X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam jeszcze pytać:
    Czy macie takie "dziwne pulsowanie" na brzuchu od czasu do czasu.. takie rytmiczne jakby bicie serca nie wiem jak to opisać i mam to na górze brzucha nie pod samym biustem.. jak położę rękę to czuję to pulsowanie rytmiczne i jak się patrzy też widać takie delikatne
    Macie tak?

ggfxf7q.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Miriam 2 czekoladki na sniadanko niezly rekord a moj maz wydziwia zatem jak zjem jedna dzienie na deser czasem
    musze mu dac do poczytania Twoj post zatem
    juz 2x my sie posprzeczali w sklpie na temat diety, lekarz swoje a ja swoje i dziecko tez na slodkie ciagnie jak szalone i coz ja mam zrobic??
    na razie 17kg a juz final nie tak tragicznie zatem jest ;--))
    a zeby bylo smieszniej ja kupuje te slodkie, patrze a on tym podjada pod sniadaniu do kawki, po obiedzie, po kolacji..
    raz mi wyjadal cala ruletke harribo co mialo byc do podzialu, no ale na wieczor go nie wyslalam juz do sklepu by odkupil łakomczuszek, tez ma stres ciazowo-slodyczowy tylko sie nie przyzna ha ha ha

MonikaS, Agusia2312 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Weroniczko ale nikt się nie licytował czy ktg jest potrzebne czy nie :)
    Wiadomo, że to potrzebne badanie tylko nie w każdej ciąży trzeba je wykonywać już od np 32 tyg.. Po prostu zapytałam bo byłam zdziwiona tym że jedne mają inne nie i jakie wskazanie do wykonania badania, chciałam po prostu wiedzieć z czystej ciekawości i troski o moją małą.

Ale jak widać co rejon to inaczej tak jak u nas kiedyś krążki i szwy się stosowało, a teraz już praktycznie pessarów nie zakładają w razie potrzeby szew, główną jednak metodą jest leżakowanie przyszłej mamy i leki wyciszające macicę bo wg nich to najbardziej naturalny i sprawdzony sposób.. a w innych rejonach nadal z zadowoleniem stosują krążki..

No cóż nam zostało dostosować się do metod panujących w naszych rejonach bo nic na siłę nie zdziałamy same.
    No ja mówię o ciazach bezproblemowych w terminie od donoszonej ciazy o regularnych ktg, a co do przypadków z problemami to wiadomo ze robi sie częściej i wcześniej :-) ja jestem szpitalnym przypadkiem wiec u mnie 1 ktg było w 23 tc.
    Jednak noc nieprzespana = kiepskie samopoczucie

Limerikowo lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to po kawce :) hmmm myślałam czy by nie zjeść miseczki truskawek, ale może już sobie daruję ogólnie jedzenie :) chyba co najwyżej sobie wody popiję bo też tylko do 13 mogę :)
    dziewczyny nawet nie wiecie jak się cieszę, że niedługo skończą się moje problemy z bolesnymi palcami u rąk od opuchlizny - bo mam nadzieję, że się skończą ;) masakra. Nawet przez tel nie mogę rozmawiać dłużej bo przerzucam tel z jednej do drugiej ręki bo jak dłużej trzymam to tracę czucie i stado mrówek :) niezbyt przyjemne uczucie. A moja mama ma tak cały czas - biedna. Nie ma to jak poczuć coś na własnej skórze...
    a wiecie, że oczywiście moja mama wczoraj obleciała wszystkie pobliskie sklepy za jagodami dla mnie na te bułki z pary? a mówiłam, żeby sobie darowała jak w domu nie ma. Nie ma jak mama - osoba, która najbardziej Cię kocha na świecie :) skłonna do maksymalnych poświęceń. Nie to, że te jagody to takie poświęcenie ale wiecie o co chodzi :) kocham ją mocno :) niedługo i Wy będziecie takimi kochanymi mamami :) w zasadzie to już jesteście :)

Tusia ja tak mam często :) i się zastanawiałam nieraz czy to bobo tak coś robi, czy moje tętno czy co? nie wiem, ale mam tak samo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 10:37

czekajajaca, vikus001, Tusia84, eta, monalisa, nutka, evas, Mucha lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam całą ciąże bezproblemową i tak mam do dzisiaj i oby już tak zostało do końca,a pomimo tego ktg już mam robione od dłuższego czasu. Przepływy także na każdej wizycie. To wszystko zależy od placówki i lekarza, co szpital to obyczaj.
    U nas akurat ktg robią wcześnie i zwiększają częstotliwość wraz z wiekiem ciąży. Ja akurat się z tego cieszę, bo bardzo lubię słuchać bicia serduszka małej :)

Tusia84, MonikaS, weronikabp, Limerikowo, Agusia2312, evas, Mucha lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja lubię słuchać serduszka i lubię obserwować skurcze tzn jaka siła a jakie odczucie :D hihi

a ja siedzę i gadam zamiast się przygotowywać :)
    dobra spadam ogarniać co trzeba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 10:43

czekajajaca, vikus001, evas, Mucha lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika czy dzis ne jest czasem Twoj termin? ;--))
    widze ze tez Dzidzi sie nie spieszy, ale tylko 5% w terminie sie rodzi wiec ok czekamy

monalisa lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Rano po obudzeniu mnie troche bolał brzuch jak na okres ale po wstaniu i pójsciu do toalety przeszedł. Też takie macie bóle niekiedy?? :)

Agusia takie bóle jak na miesiączkę mam teraz co raz częściej, wczoraj np. ze 3 razy, zwłaszcza jak mały mi sie mocno wypina pleckami i tyłkiem, to dół brzucha mnie boli jak na okres. to normalne. w końcu organizm szykuje się do porodu :)

Nalka - trzymaj sie kochana i bądź pewna że Anna urodzi się zdrowa, a wagę nadrobi swoim własnym tempem. nie denerwuj sie tym, bo nerwy tylko szkodzą, choć wiem że łatwo sie mówi a sam człowiek martwi się o wszystko co z bobasem związane. ale już jesteśmy na końcówce, tak daleko zaszłyśmy i jeszcze chwila a będziemy tulić nasze maleństwa :)

weronikabp, Limerikowo, vikus001, czekajajaca, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia nie pamietam dokładnie ale cos kojarze ze tak miałam nie codziennie ale zdarzało sie nie wiem dobro było

Tusia84 lubi tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Ale tu się dzieje! Znowu tysiące stron do przerobienia :D

A Staś ma fajne poczucie humoru ;)

Tusiu u nas 2 lata temu było tak, że na pierwsze ktg zgłaszało się w dniu terminu i potem co tydzień (oczywiście przy książkowej ciąży). Wizytę mam za tydzień, dowiem się czy dalej jest tak jak było czy coś sie zmieniło. Ja się cieszę, ze nie trzeba wcześniej bo nie lubiłam tego badania :P

MonikaS dziś to już nic nie zrobisz, ale w przyszłości może weź przykład ze mnie ;) Jak mój mąż miał takie dziwne zachowania to (nie licząc rozmów, bo tych było wiele) robiłam wsyzstko, żeby jak najwięcej obowiązków spadało na niego. Tzn jak wracał to nie było obiadu, bo mi Weronika nie dała od siebie odejść, był bałagan, bo nie było jak (a sprzątałam np wc i "cieszyłam się", że udało mi się choć tyle) i byłam tak wielce zmęczona, że jak on wracał to ja szłam spać. Albo musiałam pilnie wyjść. W ciąży wszystkie nieprzyjemne objawy rosły do rangi tragedii. I się nauczył. Nie miał go kto wyręczać (zaciskałam zęby, ale nie szłam i nie robiłam za niego, choć baaardzo chciałam) to i w domu sobie zaczął znowu radzić (bo jak się urodzila Weronika to jakoś samo wyszło, że to ja wszystko robiłam). I teraz mam znowu męża "ideała" ;)

weronikabp, eta, Limerikowo, Agusia2312, evas, MonikaS, Tusia84, alexast lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • OvuFriend

Wysłany: 30 maja 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość wyedytowana przez administratora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 11:22

• nutka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.:)
    Magda- ale Staś urwis.:P

Nalka- powodzenia kochana i nic się nie martw!

Monika- powodzenia;) Jej, jak ja ci zazdroszczę;)

MonikaS, MagdaO lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • ivv Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle moi rodzice zabierają dziś Weronikę na weekend do siebie - i mam taki ambitny plan na jutro - NIE ROBIĆ NIC!!! :)

Miłego dnia i szybkich bezbolesnych rozwiązań :) Monika, powodzenia!

vikus001, weronikabp, Agusia2312, evas, MonikaS, Galanea, MagdaO lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    A gdzie wygraliscie ? I co to za ekspres, pochwal sie ;-) no ja po nieprzepsanej nocy tez uruchomilam nasz kombajn do kawy :-)
    A z jakiegoś banku, nie bardzo wiem co i jak bo to mój S. wyłapuje takie okazje :D A ekspres Tchibo Cafissimo Compact.

eta lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv dobry plan:))) wykorzystaj te chwile totalnie dla siebie.... powodzenia dziewczyny rodzace:) czekamy na wiesci i foteczki dzidziuskow

ivv, weronikabp, Agusia2312, evas, MonikaS lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale akcje. Magda, nieźle cie synek postraszyl.

Tusia - u nas tez nie ma zwyczaju robienia ktg,dlatego też pytałam kiedyś dziewczyn na jakiej zasadzie je robią. Pytałam nawet położną z Gliwic jak zrobić je tam bez przyjmowania do szpitala i mówiła ze tylko odplatnie, dlatego też dziwilam się jak inne dziewczyny jeżdżą na ktg i wracają do domu. U nas to przed terminem porodu nie robie ktg, jedynie po terminie, a poza tym 7 dni po terminie juz trzeba leżeć w szpitalu to już robią na oddziale. Dowiedziałam się też wczoraj, że uczą na specjalizacji ze jak ktg jest prawidłowe to przez tydzień nic się złego nie stanie, wiec robienie co 2 dni jak nie ma wskazań, nie ma większego sensu.

Nalka - pewnie już Cię nie ma na necie, ale trzymam kciuki.
    Dziewczyny jestem z Nalka w kontakcie tel., jak tylko coś napisze to przekażę.

Ja się też dziś trochę martwię mała - jakaś leniwa dziś jest, może to ta pogoda... Oby.

evas, Agusia2312, eta, Limerikowo, Tusia84, monaaa, Galanea lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    A z jakiegoś banku, nie bardzo wiem co i jak bo to mój S. wyłapuje takie okazje :D A ekspres Tchibo Cafissimo Compact.
    A taki na tabsy ;-) tez fajny. :-)

A co to za łamanie regulaminu? Co to post usunięty?

• nutka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika- jakiś użytkownik z 1 postem wkleił link do jakiejś strony o krwi pępowinowej, chyba jakiś bank.

weronikabp lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ja też mam takie coś co opisujesz:) i też się zastanawiam czy to moje tetno czy dziecka :) Już to mam od jakiegoś czasu ale chyba nie zawsze, sama nie wiem tak tego nie obserwuje :)

Eta dzięki za odpowiedz :)

I jeszcze mam tak jak mały się wypycha ze brzuch zmienia kształt i jest gorka i tam gdzie wypycha twardy a po drugiej stronie miekki to wtedy takie uczucie jakby mi brakowało tchu i się gorzej oddycha.

eta, Tusia84 lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • evas Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    A taki na tabsy ;-) tez fajny. :-)

A co to za łamanie regulaminu? Co to post usunięty?
    Ja tam i z takiego się cieszę, wiadomo na co dzień nie będzie używany, bo te kapsułki do tanich nie należą, ale od czasu do czasu na pewno skorzystamy.

Odnośnie tego usuniętego postu, to też się zastanawiam kto i co napisał, że administrator go wyłapał.

weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość

9bsp388.png
‹‹ 1136 1137 1138 1139 1140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ