X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ma ktoś kontakt z Paulą? Bo się dzisiaj nie odzywała.

9bsp388.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam wiadomość Martyniki i zapomniałam co Wam miałam napisać - teraz to już nie ważne.
    Kochana trzymaj się tam, dobrze że jesteście pod kontrola lekarzy oni na pewno Wam pomogą. Przytulam mocno i trzymam kciuki.

zem3i09keg891u11.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff - mała zaczęła być trochę bardziej aktywna, już miałam mega stresa i chciałam jechać na IP.
    Kochanie, nie rób już tak mamusi proszę.

Limerikowo, Tusia84, monaaa lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika cierpliwości, wszystko dla Waszego dobra. Jesteś super mamusia która dba o synka, walczy o swoje dla dziecka, upomina się, edukuje. Lepszego wsparcia nie moze Artur miec.

Aaa ja po ktg, skurcze odnotowały się tak jak ostatnio, teraz ktg we wtorek a ewentualna wizyta w piatek. Chociaż gin POW ze skoro takie częste twardnienia sa/skurcze to zależy od wtorkowego ktg jak wyjdzie, możliwe ze juz tam zostane... od takiego stresu mnie nabawia:) iii zabronił mi juz kierować autkiem, a nakazał spacerki.

Limerikowo, evas, Evelineq, Tusia84, monaaa, eta lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi serdeczne gratulacje :)

Martynika trzymajcie sie jakos.. napewno jest wam ciężko ale ciesz sie ze jestescie pod bardzo dobrą opieką i wszystko sie skonczy dobrze <3

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak Ty jeszcze autko prowadzisz ? brawo!!
    ja tez czuje sie na silach ale maz juz by nie pozwolil :--(( wiec maszerujem pieszka krotkie dystanse i tez ok tramwaj ale nie poz Bimba-stary typ
    z 2ej str krew musi krazc hi hi plus boczki zbijac po czekoladach oboje
    gorzej bylo wysiasc bo wsiasc to ok ;--)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 15:44

vikus001, AISAK lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika bedzie dobrze. Musimy myslec pozytywnie dla tych naszych malutkich skarbow... Glowa do gory i przesylam mnostwo pozytywnej energii dla was kochana!!!!

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset czytam, ze u Ciebie Malenstwo tez strajkuje z ruchami
    mi to wlosy deba stawaly wiec rano 4/5 juz zaczynalam sprawdzac maszyna, no ale bylo minelo, w pachwinach od paru dni ladnie kreci sie
    zobaczysz 2 tyg przed porodem rozkreci sie jak trza ;--)))

vikus001, sunset lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo uwielbiam jeździć.. Nada było kierownice max podnieść i wcisnąć w kokpit bym do pedałów dostawala( ja to z tych metra ciętych).

Ja nie mam skin na spacerki chodzić, maz o 19 wraca, zanim zje, doszoruje się to juz koło 21... A wtedy ja padam. Sama boje się bo te skurcze paraliżują, jak ucisnal to kroka ciezko zrobic, a stać nieruchomo na środku chodnika to juz wogole...
    Tak wiec od dziś m ma kończyć wcześniej i z zonka na zakupki i loda codziennie chadzac:)

Limerikowo, Evelineq, evas, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak zostajemy do poniedziałku minimum.Źle pobrali płyn mózgowo-rdzeniowy, nie wyszedł czysty i nie wiedzą, czy to dlatego, że dostała się tam krew, czy dlatego, że jest infekcja.Będą robić dodatkowe badania i sprawdzać wszystko, aż pewnie doczekamy się na miejscu wyniku badania tego płynu.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika raz jeszcze duuuuzo wytrwalosci dla Ciebie i maluszka!!!!:*

Limerikowo, Limerikowo lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika no szkoda, ze nie udalo sie ok pobrac plynu
    najwazniejsze ze ma Synek dobra, fachowa opieke

vikus001 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi - gratuluję i czekamy na fatkę i szczegóły :)

Martynika - nie denerwuj się na zapas, pewnie źle pobrali płyn. Musisz myśleć pozytywnie. Najważniejsze, że mały się dobrze czuje. Mocno trzymam kciuki, żeby wszystko się dobrze skończy.
    Kochana, a co to będzie oznaczało jak będzie wirus w płynie mózgowo-rdzeniowym?

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK haha, to tak jak u mnie , ja jak wsiadam to fotel max w tył, później się podsuwam :D i przy wysiadaniu dokładnie to samo :D , oczywiście kierownica specjalnie podregulowana żebym nogami dostała do pedałów :D Ale od jakiegoś już czasu pozwalam się wozić na fotelu pasażera :D Mam tak rozkopane miasto że ból wysiedzieć w ogóle podczas podróży ... takie wyboje i dziurska ...

AISAK, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mąż nie pozwala jeździć samochodem i tak od kwietnia jestem pasażerem :-) raz pozwolił mi jechać do apteki to mogę przyznać,że brzuch mega przeszkadza!
    Dziewczyny czy u Was też zwiększyła się ilość śluzu? Bo ja go mam bardzo gęsty i dużo !

zem3i09keg891u11.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że dzisiaj nie pada cały dzień .. mogłam pranie zrobić bo miałam jeszcze rzeczy dla małej które świeżo kupione nie były prane.. moja mam też kupiła taki zestaw w kwiatuszki do ubrania uroczy..

Ja się położyłam i zdrzemnęłam trochę, i wszystkie dzieci z mamą :) 2 już tych obok i to jedno w brzuchu :) dwie córcie już się obudziły i mama, a synek śpi sobie jeszcze.

Miałam pytać

Jakie czapeczki macie na wyjście takie zwykłe te bawełniane?? czy brałyście jakieś specjalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 16:24

evas, weronikabp lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalna bawelniana czapeczka tusiu

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie mi, że pominę wiele wątków, ale dopiero siadłam do komputera i musiałam na szybko nadrobić z 10 ston ;)

Pisałam do Pauli, ale nie odpisuje i nie wiem co tam u niej się dzieje, mam nadzieję, że wszystko ok.

Martynika - Zdrówka i wytrwałości.

Judi - gratuluję Ci z całego serca dzidziusia.

MagdaO - siadałam do komputera święcie przekonana, że masz już Stasia, a tu widzę łobuziak się droczył ;)

U nas ok, dzisiaj pół dnia latałam, wytrzęsło mnie w autobusie i Zosia tak mi nogi pod żebra wbijała, że nie mogłam się zgiąć. Ogólnie padnięta już się czuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 16:30

evas, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Fajnie, że dzisiaj nie pada cały dzień .. mogłam pranie zrobić bo miałam jeszcze rzeczy dla małej które świeżo kupione nie były prane.. moja mam też kupiła taki zestaw w kwiatuszki do ubrania uroczy..

Ja się położyłam i zdrzemnęłam trochę, i wszystkie dzieci z mamą :) 2 już tych obok i to jedno w brzuchu :) dwie córcie już się obudziły i mama, a synek śpi sobie jeszcze.

Miałam pytać

Jakie czapeczki macie na wyjście takie zwykłe te bawełniane?? czy brałyście jakieś specjalne?
    Ja spakowałam 2 bawełniane cienkie i 2 takie grubsze ale nie zimowe tylko takie bardziej wiosenne. Tusia ciężko stwierdzić jaką będziemy mieć pogodę bo np. dziś jest bardzo zimno inaczej ubrałabym małego

zem3i09keg891u11.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Judi - gratuluję i czekamy na fatkę i szczegóły :)

Martynika - nie denerwuj się na zapas, pewnie źle pobrali płyn. Musisz myśleć pozytywnie. Najważniejsze, że mały się dobrze czuje. Mocno trzymam kciuki, żeby wszystko się dobrze skończy.
    Kochana, a co to będzie oznaczało jak będzie wirus w płynie mózgowo-rdzeniowym?

Nie wiem, ale to gorsza opcja, która będzie wymagała szybkiego leczenia lekiem przeciwwirusowym w Centrum Zdrowia Dziecka, żeby nie było następstw infekcji w przyszłości.

‹‹ 1139 1140 1141 1142 1143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ