X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a to krwawienie od czego było? Co lekarz mówi? Trzymaj sie tam dzielnie :-) właśnie sie obudziłam a tu wpis od Ciebie.

Nutka - ja rownież znam b dobrze niemiecki:-) moze ja mam inny i ty inny puder po prostu :-)

Vikus - swieczulki zapalilas? Romantyczne karmienie zaliczone :-)

No i zeby było śmiesznie, ja mam jakieś skurcze właśnie, no nic obserwuje co to, czy to zaraz minie czy nie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 02:23

vikus001, evas, Nalka, eta, Limerikowo lubią tę wiadomość

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarza na oczy nie widziałam, badała mnie tylko położna i wyciągnęła przy tym kawał czopa, ale żywej krwi ani śladu. Lekarz zbada mnie pewnie dopiero rano :/

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest zapalilam bo inaczej nie szlo:) mloda spi dalej ja do niej dolaczam a za twoje rozwiniecie akcji Magda trzymam ogromne kciuki:*

weronikabp lubi tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 02:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    Lekarza na oczy nie widziałam, badała mnie tylko położna i wyciągnęła przy tym kawał czopa, ale żywej krwi ani śladu. Lekarz zbada mnie pewnie dopiero rano :/
    To moze sie zaraz rozkręci, skoro czop poszedł :-)

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bóle robią się co raz bardziej nieprzyjemne. Chyba jednak nie uda mi się zasnąć :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 03:04

Limerikowo lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 03:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyłam karmić, u nas na szczęście jest prąd ;).

Magda, ale żadnego rozwarcia nie masz? nic a nic? Bo przy skurczach to przecież szybko może pójść.U mnie długo dochodziło do 3 cm, ale z 3 do 10 doszło w 2 godziny...przychodzą tam do Ciebie sprawdzać?

vikus001, eta, Limerikowo lubią tę wiadomość

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, miałam wrażenie, że ta położna nie potrafiła sprawdzić mi rozwarcia, tzn. sama tak to skwitowała pod nosem, że nie może go sprawdzić. coś tam gmerała i gmerała i stwierdziła, że tu porodu jeszcze nie widać, później było to ktg, to sama się zdziwiła, ze tu takie skurcze. Później była tylko raz słuchać tętna, ale rozwarcia nie badała, zwłaszcza, ze bole jakoś zbytnio się nie rozwinęły, po olewa mnie brzuch i się spina, ale bardziej przypomina mi to intensywne bole miesiączkowe + ból krzyża niż porodowe. Udało mi się nawet przysnąć na godzinkę, jak się obudziłam to myślałam, ze skurcze całkowicie przeszły, ale nie...

Modelka, evas, eta, MonikaS, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • excella Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, trzymam.kciuki aby akcja poszła szybko i sprawnie.

MonikaS, troche Cie rozumiem.w kwestii dziecka. Mój.syn to dobre dziecko, ogolnie sie dobrze dogadujemy, nie marudzi, nie płacze, no chyba z jest zmeczony lub chory. Ale gdy tylko mój mąż wraca z.pracy to wstepuje w Małego diabeł, zaczynaja sie krzyki, płacze i wymuszanie. Wtedy mam.ochote.ich dwoje spakowac i wystrzelic w kosmos ;) to taki synuś tatusia, tatus nie zabrania, nie krzyczy i Mały to wykorzystuje.

Bylam wczoraj na ktg, zapisal mi sie jeden maly.skurcz. jeszcze tydzien mam brać no spe na twardnienia a juz jak zczne 37tc to moge odstawic :)

MonikaS, Limerikowo lubią tę wiadomość

• monalisa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde Magda kurcze jeszcze trochę i będziesz Staśa tulic. Mi niestety ponowne skurcze się nie pojawiły. Czop siedzi ze 4 x kawałek odpadła i to tyle. Wczoraj jak bylam z córką ma zakupach i na rynku po owoce i warzywa to kilka razy mnie dopadl skurcz i na tym koniec. O 18 poszlysmy do ciotki na 5 piętro się wdrapalam i nadal nic. Tańczę śpiewam , a ona nue chce wyjść :)
    Dziś w nocy moj m chodził chyba z 10 razy do wc ,smarkal, psikal, kaslal, dzis go wygonie do drugiego mieszkania niech się tam wykuruje przez weekend.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 06:25

evas, eta, Agusia2312, Limerikowo, monaaa lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze właśnie poszłam budzić Laure do szkoły , a ona 38,3 stopnie gorączki, kurde udusze tego mojego m . Synuś u dziadków został wczoraj ale ponoć tez nie wyraźny. Kurde zaszczele jak mnie zarażą. Ale sie wkurzylam obu wyeksmituje dwie ulice dalej do domu , a sama wezmę i wywietrze mieszkanie i włączę jonizator moze nic nie złapie.

Limerikowo lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety

Ja też co się w nocy przebudziłam to zaglądałam jak tam akcja ale nie pisałam nic bo z tego tel nie lubię.. szczególnie kiedy człowiek pół-przytomny :)

Madzia się nie odzywa.. rozkręciło się czy odpoczywa i śpi...
    Kciukasy za akcję, żeby się nie namęczyła tam tymi przechodzącymi skurczami.

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2014, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.Im blizej porodu tym mniej noce przespane.Tez tak macie?

relganli3wx3d6wm.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, leżę tu i czekam na 7 jak na zbawienie, aż zacznie się coś dziać na oddziale. Niech mi podłączą ktg, niech zbada lekarz, zaczynam podejrzewać, ze to był fałszywy alarm, brzuch pobolewa, ale ciężko to podciągnąć pod poród, sama nie wiem :/

A jaki miałam sen, ze nadal mnie lekarz i mówi, ze nie ma rozwarcia, ale on zna domowy sposób jak to zmienić, przyniósł mi fiolkę (taka jak do pobrania krwi) jakiegoś dżemu i kazał zaaplikować to sobie w wiadomym miejscu, pomogła mi w tym położna. Po jakimś czasie wrócił lekarz, zeby sprawdzić rozwarcie i wyciągnął wielki tampon i mówi jak pani chce mieć rozwarcie jak sobie włożyła coś takiego, a mu na to, ze nic nie wkładałam, ze on tam musiał być od ostatniej miesiączki :D paranoja, co? Chyba za bardzo się przejęłam tym rozwarciem :P

weronikabp, Tusia84, excella, evas, vikus001, eta, MonikaS, Limerikowo, Karola:), ivv, nutka, monaaa, Galanea lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah, Magda, uśmiałam się z Twojego snu :)

I trzymam kciuki za to, żeby to jednak nie był fałszywy alarm, tylko poród jak się patrzy :)

Mati - ja mniej śpię, ale to dlatego, że co godzinę-dwie wstaję ostatnio do toalety. Nawet w ciągu dnia mam wrażenie, że chodzę rzadziej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 06:53

zem3upjygjyf6uag.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia dzisiaj ma próbę oksy więc też fajnie by było gdyby ją ruszyło :)

No i Monika dzisiaj ma cc więc kolejny czerwcowy dzidziuś dziś pojawi się na świecie na 100%

A jak reszta Limerikowo, Paula ???

Modelka, weronikabp, evas, MonikaS, Galanea lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia mocccnnooo trzymam kciuki, wierze ze utulisz dzis Franusia :-)
    Magda tez mam nadzieje ze sie sytuacja wyklaruje, ciekawe co lekarz powie..
    Paula jak tam...? Czy juz tulisz Franka? :-)
    Monika powodzenia na CC, mocno trzymam kciuki!

Ale by było 3 chłopaków jednego dnia ? A moze 4 ? :-))

Tusia84, evas, vikus001, eta, MonikaS, Galanea lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, tak, Weronika, ja bym mogła czwartego urodzić. JA CHCĘ JUŻ URODZIĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

weronikabp, MonikaS lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem po spotkaniu z lekarzem, badaniu i ust, i co? Falstart :D Czekam na ktg i wracam do domu :D Mam czekać na pożądną akcję, może dzisiaj, może jutro, albo za tydzień lub dwa. Chyba jednak ten Gdańsk mi pisany ;) Więc nic z tego, Stachu buduje napięcie, by wystrzelić w końcu jak kula armatnia :)

Przepraszam Was wszystkie Kochane, które nie przesłały nocy przez mojego łobuza <3

weronikabp, czekajajaca, evas, Tusia84, AISAK, Nalka, vikus001, eta, MonikaS, Modelka, Agusia2312, ivv, nutka, Galanea lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, Magda, Monika trzymam kciuki za was i wasze maluchy.

nutka - ja tez mieszkałam w Niemczech i ciągle tego języka używam, ale powiem szczerze że w ulotce pudru nie doczytałam że można go używać do pupy. Wręcz przeciwnie, dlaczego też kupiłam drugi puder do pupci.
    ciekawa jestem jak u Pauli.
    mały od rana aktywny. Mój humor poniżej zera.

weronikabp, MonikaS lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - co za łobuz z twojego synka. Mimo wszystko trzymam kciuki żebyś już niebawem trzymała małego w ramionach

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
‹‹ 1133 1134 1135 1136 1137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ