X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze ale akcje się dzieją.
    Dziewczyny trzymam kciuki za szybkie i mało bolesne akcje porodowe. Wyczekuję z niecierpliwością na kolejne wieści. ALe emocje !!!

U mnie noc spokojna, kilka razy skurcz jak wczoraj - czyli ten przepowiadający.
    Z tymi skurczami przepowiadającymi bywa różnie. Czasmai mijają po kilku dniach, a czasami jak u mojej znajomej poprzedzają akcję porodową. Moja owa znajoma, która urodziła w kwietniu poszła na ktg i miała kilka skurczy przepowiadających, więc lekarz powiedział, że do 2 tyg urodzi. Na drugi dzień o 7mej była już na porodówce a o 12tej tuliła syneczka. Także na skurcze nie ma reguły. U jednej występuję one 1 dzień przed porodem, u drugiej 2 tygodnie przed porodem, a jeszcze u innej nie ma ich w ogóle :)

Ja tez bym chciała już urodzić, ale w tej kwestii decyduje mała :)

Tymczasem trzymam kciuki kochane za akcje porodowe dziewczyn, które są w szpitalach.

Kobietkom na dzisiejszych wizytach życzę powodzenia :)

evas, eta lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się śniło, że Magda urodziła i rano wklejałam poprawioną listę :)

Dzień dobry kochane ;)
    życzę wszystkim miłego dnia, rodzącym szybkich akcji, wizytującym samych dobrych wiadomości ;)

czekajajaca, weronikabp, vikus001, eta, MagdaO, MonikaS, Agusia2312, monaaa, Galanea lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaao normalnie przez sen przeżywałam twój porod-juz tak myślałam ze moze wciskasz ze szczęścia Stasia.ah...
    Ja na 10.30 ktg zobaczymy co będzie. Puki co mala ani drgnie, a twardnien brak...

Agusia2312 lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • evas Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, Paula, Karolina, Limerikowo - co tam u was?

Mogę przesłać trochę skurczów wspomagających, bo mam ich całkiem sporo ;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, mi brzuch bardzo.czesto twardnieje, a na ktg skurczy brak.

Czas wstać z lozka i jakos sie ogarnąć. Wielki kosz prania czeka, szkoda że pogody brak :/

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się tak zastanawiam.. po co oni Wam robią to ktg co kilka dni??
    Przecież jeśli poród się zacznie to się zacznie sam z siebie czy będzie ktg co 2 dni czy go nie będzie.. nikt akcji nie przewidzi... jak widać po dziewczynach już z terminami..

Jeśli ruchy dziecka są ok i mama je czuje od rana i nie było większych problemów to zastanawiam się nad celem wykonywania tego badania??

Jestem ciekawa bo u nas tego się nie robi, pewnie Wam lekarze mówili po co to ktg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 08:28

vikus001 lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    A ja się tak zastanawiam.. po co oni Wam robią to ktg co kilka dni??
    Przecież jeśli poród się zacznie to się zacznie sam z siebie czy będzie ktg co 2 dni czy go nie będzie.. nikt akcji nie przewidzi... jak widać po dziewczynach już z terminami..

Jeśli ruchy dziecka są ok i mam je czuje od rana i nie było większych problemów to zastanawiam się nad celem wykonywania tego badania??

Jestem ciekawa bo u nas tego się nie robi, pewnie Wam lekarze mówili
    Ktg pokazuje czy czynność serca jest prawidłowa, a ilośc ruchów wystarczająca, jeśli są zaburzenia tetna serca lub za malo ruchow tzn ze przepływy mogą być niedobre. Tego sama nie ocenisz, dlatego robią ktg. Ja dzis tez bedę miała robione.

czekajajaca, Tusia84 lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO najwyraźniej Gdańsk Ci pisany. Stasiu nas tu trochę nakręcił, łobuziak jeden. :)

Ja się śpię nieźle, budzę się bardziej z nerwów ostatnio. Idę zaraz na USG i KTG. Na tym drugim mogłyby się zapisać skurcze, złudna to jednak nadzieja. Wolałabym już urodzić. No nic.
    Lecę, trzymam międzyczasie za Was kciuki kochane. Powodzenia NataliaK i MonikaS!

ps. zgadzam się z Weroniką, ja tez mam mieć do końca ciaży ktg, bo w każdej chwili mogą się pogorszyć przepływy, zwłaszcza u hipotrofika..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 08:31

weronikabp, eta, evas, MonikaS, czekajajaca, Tusia84, Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka kciuki za dzis, dawaj znać :-)

• eta Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny!!!

Ale emocje! całą noc widze że się działo! :D
    MagdaO Staś sobie żarty z mamy robi ;) dowcipniś mały :D

Nalka, Aisak, Weronika - powodzenia na KTG / USG - mam nadzieje że nikogo nie pominełam :)

ja dziś mam wizytę u mojej gin, zobaczy na moją szyjkę, może coś wypatrzy :D

MonikaS - powodzenia na cesarce!! już za chwilę będziesz trzymać swoje maleństwo!!!!

Natalia powodzenia na próbie oxy! oby coś ruszyło i Franki zaczeły wychodzić ;)
    Paula jak u Ciebie? jak się czujesz? mam nadzieję że udało się odnaleźć jeszcze trochę cierpliwości w czekaniu na Franeczka :)

ja KTG mam co tydzień, ale to przez cukrzycę ciężarnych, standardy w św, Zofii w wawie są takie że od 34 tygodnia skończonego robią wszystkim mamom z cukrzycą i co 2 tygodnie robią USG. właśnie dlatego że łożysko może szybciej się starzeć, czyli jego wydolność może się szybciej pogorszyć niż u osób bez cukrzycy.

weronikabp, MonikaS, evas, czekajajaca, AISAK, Agusia2312 lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na KTG chodzę juz od miesiąca, lekarz sprawdza ilość i moc skurczów, z racji tego że szyjka się skraca. Teraz w niedzielę wyszły mi dosyć mocne, a ja czułam tylko napinanie. Dzięki temu znalazłam się w porę w szpitalu i udało się wyciszyć akcję. No i tak jak Weronika napisała można sprawdzić jak dzieciątko reaguje na skurcze.

Przede mną w szpitalu leżała dziewczyny w 36 tyg i na KTG wyszło, że dziecko ma bardzo wysokie tętno mimo braku skurczów. Zabrali ja na CC.

weronikabp, eta, Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta powodzenia na wizycie :-)

eta lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    ja KTG mam co tydzień, ale to przez cukrzycę ciężarnych, standardy w św, Zofii w wawie są takie że od 34 tygodnia skończonego robią wszystkim mamom z cukrzycą i co 2 tygodnie robią USG. właśnie dlatego że łożysko może szybciej się starzeć, czyli jego wydolność może się szybciej pogorszyć niż u osób bez cukrzycy.
    Koleżanka z cukrzycą tez miała na Żelaznej często KTG robione i tydzień przed wyznaczoną CC okazało się że łożysko jest niewydolne i natychmiast musieli ciąć. Nawet nie chcę sobie wyobrażać co by było gdyby ona wtedy nie pojechała na badanie, a była to niedziela wielkanocna.

9bsp388.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    nadrobiłam wpisy z nocki :) MagdaO łobuziaka nosisz pod sercem hihi może tak miało być, że do tego Gdańska jednak pisane Ci jechać rodzić ;) W każdym razie wyciągnęła Ci kawał czopa to może szybciej coś ruszy... a Twój sen po prostu genialny hehe

Natalka ja również trzymam kciuki za Twoją próbę oxy :)
    Nalka - niech no już tam te skurcze się zanotują na ktg :) i dobrych wieści z usg :)

Mój Michaś jeszcze sobie chrapie to mam czas, żeby zjeść śniadanie na spokojne :) to będzie pierwszy i ostatni posiłek dzisiejszego dnia :)
    Wczoraj złożyliśmy wózek - na całe szczęście bo się okazało, że jest w jednym miejscu mocno przybrudzony, więc go dopierałam, ale i tak plama została - nie wiem skąd ona w ogóle się wzięła, ale to szczegół... Teraz wózek schnie. Jeszcze wymaga poprawek, ale malutkich - jak już będzie po wszystkim to na spokojne go podrasuję ;)
    Dzisiaj zostało mi jeszcze parę rzeczy do zrobienia. Muszę się dopakować, Michałkowi przygotować parę rzeczy, żeby później wspaniały, nieomylny i specjalista od wychowania - mąż nie miał problemów chociażby z ubraniem małego do szpitala... bo przecież on wszystko wie lepiej a jak przyjdzie co do czego to później muszę się gimnastykować... grrrrrr (jeszcze mi złość nie przeszła)
    idę śniadanie wpylać :)

Dzięki dziewczyny za kciuki, które za nas trzymacie - to bardzo miłe :)

życzę miłego dnia :) jeszcze zapewne się odezwę :)

eta, evas, weronikabp, Tusia84, vikus001 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak dziewczyny piszą, ja z tego samego powodu mam ktg od 33 tyg ciąży. Od 37 tyg mam raz w tygodniu, a od przyszłego tygodnia mam się zjawiać na ktg co 3 dni.

• alexast Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja lekarka leje na to że mam cukrzycę. Dobrze że mnie ten lekarz wczoraj przebadał bo inaczej bym się stresowała.
    dziewczynom, które mają dzisiaj usg i ktg trzymam kciuki za pozytywne wyniki

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po ktg, jakieś górki i pagórki się tylko zapisały, już nie było takiego, regularnego zapisu jak w nocy :/ To naprawdę jakieś jaja. Z jednej strony cieszę się, ze jadę do domku, ale z drugiej... Ach, ten mój Stanisław... jeszcze się nie urodził a już matka dryguje.

evas, weronikabp, MonikaS, Agusia2312, Miriam, eta, Galanea lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm no to nie rozumiem dlaczego u nas się nie praktykuje ktg chociaż raz w tygodniu :/

ggfxf7q.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu, tak jak kiedyś już pisałam, u mnie też się nie robi ktg, tylko od 37t.c. Jest cotygodniowa kontrola tętna dziecka u położnej

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    hmm no to nie rozumiem dlaczego u nas się nie praktykuje ktg chociaż raz w tygodniu :/
    Nie wiem Tusiu. Podobnie jak z pytaniem dlaczego nie wszyscy lekarze zlecają CMV itd... Ale smutne to jest że z powodu zaniedbań lekarzy zdarzają się smutne przypadki.

Tusia84 lubi tę wiadomość

‹‹ 1134 1135 1136 1137 1138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ