weronikabp, Galanea, evas lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika - pierwsze słyszę, ale dobrze że napisałaś. Mój od wczoraj jest bardzo aktywny, chyba mu się nie spieszy.
    asiek - mi też tak się spina i wtedy ciężko oddychać. Po jakimś czasie puszcza.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie od 33 do 35 tyg byla ok aktywnosc i ktg to potwierdzalo
    a po 35tyg do 38 wlacznie kiepsko i wg ktg tez, ruchy musialam maszyna sprawdzac regularnie z wlasnego strachu, ktg bylo czesto 3 x w tyg, raz i rano i wieczor lecielismy
    a teraz od tamtego tyg mala wrecz szaleje, maszyna dopplera wali jak szalona na tetno az myslimy nagrac na pamiatke, bo b ladnie, glosno puka i banal je znalezc ;--))
    kazde dziecko ma po prostu inaczej, pokazuje juz charakterek chyba blizej wyjscia glownego ;--))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 22:03

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:

Staszek, ruszał się wczoraj tylko wieczorem odrobinkę, dzisiaj cały dzień też cisza, więc o ile coś w tym jest to może faktycznie zbiera siły... skurcze co 11 min, czy bolesne? wspominając pierwszy poród raczej nie, ale dosyć nieprzyjemne... No ciekawa jestem czy coś ruszy w nocy, czy pójdzie w niepamięć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 22:25

vikus001, Tusia84, Galanea, Nalka, eta, weronikabp, czekajajaca, evas, excella lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda no to szykuj sie pod prysznic albo do wanny a pozniej na porodowke:) juz za chwileczke juz za momencik:):):) ja jechalam jak mialam co 6-3 min

evas lubi tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja myślę, że jak będą co 8 min to już nie będę czekać, musimy zawieźć Zuzę do babci i przejechać 130km do szpitala, ale póki co jeszcze jestem spokojna, może jeszcze przejdzie... jeszcze nie nabrałam pewności, że to te właściwe skurcze, więc nie panikuję :)

Nalka, Galanea, Tusia84, weronikabp, vikus001, Agusia2312, evas, eta lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO obyś dojechała do wojewódzkiego w Gdańsku. :) Wysyłam skurcze wspierające!

weronikabp, MagdaO, evas lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, podziwiam Twój spokój ;) powodzenia jakby co!

81clk9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda weź pod uwage te 130 km :-))

monaaa lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO trzymam kciuki żebyście chociaż dojechali i wszystko potoczyło się już w szpitalu sprawnie i jak najmniej boleśnie :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, nie wiem co mam robić, była teraz w toalecie i znów mi poleciała "żywa" krew, tak jak wtedy gdy wylądowałam w szpitalu. Tzn, domyślam się, że muszę jechać na IP, ale nie wiem czy do najbliższego szpitala, czy wybrać się do Gdańska, tam gdzie chciałam rodzić.

evas lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a ten w Gdańsku-że tak powiem-daje radę? może jedź tam, ze względu na te skurcze i krew. a poprzednio jak pojawiła się krew, były też skurcze? Ty jesteś bardziej doświadczona i opanowana, ale ja bym pojechała do najbliższego. życzę udanej decyzji. uciekam spać!

81clk9i.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wypadało mi w tym samym poście mieszać tak dwie różne sprawy...

ale się z mężem właśnie pokłóciłam. Kurde całymi dniami siedzę z Michałkiem w domu. 24 na dobę się nim zajmuję. Jak mąż wraca do domu to Michał dostaje jakiegoś bzika i wtedy to tak daje mi popalić, że głowa mała. Wszystko robi mi na złość. Sama nie wiem czemu tak jest bo w dzień inny dzieciak. Koniec końców, jeszcze w takim momencie, że człowiek i tak ledwo łazi, nerwy ponoszą i na niego krzyczę. A ten (czytaj mąż) siedzi jak mysz pod miotłą i zero reakcji tylko po jakimś czasie jak mówię, że mógłby w końcu zareagować to ten do mnie z wyrzutami, że jaka ze mnie matka, że tak daję sobie na głowę wejść i że wydzieram się bez powodu. Kurde a w ogóle nie reaguje... chciałam usiąść odsapnąć 5 min więc włączyłam małemu jeepy, żeby ten dał mi te 5 min. To znowu mąż do mnie z gębą, że czego ja mu włączam - przecież on postanowił iść go położyć spać... i że mu wychowanie psuję... normalnie masakra jakaś bo zanim mu włączyłam to ten siedział za przeproszeniem dupą do nas na nic nie reagował i lampił się w komputer..... po prostu mam dosyć. Cieszę się, że jutro jadę do tego szpitala - odpocznę od nich... a ten się przekona jak to fajnie z dzieckiem 24 na dobę siedzieć bez wsparcia i pomocy. Jeszcze tylko bym mu brzuch 15 kg na przód doczepiła i nie wiem co jeszcze - patyk w dupę bo sam brzuch nie odda całego trudu ciąży...

vikus001, monalisa, alexast, eta, ivv lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 1131 1132 1133 1134 1135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ