MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyO kurcze ale akcje się dzieją.
Dziewczyny trzymam kciuki za szybkie i mało bolesne akcje porodowe. Wyczekuję z niecierpliwością na kolejne wieści. ALe emocje !!!
U mnie noc spokojna, kilka razy skurcz jak wczoraj - czyli ten przepowiadający.
Z tymi skurczami przepowiadającymi bywa różnie. Czasmai mijają po kilku dniach, a czasami jak u mojej znajomej poprzedzają akcję porodową. Moja owa znajoma, która urodziła w kwietniu poszła na ktg i miała kilka skurczy przepowiadających, więc lekarz powiedział, że do 2 tyg urodzi. Na drugi dzień o 7mej była już na porodówce a o 12tej tuliła syneczka. Także na skurcze nie ma reguły. U jednej występuję one 1 dzień przed porodem, u drugiej 2 tygodnie przed porodem, a jeszcze u innej nie ma ich w ogóle
Ja tez bym chciała już urodzić, ale w tej kwestii decyduje mała
Tymczasem trzymam kciuki kochane za akcje porodowe dziewczyn, które są w szpitalach.
Kobietkom na dzisiejszych wizytach życzę powodzenia
evas, eta lubią tę wiadomość
-
A mi się śniło, że Magda urodziła i rano wklejałam poprawioną listę
Dzień dobry kochane
życzę wszystkim miłego dnia, rodzącym szybkich akcji, wizytującym samych dobrych wiadomości
czekajajaca, weronikabp, vikus001, eta, MagdaO, MonikaS, Agusia2312, monaaa, Galanea lubią tę wiadomość
-
A ja się tak zastanawiam.. po co oni Wam robią to ktg co kilka dni??
Przecież jeśli poród się zacznie to się zacznie sam z siebie czy będzie ktg co 2 dni czy go nie będzie.. nikt akcji nie przewidzi... jak widać po dziewczynach już z terminami..
Jeśli ruchy dziecka są ok i mama je czuje od rana i nie było większych problemów to zastanawiam się nad celem wykonywania tego badania??
Jestem ciekawa bo u nas tego się nie robi, pewnie Wam lekarze mówili po co to ktgWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 08:28
vikus001 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusia84 wrote:A ja się tak zastanawiam.. po co oni Wam robią to ktg co kilka dni??
Przecież jeśli poród się zacznie to się zacznie sam z siebie czy będzie ktg co 2 dni czy go nie będzie.. nikt akcji nie przewidzi... jak widać po dziewczynach już z terminami..
Jeśli ruchy dziecka są ok i mam je czuje od rana i nie było większych problemów to zastanawiam się nad celem wykonywania tego badania??
Jestem ciekawa bo u nas tego się nie robi, pewnie Wam lekarze mówiliczekajajaca, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
MagdaO najwyraźniej Gdańsk Ci pisany. Stasiu nas tu trochę nakręcił, łobuziak jeden.
Ja się śpię nieźle, budzę się bardziej z nerwów ostatnio. Idę zaraz na USG i KTG. Na tym drugim mogłyby się zapisać skurcze, złudna to jednak nadzieja. Wolałabym już urodzić. No nic.
Lecę, trzymam międzyczasie za Was kciuki kochane. Powodzenia NataliaK i MonikaS!
ps. zgadzam się z Weroniką, ja tez mam mieć do końca ciaży ktg, bo w każdej chwili mogą się pogorszyć przepływy, zwłaszcza u hipotrofika..Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 08:31
weronikabp, eta, evas, MonikaS, czekajajaca, Tusia84, Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej Dziewczyny!!!
Ale emocje! całą noc widze że się działo!
MagdaO Staś sobie żarty z mamy robidowcipniś mały
Nalka, Aisak, Weronika - powodzenia na KTG / USG - mam nadzieje że nikogo nie pominełam
ja dziś mam wizytę u mojej gin, zobaczy na moją szyjkę, może coś wypatrzy
MonikaS - powodzenia na cesarce!! już za chwilę będziesz trzymać swoje maleństwo!!!!
Natalia powodzenia na próbie oxy! oby coś ruszyło i Franki zaczeły wychodzić
Paula jak u Ciebie? jak się czujesz? mam nadzieję że udało się odnaleźć jeszcze trochę cierpliwości w czekaniu na Franeczka
ja KTG mam co tydzień, ale to przez cukrzycę ciężarnych, standardy w św, Zofii w wawie są takie że od 34 tygodnia skończonego robią wszystkim mamom z cukrzycą i co 2 tygodnie robią USG. właśnie dlatego że łożysko może szybciej się starzeć, czyli jego wydolność może się szybciej pogorszyć niż u osób bez cukrzycy.
weronikabp, MonikaS, evas, czekajajaca, AISAK, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Ja na KTG chodzę juz od miesiąca, lekarz sprawdza ilość i moc skurczów, z racji tego że szyjka się skraca. Teraz w niedzielę wyszły mi dosyć mocne, a ja czułam tylko napinanie. Dzięki temu znalazłam się w porę w szpitalu i udało się wyciszyć akcję. No i tak jak Weronika napisała można sprawdzić jak dzieciątko reaguje na skurcze.
Przede mną w szpitalu leżała dziewczyny w 36 tyg i na KTG wyszło, że dziecko ma bardzo wysokie tętno mimo braku skurczów. Zabrali ja na CC.weronikabp, eta, Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
eta wrote:ja KTG mam co tydzień, ale to przez cukrzycę ciężarnych, standardy w św, Zofii w wawie są takie że od 34 tygodnia skończonego robią wszystkim mamom z cukrzycą i co 2 tygodnie robią USG. właśnie dlatego że łożysko może szybciej się starzeć, czyli jego wydolność może się szybciej pogorszyć niż u osób bez cukrzycy.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
nadrobiłam wpisy z nockiMagdaO łobuziaka nosisz pod sercem hihi może tak miało być, że do tego Gdańska jednak pisane Ci jechać rodzić
W każdym razie wyciągnęła Ci kawał czopa to może szybciej coś ruszy... a Twój sen po prostu genialny hehe
Natalka ja również trzymam kciuki za Twoją próbę oxy
Nalka - niech no już tam te skurcze się zanotują na ktgi dobrych wieści z usg
Mój Michaś jeszcze sobie chrapie to mam czas, żeby zjeść śniadanie na spokojneto będzie pierwszy i ostatni posiłek dzisiejszego dnia
Wczoraj złożyliśmy wózek - na całe szczęście bo się okazało, że jest w jednym miejscu mocno przybrudzony, więc go dopierałam, ale i tak plama została - nie wiem skąd ona w ogóle się wzięła, ale to szczegół... Teraz wózek schnie. Jeszcze wymaga poprawek, ale malutkich - jak już będzie po wszystkim to na spokojne go podrasuję
Dzisiaj zostało mi jeszcze parę rzeczy do zrobienia. Muszę się dopakować, Michałkowi przygotować parę rzeczy, żeby później wspaniały, nieomylny i specjalista od wychowania - mąż nie miał problemów chociażby z ubraniem małego do szpitala... bo przecież on wszystko wie lepiej a jak przyjdzie co do czego to później muszę się gimnastykować... grrrrrr (jeszcze mi złość nie przeszła)
idę śniadanie wpylać
Dzięki dziewczyny za kciuki, które za nas trzymacie - to bardzo miłe
życzę miłego dniajeszcze zapewne się odezwę
eta, evas, weronikabp, Tusia84, vikus001 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Już po ktg, jakieś górki i pagórki się tylko zapisały, już nie było takiego, regularnego zapisu jak w nocy
To naprawdę jakieś jaja. Z jednej strony cieszę się, ze jadę do domku, ale z drugiej... Ach, ten mój Stanisław... jeszcze się nie urodził a już matka dryguje.
evas, weronikabp, MonikaS, Agusia2312, Miriam, eta, Galanea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusia84 wrote:hmm no to nie rozumiem dlaczego u nas się nie praktykuje ktg chociaż raz w tygodniu
Tusia84 lubi tę wiadomość