Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Ok, dzięki za odpowiedzi :)
    Ale miednica jest mierzona chyba zawsze, prawda?

Ja nie miałam mierzonej, ale może na oko wygląda solidnie :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, oby Stasiek nie robił sobie jaj i oby to było to! :) Widzicie, szamańskie tańce działają ;)

eta, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Magda kciukasy oby to było już to! :)

Nie chce się na kręcać, bo już miałam ze dwie takie akcje i guzik... poczekamy - zobaczymy

Galanea, tańcuj, tańcuj KOchana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 21:22

Tusia84, Galanea, nick nieaktualny, eta, evas lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - trzymam kciuki.oby synek się nie droczył.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - Stas moze czekał na Twoje imieniny :-)

Martynika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny slyszalyscie o tym ze dziecko przygotowując sie do porodu mniej sie rusza i ze to jest normalne ? Około 2, 3 dni. Tak mi powiedział profesor w szpitalu.

Limerikowo, monaaa lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki same czesteeee twardnienie brzucha na tym etapie nie powinno budzić niepokoju prawda? Bo mi się spina co chwila i trzyma ponad 1 min... Dzieciaczek nie rusza się wtedy, nie boli tylko wielki kamień utrudnia poruszanie i oddech.

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Dziewczyny slyszalyscie o tym ze dziecko przygotowując sie do porodu mniej sie rusza i ze to jest normalne ? Około 2, 3 dni. Tak mi powiedział profesor w szpitalu.
    chyba u mnie jest zupelnie odwrotnie
    mala bije i wali w pachwinach jak trza jak sie poloze
    wlasnie tanczy zumbe chyba po spacerku i kolacji
    a na spacerku juz niezle mnie klulo w kanale, czulam takie napieranie jakby juz glowa byla prawie miedzy nogami i dziwnie sie szlo w sumie

nick nieaktualny, Galanea, evas lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika - pierwsze słyszę, ale dobrze że napisałaś. Mój od wczoraj jest bardzo aktywny, chyba mu się nie spieszy.
    asiek - mi też tak się spina i wtedy ciężko oddychać. Po jakimś czasie puszcza.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie od 33 do 35 tyg byla ok aktywnosc i ktg to potwierdzalo
    a po 35tyg do 38 wlacznie kiepsko i wg ktg tez, ruchy musialam maszyna sprawdzac regularnie z wlasnego strachu, ktg bylo czesto 3 x w tyg, raz i rano i wieczor lecielismy
    a teraz od tamtego tyg mala wrecz szaleje, maszyna dopplera wali jak szalona na tetno az myslimy nagrac na pamiatke, bo b ladnie, glosno puka i banal je znalezc ;--))
    kazde dziecko ma po prostu inaczej, pokazuje juz charakterek chyba blizej wyjscia glownego ;--))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 22:03

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:

Staszek, ruszał się wczoraj tylko wieczorem odrobinkę, dzisiaj cały dzień też cisza, więc o ile coś w tym jest to może faktycznie zbiera siły... skurcze co 11 min, czy bolesne? wspominając pierwszy poród raczej nie, ale dosyć nieprzyjemne... No ciekawa jestem czy coś ruszy w nocy, czy pójdzie w niepamięć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 22:25

vikus001, Tusia84, Galanea, Nalka, eta, nick nieaktualny, nick nieaktualny, evas, excella lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda no to szykuj sie pod prysznic albo do wanny a pozniej na porodowke:) juz za chwileczke juz za momencik:):):) ja jechalam jak mialam co 6-3 min

evas lubi tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja myślę, że jak będą co 8 min to już nie będę czekać, musimy zawieźć Zuzę do babci i przejechać 130km do szpitala, ale póki co jeszcze jestem spokojna, może jeszcze przejdzie... jeszcze nie nabrałam pewności, że to te właściwe skurcze, więc nie panikuję :)

Nalka, Galanea, Tusia84, nick nieaktualny, vikus001, Agusia2312, evas, eta lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO obyś dojechała do wojewódzkiego w Gdańsku. :) Wysyłam skurcze wspierające!

nick nieaktualny, MagdaO, evas lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, podziwiam Twój spokój ;) powodzenia jakby co!

81clk9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda weź pod uwage te 130 km :-))

monaaa lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO trzymam kciuki żebyście chociaż dojechali i wszystko potoczyło się już w szpitalu sprawnie i jak najmniej boleśnie :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, nie wiem co mam robić, była teraz w toalecie i znów mi poleciała "żywa" krew, tak jak wtedy gdy wylądowałam w szpitalu. Tzn, domyślam się, że muszę jechać na IP, ale nie wiem czy do najbliższego szpitala, czy wybrać się do Gdańska, tam gdzie chciałam rodzić.

evas lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a ten w Gdańsku-że tak powiem-daje radę? może jedź tam, ze względu na te skurcze i krew. a poprzednio jak pojawiła się krew, były też skurcze? Ty jesteś bardziej doświadczona i opanowana, ale ja bym pojechała do najbliższego. życzę udanej decyzji. uciekam spać!

81clk9i.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wypadało mi w tym samym poście mieszać tak dwie różne sprawy...

ale się z mężem właśnie pokłóciłam. Kurde całymi dniami siedzę z Michałkiem w domu. 24 na dobę się nim zajmuję. Jak mąż wraca do domu to Michał dostaje jakiegoś bzika i wtedy to tak daje mi popalić, że głowa mała. Wszystko robi mi na złość. Sama nie wiem czemu tak jest bo w dzień inny dzieciak. Koniec końców, jeszcze w takim momencie, że człowiek i tak ledwo łazi, nerwy ponoszą i na niego krzyczę. A ten (czytaj mąż) siedzi jak mysz pod miotłą i zero reakcji tylko po jakimś czasie jak mówię, że mógłby w końcu zareagować to ten do mnie z wyrzutami, że jaka ze mnie matka, że tak daję sobie na głowę wejść i że wydzieram się bez powodu. Kurde a w ogóle nie reaguje... chciałam usiąść odsapnąć 5 min więc włączyłam małemu jeepy, żeby ten dał mi te 5 min. To znowu mąż do mnie z gębą, że czego ja mu włączam - przecież on postanowił iść go położyć spać... i że mu wychowanie psuję... normalnie masakra jakaś bo zanim mu włączyłam to ten siedział za przeproszeniem dupą do nas na nic nie reagował i lampił się w komputer..... po prostu mam dosyć. Cieszę się, że jutro jadę do tego szpitala - odpocznę od nich... a ten się przekona jak to fajnie z dzieckiem 24 na dobę siedzieć bez wsparcia i pomocy. Jeszcze tylko bym mu brzuch 15 kg na przód doczepiła i nie wiem co jeszcze - patyk w dupę bo sam brzuch nie odda całego trudu ciąży...

vikus001, monalisa, alexast, eta, ivv lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 1131 1132 1133 1134 1135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ