MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Miałam jeszcze pytać:
Czy macie takie "dziwne pulsowanie" na brzuchu od czasu do czasu.. takie rytmiczne jakby bicie serca nie wiem jak to opisać i mam to na górze brzucha nie pod samym biustem.. jak położę rękę to czuję to pulsowanie rytmiczne i jak się patrzy też widać takie delikatne
Macie tak? -
wow Miriam 2 czekoladki na sniadanko niezly rekord a moj maz wydziwia zatem jak zjem jedna dzienie na deser czasem
musze mu dac do poczytania Twoj post zatem
juz 2x my sie posprzeczali w sklpie na temat diety, lekarz swoje a ja swoje i dziecko tez na slodkie ciagnie jak szalone i coz ja mam zrobic??
na razie 17kg a juz final nie tak tragicznie zatem jest ;--))
a zeby bylo smieszniej ja kupuje te slodkie, patrze a on tym podjada pod sniadaniu do kawki, po obiedzie, po kolacji..
raz mi wyjadal cala ruletke harribo co mialo byc do podzialu, no ale na wieczor go nie wyslalam juz do sklepu by odkupil łakomczuszek, tez ma stres ciazowo-slodyczowy tylko sie nie przyzna ha ha haMonikaS, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusia84 wrote:Weroniczko ale nikt się nie licytował czy ktg jest potrzebne czy nie
Wiadomo, że to potrzebne badanie tylko nie w każdej ciąży trzeba je wykonywać już od np 32 tyg.. Po prostu zapytałam bo byłam zdziwiona tym że jedne mają inne nie i jakie wskazanie do wykonania badania, chciałam po prostu wiedzieć z czystej ciekawości i troski o moją małą.
Ale jak widać co rejon to inaczej tak jak u nas kiedyś krążki i szwy się stosowało, a teraz już praktycznie pessarów nie zakładają w razie potrzeby szew, główną jednak metodą jest leżakowanie przyszłej mamy i leki wyciszające macicę bo wg nich to najbardziej naturalny i sprawdzony sposób.. a w innych rejonach nadal z zadowoleniem stosują krążki..
No cóż nam zostało dostosować się do metod panujących w naszych rejonach bo nic na siłę nie zdziałamy same.ja jestem szpitalnym przypadkiem wiec u mnie 1 ktg było w 23 tc.
Jednak noc nieprzespana = kiepskie samopoczucieLimerikowo lubi tę wiadomość
-
no to po kawce
hmmm myślałam czy by nie zjeść miseczki truskawek, ale może już sobie daruję ogólnie jedzenie
chyba co najwyżej sobie wody popiję bo też tylko do 13 mogę
dziewczyny nawet nie wiecie jak się cieszę, że niedługo skończą się moje problemy z bolesnymi palcami u rąk od opuchlizny - bo mam nadzieję, że się skończąmasakra. Nawet przez tel nie mogę rozmawiać dłużej bo przerzucam tel z jednej do drugiej ręki bo jak dłużej trzymam to tracę czucie i stado mrówek
niezbyt przyjemne uczucie. A moja mama ma tak cały czas - biedna. Nie ma to jak poczuć coś na własnej skórze...
a wiecie, że oczywiście moja mama wczoraj obleciała wszystkie pobliskie sklepy za jagodami dla mnie na te bułki z pary? a mówiłam, żeby sobie darowała jak w domu nie ma. Nie ma jak mama - osoba, która najbardziej Cię kocha na świecieskłonna do maksymalnych poświęceń. Nie to, że te jagody to takie poświęcenie ale wiecie o co chodzi
kocham ją mocno
niedługo i Wy będziecie takimi kochanymi mamami
w zasadzie to już jesteście
Tusia ja tak mam częstoi się zastanawiałam nieraz czy to bobo tak coś robi, czy moje tętno czy co? nie wiem, ale mam tak samo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 10:37
czekajajaca, vikus001, Tusia84, eta, monalisa, nutka, evas, Mucha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa miałam całą ciąże bezproblemową i tak mam do dzisiaj i oby już tak zostało do końca,a pomimo tego ktg już mam robione od dłuższego czasu. Przepływy także na każdej wizycie. To wszystko zależy od placówki i lekarza, co szpital to obyczaj.
U nas akurat ktg robią wcześnie i zwiększają częstotliwość wraz z wiekiem ciąży. Ja akurat się z tego cieszę, bo bardzo lubię słuchać bicia serduszka małejTusia84, MonikaS, weronikabp, Limerikowo, Agusia2312, evas, Mucha lubią tę wiadomość
-
ja lubię słuchać serduszka i lubię obserwować skurcze tzn jaka siła a jakie odczucie
hihi
a ja siedzę i gadam zamiast się przygotowywać
dobra spadam ogarniać co trzebaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 10:43
czekajajaca, vikus001, evas, Mucha lubią tę wiadomość
-
Agusia2312 wrote:Rano po obudzeniu mnie troche bolał brzuch jak na okres ale po wstaniu i pójsciu do toalety przeszedł. Też takie macie bóle niekiedy??
Agusia takie bóle jak na miesiączkę mam teraz co raz częściej, wczoraj np. ze 3 razy, zwłaszcza jak mały mi sie mocno wypina pleckami i tyłkiem, to dół brzucha mnie boli jak na okres. to normalne. w końcu organizm szykuje się do porodu
Nalka - trzymaj sie kochana i bądź pewna że Anna urodzi się zdrowa, a wagę nadrobi swoim własnym tempem. nie denerwuj sie tym, bo nerwy tylko szkodzą, choć wiem że łatwo sie mówi a sam człowiek martwi się o wszystko co z bobasem związane. ale już jesteśmy na końcówce, tak daleko zaszłyśmy i jeszcze chwila a będziemy tulić nasze maleństwaweronikabp, Limerikowo, vikus001, czekajajaca, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
Ale tu się dzieje! Znowu tysiące stron do przerobienia
A Staś ma fajne poczucie humoru
Tusiu u nas 2 lata temu było tak, że na pierwsze ktg zgłaszało się w dniu terminu i potem co tydzień (oczywiście przy książkowej ciąży). Wizytę mam za tydzień, dowiem się czy dalej jest tak jak było czy coś sie zmieniło. Ja się cieszę, ze nie trzeba wcześniej bo nie lubiłam tego badania
MonikaS dziś to już nic nie zrobisz, ale w przyszłości może weź przykład ze mnieJak mój mąż miał takie dziwne zachowania to (nie licząc rozmów, bo tych było wiele) robiłam wsyzstko, żeby jak najwięcej obowiązków spadało na niego. Tzn jak wracał to nie było obiadu, bo mi Weronika nie dała od siebie odejść, był bałagan, bo nie było jak (a sprzątałam np wc i "cieszyłam się", że udało mi się choć tyle) i byłam tak wielce zmęczona, że jak on wracał to ja szłam spać. Albo musiałam pilnie wyjść. W ciąży wszystkie nieprzyjemne objawy rosły do rangi tragedii. I się nauczył. Nie miał go kto wyręczać (zaciskałam zęby, ale nie szłam i nie robiłam za niego, choć baaardzo chciałam) to i w domu sobie zaczął znowu radzić (bo jak się urodzila Weronika to jakoś samo wyszło, że to ja wszystko robiłam). I teraz mam znowu męża "ideała"
weronikabp, eta, Limerikowo, Agusia2312, evas, MonikaS, Tusia84, alexast lubią tę wiadomość
-
OvuFriend
-
A tak w ogóle moi rodzice zabierają dziś Weronikę na weekend do siebie - i mam taki ambitny plan na jutro - NIE ROBIĆ NIC!!!
Miłego dnia i szybkich bezbolesnych rozwiązańMonika, powodzenia!
vikus001, weronikabp, Agusia2312, evas, MonikaS, Galanea, MagdaO lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:A gdzie wygraliscie ? I co to za ekspres, pochwal sie
no ja po nieprzepsanej nocy tez uruchomilam nasz kombajn do kawy
A ekspres Tchibo Cafissimo Compact.
eta lubi tę wiadomość
-
Ale akcje. Magda, nieźle cie synek postraszyl.
Tusia - u nas tez nie ma zwyczaju robienia ktg,dlatego też pytałam kiedyś dziewczyn na jakiej zasadzie je robią. Pytałam nawet położną z Gliwic jak zrobić je tam bez przyjmowania do szpitala i mówiła ze tylko odplatnie, dlatego też dziwilam się jak inne dziewczyny jeżdżą na ktg i wracają do domu. U nas to przed terminem porodu nie robie ktg, jedynie po terminie, a poza tym 7 dni po terminie juz trzeba leżeć w szpitalu to już robią na oddziale. Dowiedziałam się też wczoraj, że uczą na specjalizacji ze jak ktg jest prawidłowe to przez tydzień nic się złego nie stanie, wiec robienie co 2 dni jak nie ma wskazań, nie ma większego sensu.
Nalka - pewnie już Cię nie ma na necie, ale trzymam kciuki.
Dziewczyny jestem z Nalka w kontakcie tel., jak tylko coś napisze to przekażę.
Ja się też dziś trochę martwię mała - jakaś leniwa dziś jest, może to ta pogoda... Oby.evas, Agusia2312, eta, Limerikowo, Tusia84, monaaa, Galanea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tusia ja też mam takie coś co opisujesz:) i też się zastanawiam czy to moje tetno czy dziecka
Już to mam od jakiegoś czasu ale chyba nie zawsze, sama nie wiem tak tego nie obserwuje
Eta dzięki za odpowiedz
I jeszcze mam tak jak mały się wypycha ze brzuch zmienia kształt i jest gorka i tam gdzie wypycha twardy a po drugiej stronie miekki to wtedy takie uczucie jakby mi brakowało tchu i się gorzej oddycha.eta, Tusia84 lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
weronikabp wrote:A taki na tabsy
tez fajny.
A co to za łamanie regulaminu? Co to post usunięty?
Odnośnie tego usuniętego postu, to też się zastanawiam kto i co napisał, że administrator go wyłapał.weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość