MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Evelineq ja nie wiem czy Tusi chodzilo o czkawke, bi ja jak mala ma czkawke to czuje to zupelnie inaczej niz to pulsowanie
Super ze ktg dobrze wyszlo, aczkolwiek pewnie wolalabys zeby cos sie juz rozkrecalo.
U mnie mala szaleje, ale nadal nic nie wskazuje na zblizajacy sie porod mimo odstawienia luteiny (ani skurczy, ani twardnienia).Evelineq, Tusia84, Limerikowo, evas, Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! jak wyglądało u Was pobranie materiału do gbs? było z pochwy czy (okolic?) odbytu?
Evas my też mamy z ekspres z Tchibo, nie pamiętam czy taki sam model. kawki są pyszne, w naszym można robić je na różne sposoby.
Monika, Natalia powodzenia. I reszcie na wizytach. my mamy na 15.40
Co do ktg położne u mojego gina różnie mówiły. Jedna, że od 35 tygodnia, a druga że od 38 (już jej nie lubię), jeśli dobrze zrozumiałam.
Ciekawe czy to za dodatkową opłatą.
evas lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusia84 wrote:Weronika może skrobniesz smsa do Natalii masz do niej kontakt.. oksy działa, że się nie odzywa???
GBS powinno sie pobierać zarowno z pochwy jak i odbytu.Tusia84, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Napisała że zadziałała ale jeszcze nie ma akcji porodowej, jeśli nie urodzi do pon to dostanie oxy.
GBS powinno sie pobierać zarowno z pochwy jak i odbytu.
To dobrze oby urodziła sama do poniedziałku
Dokładnie tak jak napisała Weronika wymaz miałam pobierany z pochwy i okolic odbytu.weronikabp lubi tę wiadomość
-
monaaa wrote:Hej dziewczyny! jak wyglądało u Was pobranie materiału do gbs? było z pochwy czy (okolic?) odbytu?
Evas my też mamy z ekspres z Tchibo, nie pamiętam czy taki sam model. kawki są pyszne, w naszym można robić je na różne sposoby.
Monika, Natalia powodzenia. I reszcie na wizytach. my mamy na 15.40
Co do ktg położne u mojego gina różnie mówiły. Jedna, że od 35 tygodnia, a druga że od 38 (już jej nie lubię), jeśli dobrze zrozumiałam.
Ciekawe czy to za dodatkową opłatą.
Jak się dowiesz to daj znać -
U nas nieciekawie.Wyniki dna z moczu przyszły wcześniej, wirus jest.Zdecydowano pobrać jeszcze płyn mózgowo-rdzeniowy.Jeżeli tam również będzie wirus (czekamy do wtorku na wynik), to udajemy się na leczenie szpitalne w centrum zdrowia dziecka.Jeżeli nie będzie, to w lipcu mamy powtarzane wszystkie badania łącznie z rezonansem i dalsze kontrole.
Wiem, że bardzo się przykładają, żeby nic nie zostało pominięte, że wielu lekarzy olewa cmv i wypuszcza się dzieci z tą chorobą bez żadnego leczenia, wiem, że to wszystko jest bardzo potrzebne, że na patologii leżą naprawdę dużo poważniejsze przypadki, ale mam kryzys, po prostu tego nie rozumiem.Nie rozumiem, czemu Artur musiał być w tej procentowej mniejszości, która zaraża się od matki.Póki co wyniki wychodzą ok, nie widać żadnych następstw zakażenia, ale boli mnie wizja hospitalizacji, rany, nawet nie chcę o tym myśleć..
Jutro wychodzimy do domu, z wynikami płynu mózgowo-rdzeniowego zadzwonią do nas we wtorek
Tymczasem Artur musi leżeć 3-4 godziny na patologii po nakłuciu, jest pod obserwacją.Nie byłam w stanie u niego siedzieć, bo zbierało mi się na płacz.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Martynika - przykro mi bardzo, że Arturek ma wirusa, ale patrz na to, że nie wyrządził u niego żadnych szkód i tego się trzymaj. A hospitalizację przeżyjecie, on nie będzie jej nawet pamiętał i wszystko będzie później w najlepszym porządku a ty będziesz spokojna, że został porządnie zbadany!!
evas, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość
-
Martynika wrote:U nas nieciekawie.Wyniki dna z moczu przyszły wcześniej, wirus jest.Zdecydowano pobrać jeszcze płyn mózgowo-rdzeniowy.Jeżeli tam również będzie wirus (czekamy do wtorku na wynik), to udajemy się na leczenie szpitalne w centrum zdrowia dziecka.Jeżeli nie będzie, to w lipcu mamy powtarzane wszystkie badania łącznie z rezonansem i dalsze kontrole.
Wiem, że bardzo się przykładają, żeby nic nie zostało pominięte, że wielu lekarzy olewa cmv i wypuszcza się dzieci z tą chorobą bez żadnego leczenia, wiem, że to wszystko jest bardzo potrzebne, że na patologii leżą naprawdę dużo poważniejsze przypadki, ale mam kryzys, po prostu tego nie rozumiem.Nie rozumiem, czemu Artur musiał być w tej procentowej mniejszości, która zaraża się od matki.Póki co wyniki wychodzą ok, nie widać żadnych następstw zakażenia, ale boli mnie wizja hospitalizacji, rany, nawet nie chcę o tym myśleć..
Jutro wychodzimy do domu, z wynikami płynu mózgowo-rdzeniowego zadzwonią do nas we wtorek
Tymczasem Artur musi leżeć 3-4 godziny na patologii po nakłuciu, jest pod obserwacją.Nie byłam w stanie u niego siedzieć, bo zbierało mi się na płacz.
Będę pamiętała o Was.. i o pomyślnym wyniku z płynu mózgowo-rdzeniowegoLimerikowo, evas lubią tę wiadomość
-
Martynika trzymam za Was kciuki, wiem że jest Ci bardzo ciężko ale tak jak pisałaś, gdzieniegdzie w ogóle jest to zlewane i dzieci wypuszcza się z chorobą, a twój synek jest w dobrych rękach i pod stałą kontrolą, to szczęście w nieszczęściu ... Bądź dzielna , niedługo będzie po wszystkim , ściskam mocno
evas, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Witamy Mikołajka, Judi serdeczne gratulacje od forumowych cioteczek
Witamy na świecie
1 leniuta29 – 13 maja – Olivka29 maja
2 kambel – 19 maja – Kaja12 czerwca
3 Bankierka – 21 maja – Staś Mateusz2 czerwca
4 vikus001 – 22 maja – Zuzia30 maja
5 Martynika – 23 maja – Artur4 czerwca
6 Judi2014 – 28 maja – Mikołaj4 czerwca
Oczekujemy z niecierpliwością
1 Paula222 – 23 lata, Olsztyn, 20 maja – Franek
2 Limerikowo – 34 lata, Irlandia, 29 maja - Karolinka
3 MagdaO – 29 lat, woj. Pomorskie, 2 czerwca – Staś
4 NataliaK – 25 lat , Warszawa, 2 czerwca – Franek
5 fler – 28 lat, okolice Krakowa, 5 czerwca – Zuzia
6 MonikaS – 31 lat, 5 czerwca – Piotruś
7 czekajajaca – 31 lat, Kraków, 6 czerwca – Marcelinka
8 madamama – 30 lat, Warszawa, 9 czerwca – Ignacy
9 karolina1990 – 23 lata, pomorze, 10 czerwca – Oliwia
10 AISAK – 26 lat, woj. Lubelskie, 11 czerwca – Hania
11 Evelineq – 25 lat, Podkarpacie,11 czerwca – Hania
12 Nalka – 23 lata, Gdańsk, 13 czerwca – Anna
13 Mati1980 – 33 lata, Wrocław, 14 czerwca – Borys
14 azi – 28 lat, Łódź, 14 czerwca – Lenka
15 monalisa – 35 lat, Poznań, 14 czerwca – Lenka
16 nutka – 23 lata, Dolny Śląsk, 16 czerwca – Gabryś
17 weronikabp – 38 lat, Warszawa, 17 czerwca – Pola
18 Modelka – 32 lata, 19 czerwca – chłopiec
19Niesforna – 30 lat, Warszawa, 19 czerwca – Jaś
20 Róża – 27 lat, 19 czerwca – chłopiec
21 onka79 – 35 lat, Birmingham, 22 czerwca – Martynka
22 eta – 28 lat, Warszawa, 22 czerwca – Ignacy
23 sunset – Górny Śląsk, 23 czerwca – Joanna
24 Paulina1986 – 28 lat, Wielkopolanka, 23 czerwca – Alicja Maria
25 Galanea - 28 lat, Olsztyn, 23 czerwca – Zosia
26 alexast – 31 lat, woj. Opolskie, 23 czerwca – Aleksander
27 balonik – Olsztyn, 24 czerwca – chłopiec
28 Tusia84 – 30 lat, 25 czerwca – Milena
29 ivv – 34 lata, 25 czerwca – Martynka
30 Agusia2312 – 23 lata, 25 czerwca – Marcel
31 Margotka87 – 26 lat, 25 czerwca (lub 2.07) – dziewczynka
32 Mucha – 31 lat, Warszawa, 25 czerwca – Maja
33 Martusia – 26 lat, Londyn, 25 czerwca – Maksiu
34 Kota – 28 lat, Kraków – 26 czerwca – Iga
35 excella – 26 lat, Warszawa, 26 czerwca – Tymon
36 monaaa - 29 lat, Śląsk, 27 czerwca (lub 3.07) – chłopiec
37 kropka_10 – 28 czerwca – Nikoś
38 topa42 – 30 lat, okolice Krakowa, 29 czerwca – Borysek
39 evas – 34 lata, okolice Warszawy, 29 czerwca – Bartoszek
40 Duchess – 33 lata, Warszawa, 30 czerwca – Oskar
41 Ala29 – 30 czerwca – Mikołaj
42 maggda – 22 lata, kujawsko-pomorskie – 2 lipca – ZuziaLimerikowo, czekajajaca, maggda, Agusia2312, Tusia84, nutka, monaaa, eta lubią tę wiadomość