X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda zadzwon moze do lekarza, ja z zywà krwià jechalabym bliżej niz 130 km. Trzymam mocno kciuk!!
    I dawaj znac jak sytuacja, czekamy z kciukami!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 22:55

Limerikowo, MagdaO lubią tę wiadomość

• Evelineq Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO ja bym jechała do nabliższego szpitala jednak, w przypadku kiedy jest żywa krew... nigdy nie wiadomo co sie przytrafi na trasie a 130 km to kawalek...

Powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 22:53

Limerikowo lubi tę wiadomość

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Magda a ten w Gdańsku-że tak powiem-daje radę? może jedź tam, ze względu na te skurcze i krew. a poprzednio jak pojawiła się krew, były też skurcze? Ty jesteś bardziej doświadczona i opanowana, ale ja bym pojechała do najbliższego. życzę udanej decyzji. uciekam spać!

No do Gdańska chciałam jechać, bo tam już rodziłam (przetarty mam szlak, że tak powiem) i ciut lepsze warunki, ale w najbliższym znam prawie wszystkich lekarzy, sama nie wiem, opanowana to ja byłam, dopóki nie pojawiła się krew. Ostatnio lekarz uczulał, że takie krwawienie jest zawsze niebezpieczne, bo może się np łożysko odklejać. No nic, pakuję Zuzkę, budzę Dawida i wyruszamy, tylko jeszcze nie wiem gdzie :/

weronikabp, Miriam, eta, Agusia2312, Limerikowo, monaaa, Galanea lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedź do najbliższego - nie ryzykuj :)

wyprowadził człowieka z równowagi i poszedł chrapać i weź tu człowieku się nie denerwuj... normalnie to zero empatii. Jeszcze jutro jedzie sobie do pracy i to do miasta drugiego i obiecał, że na 14 wróci - słabo to widzę. Jak nie wróci na czas to mu w życiu tego nie wybaczę... Ciekawe - w poniedziałek też do roboty pójdzie?? Szczerze to nawet z nim o tym nie rozmawiałam bo logicznym mi się wydaje, że po cesarce przy dwójce dzieci sama nie wyrobię, ale po dzisiejszym widzę, że chyba nie dla każdego logiczne.... sorki, że takimi pierdołami was zawalam i to takim momencie jak MagdaO nam tu rodzić chyba zaczyna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 23:01

monalisa, eta, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego wszystkiego to chyba mi skurcze przeszły... albo przestałam się na nich skupiać... Ach, sama nie wiem, zaczynam chyba panikować

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do najbliższego! Dla trochę lepszych warunków nie warto ryzykować. Nie wiadomo co po drodze moze być tzn. Jak szybko potoczy się akcja. 3mam kciuki i mocno sciskam.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    Z tego wszystkiego to chyba mi skurcze przeszły... albo przestałam się na nich skupiać... Ach, sama nie wiem, zaczynam chyba panikować
    krwawienie i tak musisz sprawdzić. Jedz na IP.

weronikabp lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    Jedz juz Magda, nie czekaj, wdech, wydech - bedzie dobrze na pewno :-)

• nutka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda powodzenia!;)

U nas położna mówiła, że przy przyjęciu mierzą miednice.

Weronika- ja się was pytałam o nazwę tego pudru i kuzynka mi kupiła. Tłumaczyła jak używać i mówiła, że można zarówno do pępka jak i do pupy potem...

Jej, a ja już nic nie czuję. Żadnych skurczów przepowiadających, brzuch to teraz już bardzo rzadko się spina, czop siedzi jak siedział, no nic... WYmęczyłam męża, ale nie czuję różnicy.:P

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Magda powodzenia!;)

U nas położna mówiła, że przy przyjęciu mierzą miednice.

Weronika- ja się was pytałam o nazwę tego pudru i kuzynka mi kupiła. Tłumaczyła jak używać i mówiła, że można zarówno do pępka jak i do pupy potem...

Jej, a ja już nic nie czuję. Żadnych skurczów przepowiadających, brzuch to teraz już bardzo rzadko się spina, czop siedzi jak siedział, no nic... WYmęczyłam męża, ale nie czuję różnicy.:P
    ale po co do pupy? On nie łagodzi odparzen, tylko wysusza rany, jednocześnie dezynfekując. u mnie nic o pupie nie jest napisane, tylko o ranach na sutkach. No chyba ze dziecko ma rany na pupie...bo to jest puder na leczenie ran nie odparzen.

• AISAK Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka jak ty namowilas M na serduszkowanie?
    Min się miga- właśnie wziął gazetę i czyta o secie w ciąży lol...

Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może uznacie, że zwariowałam, ale jesteśmy już w drodze do Gdańska, skurcze dalej co 10-11, krwawienie było jednorazowe, na razie wkładka czysta, więc zdecydowaliśmy się jechać na Gd, za ok godz powinniśmy być na miejscu.

Modelka, Nalka, MonikaS, Agusia2312, Limerikowo, monaaa, Galanea lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO spokojnej drogi.. Stasiu pamiętaj najwcześniej za godz możesz próbować wyglądać przez okienko:] życzę Wam, byście tulili juz dziś Synka.

eta lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, a teraz pomyślicie, ze jestem walnięta. Wracamy do Kwidzyna, ja caly czas nie wiem, czy ta akcja to już poród, a jak mają mnie zostawic na obserwacji to chyba wole,byc bliżej domu

Miriam, weronikabp, Modelka, eta, MonikaS, Agusia2312, Limerikowo, monaaa, Galanea lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • evas Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, kciuki trzymamy z Bartoszkiem ;)

Ja przy pierwszym porodzie też miałam przez chwilę żywą krew i to mnie skłoniło by jechać do szpitala. A po 2 godz. było już po wszystkim.

vikus001 lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Nutka jak ty namowilas M na serduszkowanie?
    Min się miga- właśnie wziął gazetę i czyta o secie w ciąży lol...
    Jego nie trzeba namawiać.:P Wystarczyło, że wykazałam chęć.:P

Weronika- ja nie znam niemieckiego na tyle, ale ona wiele lat w niemczech mieszka i tłumaczyła, że jako puder przy odparzeniach od pieluszki. Aczkolwiek puder mam z nievea+ bepanthen+ sudocrem;P Więc niekoniecznie musze użyć, ale tak mi tłumaczyła. :)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    Dobra, a teraz pomyślicie, ze jestem walnięta. Wracamy do Kwidzyna, ja caly czas nie wiem, czy ta akcja to już poród, a jak mają mnie zostawic na obserwacji to chyba wole,byc bliżej domu
    To chyba dobra decyzja :) powodzenia :)

vikus001, MagdaO, weronikabp, eta lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I cisza? Ciekawe co się okazało... Magda czekamy na informacje

vikus001, weronikabp lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie karmie mala i myslalam ze jakies wiesci od Magdy no ale czekamy cierpliwie dalej... Kurde wysiadl u nas prad masakra zeby cycem trafic itd jeszcze czeka mnie przewiniecie, coz za wyczyn

weronikabp, evas, eta, MonikaS, monaaa, Galanea lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc tak, spędziłam 40 min na porodówce podłączona pod ktg, zapisały się dosyć solidne skurcze co 6min, ale położna po bardzo bolesnym badaniu stwierdziła, ze na dole jeszcze nic nie wskazuje porodu, wiec odesłała mnie na ginekologię i czekam czy coś się rozwinie. Na razie bóle są do wytrzymania, postaram sie przespać, tylko czy dam radę zasnąć :/

weronikabp, vikus001, Tusia84, evas, Nalka, eta, maggda, Miriam, MonikaS, Agusia2312, monaaa, Galanea lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
‹‹ 1132 1133 1134 1135 1136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ